Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja bih kolegi stocharu pozhelio sve najbolje i da se ne zaboravi ogroman trud i doprinos i samopregalashtvo koje isti unio da nam chetvrtak bude kao zdrava socijalistichka misao
stochar wrote:Jedna originalna pjesmica:
cetvrtak, cetvrtak, to je prava stvar, ko ne voli cetvrtak nije normalan!
obzirom da ste ti i Stocharius krivi za ovoliku expanziju cetvrtka i tema oko cetvrtka, predlazem da na ovaj PRVI CETVRTAK U NOVEMBRU otvorimo podforum koji ce se zvati...... CETVRTAK
Ja predlazem da odradimo kakvu peticiju, da trazimo da cetvrtak bude neradni dan - ionako smo u minusu, pa nece smetat ekonomiji, a s obzirom da vecina firmi rad s gubitkom mozda cak i pomogne...
Cetvrtak je idealan dan za to. Radis tri dana, i onda u srijedu navece mozes da se uneredis kako dolikuje proleteru, bez brige o poslu... Onda imamo radni petak, jer ipak nismo Crnogorci, pa vikend... Idealno...
Alfons Kauders wrote:Ja predlazem da odradimo kakvu peticiju, da trazimo da cetvrtak bude neradni dan - ionako smo u minusu, pa nece smetat ekonomiji, a s obzirom da vecina firmi rad s gubitkom mozda cak i pomogne...
Cetvrtak je idealan dan za to. Radis tri dana, i onda u srijedu navece mozes da se uneredis kako dolikuje proleteru, bez brige o poslu... Onda imamo radni petak, jer ipak nismo Crnogorci, pa vikend... Idealno...
To ne bi bilo loshe... Hm...
ne razmisljaj vec provjeri u Stochariusu sta pise!!!!
stochar wrote:Zhenama se preporuchuje da sto vise rade (kucni poslovi, ciscene stala i okucnice) a muskarci chuvaju stada (uz pomoc pasa) i naglabaju. Vrlo jednostavno. Znachi, mozhes raditi dodatni posao chtvrtkom, ali da prije toga poradis sve ostale poslove koje imas.
Izgleda da su stare Bosnje bile upoznate sa stochariusom jos u srednjem vijeku... Medjutim cini se da su izgubili odredbe koje se odnose na ostale dane... Tako da zene sto vise rade svaki dan, a oni vazda naglabaju...
on je nastao u doba matrijarhata stoga ZENE odose u kafanu da heklaju..
mIrci, jes' se to pozheljela bolnichkih papucha? Znas kako jeruzhno kad ono moras zvakati hranu, a nema zuba, pa ti neko drugi mora sazvakati, pa na kasiku... Joooooj, Halida mi, ne sto vrijedjas mene, vec i starog Stochariusa i ugled krchme. Chuj zhene da idu u krchmu... Amrinih mi plavih ochiju, oca mi mog, sestre mi, jarane...
ocam', djecem', kad ces mi pokazati sta je Krchma?