Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
dječak sa šibicama
#326 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Sad sam se sjetio jedne pricice koju sam cuo daaavno.. kao, mali nazovimo ga Damir, imao je baku i nanu, dakle dijete iz mijesanog braka otac musko mama zensko, elem baka je bila ateist a nana vjernica.
I jedan dan nana cuva malog Damira, dok su mama i tata na poslu, i tako dok se Damir igrao sa auticima, kaze nani "nano, meni je baka pricala da su ljudi nastali od majmuna".
A nana ce njemu "mozda je tvoja baka nastala od majmuna, ali ja Bogami nisam".
I jedan dan nana cuva malog Damira, dok su mama i tata na poslu, i tako dok se Damir igrao sa auticima, kaze nani "nano, meni je baka pricala da su ljudi nastali od majmuna".
A nana ce njemu "mozda je tvoja baka nastala od majmuna, ali ja Bogami nisam".
- MedenoSrce
#327 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Nemoj po nama koje volimo starije muškarcerespo wrote:nisam citao sve stranice
jeli bilo price zasto te mlade djevojke se upustaju uopste u bilo kakvu vezu sa starijim muskarcima?
Obično su te ljubavnice nekakve garibuše, još nisam upoznala čovjeka koji vara ženu sa ljepšom a more biti da ima i takvih slučajeva i kada ih pitaš šta je razlog odgovor se svede na "dobra je u krevetu". Iz svega navedenog dalo bi se zaključiti da bi "ljubavnice" bile seksualno frustrirane da nema neizbirljivih oženjenih muškaraca.
- respo
#328 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
to cekas da to zovnem na kafu? 
jeli moguce da djevojka ima "edipov" sindrom (ne znam tacno kako se zove kad djevojci "fali" oceva ljubav i tako to sigurno znate na sta ciljam) i da u svakom starijem muskarcu trazi "oca" zastitnika ili nesto slicno?
jeli moguce da djevojka ima "edipov" sindrom (ne znam tacno kako se zove kad djevojci "fali" oceva ljubav i tako to sigurno znate na sta ciljam) i da u svakom starijem muskarcu trazi "oca" zastitnika ili nesto slicno?
- sarajlija_ba
#329 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
@Sanabe, Zelenashica, ovaj sa šibicama:
Nikad ne reci nikad.
Ono što sam tvrdio da 100% neću sam jednom ili zamalo uradio ili uradio.
Matematika je jednostavna. Svaki dan jedeš npr. ćevape i tako 10-15 godina. Vala, laže ko god kaže da mu tanjir običnog graha ne bi izgledao kao najljepša sofra nakon silnih ćevapa. To je jedan dio priče.
Drugi dio priče je da koliko god oženjeni požele mlado meso isto tako i te mlade cure žele nešto zabranjeno a zabranjeno voće je najslađe...to svi znamo.
Ja nikoga ne ubjeđujem da je to normalno, moralno, prihvatljivo, pozitivno...itd, ali kažem šta je realnost.
Kaže meni cura od 23-24 godine "ja bih sve dala muškarcu koji bi me gotivio i kupovao mi poklone poput garderobe i to na pijaci". Ja je gledam iznenađen takvom izjavom, pomalo i zatečen, pomalo i zbunjen jer mi je to bio 2-3 put da je vidim.
Nisam je "gotivio" naravno, ali hoću da kažem da je to postalo gotovo pa normalno jer i moji prijatelji imaju slična iskustva a mojih su godina. Neki su "zagotivili" takve curice ali to je njihova stvar.
Ako ćemo moralisat' onda prije braka ne bi trebalo da bude sexa a mnogi/mnoge se izhandre po partijima, autima, na livadama, na dernecima a onda poslije se zgražavaju "šta se danas radi".
Uvijek je aktuelna ona poznata ženska rečenica "ti si mi drugi" ili njegova "ma ne sviđa mi se nijedna osim tebe".
Ma hajte...baČite to licemjerstvo pod noge loma pa da pričamo k'o insani
Nikad ne reci nikad.
Ono što sam tvrdio da 100% neću sam jednom ili zamalo uradio ili uradio.
