P.O. BOX za Zalbe

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 P.O. BOX za Zalbe

Post by mIRCerka »

22:12, ja na Kovacici trolejbuskoj stanici - prema Dobrinji. Na stanici prekoputa u prolazu u zgradi stoje kontejneri. Cini mi se sest komada. Tri gore. Dva samo unutra, trecem se zapalila guma na poklopcu. Desetak ljudi na stanici samo gleda i slika telefonima. Niko po supku da se pocese da zovne vatrogasce. Al kontam, jebe se njima, oni ionako ne zive tu....

Guma sa poklopca kontejnera gori, vec se pomalo raspada, vec pada na pola metra od kontejnera...taman na pola metra od 0ak parkiranih auta stanara te zgrade...
Gledam prozore, par ih je otvoreno na kant, domacice zure da pozatvaraju prozore, nesto kanda smrdi 's'vana tukne'... niko ni da pogleda kroz prozor, a dim crn...
22:15 zovem prvo hitnu (nikad naucit razlikovat te brojeve) te sokiram dispecera sa izjavom JARO SORI POGRESAN BROJ :D i zovnem vatrogasce...objasnim ko sta koga gdje...uzese mi sve podatke sem broja cipela, dobih HVALA NA POZIVU i klap...
i sjednem pred Casa Mia ....
22:20 vatrogasci stizu, dvojica gase...dosli sa malim vatrogasnim bibijem sa rotacijom...rotacija pravi light show...a od stanara niko da proviri...

:(
Vatrogasci svaka cast na brzoj reakciji za kontejnere u plamenu, stanari ... ostala sam bez rijeci...

fuj.....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Ačk olsum, @mIRCaginice - gazijko! (ž.r. od gazija)

Moj naj.... susjed je i OŠ, pa kada prorade prvi pubertetlijski hormoni među osmoškolcima&devetoškolcima pod jednim krovom tu i tamo se nađe poneki nero što eksperimentiše sa upaljačima. Zareda, pa sve i jedan kontejner potpali u naselju. Tako se desilo da je za prošli Ramazan danima gorjelo, a komšije na škrge disale. Prohladno bilo.
Ja se malo igrao Supermena (Maskirani čovjek koji pomaže ljudima u nevolji, a može i da leti), pa onaj kontejner prevrni i nogama utabaj "uzročnike požara" i potajne dioksinske ubice astmatičara, pušača i ostalih. I tako, danima,...Jednom mi se desilo da je onaj sporogoreći-pundimeći kontejner bio više od pola napunjen, pa ga nisam mogao prevrnuti. Naiđe komšo ispod čijeg prozora gori. Zovnem ga da pripomogne. Samo odmahnu rukom ne želeći da se prlja. Čovjek radi u pošti, ing. ili tako nešto,...Više ga ne zdravim,...Drugi put, desilo se da mi je komšinica iz prodavnice natočila desetak kanti vode da pogasim 2 kontejnera i ona mi je potvrrdila da je podmetač požara neki nero iz OŠ jer ga je zatekla in flagranti. Otjerala ga je vriskom i prijetnjom da će zvati organe gonjenja. Međutim, djelo je već bilo počinjeno i gorjelo je,...Ove godine nema nere iz OŠ. Ili je završio osam razreda, ili je prešao na eksperimente sa rizlom&bocanjem, ili oboje. Uglavnom, nema ga da potpali hajfiše za Ramazan.

@mIRCaginice, hvala na savjetu,...od sada i ja tih par impulsa utrošim na zvanje vatropiraca (btw/ubr, naplaćuje li se pozivanje 122; 123 i 124?), a ne kao do sada, provaljivati se da ne mogu prevrnuti kontejner sa smećem.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Koliko se sjecam, 122, 123, 124 su besplatni pozivi.

Ako i nije, sve te institucije imaju caller ID i isplati se nazvati ih i reci POZAR NAZOVI NA broj i spustit slusalicu.

