P M S ????!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

mene upravo sad drma, tako d bih rado isla na kakve demonstracije. :D Mislim da bih najglasnija bila :lol:
lunci

Post by lunci »

besana wrote:Dajte ljudi, imal kakva boba? :D
trodon :-)
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Ergot wrote:
Nosferatu wrote:

Ja PMS uspjesno ljecim trojako.

Pleskom, mitom sto u kesu sto u karticama (telefonskim naravno, muko moja predji na drugoga...) i bobama koje ne sluze ni za sto osim da namire ticu u glavi...
Jasta, pleskom licis zene u ameriki, sine brete ohani malo, nemoj tolko pleeskati, patisi ziv bio. I dite, nemoj ji podmicivati, nemoj ji uciti na to, a i ne prilici se to tebi, jesil hecim il si svodnik? Al glavno je da smanjis pleeskanje, da neb zaglavio u zatvor, cujem da u ameriki lice hemoroide u zatvoru, imo nemo dobijes terapiju. Nisu to ni Coralici ni Begove Kafane.
Djes autoritet i o Americi i o Coralicima. Velik ti dijapazon, siguran si da ces izmoci? Moja glavoboljo, uzmes ergotcic, bice bolje, prodje i migrena i cluster headache. Ali ovo je ono sto ostane. U tim Coralicima i dan danas nahero stoji dimnjak Incela, koji je u padu iskrivio "kamikaza" stilom avion JNA koji upravo kupise radnici te Incelove fabrike radeci godinama vrijedno da bi docekavli da ih sopstvena armija ubija, jer se nisu politicki angazovali dovoljno za nju. Pored tih Coralica, je cijeli rat operirao tajno aerodrom, na koji nam ne stize nijedan avion ni prazne have iz Seher Sarajeva, nedaj boze cak, ni pilota Sarajevskog da smo ugledali, vec placenike Ukrajince, ili ono malo Krajsnika, bivsih pilota JNA s Pljesevickog aerodroma, koji su izginuli, drdnajuci se u avio-traktorima, koji da su valjali nikad u nase ruke dospijeli nebi, da bi prebacili 4 torbe muncije, 4 torbe ljekova i narkotika. Pametnom je i isaret dosta. Al' gdje ces ti da od mene ne pravis primitivca, a ti emancipirani tamburdzija iz CDA, bogu ti ljubim paucinu iz pupka.

I nasao si se meni koji sam u Americi 10 godina pricati o tome sta je Amerika? Vidis, u Americi kad zena ima PMS, ona ne pati muza 3 godine, raskidajuci i razvodeci se 3 godine od njega svaki 28 dana. Ona ne krije svoj bezobrazluk u PMS-u, ne ceka sansu kad ce iz neobjasnjivih razloga da pobjesni i da onda kaze - ma to je PMS a PMS je kad god je ona ljuta, bez obzira jer imala mensturaciju juce, ili ce tek sutra, ili nema mesesa nikako jer ima PCOS, ili je u meno-pauzi, a u stvari PMS je na vrhuncu 2 hefte prije mesntruacije, tokom ovulacije. U Americi (a pretpostavljam i u tvojoj mahali), zena kad ima problema, i ukoliko je o sebi i pri sebi, ode kod ginekologa jer je on duzan, da joj za lovu placenu, ponudi odredjene opcije i pokusa da rijesi problem. Medjutim sto bi to na Balkanu? Zena voli da ima razlog zbog cega misteriozno da zajebava muskaraca i nikad uopste, ne adresira pitanje, dok je god on tu oko nje. A on je kriv. Kriv jer nema PMS-a ni mensesa. Pa ako hoce vagine u zivotu, mora onda i da dura, sve bericete tog "bizmisa". Tek kad ga cusne, i kad se izvuku ledja po kojima ce se gluho glamocko plesati, onda ce se doci, u stilu zajebancije, upitati da ne zna sta ko, ima li kakav quick fix, koja boba, i da je sve ravno do Cacka. Ima hanuma quick fix, uzmi bobu, hoces kontraceptivnu pilulu pa da se udebljas 20 kila ili ces anti-depresive da ti libido opadne i kita vise nikad ne naupadne. To su sve, nus-efekti. Ali ono sto nema je behavioralni ljek, za default po kojem se ponasas, kad te nesto malo zaboli ili se ne osjecas psihicki sasvim ok.

