pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

alica.k

#1 pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by alica.k »

evo maloprije djecak gadja psa kamenjem, a on se jadnicak samo igra. i to da je barem mali pas, nego on je ogroman, kasnije kad ga ujede reci ce da je pas kriv...

znam da sad imamo taj neki zakon...ako zovnem policiju ocel uradit sta? sto se tice brzine dolazenja, za to ne brinem, zivim odmah pored zgrade policije, al ne znam ocel mi se samo smijat u slusalicu kad nazovem il moraju doci?
caes

#2 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by caes »

imam osjecaj da ce ti se smijati.
ja bih na tvom mjestu to dijete nagrdila, eventualno ga spucala kamenom isto tako.
Baby

#3 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by Baby »

Mislim da prvo treba pokušati priprjetiti roditeljima ,pa da malo ubuduće pripaze na dijete...
lolo_lolo

#4 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by lolo_lolo »

slobodno djetetu samarcinu opali,i zaprijeti,govna su djeca,treba to sve posamarati
alica.k

#5 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by alica.k »

Baby wrote:Mislim da prvo treba pokušati priprjetiti roditeljima ,pa da malo ubuduće pripaze na dijete...
ma prijavice me za prijetnje il nest, pa cu ja bit donja..
prijetila sam djetetu da cu zvat policiju :D i rekla da kaze babi...mozda bude sta.

skontala sam da ga je prvo zalio nekakvom crvenom farbom, a onda ga gadjao kamenjem...toliko sam se izvristala da sam glas izgubila.

i onda kazu da se vlasnici setaju sa krvolocnim psima...

A DJECA?
opet ja

#6 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

lolo_lolo wrote:slobodno djetetu samarcinu opali,i zaprijeti,govna su djeca,treba to sve posamarati
:shock: nisi ti dobar

probaj popricati s djetetom ono u stilu ...zamisli da tebi neko to radi bili to volio? ako vidis da to ne pali fino za ruku pa cika policajcu pa nek mu on kaze pa ce se ukakiti od straha
alica.k

#7 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by alica.k »

opet ja wrote:
lolo_lolo wrote:slobodno djetetu samarcinu opali,i zaprijeti,govna su djeca,treba to sve posamarati

probaj popricati s djetetom ono u stilu ...zamisli da tebi neko to radi bili to volio? ako vidis da to ne pali fino za ruku pa cika policajcu pa nek mu on kaze pa ce se ukakiti od straha
ne pali, ja s tim deckom ovu borbu vodim vec 2 godine. i sa svima njima sto se skupljaju tu u parku. svako malo nadju neku novu zivotinju da je zlostavljaju.
caes

#8 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by caes »

skontala sam da ga je prvo zalio nekakvom crvenom farbom, a onda ga gadjao kamenjem...
:shock:

realno, sta drugo mozes da uradis takvom djetetu nego da uzvratis istom mjerom?
lolo_lolo

#9 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by lolo_lolo »

opet ja wrote:

samar,pa cemo vidjeti oce li dijete opet pokusati

ps,dobar,ti?
opet ja

#10 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

alica.k wrote:
opet ja wrote:

ne pali, ja s tim deckom ovu borbu vodim vec 2 godine. i sa svima njima sto se skupljaju tu u parku. svako malo nadju neku novu zivotinju da je zlostavljaju.
e onda skupi komsije koje su to isto primjetili (pogotovo starije) pa skupa izvrsite pritisak na roditelje...jer ti kao jedinka protiv njihovih roditelja ces da prostis popusiti...a i uslikaj pa cemo objaviti na netu a moze se sigurno i na tv-u
opet ja

#11 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

lolo_lolo wrote:
opet ja wrote:

samar,pa cemo vidjeti oce li dijete opet pokusati

ps,dobar,ti?
i gdje nasilje to vodi...po tvom nasilje se nasiljem rjesava....divno...pogotovo dijete...hajde da kazes za odraslog covjeka tu bi se slozila s tobom ali za dijete
hana_montana

#12 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by hana_montana »

Djeca su danas katastrofa ali su roditelji krivi trebaju ih dobro napljuskati :-x Valjda nemaju vremena za djecu pa se ova iskaljuju na neduznim zivotinjama.Ja sam se nagledala svega na ovom forumu i nisam mogla vjerovati da ljudi tako mogu povrijediti zivotinje,strasno :x :x Pa njihova djeca su sigurno ista kao oni!Moje djete to nikada ne bi uradilo!!!!
caes

#13 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by caes »

i gdje nasilje to vodi...po tvom nasilje se nasiljem rjesava....divno...pogotovo dijete...hajde da kazes za odraslog covjeka tu bi se slozila s tobom ali za dijete
to nije dijete, to je monstrum.
ProbuseniDolar

#14 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by ProbuseniDolar »

Nabavi lovacku pusku, i krisom upucaj djete u celo s balkona ... Osakati ga, pa ce se zapitati iduci put hoce li se izivljavati na zivotinjama :)
opet ja