Matematika je jednostavna. Svaki dan jedeš npr. ćevape i tako 10-15 godina. Vala, laže ko god kaže da mu tanjir običnog graha ne bi izgledao kao najljepša sofra nakon silnih ćevapa. To je jedan dio priče.
Drugi dio priče je da koliko god oženjeni požele mlado meso isto tako i te mlade cure žele nešto zabranjeno a zabranjeno voće je najslađe...to svi znamo.
Ja nikoga ne ubjeđujem da je to normalno, moralno, prihvatljivo, pozitivno...itd, ali kažem šta je realnost.
Kaže meni cura od 23-24 godine "ja bih sve dala muškarcu koji bi me gotivio i kupovao mi poklone poput garderobe i to na pijaci". Ja je gledam iznenađen takvom izjavom, pomalo i zatečen, pomalo i zbunjen jer mi je to bio 2-3 put da je vidim.
Nisam je "gotivio" naravno, ali hoću da kažem da je to postalo gotovo pa normalno jer i moji prijatelji imaju slična iskustva a mojih su godina. Neki su "zagotivili" takve curice ali to je njihova stvar.
Ako ćemo moralisat' onda prije braka ne bi trebalo da bude sexa a mnogi/mnoge se izhandre po partijima, autima, na livadama, na dernecima a onda poslije se zgražavaju "šta se danas radi".
Uvijek je aktuelna ona poznata ženska rečenica "ti si mi drugi" ili njegova "ma ne sviđa mi se nijedna osim tebe".
-
zelenashica
#330 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Nikad necu reci nikad,...radije ostajem hajvan ali i pri svom stavu da muskarac koji iskreno voli svoju zenu NIKAD NECE biti s nekom drugom.sarajlija_ba wrote: Zelenashica,
-
dječak sa šibicama
#331 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Sjajno, nakon sto ste ljude uporedili sa zivotinjama, sada nas poredite sa grahom i cevapom.
Nikad, prevariti osobu sa kojom sam u vezi ili braku, nikad. To je stvara karaktera, ako je ne volim dovoljno, ako pomisljam na drugu, ako se premisljam, reci cu joj ne gledaj me predugo, nismo jedno za drugo... odnosno rastat cemo se ko ljudi.
Ovo sto vi iznosite, ne da je beskarakterno, vec je izrazito sebicno i pokvareno. Znaci, neces ostaviti osobu sa kojom si u braku jer ti odgovara da imas nekog "za stalno", da si se osigurao da neces sam zanociti za par dana ili mjeseci, ali ces je varati jer eto, dosadila ti ko sto ti dosade cevapi. Ili su ti eto kao proradili prirodni nagoni.
Daj bolan... prvo sto je ne volis, drugo sto je varas, trece sto je ne postujes, cetvrto sto ispadas supcina.
Ostavi je i idi guzi maloletnice, prosto ko pasulj.
Nikad, prevariti osobu sa kojom sam u vezi ili braku, nikad. To je stvara karaktera, ako je ne volim dovoljno, ako pomisljam na drugu, ako se premisljam, reci cu joj ne gledaj me predugo, nismo jedno za drugo... odnosno rastat cemo se ko ljudi.
Ovo sto vi iznosite, ne da je beskarakterno, vec je izrazito sebicno i pokvareno. Znaci, neces ostaviti osobu sa kojom si u braku jer ti odgovara da imas nekog "za stalno", da si se osigurao da neces sam zanociti za par dana ili mjeseci, ali ces je varati jer eto, dosadila ti ko sto ti dosade cevapi. Ili su ti eto kao proradili prirodni nagoni.
Daj bolan... prvo sto je ne volis, drugo sto je varas, trece sto je ne postujes, cetvrto sto ispadas supcina.
- kmirsad
#332 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Joj...
... jes mene sad nešto stid... e moj kmirso... beskarakterna stoko... neprincipjelna...

- kmirsad
#333 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
... čevapom...dječak sa šibicama wrote:Sjajno, nakon sto ste ljude uporedili sa zivotinjama, sada nas poredite sa grahom i cevapom.
-
zelenashica
#334 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
dječak sa šibicama wrote:Sjajno, nakon sto ste ljude uporedili sa zivotinjama, sada nas poredite sa grahom i cevapom.