Smatraj se sretnom - sa svojim PMS-om jer nemas stomacnih simptoma (grcevi, bolevi, proljev, povracanje, konstipacija) niti si debilitirana do te mjere da 2-3 dana iz kreveta ne mozes izaci, ni na posao, ni u skolu, ni dijete u vrtic, nego bogu dusu bog je nece. To je PMS - za koji ja imam simpatije i necu se sprdati vec ozbiljno napisati sta je kakvim. Medjutim - kad vidim da je poenta stjerati "lafa u cose" sadizmom, i onda uzivati u tome, pa nemam mnogo simpatija za to i ljecim pleskom primitivluk jer klin se klinom izbija. Nije niko duzan niciji teror trpjeti, iz kakvi god razloga, bilo muski ali i zenski. Sve i da te voli taj covjek koliko god. Ima drugih zena, koje su mozda zrelije i sposobnije, da podnesu sto zivot nosi i u tome PMS. Nadje covjek drugu. A rijesila, nista nisi s tim svojim ponasanjem. To valjda vidis danas. Ali normalno, ne radi se o raciju, vec emocijama. Pa potrebno je i te malo kontrolirati. Nekada. A najcesce kad si najslabija, emotivno. Jer lako je kad si jaka. Ne kazem da ne treba muskarac da te razumije kad prolazis kroz taj period, ali ako ti ne pokusavas sama promjeniti nacin na koji ovome pristupas, i ako je ljek u izivljavanju, a ti onda bujrum...u zajebanciju do sljedeceg PMS-a...
lady midnight

Post by lady midnight »

Nosferatu wrote:
Ergot wrote:
Nosferatu wrote:

Ja PMS uspjesno ljecim trojako.

Pleskom, mitom sto u kesu sto u karticama (telefonskim naravno, muko moja predji na drugoga...) i bobama koje ne sluze ni za sto osim da namire ticu u glavi...
Jasta, pleskom licis zene u ameriki, sine brete ohani malo, nemoj tolko pleeskati, patisi ziv bio. I dite, nemoj ji podmicivati, nemoj ji uciti na to, a i ne prilici se to tebi, jesil hecim il si svodnik? Al glavno je da smanjis pleeskanje, da neb zaglavio u zatvor, cujem da u ameriki lice hemoroide u zatvoru, imo nemo dobijes terapiju. Nisu to ni Coralici ni Begove Kafane.
Djes autoritet i o Americi i o Coralicima. Velik ti dijapazon, siguran si da ces izmoci? Moja glavoboljo, uzmes ergotcic, bice bolje, prodje i migrena i cluster headache. Ali ovo je ono sto ostane. U tim Coralicima i dan danas nahero stoji dimnjak Incela, koji je u padu iskrivio "kamikaza" stilom avion JNA koji upravo kupise radnici te Incelove fabrike radeci godinama vrijedno da bi docekavli da ih sopstvena armija ubija, jer se nisu politicki angazovali dovoljno za nju. Pored tih Coralica, je cijeli rat operirao tajno aerodrom, na koji nam ne stize nijedan avion ni prazne have iz Seher Sarajeva, nedaj boze cak, ni pilota Sarajevskog da smo ugledali, vec placenike Ukrajince, ili ono malo Krajsnika, bivsih pilota JNA s Pljesevickog aerodroma, koji su izginuli, drdnajuci se u avio-traktorima, koji da su valjali nikad u nase ruke dospijeli nebi, da bi prebacili 4 torbe muncije, 4 torbe ljekova i narkotika. Pametnom je i isaret dosta. Al' gdje ces ti da od mene ne pravis primitivca, a ti emancipirani tamburdzija iz CDA, bogu ti ljubim paucinu iz pupka.