#15 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

caes wrote:
Nije dijete krivo...krivi su njegovi roditelji, a udarcima(koje on sigurno redovno i prima zato i jeste takav) neces postici nista vec ces dobiti jos i veceg monstruma kako i sam kazes...djecu mozes oblikovati kako hoces, i ako se tom malom pokaze da i zivotinja ima osjecaje i da ju boli i da on shvati... on se moze promijeniti u potpunosti da postane najveci ljubitelj zivotinja...a za to smo i mi kao drustvo odgovorni
lolo_lolo

#16 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by lolo_lolo »

opet ja wrote:
caes wrote:
Nije dijete krivo...krivi su njegovi roditelji, a udarcima(koje on sigurno redovno i prima zato i jeste takav) neces postici nista vec ces dobiti jos i veceg monstruma kako i sam kazes...djecu mozes oblikovati kako hoces, i ako se tom malom pokaze da i zivotinja ima osjecaje i da ju boli i da on shvati... on se moze promijeniti u potpunosti da postane najveci ljubitelj zivotinja...a za to smo i mi kao drustvo odgovorni
:thumbup: :bih:
caes

#17 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by caes »

opet ja wrote:
caes wrote:
bas me zabole uvo ko je kriv, ja vidim samo da se kucence polijeva kojekakvim farbama i onda ga se jos gadja kamenjem.
dijete, nedijete, apsolutno nemam saosjecanja.
ako se vec treba na nekom iskaljivati nek se iskaljuje na vrsnjacima, a ne na zivotinjama.

sve same budale..

kad se sjetim onih kucica na otoci kojima su djeca vadila oci .. eeeejjj ..
i sta, s njima je trebalo sjesti i pricati?
alica.k

#18 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by alica.k »

ma dobro, odma da se razumijemo, necu tudju djecu tuci...ne bi ni svoju tukla.

mene je samo zanimalo, sad kad vec imamo taj zakon, da li se on moze primjenjivati na ovaj nacin? zovnem ja policiju, dodje policija, opuca novcanu kaznu, dijete bude prebijeno od roditelja, nikad vise ne uradi to sto je radilo?
tako izbjegnem svaku svadju i nasilje sa svoje strane.

sto je neko gore spomenuo da se udruzim sa starijima...komsija mi je prijetio da ce ubiti moje pse...znaci kucne pse, koji su vani samo kad sam i ja i slicno, i apsolutno ne diraju ni njega niti njegovu porodicu. samo ih ne voli i eto (jer laju. ono, posto ne znaju pricati...). e takvi su ljudi u komsiluku. zato se ni ne cudim sto je dijete takvo kako je, ali voljela bih da se mogu sad osloniti na taj zakon i fino prijavim i mirna bosna.

edit: i da, radje rjesavam situaciju nego da snimam sta djeca rade. nekako mi produktivnije. radje cu ih potjerat nego sutit da bi mogla snimit.
Last edited by alica.k on 18/05/2009 23:05, edited 1 time in total.
caes

#19 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by caes »

pa mozes probati da prijavis, ali sam ja skepticna po tom pitanju iskreno ..
mada, neces znati dok ne pozoves jednom.
opet ja

#20 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

alica.k wrote:ma dobro, odma da se razumijemo, necu tudju djecu tuci...ne bi ni svoju tukla.

mene je samo zanimalo, sad kad vec imamo taj zakon, da li se on moze primjenjivati na ovaj nacin? zovnem ja policiju, dodje policija, opuca novcanu kaznu, dijete bude prebijeno od roditelja, nikad vise ne uradi to sto je radilo?

sto je neko gore spomenuo da se udruzim sa starijima...komsija mi je prijetio da ce ubiti moje pse...znaci kucne pse, koji su vani samo kad sam i ja i slicno, i apsolutno ne diraju ni njega niti njegovu porodicu. samo ih ne voli i eto (jer laju. ono, posto ne znaju pricati...). e takvi su ljudi u komsiluku. zato se ni ne cudim sto je dijete takvo kako je, ali voljela bih da se mogu sad osloniti na taj zakon i fino prijavim i mirna bosna.
Mozes...isprintajga , odnesi drotovima i nema price vise...mogu se oni smijati koliko hoce ali onda zaprijeti njima da ne sprovode zakon
SaraLe

#21 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by SaraLe »

alica.k wrote:ma dobro, odma da se razumijemo, necu tudju djecu tuci...ne bi ni svoju tukla.