Ja jos uvijek ne znam sta da radim sa autima parkiranim preko cijelog trotuara kod amko komerca na grbavici - Jutros zamalo da me retrovizorom frajer spuca u sjedalicu jer sam morala cestom ici ravno 10 metara :x
Hendrix

Post by Hendrix »

Pa meni su majmuni obarali kontejner svaku noć ljetos. Neverovatno , naiđu naveče ne znam kada i fino ga prevrnu ili zapale kao da je to neka redovna sesija njihova koju moraju uraditi. Ozbiljno sam razmišljo da kakvu bombu nađem i da im postavim pa kad zapale da fino i sebe malo oprže , naravno do kontejnera je jedno 10 katni usput koje su također zahvaćene "revoltom" mladeži. I jednu noć valjda je bio pun i oni su se uskomešali da ga prevrnu i čujem ih ja i onda sam izletio da im jebem sve po spisku kad tamo djeca ba.Ne mladež nego djeca ne vjerujem ni da su 5-6 razred a ja sam tako ljuti bio da sam ih mogo podavit onde sve.Uglavnom nisam tuko nikoga ali sam im zaprijetio fino da idući put lomim noge pa kako god , nisu više obarali od tada.
Ali sam u idućoj ulici našo kontejner nasred ceste zapaljen , očigledno su našli drugu lokaciju. :roll:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Za tu djecu se nemas fakat ni kome zaliti... Oko zgrade se voza klinjo na onom nekakvom mini motorcicu iz Robota, kao malo veca igracka, ne znam ima li ni 10 godina, i to pici po Hrasnom u sesnest, trotoarom naravno, a do sada se zabio samo sto sam ja vidio u jedno pet prolaznika i to poprilicno brzo. I na kraju produzi... A vidio sam kako je vec krenuo i u picke materine tjerati, jbg rek'o mu je babo da je jeben i da motor voza :x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Ja sam upravo skontala da sam u zadnjih 6 mjeseci prijavila tri pozara na 3 lokacije, svaki put dala svoje pune podatke...
QQ meni, jos ce mene optuzit da podmecem...

Ja bih da se pozalim jos na adaptiranje stanova.
Ne znam zasto, ali svi majstori koji rade na unutrasnjim radovima u stanovima imaju radno vrijeme od 7 do 2 :x :x :x :x
_BosanaC

Post by _BosanaC »

I to subotom i nedeljom.
karanana

Post by karanana »

mIRCerka wrote:Ja sam upravo skontala da sam u zadnjih 6 mjeseci prijavila tri pozara na 3 lokacije, svaki put dala svoje pune podatke...
QQ meni, jos ce mene optuzit da podmecem...

Ja bih da se pozalim jos na adaptiranje stanova.
Ne znam zasto, ali svi majstori koji rade na unutrasnjim radovima u stanovima imaju radno vrijeme od 7 do 2 :x :x :x :x
Nemoj se zaliti na njihovo radno vrijeme, evo na primjer subotom pocnu u normalno radno vrijeme u nekih 7 ili 8 ujutro.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

imam 28 godina i podocnjake ko glavice luka... brusenja parketa i skidanje maltera mi je nabilo jos 10 godina bora i iscrpljenosti na lice...

:zzzz:
Juce sam bila cool, usla sam u tramvaj na IZLAZ vrata :D

I da, ima par mjeseci da sam nasla neciju bankovnu karticu
http://mirci.blogger.ba/arhiva/2007/04/26

niko nikad da javi da su vratili, a ja mjesec i po strahovala da je neko mozda napravio neko sranje sa karticom i da cu ja zaplatiti....
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

1. Kod muzeja vidim bacenu u snjegu tasnu...kontam se, uzeti je i odnjeti u policiju, ostaviti je da je neko corne a mozda u njoj imaju dokumenti...bezze ce ih neko baciti...odem do policije i kazem im...eno tu i tu tako i tako...odgovor je bio: saad cemo mi...( po glasu vidjeh da im se ne hiti)
2. Stojim na stanici, gledam u raskrsnicu, spuca lik sa autom u drugo auto i pobjeze...zapamtih broj...izadze lik iz udarenog auta, ne zna sta ga snadze i sta bi..pridzemmu i kazem auto to i to registracija ta i ta. Obavila ja gradjansku duznost. Ujutro u dnevnom avazu...kad moja slika u crnoj hronici...pored udarenog auta i ja i taj lik stojimo... prvo se zapitah...sta ako taj sto je udario skonta ko sam i sta sam. Drugo...ovaj lik sto je udaren, mozda ima zenu...dok on objansi da sam ja samo dobronamjerni prolaznik ....ode sve u pm.
3.Gdje je nestala trolejbuska stanica u hrasnom prema otoci? :D
obuca

