Ozvucenje za racunar :P

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Nothing

#1 Ozvucenje za racunar :P

Post by Nothing »

Ajd preporucite neke zvucnike za slusanje muzike na racunaru :)
Moze i sa Pik-a :) Nikako se ne razumijem u te W :lol: ,i neko solidno pojacalo : :D
hvala :kiss:
Burkoff

#2 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Burkoff »

Nothing wrote:Ajd preporucite neke zvucnike za slusanje muzike na racunaru :)
Moze i sa Pik-a :) Nikako se ne razumijem u te W :lol: ,i neko solidno pojacalo : :D
hvala :kiss:
Ja sam isto tako bio u dilemi prije tri godine i bio odlucio da nabavim Logitech X-530 ali zbog velike cijene i kompleksnosti sam odustao. Inace ne volim da kupujem nesto sto ce kasnije biti viska ili iskoristeno 30%.

Sasvim solidno za film, muziku i igrica mi sluze Logitech Z323.

Ne znam ovako oko 130 KM sam ih tada platio i nisam nikad imao problema niti zelju da bi neke bolje uzimao.

Ako si audiofil onda ganjaj neke sa satelitima da mozes u sva cetri coska postaviti pa da dobijes dozivljaj kino sale.

:thumbup:
Arslan_11

#3 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Arslan_11 »

ja sam prikopcao stare zvucnike od kucnog kina. Posto su mi falila 2 zvucnika na PIK-u naletim na tipa prodaje komplet za 10km :). Zvuk je samo takav.
Qler

#4 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Qler »

Ja vec godinama imam Logitech Z-2300. I ne zalim feninga sto sam dao za njih...
shandrprcSA

#5 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by shandrprcSA »

Qler wrote:Ja vec godinama imam Logitech Z-2300. I ne zalim feninga sto sam dao za njih...
+1
mad_world

#6 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by mad_world »

Qler wrote:Ja vec godinama imam Logitech Z-2300. I ne zalim feninga sto sam dao za njih...
I ja ih imam vec 6 god, nema sta vrijede svake ulozene marke, a jos bi idealno bilo kada bi se oni sateliti zamjenili nekim kvalitetnijim zvucnicima al to kad se bude imalo viska para :thumbup:
rovac13

#7 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Ja imam z5400 ,kupio prije 10 godina i jos uvijek im se divim.Z 2300 je slicna prica samo sto je 2,1 vjerujem da je i to odlicno.TAd prije 10 godina x530 su kostali 130KM ne znam zasto bi danas bili skupi.
Qler

#8 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Qler »

X-530 (a i X-540) uopste nisu skupi. Jedino sto neko hoce kino ugodjaj, za nekih 40KM.. to je drugi par opanaka..

Inace, 5400 su mi tiha patnja :) ali nije se imalo love za njih, a kasnije sam skontao, da i nemam potrebe za njima, jer ni z amuziku ni za RTS igre nije bitan 5.1 zvuk, a to je 99% za sta ih koristim. Ne kazem da ih ne bi volio, nego nisam nikad sebi opravdao toliko love da dam :) kad su ovi vec ovako dobri :)
rovac13

#9 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Heh potpuno si u pravu.Z 2300 su do j... . Ja dok sam koristio uz kompjuter obicno su radili bas centar i dva prednja to je sve.Kad sam uselio u kucu na vrijeme sam u dnevnoj razveo kroz zid instalaciju za satelite pa mi tek sad radi kao pravi 5,1 .

A moja tiha patnja su uvijek bili z5500,oni su bas osjetno jaci od svih ovih navedenih.Ali su bili skupi.Nebi ja kupio ni z5400 da nisu bili ispod cijene.Kod nas kostali 600KM tad a ja iz austrije donio za 400KM pa sam to iskoristio.