Kakve imas pse?
Ja sam i komsije i djecu od komsija "odjebala" od svog psa, tako sto sam par puta psu "dala komandu" da ih napadne :D (naravno, drzala sam ga na uzici a imao je i brnjicu)
Ali poslije toga, niti su meni sta govorili niti je kome padalo na pamet da baci kamen na mog psa :wink:
opet ja

#22 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

caes wrote:
opet ja wrote:
caes wrote:
bas me zabole uvo ko je kriv, ja vidim samo da se kucence polijeva kojekakvim farbama i onda ga se jos gadja kamenjem.
dijete, nedijete, apsolutno nemam saosjecanja.
ako se vec treba na nekom iskaljivati nek se iskaljuje na vrsnjacima, a ne na zivotinjama.

sve same budale..

kad se sjetim onih kucica na otoci kojima su djeca vadila oci .. eeeejjj ..
i sta, s njima je trebalo sjesti i pricati?
Ne, naravno da ti nisi trebala sjesti i pricati s njima... zato postoji socijalna sluzba, e problem je sto ni soc. sluzba ne zna sta u takvim slucajevima da radi i prebacuju odgovornost na mup a mup na udruzenja za zastitu zivotinja a udruzenje naravno niti smije niti moze doci i privesti necije dijete i odvesti ga psihologu...
Ja samo kazem da ne rjesavas problem nasiljem vec stvaras veci...to sto je on nasilnik ne trebas ti biti
alica.k

#23 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by alica.k »

SaraLe wrote:

Kakve imas pse?
Ja sam i komsije i djecu od komsija "odjebala" od svog psa, tako sto sam par puta psu "dala komandu" da ih napadne :D (naravno, drzala sam ga na uzici a imao je i brnjicu)
Ali poslije toga, niti su meni sta govorili niti je kome padalo na pamet da baci kamen na mog psa :wink:
to je najsmjesnije
imam maltezera (mutanta od 8kg doduse, nije ono maltezer, al tak ja njega od milja zovem)
i pekinezera (koji je, istina, dosta agresivan po prirodi, ali ja ga uvijek drzim na kratkom povodcu ako ima ljudi i djece u blizini od 15 metara, i nikad nije pusten s povodca, a i kad ima ljudi to je jer oni dodju a ne jer ja idem medju ljude)
stvarno se uvijek trudim i maksimalno pazim da ne smetaju, ne kake ljudima ispod prozora, cistim iza njih kad uspijem upratiti gdje vrse nuzdu - posto ih zajedno izvedem pa ne mogu upratiti sta jedan radi dok drugog gledam, cak i ne laju pretjerano, nego bukvalno laju samo kad ih se isprovocira, al i to je dovoljno...
caes

#24 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by caes »

zato postoji socijalna sluzba, e problem je sto ni soc. sluzba ne zna sta u takvim slucajevima da radi i prebacuju odgovornost na mup a mup na udruzenja za zastitu zivotinja a udruzenje naravno niti smije niti moze doci i privesti necije dijete i odvesti ga psihologu...
aha.
i kakvo je to onda rjesenje? nikakvo.
socijalna sluzba bi bila opcija u nekoj razvijenijoj zemlji, kod nas to ostaje samo slovo na papiru.
Ja samo kazem da ne rjesavas problem nasiljem vec stvaras veci...to sto je on nasilnik ne trebas ti biti
jasno, tacno, slozila bih se u vecini slucajeva s tom konstatacijom.
no, kako smo zakljucili da kod nas ne postoje sluzbe koje ce zaista nesto uraditi po tom pitanju, onda mozes ili da gledas kako kopaju oci zivotinjama ili mozes da ih povuces za usi, figurativno. ili bar da im zaprijetis (mada, sta to njima znaci), pa da se razbjeze, ali to ne rjesava problem.
mozda ni to teglenje usiju nece nista rijesiti, ali bar bi mi bila savjest mirna kad bih to uradila bilo kome ko maltretira zivotinje. bolje i to nego da gledam.
opet ja

#25 Re: pa kako vise izaci na kraj s ovom djecom?

Post by opet ja »

caes wrote:
zato postoji socijalna sluzba, e problem je sto ni soc. sluzba ne zna sta u takvim slucajevima da radi i prebacuju odgovornost na mup a mup na udruzenja za zastitu zivotinja a udruzenje naravno niti smije niti moze doci i privesti necije dijete i odvesti ga psihologu...
aha.
i kakvo je to onda rjesenje? nikakvo.
socijalna sluzba bi bila opcija u nekoj razvijenijoj zemlji, kod nas to ostaje samo slovo na papiru.
jasno, tacno, slozila bih se u vecini slucajeva s tom konstatacijom.
no, kako smo zakljucili da kod nas ne postoje sluzbe koje ce zaista nesto uraditi po tom pitanju, onda mozes ili da gledas kako kopaju oci zivotinjama ili mozes da ih povuces za usi, figurativno. ili bar da im zaprijetis (mada, sta to njima znaci), pa da se razbjeze, ali to ne rjesava problem.
mozda ni to teglenje usiju nece nista rijesiti, ali bar bi mi bila savjest mirna kad bih to uradila bilo kome ko maltretira zivotinje. bolje i to nego da gledam.
Nisam ja nista rekla za teglenje usiju :D to bi najvjerovatnije i ja sama uradila...ja sam reagovala na samaranje
Post Reply