Post by obuca »

Amazonka27 wrote:1. Kod muzeja vidim bacenu u snjegu tasnu...kontam se, uzeti je i odnjeti u policiju, ostaviti je da je neko corne a mozda u njoj imaju dokumenti...bezze ce ih neko baciti...odem do policije i kazem im...eno tu i tu tako i tako...odgovor je bio: saad cemo mi...( po glasu vidjeh da im se ne hiti)
2. Stojim na stanici, gledam u raskrsnicu, spuca lik sa autom u drugo auto i pobjeze...zapamtih broj...izadze lik iz udarenog auta, ne zna sta ga snadze i sta bi..pridzemmu i kazem auto to i to registracija ta i ta. Obavila ja gradjansku duznost. Ujutro u dnevnom avazu...kad moja slika u crnoj hronici...pored udarenog auta i ja i taj lik stojimo... prvo se zapitah...sta ako taj sto je udario skonta ko sam i sta sam. Drugo...ovaj lik sto je udaren, mozda ima zenu...dok on objansi da sam ja samo dobronamjerni prolaznik ....ode sve u pm.
belajsuze ne izvrsavaj vise duznosti :lol: :lol: :lol:
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

da znas...da o tome sad drugacije razmishljam. :D
karanana

Post by karanana »

Amazonka27 wrote:1. Kod muzeja vidim bacenu u snjegu tasnu...kontam se, uzeti je i odnjeti u policiju, ostaviti je da je neko corne a mozda u njoj imaju dokumenti...bezze ce ih neko baciti...odem do policije i kazem im...eno tu i tu tako i tako...odgovor je bio: saad cemo mi...( po glasu vidjeh da im se ne hiti)
2. Joj jesi paranoidna. Sta ako ovo, sta ako ono....Kako ocekujes da ce lik skontati da si ti ta sa slike koja ga je ocinkarila. Evo sada pisuci ovo na forumu i ako cita moze skontati. Pa i da skonta, kako ce te pronaci? Pa i da te pronadje, a sumnjam i da ce te traziti, sta ti moze? A to sta ce od ovog drugog lika zena pomisliti, sta te briga...nek se sutra rastavi ako hoce.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

poenta je da sam osvanula u crnoj hronici, slika bez mog dopustenja je objavljena, sta da je bilo puno ozbiljnije?rekohda sam se tada zapitala...a ne da se jos uvijek mucim sa tim.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nasla u kompjuteru tudji stick nakacen u USB. Pogledam sto ima na njemu i pronadjem ime osobe kojoj bi trebao pripadat. Napisem mail [email protected], napisem toj osobi "pronasla sam Vas stick - javite se". Nikakvog odgovora. Nakon nekoliko dana opet pogledam na sticku i nadjem nekakve attachmente iz yahoo maila. Probam na yahoo i posaljem mail. Stize mi superbezobrazan odgovor u kojem dama "hoce svoj stick natrag". Nadjem se s njom - zdravo, izvoli, ciao - sve u jednoj minuti. Nakon toga se vidjamo u instituciji i okrecemo glavu kad se vidimo. Raja kazu - bas si budala, trebala si zadrzati stick ... iz nekog razloga ne bih mogla zadrzati taj stick ... ne znam zasto
Koshpa

Post by Koshpa »

basta sljezove boje wrote:nasla u kompjuteru tudji stick nakacen u USB. Pogledam sto ima na njemu i pronadjem ime osobe kojoj bi trebao pripadat. Napisem mail [email protected], napisem toj osobi "pronasla sam Vas stick - javite se". Nikakvog odgovora. Nakon nekoliko dana opet pogledam na sticku i nadjem nekakve attachmente iz yahoo maila. Probam na yahoo i posaljem mail. Stize mi superbezobrazan odgovor u kojem dama "hoce svoj stick natrag". Nadjem se s njom - zdravo, izvoli, ciao - sve u jednoj minuti. Nakon toga se vidjamo u instituciji i okrecemo glavu kad se vidimo. Raja kazu - bas si budala, trebala si zadrzati stick ... iz nekog razloga ne bih mogla zadrzati taj stick ... ne znam zasto
Mogla si ga meni prodat za male pare :lol: :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ima mjesec dana...nadjem mobitel, Samsung, onako, nije losh...Zove neko na njega nakon nekoliko sati, ja se javim, kad ono vlasnik...Dogovorimo se gdje da se nadjemo i ja mu dam mobilni, frajer nije mogao da vjeruje. Nisam se mogao otresti da mi ne ubaci u dzep 20km, ono, za kafu.
Neki dan izgubim ja novcanik, kartice, dokumenti, nesto malo para...Zove neki frajer (nasao broj u novcaniku) da mi ga vrati...Nadjemo se za 5 minuta, dobar neki chova, vrati mi novcanik i dobi cvaju na kafu!
Znam da je off topic, ali ne mogoh a da ne spomenem.
Koshpa

