Pa dobro, jesu li ovi normalni?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

BigusDickus

#1 Pa dobro, jesu li ovi normalni?

Post by BigusDickus »

Tuzne cinjenice:
Koliko kosta poziv prema Hrvatskoj?

Iz cjenovnika bh-telecoma, fiksna telefonija:
I zona: susjedne zemlje 1 minut 0,795
Isti taj telecom, mobilna telefonija (bez obzira pre/post-paid):
I zona: susjedne zemlje 1 minut 0,79
A tu je i zgodan reklamni slogan:
Cjenovnik

Provjerite naše cijene i pogodnosti!

Znate li zašto smo najpovoljniji?
Koga vi zajebavate... :x kunem ti se Topalovicu, otici ce vam kuca... :x

Oni blago receno nisu normalni. Gdje jos ima da se cijena poziva sa mobitela ili sa fiksnog telefona razlikuje (bukvalno :D) u 5 deka... :? Da ne govorim o apsurdu, gdje ce korisnik eroneta, kada zove jednu od susjednih zemalja sa svog mobitela, platiti duplo manje nego ako to ucini sa fiksnog telefona... :-?

Nas "dragi" bh-telecom po ko zna koji put dokazuje da su sve, osim trzisno orjentisana moderna firma. Ocigledno da u rukovodstvu sjede nesposobnjakovici, koji ne vide dalje od vlastite avlije. Sto ono kazu, svjetlo upaljeno, ali nema nikoga kod kuce.

Uvjeren sam da ce svaka marka koju ovi maloumnici zarade od fiksne telefonije, otici na lijecenje odgovornih, kao i clanova njihovih porodica, jer ne mogu ni zamisliti koja kolicina kletvi bude upucena prema njima, poslije svakog otvaranja racuna. Moze se ocekivati i da ce im roditelji, imati ozbiljnih problema sa stucanjem... :D

Cim budem u prilici, iskljucujem ADSL i prelazim na cable... necu i ne savjetujem bilo kome da na bilo koji nacin potpomaze umisljenu stoku, koja (na sramotu svih nas) vodi drzavni telecom. :x Gdje i kako stoka vodi, u svakoj drugoj zemlji bi bilo sasvim jasno, ali ovdje kod nas, propast zbog nelogicnih i pogresnih odluka (na zalost) nije neizbjezna. :-?
mostarac

Post by mostarac »

Ove cijene je nametnuo visoki predstavnik i oko ovoga se svojevremeno digla velika prasina bas iz razloga jer nije normalno, ali boli visokog k**** za BiH narod, jer vazno je da on jeftinije zove kuci i njegova regimenta bjelosvjetskih probisvjeta
Nigmus

Post by Nigmus »

ERONET :-)
BigusDickus

Post by BigusDickus »

To za nametanje cijena je suplja. :roll: Nikakav visoki bilo sta nije nista nametnuo, nego je regulatorna agencija propisala maksimalne cine, do kojih su ovi po ekspresnom postupku dotjerali svoje. :-? Ne znam, mozda su dobili tekst na engleskom, pa nisu znali prevesti "up to..." :D

I da, ERONET... :) ne pada mi na pamet da se vratim na 061. :zzzz:
stella_k

Post by stella_k »

Ja imam cable internet i mogu vam reci da sam mnogo zadovoljnija nego dok smo koristili bihnet.
A Eronet, e pa samo da znate, kad zovete sa fiksnog telefona nekog ko koristi eronet, cijena vam je TRI puta skuplja nego kad zovete 061!!
Na sve su smradovi mislili.
bach

Post by bach »

Ja sam icace korisnik jednog malog internet provajdera po sistemu pre-paida. Koliko kupis toliko potrosis. Posteno.Medjutim pored njih za koristenje interneta placam telefonske impulse Bh telekomu. Do sada je za potrosenih 15 sati interneta meni dolazilo izmedju 7 i 8 maraka za potroseni telefon. Sad mi je doslo 22 marke. Za isto kolicinu. Eto toliko o liberalizaciji. Za razovore sa raznom rodbinom i prijateljima po Evropi dolazilo je 20 do 25 maraka. Sada je doslo 85 zarez nesto. za isto potroseno vrijeme kao i prethodnih.

Ako ovako nastave ja iskljucujem fiksni telefon.

