Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
Loverboy

#26 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Loverboy »

Ne vidim šta je loše u tome...čovjeku dopizdi ista rupa svaki dan...malo promjene dobro dođe....ne vidim u čemu je problem...ko voli nek izvoli :D
Bluemore

#27 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Bluemore »

Loverboy wrote:Ne vidim šta je loše u tome...čovjeku dopizdi ista rupa svaki dan...malo promjene dobro dođe....ne vidim u čemu je problem...ko voli nek izvoli :D
:lol: :lol: :lol: u ime postavljaca teme se zahvaljujem na lijepim zenskim komentarima
spoky

#28 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by spoky »

cupkica wrote: Ja stignem sve to..pa vidis me evo me na forumu..dakle..ja sam super zena :lol: :lol: :lol:
ako je suditi po ovome ti si nadprosjecna žena :)
Officer Crabtree

#29 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Officer Crabtree »

postiže to smajlijima i nije je stid :lol:
detroit-mercy

#30 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by detroit-mercy »

Zato sam ja ozenio mladju od mene, tako da sam ozenjen, imam ljubavnicu koja je isto tako mlada.
Vidis, sve se moze kad se hoce, samo se treba potruditi :mrgreen:
Officer Crabtree

#31 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

sanabe wrote:a shto li se ja ibretim vishe :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nova hiphop generacija, ne razumijes ti to
Kristijana

#32 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Kristijana »

Raščupana wrote:
ladyblue18 wrote:Meni je ponizavanje.
Ici toliko nisko i biti sa ozenjenim muskarcem koji vejrovatno ima i djecu, je meni bas dno dna.
Bez obzira da li je taj brak sve osim skladan ili bi musko samo nesto sa strane. Bracna zajednice je nesto sto bi se trebalo postovati, ali nazalost daleko je od toga.
Doduse nije to ni ponizavanje, nego ne znam ni ja tacno kako bih nazvala.

I naravno da su htjele, rekoh ja gore, ne mozes nikoga prisiliti na to.
Uvijek uzmi u obzir da i udane žene varaju.....
Svakom se može desiti..... Pa i tebi, jednog dana.... :)
Niko ni po čemu nije bolji od nekog drugog....
Ne bih baš rekla da se to svakome može desiti... Ko ne želi biti ljubavnicom, neće ni biti pa makar da joj Kluni nudi ljubavnikovanje ( osim u slučaju da se oženjeni pretvarao da je samac, da dotična ljubavnica nije znala da je lik oženjen ). Za mene oženjeni muškarci nisu uopšte muškarci, ne gledam ih tako, oni su tuđi, i iako ne možemo posjedovati nekoga treba se pitati želimo li mi da nama neka koza to radi ( otima muža ili momka ). Ako je htio da šara nije se trebao ni ženit. A za cure je to stvar racionalne odluke - kažeš sebi kad ti je 17, 18: ''Nikad neću biti nečija ljubavnica'' i držiš se toga ubuduće. I kad sretneš oženjenog koji ''zrači'' pomisliš samo ''Blago njegovoj ženi'' i zauzmeš distancu, odmah u startu.