I nasao si se meni koji sam u Americi 10 godina pricati o tome sta je Amerika? Vidis, u Americi kad zena ima PMS, ona ne pati muza 3 godine, raskidajuci i razvodeci se 3 godine od njega svaki 28 dana. Ona ne krije svoj bezobrazluk u PMS-u, ne ceka sansu kad ce iz neobjasnjivih razloga da pobjesni i da onda kaze - ma to je PMS a PMS je kad god je ona ljuta, bez obzira jer imala mensturaciju juce, ili ce tek sutra, ili nema mesesa nikako jer ima PCOS, ili je u meno-pauzi, a u stvari PMS je na vrhuncu 2 hefte prije mesntruacije, tokom ovulacije. U Americi (a pretpostavljam i u tvojoj mahali), zena kad ima problema, i ukoliko je o sebi i pri sebi, ode kod ginekologa jer je on duzan, da joj za lovu placenu, ponudi odredjene opcije i pokusa da rijesi problem. Medjutim sto bi to na Balkanu? Zena voli da ima razlog zbog cega misteriozno da zajebava muskaraca i nikad uopste, ne adresira pitanje, dok je god on tu oko nje. A on je kriv. Kriv jer nema PMS-a ni mensesa. Pa ako hoce vagine u zivotu, mora onda i da dura, sve bericete tog "bizmisa". Tek kad ga cusne, i kad se izvuku ledja po kojima ce se gluho glamocko plesati, onda ce se doci, u stilu zajebancije, upitati da ne zna sta ko, ima li kakav quick fix, koja boba, i da je sve ravno do Cacka. Ima hanuma quick fix, uzmi bobu, hoces kontraceptivnu pilulu pa da se udebljas 20 kila ili ces anti-depresive da ti libido opadne i kita vise nikad ne naupadne. To su sve, nus-efekti. Ali ono sto nema je behavioralni ljek, za default po kojem se ponasas, kad te nesto malo zaboli ili se ne osjecas psihicki sasvim ok.

Smatraj se sretnom - sa svojim PMS-om jer nemas stomacnih simptoma (grcevi, bolevi, proljev, povracanje, konstipacija) niti si debilitirana do te mjere da 2-3 dana iz kreveta ne mozes izaci, ni na posao, ni u skolu, ni dijete u vrtic, nego bogu dusu bog je nece. To je PMS - za koji ja imam simpatije i necu se sprdati vec ozbiljno napisati sta je kakvim. Medjutim - kad vidim da je poenta stjerati "lafa u cose" sadizmom, i onda uzivati u tome, pa nemam mnogo simpatija za to i ljecim pleskom primitivluk jer klin se klinom izbija. Nije niko duzan niciji teror trpjeti, iz kakvi god razloga, bilo muski ali i zenski. Sve i da te voli taj covjek koliko god. Ima drugih zena, koje su mozda zrelije i sposobnije, da podnesu sto zivot nosi i u tome PMS. Nadje covjek drugu. A rijesila, nista nisi s tim svojim ponasanjem. To valjda vidis danas. Ali normalno, ne radi se o raciju, vec emocijama. Pa potrebno je i te malo kontrolirati. Nekada. A najcesce kad si najslabija, emotivno. Jer lako je kad si jaka. Ne kazem da ne treba muskarac da te razumije kad prolazis kroz taj period, ali ako ti ne pokusavas sama promjeniti nacin na koji ovome pristupas, i ako je ljek u izivljavanju, a ti onda bujrum...u zajebanciju do sljedeceg PMS-a...
nosferatu,
ja inache ne komentarishem tvoje postove, a imam i razloga zashto.

samo me jedno interesuje - jesi li ti uopce u stanju da vidish ZHENU kao neshto shto se NE SASTOJI od iskljuchivo
virusa
bakterija
infekcija
poremecaja
psihoza
neuroza
patologije...

