Nevjerovatno, da ovako nesta moze doci iz Republike Smrtske, doduse iz Istocnog Sarajeva. Sta vi mislite o ovoj organizaciji? Dali je vrijedno njih podrzati? Dali imaju sanse, da se izbore u onom truhlom ambijentu manjeg entiteta? Ja mislim, da ih Bosnjaci i Hrvati zasad nebi trebali podrzavati, dok se oni ne izbore sami u manjem entitetu, jer ce to njihovi politicari iskoristiti da im podmetnu Bosnjacko-Hrvatsku saradnju, ako razumijete.SARAJEVO - U Istočnom Sarajevu u toku je osnivanje organizacije „Mlada Bosna", a osnivači su članovi Jedinstvene organizacije za socijalizam i demokratiju. Javnosti je ponuđena i Deklaracija, a cilj „Mlade Bosne" je reafirmacija lijeve revolucionarne misli i povratak srpskog naroda internacionalizmu. Osnivanje „Mlade Bosne" smatra se...
... svojevrsnim pokretom otpora, pobunom i pozivom na ustanak protiv aktuelnih vlasti u Republici Srpskoj i režima Milorada Dodika, piše San.
Srpski narod više ne smije biti naivan i dopuštati da njime manipulišu navodni zaštitnici nacionalnih interesa, lažni nacionalni demokrati i tobožnji socijaldemokrati koji su kao realizatori liberalno - kapitalističke ekonomske ideologije upropastili i rasprodali sva javna preduzeća, a sada se pripremaju da pod plaštom preuzimanja državne imovine pripreme teren za njeno krčmljenje i rasprodaju u sopstvenom interesu - kaže se u Deklaraciji i, pored ostalog, naglašava:
- Milorad Dodik, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić izigravaju zaštitnike nacionalnih interesa, a donoseći pljačkaške zakone srpski narod u BiH su prepustili na milost i nemilost finansijskim interesima stranih banaka, korporacija i lihvarskih mikrokreditnih organizacija. Bosnu i Hercegovinu, a samim tim i Republiku Srpsku, ukoliko se nastavi politika „nacionalnih zaštitnika" čeka sudbina Grčke koja sada na ime vraćanja duga mora prodati svoje aerodrome, luke, ceste, telekom, pa čak i vodovod i kanalizaciju.
Donijeli siromaštvo i sramotu
- Dakako, „Mlada Bosna" posebno skreće pažnju na činjenicu da su bošnjački i hrvatski narod u BiH također svedeni na instrumente svojih nacionalnih buržoazija... Za razliku od nekadašnje „Mlade Bosne", koja nikada nije egzistirala kao politički pokret, već se radilo o tako kasnije prozvanoj grupi ljudi različitih političkih uvjerenja, nova „Mlada Bosna" će se profilirati kao organizacija bazirana na slobodarskim marksističkim principima. „Mlada Bosna" se dakle ograđuje i odriče od buržoaskih i zastarjelih nacionalističkih ideologija pojedinih članova ubrojenih u „Mladu Bosnu", posebno kada je riječ o nacionalističkim ubjeđenjima Vase Čubrilovića kojih se nakon drugog svjetskog rata i sam odrekao - stav je iz Deklaracije uz naglasak:
- Dvadeset godina vladavine reakcionarne nacional - šovinističke buržoazije i njene ravnogorske ideologije, srpskom narodu nije donijelo ništa osim siromaštva, poniženja i neopisive sramote zbog monstruoznih zločina, etničkog čišćenja i genocida koje je ova pljačkaška i zločinačka klika potakla, isplanirala, naredila i sprovela u njegovo ime.
Pružena ruka Bošnjacima i Hrvatima
- "Mlada Bosna" poziva srpski narod da kroz djelovanje u naprednim, vanparlamentarnim, ljevičarskim i radničkim organizacijama pruži ruku jednako obespravljenom, poniženom, opljačkanom i osramoćenom bošnjačkom i hrvatskom narodu. Neka naš novi savez bude naša zajednička katarza i garant budućeg društva građenog na egalitarnosti i socijalnoj pravdi, a ne na fantazmagorijama i fetišizmima nacionalnih pljačkaških buržoazija - kaže se u Deklaraciji.