I ja mislim da je ponižavanje u pitanju, te ljubavnice ne cijene i ne vole sebe, zato to i rade, a cilj im je i poniziti zakonitu suprugu jer mnoge takve žene ne bi ni pogledale istog lika da je samac. Neodoljivost oženjenih za takve žene je upravo u takmičenju sa drugom ženom. Biti ljubavnica zbog koje on laže, mulja, krije svojoj ženi i okolini za nju je neopisiv izvor moći i samopouzdanja. Osjeća se poželjno, ''boljom'' od zakonite i uvjerava sebe da bi ona bila ta zakonita da on, na nesreću, nije sreo tu žensku prije nje pa se oženio ( on njoj obično i ispriča da ga je supruga uhvatila na trudnoću, da je zapuštena, da je zvocalo i sl. repertoar ). Tada ljubavnica zapne pa se svojski trudi da je uvijek dotjerana, mirisna, spremna za seks, sve ono što supruga nije. Debelo koristi činjenicu da je ona nova i interesantna, zabranjeno voće, a supruga je dosadila i bogu i švaleru, s njom je godinama i trpi je samo zbog djece. Takve situacije su uzbuđujuće i napaljive za oboje ljubavnika, on ima kolotečinu u braku, a ona momke samce koji su joj dosadni jer ih lako osvoji. Jedino se u preljubu postigne taj nivo uzbuđenja. Lov, i nikada ulovljena lovina do kraja. Isto se vidi i u običnim vezama ''jedan na jedan'' kad je jedna strana hladna, a druga luda od ljubavi. Kad oboje imaju isti interes, tada je dosadno. Svakako, to je tako samo sa plitkim ljudima. Ko zna voljeti zna i održavati zaljubljenost na duge staze, to i nije tako teško, ponekad je dovoljno samo - htjeti. Većina ljudi neće da se potrudi ni oko čega u svojim vezama, pogrešno misle da ako nije savršeno ili savršeno uzbudljivo onda to nije prava stvar. Lakše je zvjerati po mladim curama okolo i dokazivati se sebi i jaranima kao faker, nego pogledati tu ženu koja ti kuha i pere tvoje smrdljive čarape i odgaja ti djecu i ponovo pronaći u njoj ženu svog života. Lako je sebe staviti na prvo mjesto i pojednostavljivati složene odnose ( žena se dere na mene - mrzi me, ljubavnica me čeka u tangi - ona me cijeni ) a teško je potruditi se oko nekoga zaista ( ovo se odnosi i na single ljude, mnogi se raziđu nakon sitnih prepirki, traže savršenog partnera a sami su upitne kvalitete isl.)

Naravno, ima tu i žena koje se iskreno zaljube u te švalere, ali opet ostaje činjenica da nisu sa oženjenim ni trebale počinjati vezu. Postoje i neke ljubavnice kojima u nekom periodu života odgovara seks bez obaveza a oženjeni se čine kao najbolje rješenje ( iako ima ohoho singl likova koji bi vezu bez obaveza i mole se da sretnu takvu curu :lol: ). Tu je i podskupina sponzoruša. Znala sam jednu što joj je ''dragi'' namjestio stan i sve joj plaćao, bukvalno je izdržavao, ona je dakle bila kurtizana. Ima podvrsta ljubavnica ( s obzirom na motive zašto ulaze u takve odnose ) ali ipak mislim da je najjača i najčešća ona vrsta o kojoj sam pisala gore - žene koje uživaju u toj nekoj ''moći'' koju im daje status ljubavnice. :twisted:

Što se tiče takvih muškaraca, rekla bih da oni iskorištavaju činjenicu da su muškarci u muškome svijetu i zato varaju - jer mogu. Žene su puno toga preuzele na sebe pa ponekad nemaju ni vremena da varaju, ali on uvijek nađe vremena za kafanu, izlaske s rajom i jasno, druge žene. Tu je i stari balkanski običaj da se žena koja vara smatra kurvom, a muško koje vara vara jer ga supruga ne cijeni dovoljno, zapustila se ( da, i u 40-im treba izgledati kao top model ) i previše mu zvoca. :shock: Najgore je što će i mnoge žene potrčati da napadnu suprugu da je krivica na njoj, valjda misleći da su one same savršene i da njih njihov muž ne bi nikad prevario - i opet - takmičenje, ja sam bolja od kone koju muž vara, mršavija, imam bolju frizuru itd. a ne kontaju da je svijet pun mršavijih i nafriziranijih ( i mlađih ) od njih u svakom slučaju, tu jednostavno you can't win, svi starimo, i mlađe koje imaju manje obaveza oko posla i djece i kuće ( i cijeli dan za mršanje i lickanje ) vrebaju sa svih strana da se na našem mužu igraju igru moći. Lijek je da muškarci općenito počnu više cijeniti ( svoje ) žene, da prihvate ravnopravnost kako spada, bez ostatka, da se počnu zaljubljivati i u pamet, dobrotu, ne samo u sise i nafrakanost i jasno, da prvo porade na braku ako nisu sretni.
Officer Crabtree

#33 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

najs... chick fight

inače, tekst je pun predrasuda
statix

#34 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by statix »

kažeš sebi kad ti je 17, 18: ''Nikad neću biti nečija ljubavnica'' i držiš se toga ubuduće.
Svasta covjek kaze dok je zelen.

ali opet ostaje činjenica da nisu sa oženjenim ni trebale počinjati vezu.
To onda vise nije cinjenica, obzirom na postojanje takvih slucajeva.
Žene su puno toga preuzele na sebe pa ponekad nemaju ni vremena da varaju,
Ovo cu imati na umu. :D
Officer Crabtree

#35 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Kristijana wrote: Ne bih baš rekla da se to svakome može desiti... Ko ne želi biti ljubavnicom, neće ni biti pa makar da joj Kluni nudi ljubavnikovanje ( osim u slučaju da se oženjeni pretvarao da je samac, da dotična ljubavnica nije znala da je lik oženjen ).