Ali u medjuvremenu se skontalo da i ovo snage kolko ima u ovim nasim je previse :D nema se vise 20 godina :D :D :D
ado-šampion

#10 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by ado-šampion »

Cak i X-230 (nadam se da se jos tako zovu :-) ) ce biti dobri za svaku upotrebu slusanja muzike s racunara, a trebali bi biti dosta jeftiniji od Z2300.
Da se razumijemo, ni jedno ni drugo vidjelo pravog Hi-Fi, i pogodno je za nekog ko hoce dosta dubokog basa (i jacine) a generalni kvalitet zvuka mu nije prioritet. Ipak ne vidim da nekom ko slusa s racunara treba nesto vise. Ako treba, onda PIK.ba, polovna pojacala i zvucnici. :)
Last edited by ado-šampion on 18/06/2014 11:21, edited 2 times in total.
Qler

#11 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Qler »

rovac13 wrote:Heh potpuno si u pravu.Z 2300 su do j... . Ja dok sam koristio uz kompjuter obicno su radili bas centar i dva prednja to je sve.Kad sam uselio u kucu na vrijeme sam u dnevnoj razveo kroz zid instalaciju za satelite pa mi tek sad radi kao pravi 5,1 .

A moja tiha patnja su uvijek bili z5500,oni su bas osjetno jaci od svih ovih navedenih.Ali su bili skupi.Nebi ja kupio ni z5400 da nisu bili ispod cijene.Kod nas kostali 600KM tad a ja iz austrije donio za 400KM pa sam to iskoristio.

Ali u medjuvremenu se skontalo da i ovo snage kolko ima u ovim nasim je previse :D nema se vise 20 godina :D :D :D

Ja sam i mislio na 5500 :) Jaran ih imao, slusao u par navrata, malter otkidaju :) strasna stvar :) ali i ovi smetaju komsijama, ja im samo kazem, sreca vam je pa nemam jace :)
Curve

#12 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Curve »

koje preporucit za tv, znaci za tv ce biti, 90% za gledanje filmova na njemu.. takodjer gdje uzet
rovac13

#13 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Nekom je dovoljno imat zvucnike od 40KM nekome nije.
Uglavnom nije logicno porediti x230 sa z2300

x230 woofer 20w sateliti po 6w
z2300 woofer 120w sateliti po 40w

znaci nebo i zemlja,z2300 smanjis na pola i on radi 3 puta jace od x230 odvrnut do maximuma :D
rovac13

#14 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Curve wrote:koje preporucit za tv, znaci za tv ce biti, 90% za gledanje filmova na njemu.. takodjer gdje uzet
Moji su trenutno spojeni na tv,ali preko optickog kabla spdif.Tako da bi u svakom slucaju preporucio neke zvicnike koji imaju te digitalne ulaze coax ili spdif.Zvuk je osjetno kvalitetniji sum ne postoji uopce ni kad zvucnike pojacas do kraja,a preko jednog kabla sve ide prednji zadnji centralni zvucnici
febo_acm

#15 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by febo_acm »

Ja slušam muziku i igram igre na LCD od 47" i ovome :

Image

Nekad me stvarno ponese atmosfera :D
rovac13

#16 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Koliko kosta to sve skupa,koji je model lg-a.
I ja sam se dvoumio oko neceg takvog kad sam trazio al mi bilo po skupo
febo_acm

#17 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by febo_acm »

rovac13 wrote:Koliko kosta to sve skupa,koji je model lg-a.
https://www.technoshop.ba/proizvod/923/ ... 4530t.html

Jedno od najjeftinijih, ali ja sam zadovoljan :D
avaks

#18 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by avaks »

A ja na računaru imam s220 i zadovoljan. Z2300 konto da uzmem ali bi za moje potrebe bilo overkill a i cijena je kod nas bila paprena :D Pa sam onda kontao neke jeftinije 5.1 ali opet me popustilo i na kraju uzmem ove za neke male pare i ferceraju već 3 ili 4 godine da kucnem u drvo.
Ako je audiofil sigurno ne bi nama postavljao pitanje niti bi tražio neke zvučnike za računar heheh. Ipak tu ide pojačalo i par drvenih kutija sa kvalitetnim magnetima a ne ovo što mi Logitechu za plastiku plaćamo i slušamo mp3ce :run:

p.s.
Samo da se razumijemo, nemam ništa protiv Logija i sličnih i daju solidan zvuk za uloženi novac ali daleko je to od neke kvalitete za audiofile i gospodu koja sluša diskove i flac audio :D
avaks

#19 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by avaks »

febo_acm wrote:

E ovo je već nešto hahah još kada DTS 5.1 ili Dolby Bluray film legne pa da se pogubiš u sobi :lol:
rovac13

#20 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Naravno da nije ni logitech za audiofile .Ima jos jedna stvar,ako spojis zvucnike preko obicnih cinceva rezultat je dosta los.Ja u kompjuteru imam zvicnu kartu m audio audiophile 2496,koja je 24 bit 96khz i ta zvucna ima digitalne izlaze a logitech z5400 ima digitalne ulaze,ne mozes vjerovati kolika je razlika kad sam tako spojio poslije cinceva,kao da je drugi komp,drugi zvucnici,zvuk je fenomenalan.