kad chovjek tebe chita na ovakvim temama, dobije utisak da smo mi zhene samo skup nekih gadljivih bolesti, nekakve poluleshine koje jedino terapije i pilule mogu spasiti od toga da zavedu opci teror u svijetu...
Bumbar

Post by Bumbar »

vidis da se sav unese...sta mislis kako mu je bilo kad je imao psihologiju...kah kah... :lol:
lady midnight

Post by lady midnight »

Bumbar wrote:vidis da se sav unese...sta mislis kako mu je bilo kad je imao psihologiju...kah kah... :lol:
:lol: :lol: :lol:
WizzardFromBOZ

#32 Re: P M S ????!!!

Post by WizzardFromBOZ »

besana wrote:Mislim da svi imamo problome sa ovim. Namjerno ka¾em SVI, a ne SVE, jer i mu¹ki osjete na svojoj ko¾i na¹e dane PMS-a. Ja sam imala obièaj svaki mjesec u te dane raskinuti s momkom...i tako 6 godina... jaaaadaaaan :lol:

Ima li lijeka za ovo? ®ene ¹ta vi radite? Kako deverate? Ja sam pila neke tablete, i ko biva pomogle su mi (ili sam se ja nafurala) ali onda su ih povukli sa tr¾i¹ta :shock:
Simptomi standardni: nervoza, nesanica, razdra¾ljivost, plaèljivost, pro¾drljivost, promjene raspolo¾enja, ... da Bog saèuva :roll:

Ima li kakva biljka, èaj da ubla¾i simptome PMS-a?
Imao problema, i to ne malo. kakva 4 dana (sto neka spomenu), pretvori se to ponekad i u 14. hvala Bogu vise nemam takvih problema...mislim da je dobro da si spremna razgovarati o tome, razmjenjivati znanje i iskustvo. a valjda se steklo i jednoga i drugog nakon 6 godina. :D

evo nesto:

ÈAJ PROTIV MENSTRUALNIH TEGOBA

SASTAV
100 g èajne me¹avine sadr¾i:
Nadzemni deo rusomaèe 20,0 g
(Bursae pastoris herba)
Cvet nevena 20,0 g
(Calendulae flos)
List matiènjaka 20,0 g
(Melissae folium)
List kupine 20,0 g
(Rubi fruticosi folium)
Rizom ste¾e 10,0 g
(Potentillae rhizoma)
Cvetni vrh hajduèke trave 10,0 g
(Millefolii flos)

DEJSTVO
Èajna me¹avina je namenjena ubla¾avanju i otklanjanju tegoba koje prate PMS (predmenstrualni sindrom), za regulaciju neredovnih,bolnih i obilnih menstruacija i amenoreju u klimaksu.Aktivni sastojci biljnih droga ispoljavaju spazmolitièko,hemostiptièno,antiflogistièno delovanje i blago sedativno znaèajno za ubla¾avanje prateæih simptoma,kao ¹to su nadutost i grèevi u stomaku,muka,povraæanje, bolovi u krstima,glavobolja,nervoza i napetost.

INDIKACIJE
PMS(predmenstrualni sindrom).
Bolne i obilne menstruacije.
Amenoreja u klimaksu.

PRIPREMA I UPOTREBA
Dve filter kesice staviti u posudu,preliti sa 100 ml hladne vode,poklopiti i postepeno zagrevati do kljuèanja.Nakon pet minuta kljuèanja,èaj je spreman za upotrebu.
Po jednu ¹olju nezaslaðenog èaja uzimati pre svakog obroka, odmah po prestanku menstruacije.Uzimanje èaja prekinuti ¹est dana pre naredne menstruacije.

ÈUVANJE
Na sobnoj temperaturi,za¹tiæeno od vlage i svetlosti.

ROK TRAJANJA
18 meseci.

