Drug Marsal ili preciznije njegovi nasljednici su nam stvorili uslove za 1990e...
Pa ko koga ovdje j*** u mozak
-
Prenj
Da nisu Marsal i drugovi pobijedili 1945., sad bi nas Jekan bio isto tako vatreni nacionalista, ali srpski.ErrorNo1 wrote:Samo ti imputiraj razaranje BIH, ako te to cini sretnim...
Drug Marsal ili preciznije njegovi nasljednici su nam stvorili uslove za 1990e...
Ista glupost, samo u razlicitom pakovanju.
-
Toozla
Jekane, tvoje ucesce na forumu se uglavnom svodi na kritiku komentara drugih forumasa...svi mi nosimo nekakve dresove i iz tvojih kritika da se naslutiti kakav dres ti nosis...neke stvari nisam mogao skontati....zanima me kakvo je tvoje vidjenje rjesenja BIH problema i za kakav tip drzavne zajednice se ti zalazes....
-
jacika
ejjjj da smo mi ikako pametni pa da sve ove stranke ukinemo(SDA;HDZ;SDS;SDP....) e to bi bilo najbolje vjeruj te mi pa neke nove mlade,iskusne ljude pune ideja i ciljeva postaviti na visoke funkcije,ali ima jedan veliki problem kod nas a to je da nas mlade niko ni za sta nepita :(eeeeee
- pitt
I sto dosta mladih ne zeli da razmislja o svojoj buducnosti vec misle gdje ce skuckat marku da mogu kafu popiti i palmudati o svjetskoj politici (domaca je sasha za njih)jacika wrote:ejjjj da smo mi ikako pametni pa da sve ove stranke ukinemo(SDA;HDZ;SDS;SDP....) e to bi bilo najbolje vjeruj te mi pa neke nove mlade,iskusne ljude pune ideja i ciljeva postaviti na visoke funkcije,ali ima jedan veliki problem kod nas a to je da nas mlade niko ni za sta nepita :(eeeeee
-
Prenj
Iz Jekanove kritike nasih kritika da se zakljuciti da mu ne bi bila mrska:Toozla wrote:Jekane, tvoje ucesce na forumu se uglavnom svodi na kritiku komentara drugih forumasa...svi mi nosimo nekakve dresove i iz tvojih kritika da se naslutiti kakav dres ti nosis...neke stvari nisam mogao skontati....zanima me kakvo je tvoje vidjenje rjesenja BIH problema i za kakav tip drzavne zajednice se ti zalazes....
- multietnicka BiH, sastavljena od Bosnjaka i Muslimana
- BiH u kojoj su stranci za relativno male pare (i uz relativno male provizije 'nasima') kupili sva prirodna bogatstva BiH,
- BiH u kojoj je sve sto preostane nakon rasprodaje strancima, u vlasnistvu 10 porodica
- BiH u kojoj vjera nije privatna stvar pojedinca, nego javna stvar, propisana od strane drzave
- BiH, u kojoj je Fatmir Alispahic dozivotni predsjednik
nastavice se
- Fair Life
...neke nove mlade, iskusne ljude...jacika wrote:ejjjj da smo mi ikako pametni pa da sve ove stranke ukinemo(SDA;HDZ;SDS;SDP....) e to bi bilo najbolje vjeruj te mi pa neke nove mlade, iskusne ljude pune ideja i ciljeva postaviti na visoke funkcije,ali ima jedan veliki problem kod nas a to je da nas mlade niko ni za sta nepita :(eeeeee
Novi... a iskusni ??
- Alfons Kauders
Fair Life wrote:Za Lunarnu Fildzan Drzavu...Toozla wrote:Jekane, tvoje ucesce na forumu se uglavnom svodi na kritiku komentara drugih forumasa...
(...)
zanima me kakvo je tvoje vidjenje rjesenja BIH problema i za kakav tip drzavne zajednice se ti zalazes....
On, bas kao i njegovi istomisljenici, vjerovatno nema pojma sta bi i kako napravio, al bitna je demagogija... Pravi politicar, nema sta !
- Alfons Kauders
Mozda zna sta bi htio, al realizacija, na svu srecu, je katastrooofaaa...Fair Life wrote:Zna on jako dobro kako bi sta napravio... ne sumnjaj u njega.Alfons Kauders wrote:![]()
On, bas kao i njegovi istomisljenici, vjerovatno nema pojma sta bi i kako napravio, al bitna je demagogija... Pravi politicar, nema sta !
-
jacika
e pa pod ovim sam mislila pod nove to znaci sve stare skinuti spozicija,a pod iskusni a to je da mi imamo puno mladih glava koji su zavrsili fakultete bilo da je to fakultet politickih nauka,kriminalistike,doktora,ekonomista........koji su iskusi u svom poslu i koji bi svojim znanjem mogli pridonjet podizanju ove drzave na noge a pogledaj te ove stranke ma nista sve isto kao i sto je bilo i prije 5 godina,Fair Life wrote:...neke nove mlade, iskusne ljude...jacika wrote:ejjjj da smo mi ikako pametni pa da sve ove stranke ukinemo(SDA;HDZ;SDS;SDP....) e to bi bilo najbolje vjeruj te mi pa neke nove mlade, iskusne ljude pune ideja i ciljeva postaviti na visoke funkcije,ali ima jedan veliki problem kod nas a to je da nas mlade niko ni za sta nepita :(eeeeee![]()
![]()
Novi... a iskusni ??
POZDRAV SVIMA
-
sudnjidan
[/quote]Pljackali su ti drugovi 50 godina.
A dovoditi jednu politicku opciju u vezu sa kriminalom ili mafijom je samo puka zlonamjernost jasne politicke kontraopcije
Primjer Sipada. Drugovi (rukovodstvo i radnici) stvarali 50 godina. I stvorili 4. po snazi firmu u ex-yu, sastavljenu od stotina malih firmi, desetine hiljada radnika, predstavnistva u svim razvijenijim zemljama svijeta, cak su imali i svoju luku u Sibeniku.
Onda dosla gospoda i za pet godina sve unistili, rasprodali bud-zasto. Na kraju su poslovnu zgradu u centru Sarajeva prodali SDA biznismenu Esadu Ceski za manje od 100 milja maraka kesha.
Nastavak slijedi: Unis, Energoinvest, Unioninvest, Feroelektro...
Ma ko to povezuje s kriminalom, to je rusenje demokratski izabrane vlasti.
-
gavrilo
reci mu druze...JBT wrote:Suradjivanje sa mafijom i pljackanje drzave BiH i dovodjenje prosjecnog gradjanina iste na nivo prosjackog stapa je takodje izdaja.
samo ne smijes da zaboravis ove "moje" lopove (citaj sds) sto oderase kozu narodu
-
kub lajkan
I ne treba stati na tome... Nego moramo stalno tražiti još mlađe a još iskusnije...Fair Life wrote:...neke nove mlade, iskusne ljude...jacika wrote:ejjjj da smo mi ikako pametni pa da sve ove stranke ukinemo(SDA;HDZ;SDS;SDP....) e to bi bilo najbolje vjeruj te mi pa neke nove mlade, iskusne ljude pune ideja i ciljeva postaviti na visoke funkcije,ali ima jedan veliki problem kod nas a to je da nas mlade niko ni za sta nepita :(eeeeee![]()
![]()
Novi... a iskusni ??