- sarajlija_ba
#335 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
kmirsad wrote:Joj...... jes mene sad nešto stid... e moj kmirso... beskarakterna stoko... neprincipjelna...
![]()
![]()
Kralju
- sarajlija_ba
#336 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Jel' ovo meni kažeš ?dječak sa šibicama wrote: Daj bolan... prvo sto je ne volis, drugo sto je varas, trece sto je ne postujes, cetvrto sto ispadas supcina.
-
dječak sa šibicama
#337 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Jok brate, ja to onako, uopceno.
- kmirsad
#338 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Vazda vi sarajlije pokupite kajmak...

- sarajlija_ba
#339 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Jarane, ja sirutku pijem pa ti vidikmirsad wrote:Vazda vi sarajlije pokupite kajmak...![]()
![]()
![]()
Zar je bilo kajmaka?
- pustopoljina
#340 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
to je, sine, osoba sa problemima...od odnosa sa ocem, do vezivanja...Prosvjetari wrote:imam kolegicu koja je godinama samo ljubavnica razlicitim muskarcima. Njena teorija je : meno dođe namirisan, čist, sa poklonom, bude romantičan, dobar u krevetu i onda ode ženi. Ne želi da gleda muškarce prljave, dosadne, da se vađa radi kućanskih i ostalih poslova itd....
meni je to sebično, al opet svako zna šta želi i koliko može dobiti.
izgovori su nebitni.
- Loulou
#341 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Joj, luđakāsarajlija_ba wrote:Jarane, ja sirutku pijem pa ti vidikmirsad wrote:Vazda vi sarajlije pokupite kajmak...![]()
![]()
![]()
![]()
- Allenass
#342 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
dječak sa šibicama wrote:Sjajno, nakon sto ste ljude uporedili sa zivotinjama, sada nas poredite sa grahom i cevapom.
- pustopoljina
#343 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
ovo je kristijanin post. ne showmanov.Alisa u zemlji čuda wrote:showman wrote:Ne bih baš rekla da se to svakome može desiti... Ko ne želi biti ljubavnicom, neće ni biti pa makar da joj Kluni nudi ljubavnikovanje ( osim u slučaju da se oženjeni pretvarao da je samac, da dotična ljubavnica nije znala da je lik oženjen ). Za mene oženjeni muškarci nisu uopšte muškarci, ne gledam ih tako, oni su tuđi, i iako ne možemo posjedovati nekoga treba se pitati želimo li mi da nama neka koza to radi ( otima muža ili momka ). Ako je htio da šara nije se trebao ni ženit. A za cure je to stvar racionalne odluke - kažeš sebi kad ti je 17, 18: ''Nikad neću biti nečija ljubavnica'' i držiš se toga ubuduće. I kad sretneš oženjenog koji ''zrači'' pomisliš samo ''Blago njegovoj ženi'' i zauzmeš distancu, odmah u startu.
I ja mislim da je ponižavanje u pitanju, te ljubavnice ne cijene i ne vole sebe, zato to i rade, a cilj im je i poniziti zakonitu suprugu jer mnoge takve žene ne bi ni pogledale istog lika da je samac. Neodoljivost oženjenih za takve žene je upravo u takmičenju sa drugom ženom. Biti ljubavnica zbog koje on laže, mulja, krije svojoj ženi i okolini za nju je neopisiv izvor moći i samopouzdanja. Osjeća se poželjno, ''boljom'' od zakonite i uvjerava sebe da bi ona bila ta zakonita da on, na nesreću, nije sreo tu žensku prije nje pa se oženio ( on njoj obično i ispriča da ga je supruga uhvatila na trudnoću, da je zapuštena, da je zvocalo i sl. repertoar ). Tada ljubavnica zapne pa se svojski trudi da je uvijek dotjerana, mirisna, spremna za seks, sve ono što supruga nije. Debelo koristi činjenicu da je ona nova i interesantna, zabranjeno voće, a supruga je dosadila i bogu i švaleru, s njom je godinama i trpi je samo zbog djece. Takve situacije su uzbuđujuće i napaljive za oboje ljubavnika, on ima kolotečinu u braku, a ona momke samce koji su joj dosadni jer ih lako osvoji. Jedino se u preljubu postigne taj nivo uzbuđenja. Lov, i nikada ulovljena lovina do kraja. Isto se vidi i u običnim vezama ''jedan na jedan'' kad je jedna strana hladna, a druga luda od ljubavi. Kad oboje imaju isti interes, tada je dosadno. Svakako, to je tako samo sa plitkim ljudima. Ko zna voljeti zna i održavati zaljubljenost na duge staze, to i nije tako teško, ponekad je dovoljno samo - htjeti. Većina ljudi neće da se potrudi ni oko čega u svojim vezama, pogrešno misle da ako nije savršeno ili savršeno uzbudljivo onda to nije prava stvar. Lakše je zvjerati po mladim curama okolo i dokazivati se sebi i jaranima kao faker, nego pogledati tu ženu koja ti kuha i pere tvoje smrdljive čarape i odgaja ti djecu i ponovo pronaći u njoj ženu svog života. Lako je sebe staviti na prvo mjesto i pojednostavljivati složene odnose ( žena se dere na mene - mrzi me, ljubavnica me čeka u tangi - ona me cijeni ) a teško je potruditi se oko nekoga zaista ( ovo se odnosi i na single ljude, mnogi se raziđu nakon sitnih prepirki, traže savršenog partnera a sami su upitne kvalitete isl.)