Za mene oženjeni muškarci nisu uopšte muškarci, ne gledam ih tako, oni su tuđi, i iako ne možemo posjedovati nekoga treba se pitati želimo li mi da nama neka koza to radi ( otima muža ili momka ). Ako je htio da šara nije se trebao ni ženit. A za cure je to stvar racionalne odluke - kažeš sebi kad ti je 17, 18: ''Nikad neću biti nečija ljubavnica'' i držiš se toga ubuduće. I kad sretneš oženjenog koji ''zrači'' pomisliš samo ''Blago njegovoj ženi'' i zauzmeš distancu, odmah u startu.
Prenaivno je misliti da ljudi se uvijek ponašaju, ili čak i da se mogu ponašati prema onome što su nekada mislili da je ispravno za njih (ili generalno ispravno). Najlakše bi bilo da mi možemo u trezvenim situacijama donijeti kvalitetne odluke pa se po njima ponašati, no uslovi se mijenjaju.
I ja mislim da je ponižavanje u pitanju, te ljubavnice ne cijene i ne vole sebe, zato to i rade, a cilj im je i poniziti zakonitu suprugu jer mnoge takve žene ne bi ni pogledale istog lika da je samac. Neodoljivost oženjenih za takve žene je upravo u takmičenju sa drugom ženom....

Ovo gore je priča udate žene koja se boji da joj druga ne otme muža. To je razimljiv pogled.
Što se tiče takvih muškaraca, rekla bih da oni iskorištavaju činjenicu da su muškarci u muškome svijetu i zato varaju - jer mogu. Žene su puno toga preuzele na sebe pa ponekad nemaju ni vremena da varaju, ali on uvijek nađe vremena za kafanu, izlaske s rajom i jasno, druge žene.
OK; ti kao nisi svjesna da žena može varati muža s vodoinstalaterom, poslovnim kolegom, instruktorom vožnje... Šta ti misliš, da ljudi okolo varaju jedni druge samo u slobodno vrijeme?...
Tu je i stari balkanski običaj da se žena koja vara smatra kurvom, a muško koje vara vara jer ga supruga ne cijeni dovoljno, zapustila se ( da, i u 40-im treba izgledati kao top model ) i previše mu zvoca. :shock:
A ti misliš da se ljudi varaju na čaršiji pa da svi znaju ko koga vara? Otiđi gdje te niko ne vidi i neće misliti da si kurva.
Lijek je da muškarci općenito počnu više cijeniti ( svoje ) žene, da prihvate ravnopravnost kako spada, bez ostatka, da se počnu zaljubljivati i u pamet, dobrotu, ne samo u sise i nafrakanost i jasno, da prvo porade na braku ako nisu sretni.
Sad nam i ovo nabiše na nos.

Tema nije varanje nego ljubavnice oženjenih muškaraca. Već ako to uzmeš za nešto što postoji, onda nemojmo sad da ispada da su to neka bijela roblja kojima su oduzeti pasoši i drže ih na tavanu diskaća...
Kristijana

#36 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Kristijana »

mina-sana wrote:
sanabe wrote:Odavno ljepshi seminarski rad nisam procitala :D
De prepricaj da ja ne moram citati :D
Ajde ne zezajte, bila sam na odmoru na Sv. Banu par sedmica pa se uželjela i foruma i postiranja... :D

Oficir, ma kako god, svijet je muški, ženama je teže nego što mislite. Je li predrasuda da se ti spremaš za subotnji izlazak max. 30 minuta, a žena dva sata minimum? Što li je to tako? Ako se ne upakuje neće naći dečka. Ako se ne pakuje neće sačuvati dečka. Odgojene smo da tražimo stalnu vezu. Svijet pred ženu postavlja sijaset estetskih i drugih zahtjeva koji nemaju veze s mozgom ( tipa: moraš se udati inače ne vrijediš ). Pred muškarca - ništa. Muško vrijedi i ako je momak u 50-oj. Nije ''usidjelica''. To nisu predrasude, nego činjenice.
Ja ne govorim ovo kao udata, jer - nisam udata. :D Ovo što pišem su gledišta psihologa i sociologa na ovu tematiku. Dalje, naša sredina je mala sredina i sve se zna. Ko koga, kako i gdje. Kad-tad žena skonta da je lola vara.

