P.J. Harvey
Moderator: _BataZiv_0809
-
Final Cut
#1 P.J. Harvey
Jeli neko voli muziku ove genijalne zene!!!
Imao sam neke sirove snimke i trebalo mi je 2-3 dana gooooglanja da nadjem o kome je rjec.
Ali od Nirvane (znaci 94)nisam cuo nesto ovako snazno i iskreno...
Imao sam neke sirove snimke i trebalo mi je 2-3 dana gooooglanja da nadjem o kome je rjec.
- Totimoshi
#2 Re: P.J. Harvey
P.J. Harvey boginja grunge-a,psihodelije,rocka i cega sve neFinal Cut wrote:Jeli neko voli muziku ove genijalne zene!!!
- Better Man
I treba da te je stid! Žena je genijalna i napravila je par besmrtnih albuma, kao što su: "Bring You My Love", "Stories From The City, Stories From The Sea"! Ima starijeg brata koji je takođe muzičar i svira sa Nick Caveom. Zove se Mick Harvey!Final Cut wrote:Volim Floyde(nick mi je vezan za njih),Pearl jam,Nirvanu,Oldfielda,ali ako sam ovo propustio u zadnjih 14-15 godina
stid me je...
-
rikardoreis
patti smith novog doba 
-
rikardoreis
nisu bila onim koji su otkrivalidanas wrote:simpaticna su ova otkrica...![]()
-
rikardoreis
danas wrote:pa sad...rikardoreis wrote:nisu bila onim koji su otkrivalidanas wrote:simpaticna su ova otkrica...![]()
![]()
sjecam se i ja... tih... uzbudjenja...
![]()
![]()
o, fino je to znati...da se moze jos na tebe racunati
-
callmethebreeeze
dobra je pj, jos mi je draza kako je s nick cavom pjevala. ali vec godinama niti je slusam niti pratim sta se desava s njom. zna li neko da li je snimila nesto u skorije vrijeme?
-
Final Cut
Ma ima ona novih albuma,cak meni se cini da ima jedan iz ove godine.
Moj je problem to sto imam on line snimak(kao sto su se nekada snimali songovi sa radia)
I u fajlu od 60 minuta imam neka dva albuma ,prvi (dry) i najvjerovatnije drugi.
Al normalno nigdje ne pise ni kako se zovu pjesme niti bilo sta!
To nimalo ne smanjuje zadovoljstvo slusanja!
Moj je problem to sto imam on line snimak(kao sto su se nekada snimali songovi sa radia)
I u fajlu od 60 minuta imam neka dva albuma ,prvi (dry) i najvjerovatnije drugi.
Al normalno nigdje ne pise ni kako se zovu pjesme niti bilo sta!
To nimalo ne smanjuje zadovoljstvo slusanja!
-
dinash
"Uh Huh Her" je (imho) jedan od onih podcjenjenih kvalitetnih albuma. novi singl "when under ether" mozete skinuti ovdje:
http://inkiostro.splinder.com/1186418451#13360190
(link je na dnu stranice)
- victory
- victory
ja ne bi rek'o da joj je Mick Harvey bratBetter Man wrote:I treba da te je stid! Žena je genijalna i napravila je par besmrtnih albuma, kao što su: "Bring You My Love", "Stories From The City, Stories From The Sea"! Ima starijeg brata koji je takođe muzičar i svira sa Nick Caveom. Zove se Mick Harvey!Final Cut wrote:Volim Floyde(nick mi je vezan za njih),Pearl jam,Nirvanu,Oldfielda,ali ako sam ovo propustio u zadnjih 14-15 godina
stid me je...
-
Sogan
Zadnji koncert na kojem sam bio je upravo njen
ima tome haman godina dana
stari se
U svakom slucaju, P J Harvey je u ovom momentu moglo bi se kazati nenadjebiva 
Evo jednog amaterskog snimka sa tog koncerta u Kopenhagenu, solisticki je bio pa je poprilicno soft:
http://www.youtube.com/watch?v=cNa_NgA6 ... ed&search=
Evo jednog amaterskog snimka sa tog koncerta u Kopenhagenu, solisticki je bio pa je poprilicno soft:
-
Final Cut
bella pagina!dinash wrote:"Uh Huh Her" je (imho) jedan od onih podcjenjenih kvalitetnih albuma. novi singl "when under ether" mozete skinuti ovdje:
Negdje je neko bio napisao da je P.J. Patti Smith novog doba,
mada je bijelkinja ,podsjeca me na Ninu Simone!
- danas
najsSogan wrote:Zadnji koncert na kojem sam bio je upravo njenima tome haman godina dana
stari se
U svakom slucaju, P J Harvey je u ovom momentu moglo bi se kazati nenadjebiva
a ako je valjala nick cave-u, valja i meni
- Better Man
Jest joj brat i svirao je na njenom albumu Stories From The City, Stories From The Sea"!victory wrote:ja ne bi rek'o da joj je Mick Harvey bratBetter Man wrote:I treba da te je stid! Žena je genijalna i napravila je par besmrtnih albuma, kao što su: "Bring You My Love", "Stories From The City, Stories From The Sea"! Ima starijeg brata koji je takođe muzičar i svira sa Nick Caveom. Zove se Mick Harvey!Final Cut wrote:Volim Floyde(nick mi je vezan za njih),Pearl jam,Nirvanu,Oldfielda,ali ako sam ovo propustio u zadnjih 14-15 godina
stid me je...
-
Gatekeeper
#21 PJ Harvey
Novi album se zove White Chalk i izlazi krajem godine. Inače svi albumi su joj odlični, al eto u ovom trenutku se odlučujem za Is This Desire?
Final Cut - ta 2 albuma što imaš su urađeni kao PJ Harvey trio - a ostali albumi koje je poslije snimala kao solo su dosta drugačiji od tih...
Final Cut - ta 2 albuma što imaš su urađeni kao PJ Harvey trio - a ostali albumi koje je poslije snimala kao solo su dosta drugačiji od tih...
-
Final Cut
Pa upravo sada sam gledao, npr Civil war correspondent je sa 4 albuma(jal odozada jal od pocetka dodje sredina)
Generalno nema nista sto nevalja na ovom snimku,mada si u pravu danas sam nasao cak i nekih techno dueta preko torenata od p,j. izgleda da ima malo i odstupanja al neka ima, koliko vidim od furke ne odstupa cak joj je i bolja!
Generalno nema nista sto nevalja na ovom snimku,mada si u pravu danas sam nasao cak i nekih techno dueta preko torenata od p,j. izgleda da ima malo i odstupanja al neka ima, koliko vidim od furke ne odstupa cak joj je i bolja!
-
callmethebreeeze
ma nije pj harvey sestra mick-a. ona je rodjena u engleskoj, a on u australiji. saradjivali jesu, ali da su rod to nigdje na netu nisam nasao. pj harvey ima i myspace stranicu.
- Better Man
#24 Re: PJ Harvey
Album izlazi 24.09.2007. godine i ima 11 pjesama!Gatekeeper wrote:Novi album se zove White Chalk i izlazi krajem godine. Inače svi albumi su joj odlični, al eto u ovom trenutku se odlučujem za Is This Desire?
- Better Man
Ne znam, prije 7 godina sam čitao da su brat i sestra!callmethebreeeze wrote:ma nije pj harvey sestra mick-a. ona je rodjena u engleskoj, a on u australiji. saradjivali jesu, ali da su rod to nigdje na netu nisam nasao. pj harvey ima i myspace stranicu.