Naravno, ima tu i žena koje se iskreno zaljube u te švalere, ali opet ostaje činjenica da nisu sa oženjenim ni trebale počinjati vezu. Postoje i neke ljubavnice kojima u nekom periodu života odgovara seks bez obaveza a oženjeni se čine kao najbolje rješenje ( iako ima ohoho singl likova koji bi vezu bez obaveza i mole se da sretnu takvu curu). Tu je i podskupina sponzoruša. Znala sam jednu što joj je ''dragi'' namjestio stan i sve joj plaćao, bukvalno je izdržavao, ona je dakle bila kurtizana. Ima podvrsta ljubavnica ( s obzirom na motive zašto ulaze u takve odnose ) ali ipak mislim da je najjača i najčešća ona vrsta o kojoj sam pisala gore - žene koje uživaju u toj nekoj ''moći'' koju im daje status ljubavnice.
![]()
Što se tiče takvih muškaraca, rekla bih da oni iskorištavaju činjenicu da su muškarci u muškome svijetu i zato varaju - jer mogu. Žene su puno toga preuzele na sebe pa ponekad nemaju ni vremena da varaju, ali on uvijek nađe vremena za kafanu, izlaske s rajom i jasno, druge žene. Tu je i stari balkanski običaj da se žena koja vara smatra kurvom, a muško koje vara vara jer ga supruga ne cijeni dovoljno, zapustila se ( da, i u 40-im treba izgledati kao top model ) i previše mu zvoca.Najgore je što će i mnoge žene potrčati da napadnu suprugu da je krivica na njoj, valjda misleći da su one same savršene i da njih njihov muž ne bi nikad prevario - i opet - takmičenje, ja sam bolja od kone koju muž vara, mršavija, imam bolju frizuru itd. a ne kontaju da je svijet pun mršavijih i nafriziranijih ( i mlađih ) od njih u svakom slučaju, tu jednostavno you can't win, svi starimo, i mlađe koje imaju manje obaveza oko posla i djece i kuće ( i cijeli dan za mršanje i lickanje ) vrebaju sa svih strana da se na našem mužu igraju igru moći. Lijek je da muškarci općenito počnu više cijeniti ( svoje ) žene, da prihvate ravnopravnost kako spada, bez ostatka, da se počnu zaljubljivati i u pamet, dobrotu, ne samo u sise i nafrakanost i jasno, da prvo porade na braku ako nisu sretni.
Savrsena analiza. Potpisujem od prvog do zadnjeg slova.
- sarajlija_ba
#344 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Nekad sam bio mlad i lud...sada više nisam mladLoulou wrote:Joj, luđakāsarajlija_ba wrote:Jarane, ja sirutku pijem pa ti vidikmirsad wrote:Vazda vi sarajlije pokupite kajmak...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- sarajlija_ba
#345 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Jeko Elektra ?sanabe wrote:respo wrote:to cekas da to zovnem na kafu?