Post by Koshpa »

chuchumbamayumbe wrote:Ima mjesec dana...nadjem mobitel, Samsung, onako, nije losh...Zove neko na njega nakon nekoliko sati, ja se javim, kad ono vlasnik...Dogovorimo se gdje da se nadjemo i ja mu dam mobilni, frajer nije mogao da vjeruje. Nisam se mogao otresti da mi ne ubaci u dzep 20km, ono, za kafu.
Neki dan izgubim ja novcanik, kartice, dokumenti, nesto malo para...Zove neki frajer (nasao broj u novcaniku) da mi ga vrati...Nadjemo se za 5 minuta, dobar neki chova, vrati mi novcanik i dobi cvaju na kafu!
Vidis kako ti BOG vrati sve, za svako ucinjeno dobro djelo dobijes nagradu nazad a tvoja nagrada je bila, nepeglanje danima po raznim institucijama i vadjenja novih dokumenata kartica bla bla... samo nastavi tako u zivotu :D
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

chuchumbamayumbe wrote:Ima mjesec dana...nadjem mobitel, Samsung, onako, nije losh...Zove neko na njega nakon nekoliko sati, ja se javim, kad ono vlasnik...Dogovorimo se gdje da se nadjemo i ja mu dam mobilni, frajer nije mogao da vjeruje. Nisam se mogao otresti da mi ne ubaci u dzep 20km, ono, za kafu.
covjek se lijepo osjeca i kad samo obraduje nekoga :)

je li mirci konacno pronasla lika sa kartice kojeg trazi od aprila?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

basta sljezove boje wrote:
covjek se lijepo osjeca i kad samo obraduje nekoga :)

je li mirci konacno pronasla lika sa kartice kojeg trazi od aprila?
jock i ne treba mi...poslije 5 mjeseci bi se javio da je bio kakav belaj... :D
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#21 Re: P.O. BOX za Zalbe

Post by Romeo 80 »

mIRCerka wrote:22:12, ja na Kovacici trolejbuskoj stanici - prema Dobrinji. Na stanici prekoputa u prolazu u zgradi stoje kontejneri. Cini mi se sest komada. Tri gore. Dva samo unutra, trecem se zapalila guma na poklopcu. Desetak ljudi na stanici samo gleda i slika telefonima. Niko po supku da se pocese da zovne vatrogasce. Al kontam, jebe se njima, oni ionako ne zive tu....

Guma sa poklopca kontejnera gori, vec se pomalo raspada, vec pada na pola metra od kontejnera...taman na pola metra od 0ak parkiranih auta stanara te zgrade...
Gledam prozore, par ih je otvoreno na kant, domacice zure da pozatvaraju prozore, nesto kanda smrdi 's'vana tukne'... niko ni da pogleda kroz prozor, a dim crn...
22:15 zovem prvo hitnu (nikad naucit razlikovat te brojeve) te sokiram dispecera sa izjavom JARO SORI POGRESAN BROJ :D i zovnem vatrogasce...objasnim ko sta koga gdje...uzese mi sve podatke sem broja cipela, dobih HVALA NA POZIVU i klap...
i sjednem pred Casa Mia ....
22:20 vatrogasci stizu, dvojica gase...dosli sa malim vatrogasnim bibijem sa rotacijom...rotacija pravi light show...a od stanara niko da proviri...