I istina je da vi od žena tražite previše - hoćete savršenstvo. Žene su svjesne na kakve se cure muškarci lože, fotošopirane Barbike, pa rade sve da se približe tom idealu. Ja sam samo za ravnopravnost - u fazonu zašto bih se ja šminkala i pirkala za nekoga ko se ne pirka za mene? Zašto se zapravo žene uopšte šminkaju i troše pet puta više love od muškaraca na odjeću i kozmetiku? Da li je to logično, zašto je to tako? Zašto se vi ne šminkate? Zvuči smiješno, ali reci - zašto ne? Jedno je briga o sebi, ali uporedi ti naše cure i strankinje turistkinje. One su casual, normala uređene, brinu o higijeni i ćao. Neki dan vidim grupu turista u čudu gledaju u naše domaće manekenčice, očima ne mogu da vjeruju. :lol: Bosna puna klonova anoreksičnih fashion modela. Naše se žene pirlitaju i za do granapa. Takva neopuštenost, taj život pod maskom, ta podređenost muškom sudu je prestrašna.

Statix, ja se toga zaista držim. Nema to veze s mladošću i zelenjem.
Officer Crabtree

#37 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Oficir, ma kako god, svijet je muški, ženama je teže nego što mislite. Je li predrasuda da se ti spremaš za subotnji izlazak max. 30 minuta, a žena dva sata minimum? Što li je to tako? Ako se ne upakuje neće naći dečka. Ako se ne pakuje neće sačuvati dečka. Odgojene smo da tražimo stalnu vezu. Svijet pred ženu postavlja sijaset estetskih i drugih zahtjeva koji nemaju veze s mozgom ( tipa: moraš se udati inače ne vrijediš ). Pred muškarca - ništa. Muško vrijedi i ako je momak u 50-oj. Nije ''usidjelica''. To nisu predrasude, nego činjenice.
Ja ne govorim ovo kao udata, jer - nisam udata. :D Ovo što pišem su gledišta psihologa i sociologa na ovu tematiku. Dalje, naša sredina je mala sredina i sve se zna. Ko koga, kako i gdje. Kad-tad žena skonta da je lola vara.
Kao prvo, ime mi je Crabtree. Officer je samo zanimanje, koje nosi određene moći. :D

Čuj, fama spremanja za subotnji izlazak. Što je tako? Baš misliš da su muškarci najveći krivci za to? Ko postavlja zahtjeve? Muškarac, ne bih baš rekao. Dva sata? Ja iskren da budem ne bih ni izašao. Al s obzirom na sve preparate, tja... pola vam ne treba, al ubiše vas medijima i same sebi većinu tih kompleksa i nabijate.

To da se ne postavljaju zahtjevi pred muškarca je bezveze. Svaki muškarac je pred zahtjevom finansijske prirode, bilo u početnom bezveznom plaćanju pića, do na kraju skrbi za porodicu. Svi će muškarcu naći zamjerku da ne zarađuje dovoljno, ako je to slučaj. Na kraju krajeva, i pred muškarcima su zahjevi estetske prirode, od oblika tijela do ostalih higijenskih uslova.

"Naša sredina" je izgovor. Šta ti misliš da varaju samo oni za koje se zna?...
I istina je da vi od žena tražite previše - hoćete savršenstvo. Žene su svjesne na kakve se cure muškarci lože, fotošopirane Barbike, pa rade sve da se približe tom idealu. Ja sam samo za ravnopravnost - u fazonu zašto bih se ja šminkala i pirkala za nekoga ko se ne pirka za mene? Zašto se zapravo žene uopšte šminkaju i troše pet puta više love od muškaraca na odjeću i kozmetiku? Da li je to logično, zašto je to tako? Zašto se vi ne šminkate? Zvuči smiješno, ali reci - zašto ne?
Ma daj. Ozbiljno. Ma daj... Kao prvo, vrlo je teško napisati bilo šta jer je to generalizacija, al pokušavam da vidim gdje to jedino "fotošopirane Barbike" imaju fine veze? Šta je sa armijom finih normalnih djevojaka, koje izgledaju sasvim pristojno, a neke i ne, koje su u sretnim i dugotrajnim vezama.