Elektrin kompleks
- pustopoljina
#346 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
ovo kao da sam ja smisljalazonna wrote:kristijana,
nije to bas tako jednostavnoove tvoje nabrojane podskupine postoje ali isto tako ima varijanti na pretek.
"znam" zene kojima jednostavno veza bez obaveza savrseno odgovara. kazes ima dosta momaka koji su takodje za takvu stvar ali u tom slucaju uvijek postoji mogucnost da predje u ozbiljno a to ovim zenama ne pada na pamet.
"znam" malo drugacije ljude.
on ozenjen ali supruga u prici uvijek na prvom mjestu. za njega boginja ali na tom planu (seksu) treba vise... ona naravno domacica (valjda je cesto boli glava)... uglavnom, hocu reci,nikad cula nisam a vjerujem da nije niko drugi,nesto ruzno iz njegovih usta o supruzi... i nikad nije specijalno gotivio (cascavao ili kupovao) svoje "zenske"... suprugu takodje znam i imam osjecaj da zna za izlete ali je savrseno sretna jer joj nikad nije zafalilo ni postovanja ni ljubavi ni njeznosti... kada joj padne na pamet da izadje i ona sa zenskom rajom, on cuva djecu... nikad nikom nije obecao da ce se razvesti ili rekao da se ozenio incidentom... uvijek krajnje iskren u tim svojim izletima...
dugo je bio u vezi sa zenskom kojoj je to savrseno odgovaralo. prvo su dugo bili prijatelji i onda su se upustili u dugogodisnji fenomenalni seks. ona je probavala par veza dok je bila s'njim...
nikad niko nista nikom nije obecavao niti je ocekivao... dok je ona imala vezu ta je pauzirala pa se opet nastavljala... ostali su prijatelji ali bas prijatelji... jedno drugom krvi ako treba...
svi razlicito razmisljamo ali ja mislim da u ovoj varijanti niko nikom nista nije "krao" niti je ko bio ponizen... sta mene, tebe, njega, nju pokrece samo mi znamo... svaka osoba je posebna i samim tim svaka veze mora biti razlicita. nesto sto ja ne bih nikad uradila nekom drugom ne predstavlja nikakav problem i obrnuto...
opet kazem ima tih nabrojanih veza i ljubavnika ali je ipak svaka veza posebna prica...
problem je sto je tu svako u nekoj vrsti kompromisa. niko nije 100% ni u cemu. to...na kraju, opet, ne vodi do cilja...tog nekog ispunjenja...ali nisi sam i nesto se desava...i neko te pazi...cist kompromis.
- Loulou
#347 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Nema veze, tebi se ispovjedaju 22-23-godišnjakinje, sve ostalo je irelevantnosarajlija_ba wrote:Nekad sam bio mlad i lud...sada više nisam mlad
Na temu, ovo što pišu zonna i sarajlija_ba je (jako često) realnost, sviđalo se to nama ili ne.
Neću manipulirati procentima, ali prilika cini lopova. A ljudi odluče...
- pustopoljina
#348 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
ma naravno da prilika cini lopova, samo: ko stvara (ne)prilike?
mislim da, nekad, covjek, ako se poznaje dovoljno, zna da li njegovo trenutno stanje moze ili ne podnijeti neku (ne)priliku...i da li je zeli ili ne zeli.
mislim da, nekad, covjek, ako se poznaje dovoljno, zna da li njegovo trenutno stanje moze ili ne podnijeti neku (ne)priliku...i da li je zeli ili ne zeli.
- sarajlija_ba
#349 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
Jah što ti voliš filozofirat'pustopoljina wrote:ma naravno da prilika cini lopova, samo: ko stvara (ne)prilike?
Bona, život je jednostavan...ev' viđu mene...prost ko grah prebranac
- pustopoljina
#350 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice
i ja mislim da je zivot jednostavan, samo mnogi ne cijene sto imaju.sarajlija_ba wrote:Jah što ti voliš filozofirat'pustopoljina wrote:ma naravno da prilika cini lopova, samo: ko stvara (ne)prilike?
mislim da, nekad, covjek, ako se poznaje dovoljno, zna da li njegovo trenutno stanje moze ili ne podnijeti neku (ne)priliku...i da li je zeli ili ne zeli.![]()
Bona, život je jednostavan...ev' viđu mene...prost ko grah prebranac