Ako je neko picajzla sto se tice zvuka nek brate kupi studijske monitore,slucajno sam muzicar pa znam sta je to.Najbolja stvar kod tih monitora je sto jeftiniji monitoru lazu i ne prikazuju pravu sliku nego uljepsavaju zvuk,zato ne pasu majstorima u studiu al zato pasu ovim koji samo slusaju muziku na to.
febo_acm

#21 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by febo_acm »

avaks wrote: E ovo je već nešto hahah još kada DTS 5.1 ili Dolby Bluray film legne pa da se pogubiš u sobi :lol:
Uskoro planiram uzeti ovako nešto :

https://www.technoshop.ba/proizvod/918/ ... bp325.html

I da ubacim blu ray umjesto dvd playera u kućno kino :D
avaks

#22 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by avaks »

rovac13 wrote:ne mozes vjerovati kolika je razlika kad sam tako spojio poslije cinceva,kao da je drugi komp,drugi zvucnici,zvuk je fenomenalan.
Samo ću ti reći SteelSeries Siberia v2 USB, razlika i više nego očigledna a slušalice od 200KM. Mogu misliti kada je skuplja oprema u pitanju kao i zvučna heheh
febo_acm wrote:
avaks wrote: E ovo je već nešto hahah još kada DTS 5.1 ili Dolby Bluray film legne pa da se pogubiš u sobi :lol:
Uskoro planiram uzeti ovako nešto :

https://www.technoshop.ba/proizvod/918/ ... bp325.html

I da ubacim blu ray umjesto dvd playera u kućno kino :D
:thumbup: pa ima da gori hala :lol:
ado-šampion

#23 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by ado-šampion »

rovac13 wrote:Naravno da nije ni logitech za audiofile .Ima jos jedna stvar,ako spojis zvucnike preko obicnih cinceva rezultat je dosta los.Ja u kompjuteru imam zvicnu kartu m audio audiophile 2496,koja je 24 bit 96khz i ta zvucna ima digitalne izlaze a logitech z5400 ima digitalne ulaze,ne mozes vjerovati kolika je razlika kad sam tako spojio poslije cinceva,kao da je drugi komp,drugi zvucnici,zvuk je fenomenalan.

Ako je neko picajzla sto se tice zvuka nek brate kupi studijske monitore,slucajno sam muzicar pa znam sta je to.Najbolja stvar kod tih monitora je sto jeftiniji monitoru lazu i ne prikazuju pravu sliku nego uljepsavaju zvuk,zato ne pasu majstorima u studiu al zato pasu ovim koji samo slusaju muziku na to.
Muzicar, a mjerilo Watti i "digitalni izlaz". :-) Drama. :-)

To sto ti je bolji zvuk kad spojis preko digitalnih ulaza/izlaza znaci da ti je DAC u toj kartici toliko dobar da je bolji onaj integrisan u Logitech pojacalo unutar aktivnih zvucnika. :-) Znaci u prevodu kartica ti je karina jer jedini svoj posao ne radi kako treba...
Curve

#24 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by Curve »

febo_acm wrote:

evo jedno laicko pitanje (bez pod***avanja, ipak ja jos imam birin dvd :D )
uglavnom imam, led lcd, kupio sam externi hdd, skopcan na usb i preko njega gledam filmove, sad bi mi trebali kakvi dobri zvucnici, eh sad pitanje, ako ja gledam te filmove preko hdd-a/usb (a svi sad tv imaju usb i citaju sve zivo) sto ce mi taj player ? vidim neke specs full hd itd, pa malo objasnjenja
rovac13

#25 Re: Ozvucenje za racunar :P

Post by rovac13 »

Od tvog tv a zavisi sta moze sve pustit sa usb ili hd.
Kod mene sony tv sa stika cita i full hd i 3d sa prevodom.Tako da ne planiram nista uzimat radi toga.
Post Reply