Šta me briga koliko se šminkaš, neću ne izaći s tobom zato što se nisi šminkala 2 sata.

Fol i jeste što ti najviše nade izgleda polažeš u taj izgled, ili pak njega kriviš za neuspijeh.

Nabijate same sebi komplese da je to nevjerovatno. :cry:
Jedno je briga o sebi, ali uporedi ti naše cure i strankinje turistkinje. One su casual, normala uređene, brinu o higijeni i ćao. Neki dan vidim grupu turista u čudu gledaju u naše domaće manekenčice, očima ne mogu da vjeruju. :lol: Bosna puna klonova anoreksičnih fashion modela. Naše se žene pirlitaju i za do granapa. Takva neopuštenost, taj život pod maskom, ta podređenost muškom sudu je prestrašna.
Gdje to? :)... Hajd' nemoj porediti turiste sa lokalnim stanovništvom, bilo gdje to je poseban svijet za sebe...

Naše cure su sasvim pristojno obučene, znaju se predivno srediti a da to ne iziskuje puno novaca...

Vjeruj da većina želi kraj sebe normalno obučenu djevojku, hajmo tako reći pravilno našminkanu...

Druga stvar je na kojoj bi se seksualno iskalio u WC-u nekog diska, al to je neki drugi poriv.
Cholina_Lokica

#38 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Cholina_Lokica »

zakuhalo se i ovdje
SsTtEeLlAa

#39 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by SsTtEeLlAa »

sanabe wrote:bem ti kolje, oficir je sve u pravu :shock: :D
fakat .. za ne povjerovat :shock: :D :D
burek_in_space

#40 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by burek_in_space »

A kad nije bio u pravu?! :roll:
Samo shto ste tvrdoglave, pa ne zhelite to priznati. :oops:
burek_in_space

#41 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by burek_in_space »

sanabe wrote:
moro si :roll: :D otkud ti sad, idi spavaj :D
evo priznajem, ali i on je maaalo promjenio stil pisanja, barem u ovom postu, nejse, u pravu je :skoljka: :D
Nishta se ne mora, ovo se samo trebalo napisati. :oops: 8-)
Svjetsko prvenstvo u toku, ja moderator na Sportu i eto odgovora otkud mene u ova doba :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#42 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by ladyblue18 »

Spavamo :oops: :mrgreen:
andolC

#43 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by andolC »

il je paGlu, ili se sveti (kome, nezna ni ona sama). nema trece, to ti je... :dance:
Kristijana

#44 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by Kristijana »

SsTtEeLlAa wrote:
sanabe wrote:bem ti kolje, oficir je sve u pravu :shock: :D
fakat .. za ne povjerovat :shock: :D :D
Nije da nije u pravu. Jest da je to sve individualno i da ja malo generalizujem, možda i karikiram ( nismo sve anoreksične i prepirlitane, naravno ), ali on je samo jedan od muškaraca. Ima i njih svakakvih. Svaki ima svoje vizije za žene. Generalno jest istina da se raja na Balkanu pirlita više od Zapadnjaka. Govorim o običnim ljudima, ne o pop zvijezdama. I generalno jest da smo mi žene u lošijem položaju u svakom pogledu. Vidiš kako on curu za kres u wc-u :shock: ne smatra materijalom za brak. I to je suština. Muškarci ne kapiraju da takva nije kurvali ništa više nego on sam. Ne kapiraju ( zbog odrastanja u toj sredini, gdje i kad misliš da nisi ukalupljen - garant jesi, svi smo indoktrinisani u stotinu nekih kalupa) da žene koje žele seks ne znači da su lake. One su, kao, simpa ali da li će je ženit ako je prije njega imala kres sa samo 2-3 tipa u wc-u? Ne. A njega će neka htjeti i pored toga što je imao seks s njih npr. 10 u wc-u. Ovo je ugrubo primjer, općenito, ne odnosi se na vas lično, gosn. Crabtree.