PAKOVANJE
20 filter kesice sa po 1 g èajne me¹avine.
Last edited by WizzardFromBOZ on 15/02/2008 13:34, edited 1 time in total.
Ergot

Post by Ergot »

Nosferatu wrote: Djes autoritet i o Americi i o Coralicima. Velik ti dijapazon, siguran si da ces izmoci? Moja glavoboljo, uzmes ergotcic, bice bolje, prodje i migrena i cluster headache. Ali ovo je ono sto ostane. U tim Coralicima i dan danas nahero stoji dimnjak Incela, koji je u padu iskrivio "kamikaza" stilom avion JNA koji upravo kupise radnici te Incelove fabrike radeci godinama vrijedno da bi docekavli da ih sopstvena armija ubija, jer se nisu politicki angazovali dovoljno za nju. Pored tih Coralica, je cijeli rat operirao tajno aerodrom, na koji nam ne stize nijedan avion ni prazne have iz Seher Sarajeva, nedaj boze cak, ni pilota Sarajevskog da smo ugledali, vec placenike Ukrajince, ili ono malo Krajsnika, bivsih pilota JNA s Pljesevickog aerodroma, koji su izginuli, drdnajuci se u avio-traktorima, koji da su valjali nikad u nase ruke dospijeli nebi, da bi prebacili 4 torbe muncije, 4 torbe ljekova i narkotika. Pametnom je i isaret dosta. Al' gdje ces ti da od mene ne pravis primitivca, a ti emancipirani tamburdzija iz CDA, bogu ti ljubim paucinu iz pupka.

Dite, ne seri na ses strana, nisam ja isko da mi drzis predavanja o ratu, samo sam te fino upozorio da ne pleskas tolke zene po ameriki, velak je to poso, baildisat ces. Mene je babo ispod onog dimnjaka napravio, zato je nako herav, avion tu nije puno doprinio. Ja ti jope velim, nemoj pleskati tolke zene, otpasce ti ruka pa smo ostali brez buducog Dzevada Dzanica, pa sta cemo onda? A i ako te zbog pleskanja strpaju u zatvor pa ti malo izlice agresiju (klin se klinom izbija, da upotribim tvoju falusnu metaforu) izices sa peemesom do kraja zivota, pa ce onda morati zene pleskati tebe. Djes to sebi dopustiti, ja bi se na tvom mistu nama obisijo o kaki direk.
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

Nisam ni ja tebi rekao da mi ti predavanje drzis o punani, i njenim rabotama, jos manje u okviru Coralica ili Amerike osim ako neces u cetiri oka, al' ne mozes odu'rati tamburas, da meni nesto sitno supacki ne podvaljiva. Shvati samo babo, ja iz Bosne kad sam god isao, nisam bjezo ko vagina pred PMS. I kad sam se u nju vracao, nisam zaboravio onog najgoreg koji mi je valjao, ni najboljeg koji mi je noz u ledja zabio a sa mnom je u CDA stavljao pionirske marame oko vrata. Zbog toga babo, neces mi ti pricati o tretmanu zene u Coralicima, jer nijedna nije ni od gladi skapala u onom ratu, ni na cetnickoj kari bila silovana, niti u koloni sa zbjegom u najlonskom satoru, niti je sjedila po hangarima u Europi dok su je fatarili za guzove stranci, a moguce je i sopstveni sunarodnici. Sto znaci babo, da su Coralici za ono odakle smo i ja i ti, jos uvijek Zapad.
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#35 Re: P M S ????!!!

Post by Šeherzada »

Ja pijem caj od Kunice i Nevena i odlican je :thumbup:
luciferino

#36 Re: P M S ????!!!

Post by luciferino »

Mislim da nosferatu ima PMS. Vidite mu avatara. Pazi ujeda. :run:
Dioda

#37 Re: P M S ????!!!

Post by Dioda »

luciferino wrote:Mislim da nosferatu ima PMS. Vidite mu avatara. Pazi ujeda. :run:
Ja mislim da mu treba apaurin.Preciznije tabla apaurina :D
Post Reply