Korumpirano i moralno izopačeno sveštenstvo
- Naročito je sramotna u postojećem poretku uloga korumpiranog i moralno izopačenog visokog sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, koje umjesto hrišćanskih vrijednosti univerzalizma te skoromnosti i jednakosti među ljudima, blagosilja i sama učestvuje u kapitalističkom gangsterizmu vladajuće buržoazije - ističe se u Deklaraciji „Mlade Bosne".
(Vijesti.ba)
Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
- AliceInChains
#1 Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#2 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Jedan od rijetkih glasova "pobune" iz manjeg entiteta.
Treba vidjeti na djelima cemu to vodi i u kojem smijeru sve to ide,pa tek onda vidjeti da l' je to za podrsku ili ...
Treba vidjeti na djelima cemu to vodi i u kojem smijeru sve to ide,pa tek onda vidjeti da l' je to za podrsku ili ...
- AliceInChains
#3 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Sve su oni fino remizirali. Samo mi nije jasno, kako oni misle dijelovati. Dali bi akceptirali podrsku npr. SDP-a? Dali bi bila podrska SDP-a produktivna, ili kontraproduktivna? Ili su za cisti marksizam bez ikakve stranke?
Najvaznije: Jesu li za jedinstvenu BOSNU I HERCEGOVINU, baziranu na RBIH i bez entiteta?
Najvaznije: Jesu li za jedinstvenu BOSNU I HERCEGOVINU, baziranu na RBIH i bez entiteta?
-
Mihaelj
#4 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Mlada Bosna? Jel to ona organizacija koja se borila za pripojenje BiH Srbiji? 
- Alfons Kauders
#5 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
inzko...
ne vozaj se u kabrioletu...

-
Mihaelj
#6 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Jesu, za jedinstvenu Bosnu u okviru Srbije.AliceInChains wrote:Sve su oni fino remizirali. Samo mi nije jasno, kako oni misle dijelovati. Dali bi akceptirali podrsku npr. SDP-a? Dali bi bila podrska SDP-a produktivna, ili kontraproduktivna? Ili su za cisti marksizam bez ikakve stranke?![]()
- AliceInChains
#7 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Opet AustrijanacAlfons Kauders wrote:inzko...
- muha_sa
#8 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Alfons Kauders wrote:inzko...
nit obalom.
- Alfons Kauders
#9 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
eno ponovo su poceli kopat rovove na ceru...AliceInChains wrote:Opet AustrijanacAlfons Kauders wrote:inzko...
- AliceInChains
#10 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Jesu bili. Medutim, u ovom slucaju se jos ne zna. Nema veze, vec je svjetski fenomen, da su se nazvali samo "Mlada Bosna", bez Prefiksa "Srpska"Mihaelj wrote:Jesu, za jedinstvenu Bosnu u okviru Srbije.AliceInChains wrote:Sve su oni fino remizirali. Samo mi nije jasno, kako oni misle dijelovati. Dali bi akceptirali podrsku npr. SDP-a? Dali bi bila podrska SDP-a produktivna, ili kontraproduktivna? Ili su za cisti marksizam bez ikakve stranke?![]()
-
Mihaelj
#11 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
S ovim riječima će osvojiti sve narode u regionu i onda kad se najmanje nadamo...BUM BUM BUM- Dvadeset godina vladavine reakcionarne nacional - šovinističke buržoazije i njene ravnogorske ideologije, srpskom narodu nije donijelo ništa osim siromaštva, poniženja i neopisive sramote zbog monstruoznih zločina, etničkog čišćenja i genocida koje je ova pljačkaška i zločinačka klika potakla, isplanirala, naredila i sprovela u njegovo ime.
- muha_sa
#12 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
- "Mlada Bosna" poziva srpski narod da kroz djelovanje u naprednim, vanparlamentarnim, ljevičarskim i radničkim organizacijama pruži ruku jednako obespravljenom, poniženom, opljačkanom i osramoćenom bošnjačkom i hrvatskom narodu. Neka naš novi savez bude naša zajednička katarza i garant budućeg društva građenog na egalitarnosti i socijalnoj pravdi, a ne na fantazmagorijama i fetišizmima nacionalnih pljačkaških buržoazija - kaže se u Deklaraciji
hocul ovo ja docekat za svog vakta
ne volim prognoze al ne vjerujem da hocu--a ni moja djeca 
hocul ovo ja docekat za svog vakta
- veljaca
#13 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Mlada BOSNA - ako nista lijepo im ime .... 