Pa neka gospodin Kemal Huseinovic direktor kancerogene agencije za Komunikacije(RAK morbidnog li naziva), inace muz nase poznate pjevacice jos prica o liberalizaciji i snizavanju cijena. Samo nek nastave. Ja sam u ratu zivio i bez hrane i bez struje a vodu u kanisteru donosio pa mogu i bez telefona.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Za poziv sa fiksnog na mobilni, cijena bi morala biti ista, bez obzira na mrezu. :shock: Upravo sam pogledao na racunu (jer mi je bilo nevjerovatno) i uvjerio se u to sto govoris. Poziv na 061 = 0,127KM/min, a na 063 = 0,387KM/min. :-?
stella_k

Post by stella_k »

BigusDickus wrote:Za poziv sa fiksnog na mobilni, cijena bi morala biti ista, bez obzira na mrezu. :shock: Upravo sam pogledao na racunu (jer mi je bilo nevjerovatno) i uvjerio se u to sto govoris. Poziv na 061 = 0,127KM/min, a na 063 = 0,387KM/min. :-?
I ja sam kad sam vidjela listing bila sokirana. :shock:
stella_k

Post by stella_k »

Da ne spominjem neke tel. brojeve na listingu koje nemam pojma ciji su.
Neke sam zvala, kazu nikad culi ni za mene ni za broj sa kojeg zovem. :x
G.O.D.

Post by G.O.D. »

telekom bosne i hertcegovine se sastoji od lopina!
ja na zalost koristim adsl bihnet jer nemam drugu mogucnost(ne pitajte zasto)
placam brdo para za tri gige limita koje potrosis dok si rekao keks a ne skidam muziku i filmove...da ne govorim o kvalitetu protoka informacija i ostalo...tako izrevoltiran sam sjeo jedan dan za racunar i slozio im mail gdje sam ih kulturno izvrijedjao do maximuma...iole inteligentno bice koje je citalo taj mail u bihnetu nasao bi se uvrijedjen i ponizen...rado bih vam postirao kopiju tog maila ali ostala na starom hard disku koji je crkao ubrzo poslije slanja maila :D :D :D ako uspijem da osposobim hard skinucu pisamce i postirati ga :D :D
ali da su lopovi prevaranti i kriminalci tu nema sumnje...i nije to djelo visokog predstavnika....to je cisto masalo nekog naseg lopova!!!
dinash

Post by dinash »

jedna rijec:

Image
Eshek

Post by Eshek »

dinash wrote:jedna rijec:

Image
@dinash - preduhitrio si me :D :D

Meni fino...platim 40-tak mardjona Logosoftu za bežični, ali zato telefoniram sa Evropom, SAD, Australijom i još par zemalja za pišljivih 1 euro po satu. :-) Ostale zemlje nisu tako jeftine, ali su uvijek barem 5-10 puta jeftinije nego BH Gulikomom. Kvalitet razgovora vrlo dobar.

Sumnjam malo na ove u Telekomu, jer je vrlo teško sa skajpa dobiti BiH, a i ako se uspostavi veza, kvalitet zvuka je vrlo losh. Sve mi se chini da to nije do shkajpa, nego... :x
debela

Post by debela »

jucer su mi fino sjebali dan. ukrali su mi vise od 100 minuta koje sam navodno provela na internetu :x
ovih dana cu na salter. ako se bude moglo zamrznucu liniju, ako ne iskljucujem telefon.
jebena vremena zahtijevaju radikalne mjere :(
car-x

Post by car-x »

debela wrote:jucer su mi fino sjebali dan. ukrali su mi vise od 100 minuta koje sam navodno provela na internetu :x
ovih dana cu na salter. ako se bude moglo zamrznucu liniju, ako ne iskljucujem telefon.
jbg.. opet njih neces puno zajebat, nego sebi uskratiti i pogorsati kvalitetu zivota.. mada te u potpunosti razumijem..

godinama se mi otimamo toj nekoj "rasprodaji" drzavne imovine, ali se stice utisak kako nas drzava opet ponajvise guli.. na kraju krajeva, meni je svejedno je li placim gorivo hasi sarajlicu, energopetrolu ili omv-u, sve dok je ono jeftinije nego kod ostalih..

pitam se samo kad ce vise i telekom doci na tapet za prodaju.. vvrijeme je
debela

Post by debela »

ma necu care. telefon skoro pa i ne koristim, tu je radi interneta, koji opet rijetko koristim od kuce. situacija je takva da ne mogu vise placati telefon, a posebno kad sam vidjela da me kradu ogavno prozirno :x (sjeme im se zatrlo!)
trinaesti

Post by trinaesti »

ma nisu tako strasne ove nove cijene...
evo jucer sam dobio racun...
zvao sam ko lud ovog mjeseca i nista
dobio manje za platit...

a ovi sto su ili bi presli na eronet. samo se zapitajte koliko su oni ljudi opljackali ubili i protjerali da bi danas bili "lojalna" konkurencija. FUJ!
jusuff

Post by jusuff »

car-x wrote:
debela wrote:jucer su mi fino sjebali dan. ukrali su mi vise od 100 minuta koje sam navodno provela na internetu :x
jbg.. opet njih neces puno zajebat, nego sebi uskratiti i pogorsati kvalitetu zivota.. mada te u potpunosti razumijem..