Samo pokazujem kao primjer i odgovorno tvrdim da ovako razmišlja 95% muškaraca na Balkanu. To se zove sindrom djevica - kurva. Žena ili je djevica ili kurva. Muškarac je ili *ebač ili šonjo. Nikakve sredine tu nema. *ebač ide s kurvama, ali ženi djevicu ( uslovno rečeno, ne nužno djevicu, ovo se odnosi i na cure koje se nisu puno seksale). Udaju se i kurve tu i tamo, ali uglavnom za šonje, koji ne znaju sabrati 2 i 2. I ovako razmišljaju i žene. I žene same zbog patrijarhalnog pedigrea automatski osuđuju ''lake'' žene. I ja ih osuđujem, istina, ali osuđujem kao i muškarce. Općenito sam za čišće veze, manje promiskuiteta, zdravije društvo, duge ljubavi a ne brzi seks... Govorim o ženama koje određeno misle da muško može švrljat, a žensko ne.

Među mladim urbanim ljudima doduše ima izuzetaka, pa frajeru ne smeta seks. prošlost cure ako nije bila baš neka jača radodajka, ali svi znamo da je više onih koji ruralno razmišljaju i tako se ponašaju. Naravno, i u svijetu je takvih dosta, možda su samo mrvu napredniji, ali je čak i u najvišim slojevima društva ( bogati i poznati ) hrpa muških varalica ( Bekam, Ešli Kol, Teri kapiten, Tajger Vuds, Džesi Džejms i lik od Fergi ) a njihove žene, sve napirlitane i ljepotice, nisu varale. Muškarci podsvjesno misle da će se s varanjem izvući, jer je varanje masovna pojava. Interesantno je da su se Tajger, Bekam i Teri izvukli, žene ih nisu ostavile. Razlog: nisu niko i ništa bez njih. Ešli i Džesi su popili razvod. Razlog: Šeril Kol i Sandra Bulok imaju svoju karijeru i slavu mimo njih. Zaključak: emancipovane žene imaju kud. :-)

I prije nego dobijem novu optužbu da generalizujem, naglasit ću da medijske poruke i jesu generalne. Milioni muškaraca su vidjeli da dotični varaju žene, sa desetinama žena. I izvuku se. Milioni žena vide da je i Sandra Bulok prevarena, pa se time tješe i kažu sebi: ''Nije ovaj moj ni tako loš, prevario me samo dvaput, Sandru je njen sa pet žena'' isl. Kad se tome doda masovnost varanja, skoro da ispadne da je to normala za muškarce. Nisu, jadni, programirani za vjernost. :zoka: I onda to ide unedogled, baš kao i većina mojih postova. :lol: Svaka priča jest posebna, svaki par ima svoje razloge za varanje/oprost. Ali, da je pojava varanja masovna i generalna - jest. Da ženska seksualnost još nije na istom nivou kao muška - jest i to. Ima i žena koje varaju, ali to su opet ''kurve'' koje varaju svoje muževe ''šonje''. Sve vam zvuči crno - bijelo, stereotipno? Pa to vam i pričam, većina ljudi tako trpa ljude u ladice. Na osnovu jednog podatka iskonstruišu čitavu priču. Zna se kakva je fina cura kakva je loša cura. Naši umovi tako funkcionišu, da čak i kad smo borci protiv predrasuda one su dio nas i svi, bez izuzetka, smo puni predrasuda. Gro je ljudi koji ne podnose homoseksualce, ali nije im nemoralno varati svoju ženu s npr. biseksualkom. Da i ne pominjem sve lažne morale, tipa da gro balkanskih frajera mrzi gayeve, a gotivi lezbejke.

S kim su ti slavni likovi varali žene? Striptizete, porno glumice, golišavi modeli za tetovaže, polu - lezbejke, fatalne sisate Francuskinje, djevojke od drugara, medijske profuknjače, bilo koje anonimke. Ono - wc kres varijante. :D :lol: Realno, dakle, poženili su se mirnicama i slatkicama, a švaleraju se sa curama koje ne bi ženili. A zašto ne? Ako te već toliko privlači da za nju staviš na kocku ženu, brak i djecu, onda red je i to da ženiš. :D
rina*

#45 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by rina* »