-
Mihaelj
#14 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Baš zgodno su oni to zamislili. Kad oni naprave belaj onda svi zajedno moramo proći kroz katarzu. 
- muha_sa
#15 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
ja konto samo ce oni, za pocetak, proc katarzuMihaelj wrote:Baš zgodno su oni to zamislili. Kad oni naprave belaj onda svi zajedno moramo proći kroz katarzu.
eh--ništa onda.
- AliceInChains
#16 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Imam osjecaj, da ce (nazalost) imati vise podrske u susjedsvtu i u vecem entitetu, nego u samom manjem entitetu.
Mislim, da ce ova reakcija od druga Mihaelja, sta se tice osnivanja, biti tipicna za Bosanske Srbe izmedu Nesrba
Mislim, da ce ova reakcija od druga Mihaelja, sta se tice osnivanja, biti tipicna za Bosanske Srbe izmedu Nesrba
- felipe kajetano
#17 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Ja vec spremio dvije slike i rodni list, jos samo da se javim Apisu 
-
popajic
#18 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
E, vala jeste svi pesimisti....valjda zbog ove maglustine....
Mozda je ovo pozitivan zracak ?!
Da mi je docekati da isfuramo iz ovih BIH maglustina...ali, cigani oko kuce
Mozda je ovo pozitivan zracak ?!
Da mi je docekati da isfuramo iz ovih BIH maglustina...ali, cigani oko kuce
- muha_sa
#19 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
niC ne spremajfelipe kajetano wrote:Ja vec spremio dvije slike i rodni list, jos samo da se javim Apisu
- felipe kajetano
#20 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
muha_sa wrote:niC ne spremajfelipe kajetano wrote:Ja vec spremio dvije slike i rodni list, jos samo da se javim Apisupusti mudjahedinsku propagandu
ma kako necu spremati, 'ocu i ja da imam stope a bogami i cupriju
btw muha da ti nisi bogati Muhamed Mehmedbasic zvani bombash
- Vragolan
#21 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
godine su nas naucile da budemo pazljivi pri donosenju brzih zakljucaka-LIBERO- wrote:Jedan od rijetkih glasova "pobune" iz manjeg entiteta.
kao sto rece super, jedan glas protiv rezima
ali treba sacekati i vidjeti u kom pravcu puse taj vjetar
-
klixober
#22 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Alfons Kauders wrote:inzko...
Inače, sve to lijepo napisano,ali previše uopšteno.Ne piše za kakvu BiH se zalažu,koje uređenje.
-
drenmajster
#23 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Crni Gavrilo -pa necete valjda opet u romanticarski pokret ujedinjenja sa maticom SERBIJOM,sa bombama i pistoljima.
Kad budete za promjenu umjesto Austrijanca Ferdinanda roknuli npr. Milu iz Laktasa imacete kredibilitet-ovako ja necu u katarzu uz gusle,a i volio bih da u BL budu stope nekog herojcine.Sarajevu vise ne trebaju-dovoljne su nam zadnje ruze na afaltu.Prema tome gospodo revolucionari-znate gdje vam je pravac
Kad budete za promjenu umjesto Austrijanca Ferdinanda roknuli npr. Milu iz Laktasa imacete kredibilitet-ovako ja necu u katarzu uz gusle,a i volio bih da u BL budu stope nekog herojcine.Sarajevu vise ne trebaju-dovoljne su nam zadnje ruze na afaltu.Prema tome gospodo revolucionari-znate gdje vam je pravac
- Alfons Kauders
#24 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
kako mislis "opet"...drenmajster wrote:Crni Gavrilo -pa necete valjda opet u romanticarski pokret ujedinjenja sa maticom SERBIJOM,sa bombama i pistoljima.
samo su konje zamijenili t55icama...
- AliceInChains
#25 Re: Ozivljavanje organizacije "Mlada Bosna"
Polako i ja sumnjam u uspjeh ove organizacije. Nema nigdje perfiks "Srpska" u imenu organizacije.
A i ona rijec "Bosna" je visak za Srpski narod u manjem entitetu.