godinama se mi otimamo toj nekoj "rasprodaji" drzavne imovine, ali se stice utisak kako nas drzava opet ponajvise guli.. na kraju krajeva, meni je svejedno je li placim gorivo hasi sarajlicu, energopetrolu ili omv-u, sve dok je ono jeftinije nego kod ostalih..

pitam se samo kad ce vise i telekom doci na tapet za prodaju.. vvrijeme je
ako mislis da ce ti stranci sniziti cijene, varas se. jedina razlika je sto ce ti guliti kozu i lovu nositi van bih.
bach

Post by bach »

Jednom odlucim ja da postanem pretplatnik Bihneta ili BH Oderikoma. Pravac Dolac Malta. Tamo sam finh sat i po cekao. Siutacija ovakva:Stojis u redu. I stojis. I stojis.Dodjes na red kad sluzbenik iz stakla jednostavno ustane i izgubi se ili ode za neki drugi salter. I tak u novi rad i par puta. Niti ti neko kaze predjite za drugi salter. Kad sam konacno dobio priliku da se obratim gospoddji Visokom predstavniku BH Telekoma ljudi su sa mnom razgovrali isto kao na stocnoj pijaci. Nimalo kulture, ljubaznosti. Nista. I sto mi je naj smjesnije bilo : kad sam objasnio ko sam sta sam i sta hocu , kao da predajem za VIZU u ambasadi, gospodja otvara neku otvara neku odvratnu debelu crvenu knjizurinu i zapisuje moje podatke. Kao u doba Kolumba a ne da se prijavljujem kao korisnik Interneta. Fino lijepo u teku kao kad na veresiju kod piljara kafu i jabuke uzimate. A oni meni pricaju o modernoj tehnologiji. bla bla bla. Samo ih ignorisati.
Prenj

Post by Prenj »

Bunite se?
Izlazite li na sljedece izbore?
Ili pak mislite da i ovo nema veze sa politikom?
Ili cete ih opet kazniti svojim neizlazenjem :D
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Normalno da ima veze sa politikom, jer su ovi na vlasti odgovorni za imenovanja rukovodstva bh-telecoma. Gradjani apsolutno nemaju nikakve koristi od toga sto je telecom u drzavnom vlasnistvu, jer ni na koji nacin ne stiti njihove interese. Naprotiv, koristi (dok jos moze... 8-)) svoj monopol i direktno udara na budzet svojih korisnika. Eh sad, jednostavnom matematikom se dolazi do zakljucka kako drzava (tacnije entitet... grom u njega udario... :D) otima i ugrozava svoje gradjane, umjesto da ih stiti.

A one "patriotske" price o "agresorskim" firmama, prolaze jos samo kod sretnika zaposlenih u telecomu ili mrznjom totalno zaslijepljenih nesretnika. :zzzz:
Qler

Post by Qler »

prosli mjesec oko 20h na netu, racun mi dosao, slagat cu, oko 8KM

ovaj mjesec, 9h na netu, racun 7KM!

ja se sjebo! juce sam isao u Logosoft, da vidim za kablovski, samo da skupim lovu za modem, i gud baj, o o o o o , zbogom pederiiii!!!!!
Hendrix

Post by Hendrix »

Preporučujem vam već ako nemate izbora kao i ja,da uplatite Premi paket u bihnetu za dialup,13 maraka je mjesec dana pretplata ,neograničen broj sati,dakle ne mogu vas vući za nos koliko je bilo koliko nije.Ostaju još samo impulsi :roll:
Monopol je takav,kad si glavni uzimaš lopatom,i dok god oni budu imali primat u TK sektoru cijene će biti kakve jesu.
BigusDickus

Post by BigusDickus »

Ma kakav premi... :roll: ko se sluzi netom za bilo sta vise od e-maila, ce lako potrositi nekih 30-ak maraka telefona, a to je vec (racunajuci i tih 13KM pretplate) blisko cijenama kabla ili ADSL-a. Dial-up moze, ali samo ako nema bas nikakav drugi nacin...
halo

Post by halo »

Interesuje me ako neko zna kakve su cijene intereneta i po vama koja je najbolja opcija za neograniceni pristup,imali neka preplata ili uvjek obracunavaju kakav je to kablovski internet i gdje on sve moze u gradu
zahvaljujem unaprijed :D
G.O.D.

Post by G.O.D. »

halo wrote:Interesuje me ako neko zna kakve su cijene intereneta i po vama koja je najbolja opcija za neograniceni pristup,imali neka preplata ili uvjek obracunavaju kakav je to kablovski internet i gdje on sve moze u gradu
zahvaljujem unaprijed :D
fino uzmes listu provajdera:epn,bihnet,logosoft i sta ti ja znam koje jos i pozoves svakog od njih i pitas....neces omanuti :D
Post Reply