Pa ipak nam je u B-H dobro ili Mala analiza velikog svijeta

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Meyra

#1 Pa ipak nam je u B-H dobro ili Mala analiza velikog svijeta

Post by Meyra »

Razmisli:

Ako si jutros ustao, vise zdrav nego bolestan, onda si ti sretniji nego 1.000. 000 -1 Milion ljudi, koji slijedecu sedmicu nece preziviti.

Ako nisi licno pretrpio rat, nisi osjetio usamljenost zatvora ili logora, ako nisi dozivio agoniju mucenog, zlostavljanog, nisi trajno bio gladan, onda si sretniji od 500.000 – 500 Miliona stanovnika na Zemlji.

Ako mozes ici u crkvu ili dzamiju, bez straha, bez prijetnje, bez da budes uhapsen i ubijen onda si sretniji nego 3.000.000.000. - 3 Miliarde ljudi na ovom svijetu.

Ako u tvome frizideru ima hrane, ako si ti obucen, ako imas krov nad glavom i krevet za spavanje, onda si bogatiji od 75 % ljudi cijeloga Svijeta.

Ako imas ziro racun u banci, malo novaca u novcaniku i nesto sitnine kuci u nekoj kutijici, onda ti pripadas onima 8 % bogatih na ovoj Zemlji.

A, ako ovo citas, onda si blagoslovljen i stretan, jer onda ti ne spadas u one 3.000.000.000 tri Milijarde Ljudi na ovoj planeti koji ne znaju citati.

(prevedeno iz NET)

Eto, kad ovo citam dobro mi je, a BITI CE I BOLJE !!! (akobogda)

Meyra

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Chat Nick

Post by Chat Nick »

Izvini ali si otvorila dvije iste teme..
zasluzujes isti odgovor

Pa ipak nam je u B-H dobro...

Zato i zivis u Njemackoj :wink:
margareta

Post by margareta »

Zivot u BiH nije zivot , nego bitisanje, zivotinjarenje!
Kada bi se osjecali sretnima zato sto ispunjavamo *SVE* navedene pretpostavke za srecu onda smo mi proklete budale.
Niposto nisam sretna zato sto ja imam a TOLIKO MNOGO *DRUGIH* nema! Naprotiv to me cini nesretnom.
Mozda bi SVOJU srecu trebali traziti u TUDJOJ nesreci !?
UTJEHA je LAZ iza koje stoji PLJACKA *SRETNIH* nad UNESRECENIMA!
car-x

Post by car-x »

margareta wrote:Zivot u BiH nije zivot , nego bitisanje, zivotinjarenje!
Kada bi se osjecali sretnima zato sto ispunjavamo *SVE* navedene pretpostavke za srecu onda smo mi proklete budale.
Niposto nisam sretna zato sto ja imam a TOLIKO MNOGO *DRUGIH* nema! Naprotiv to me cini nesretnom.
template je malo preradjen, ali se opet nazire milion puta ponovljeni post o pljacki zrtava srebrenicana.. trebalo bi se malo pozabaviti psiho-analizom ove licnosti.. to bi krava mogla odraditi.. ili je iz srebrenice, pa se osjeca prevarenom ili su nju iskljucili iz pljacke, tako da je ostala kratkih rukava, pa sad sipa drvlje i kamenje po dojucerasnjim kompanjonima..
Chat Nick

Post by Chat Nick »

margareta wrote: Niposto nisam sretna zato sto ja imam a TOLIKO MNOGO *DRUGIH* nema! Naprotiv to me cini nesretnom.
Sa ovim je sve receno
margareta

Post by margareta »

car-x wrote:
margareta wrote:Zivot u BiH nije zivot , nego bitisanje, zivotinjarenje!
template je malo preradjen, ali se opet nazire milion puta ponovljeni post o pljacki zrtava srebrenicana.. trebalo bi se malo pozabaviti psiho-analizom ove licnosti.. to bi krava mogla odraditi.. ili je iz srebrenice, pa se osjeca prevarenom ili su nju iskljucili iz pljacke, tako da je ostala kratkih rukava, pa sad sipa drvlje i kamenje po dojucerasnjim kompanjonima..
Budalo OVDJE u OVOME komentaru nisam niti POMISLILA na TVOJU SREBRENICU kao IZVOR tvoje SRECE!

Za TVOJU informaciju u mome zivotu do SADA a i na DALJE NIKO I NIKADA ME NIJE PREVARIO NITI ce a posljednji koji bi to *mogli* uciniti su TVOJI *ahbabi*!

Budalo ZALIM za svim RETARDANTIMA vele a ne lokal svjetskim koji su se *usrecili* na tudjoj NESRECI !

Tvoja mala, jadna malenkost nije vrijedna trena moje paznje ali Srebrenicankama ocito da jeste i one su tvoje PIRANE ili danonocne more!

ZAPAMTI : NIKO ME NIKADA NIJE PREVARIO JER POZNAJEM , OSJETIM ,
NA VRIJEME SPRIJECIM svakoga nesretnika koji bi da se USRECI na mojoj ili bilo cijoj NESRECI !

Otkaci od mene sa Tvojim *djeom* na koje se SAM pozivas a koje se zove: *PARADIGMA BOSNJACKE TRAGEDIJE*!

Pri mome textu obuhvatila sam U SKLADU sa TEMOM i sa MOJIM dalekim vizijama i HORIZONTIMA koji nisu lokalnoga nego GLOBALNOGA karaktera i koje obuhvataju CIO a ne tvoj mali *sretni* SVIJET!

VOZDRA
car-x

Post by car-x »

margareta wrote:
Budalo OVDJE u OVOME komentaru nisam niti POMISLILA na TVOJU SREBRENICU kao IZVOR tvoje SRECE!

Za TVOJU informaciju u mome zivotu do SADA a i na DALJE NIKO I NIKADA ME NIJE PREVARIO NITI ce a posljednji koji bi to *mogli* uciniti su TVOJI *ahbabi*!

Budalo ZALIM za svim RETARDANTIMA vele a ne lokal svjetskim koji su se *usrecili* na tudjoj NESRECI !

Tvoja mala, jadna malenkost nije vrijedna trena moje paznje ali Srebrenicankama ocito da jeste i one su tvoje PIRANE ili danonocne more!

ZAPAMTI : NIKO ME NIKADA NIJE PREVARIO JER POZNAJEM , OSJETIM ,
NA VRIJEME SPRIJECIM svakoga nesretnika koji bi da se USRECI na mojoj ili bilo cijoj NESRECI !

Otkaci od mene sa Tvojim *djeom* na koje se SAM pozivas a koje se zove: *PARADIGMA BOSNJACKE TRAGEDIJE*!

Pri mome textu obuhvatila sam U SKLADU sa TEMOM i sa MOJIM dalekim vizijama i HORIZONTIMA koji nisu lokalnoga nego GLOBALNOGA karaktera i koje obuhvataju CIO a ne tvoj mali *sretni* SVIJET!

VOZDRA
ovo se zove efektna argumentacija..

sudeci po ovom sto danima pises, zao mi te je.. imas problem.. jbg.. mozda da zatrazis strucnu pomoc.. nikad nije kasno..
Post Reply