:(
Vatrogasci svaka cast na brzoj reakciji za kontejnere u plamenu, stanari ... ostala sam bez rijeci...

fuj.....
Eh moja Mirci! Ljudi su postali totalno odsutni da naprosto imaš dojam da ih ništa na svijetu ne zanima dok ih po sred glave ne spuca. :roll:
Imam i ja sličan primjer. Desilo se to prije možda nekih 8, 9 mjeseci. Oko 23:30h uveče. Čujem nekakvu lomljavu stakla napolju ispred mog ulaza (ja sam na Čengić Vili) i dođem do prozora da vidim o čemu se radi. Kontam možda opet neko obija auta ispred, ali ništa neobično ne vidjeh. Nakon samo par minuta ulazi mi brat u stan, bio je u gradu i kaže mi "Znaš šta ima novo, obili su auto ispred ulaza"! Kaže mi da je vidio razbijeno staklo na strani vozača, ali da vrata u stvari nisu obijena.
I tako mi pričamo o tome kad odjednom kompletan moj dio naselja osvijetli nekakva svjetlost poput blica na fotoaparatu, uz čudan šišteći zvuk! :shock:
Mi se zgledašmo, ne kontaš jednostavno o čemu je riječ. Odem do prozora i vidim da je upravo auto gore spomenuto u plamenu, upalilo se i okolno žbunje i to sve gori! Ja šta ću nazovem vatrogasce, a onaj dispečer kao što ti reče samo što mi matični broj nije uzeo. I dobro, došli su vatrogasci, u međuvremenu i policija, požar je ugašen ali ono indikativno je da apsolutno nikoga nisam vidio na prozorima!? Kao da je to nešto sasvim normalno, nikoga nije briga... :-)
Najbolje slijedi za kraj! Nedugo nakon toga meni policija dolazi na vrata, navodno su dobili dojavu da je moj brat viđen neposredno prije eksplozije kako prolazi pored auta (vraćao se u stvari iz grada). Ja im kažem da sam ja
pozvao vatrogasce i objasnimo im situaciju i na tome se i završilo. Saznao sam da je jedan komšija iz mog ulaza rekao policiji za mog brata (znajući pri tom naravno da on u stvari veze nema s paljenjem auta) :x a nije se sjetio pozvati vatrogasce ili policiju slučajno!? Valjda mu bilo mrsko! :x
mIRCerka

#22 Re: P.O. BOX za Zalbe

Post by mIRCerka »

Romeo 80 wrote: Saznao sam da je jedan komšija iz mog ulaza rekao policiji za mog brata (znajući pri tom naravno da on u stvari veze nema s paljenjem auta) :x a nije se sjetio pozvati vatrogasce ili policiju slučajno!? Valjda mu bilo mrsko! :x
Zivjela sam na dobrinji 22,5 godine....preselim na grbavicu u Aprilu 2003. godine...U avgustu 2003.g. mi prvi put obiju stan...pa pocetkom oktobra drugi put...pa u maju 2004.g. treci put, a u Junu 2004. posljednji put!
Prvi put usli preko balkona - jbg, nije bio ustakljen, nasa greska...drugi put i cetvrti put razvaljivanjem prozora moje sobe (oba puta bila drvena konstrukcija koja je drzala mrezu protiv komaraca, cista jelovina, glasno ko ciro) treci put...crnjak...kroz otvoren prozor moje sobe u 7:30 ujutro dok sam spavala :x

E sad, najbitniji su 2. i 4. put....ram za mrezu protiv komaraca je od jelovine, to cichi kad diras, kamoli kad lomis...niko od komsija to nije cuo...how yes no....
Ja zaglavim u gradu do 3 ujutro...sutradan sretnem komsinicu...spavaca joj soba na istoj strani ko i moja...i kaze ona meni MA KO TO MENI DO TRI UJUTRO PO GRADU SKACE...Ja je posaljem u mp3 i kazem joj da je treba biti stid i sram sto to cuje a ne cuje odvaljivanje prozora...kaze ona MA CULA SAM JA NESTO AL NISAM SMJELA IZAC NA PROZOR... :x
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Da, da, znam na šta misliš! :? :x Prosto neshvatljiva ravnodušnost i onda ti neko kaže "čuvaj komšiju ko zjenicu oka svog"!? Vala, ne znam kako je s drugima ali ja od komšija samo probleme imam! :roll: Koliko vidim, i ti isto... :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

nađem ja bunt ključeva na jednom privjesku kod trafike između kat. teologije i muzičke škole...

dam ljučeve u trafiku... odem pet koraka kad ključevi izletiše kroz otvor na cestu :lol:
karanana

Post by karanana »

Gdje je trolejbuska stanica u hrasnom prema otoci? Jeli moguce da ju je neko mazno cijelu?
Post Reply