Hajde da stupim i ja na ovaj stub srama :oops: :mrgreen: jeste da bas ne ispunjam uslove 100 % on je bio mladji, ja starija :oops:
Kljucno pitanje je valjda, zasto ?
Odgovor nikad nije lak i induvidualan je. Da podjemo onda od analize mene :-) kazu da sam samostalna i vrijedna, imam par osnovnih pricnipa koji se prate u zivotu, drugo sve je diskutabilno i otvoreno za raspravu.
Desilo se to u periodu moje duboke pokolebanosti u vezu u kojoj sam, u nacin zivota koji zivim, neki bi to nazvali egzistencijalnom krizom :-) kako god... Desilo se...pruzli smo jedno drugom ono sto nam je trebalo tad na sve nacine :mrgreen: Kasnije je to preraslo u lijepo prijateljstvo koje i dan danas traje.
O njegovoj zeni nisam razmisljala, to je njegova briga i ako smo tu temu dodakli jednom. Kontenta je bila da ja kao ljubavnica nemam moralnih sprega kada je njegova zena u pitanju to je njihov odnos 100%. Znam da je bio nezadovoljan vezom , znam i da nije bio dovoljno jak da to prekine, jer neki ljudi pate od svojih moralnih nacela i to lijece na razne nacine, izmedju ostalog prevarom. :skoljka:

Desilo se to jednom i prije, tad sam bila puno mladja i zaista nisam imala nikakvu moralnu dilemu po tom pitanju :mrgreen: it was just for fun :mrgreen: sudite mi :mrgreen: jednostavno se prepustis situaciji i zabavljas se, jer si to u mogicnosti i ne smaras se moralom :run:
iz dna duše

#46 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by iz dna duše »

rina* wrote:Hajde da stupim i ja na ovaj stub srama :oops: :mrgreen: jeste da bas ne ispunjam uslove 100 % on je bio mladji, ja starija :oops:
Kljucno pitanje je valjda, zasto ?
Odgovor nikad nije lak i induvidualan je. Da podjemo onda od analize mene :-) kazu da sam samostalna i vrijedna, imam par osnovnih pricnipa koji se prate u zivotu, drugo sve je diskutabilno i otvoreno za raspravu.
Desilo se to u periodu moje duboke pokolebanosti u vezu u kojoj sam, u nacin zivota koji zivim, neki bi to nazvali egzistencijalnom krizom :-) kako god... Desilo se...pruzli smo jedno drugom ono sto nam je trebalo tad na sve nacine :mrgreen: Kasnije je to preraslo u lijepo prijateljstvo koje i dan danas traje.
O njegovoj zeni nisam razmisljala, to je njegova briga i ako smo tu temu dodakli jednom. Kontenta je bila da ja kao ljubavnica nemam moralnih sprega kada je njegova zena u pitanju to je njihov odnos 100%. Znam da je bio nezadovoljan vezom , znam i da nije bio dovoljno jak da to prekine, jer neki ljudi pate od svojih moralnih nacela i to lijece na razne nacine, izmedju ostalog prevarom. :skoljka:

Desilo se to jednom i prije, tad sam bila puno mladja i zaista nisam imala nikakvu moralnu dilemu po tom pitanju :mrgreen: it was just for fun :mrgreen: sudite mi :mrgreen: jednostavno se prepustis situaciji i zabavljas se, jer si to u mogicnosti i ne smaras se moralom :run:
Osuđena si, ideš na stub srama, drznice jedna :D
Još nam sve prizna, pa nismo ti pop da nam se do u detalje ispovijediš :lol:,
Šalu na stranu, niko nikoga ako ne prisiljava, a ne prisiljava, sve su punoljetne osobe, onda nemam ja tu šta osuđivati ili odobravati, to svako za sebe neka riješi jeli ok ili ne...
PapakizSarajeva

#47 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by PapakizSarajeva »

Kristijana wrote: ....
...
..
Muško vrijedi i ako je momak u 50-oj. Nije ''usidjelica''...
E bas mi nesto podize moral ... Hajde ove slobodne, javljajte se na PP ... :-) :-) :-)
jedna tamo

#48 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by jedna tamo »

Raščupana wrote:
ladyblue18 wrote:Meni je ponizavanje.
Ici toliko nisko i biti sa ozenjenim muskarcem koji vejrovatno ima i djecu, je meni bas dno dna.
Bez obzira da li je taj brak sve osim skladan ili bi musko samo nesto sa strane. Bracna zajednice je nesto sto bi se trebalo postovati, ali nazalost daleko je od toga.
Doduse nije to ni ponizavanje, nego ne znam ni ja tacno kako bih nazvala.

I naravno da su htjele, rekoh ja gore, ne mozes nikoga prisiliti na to.
Uvijek uzmi u obzir da i udane žene varaju.....
Svakom se može desiti..... Pa i tebi, jednog dana.... :)
Niko ni po čemu nije bolji od nekog drugog....

raščupana jako pametno napisano :thumbup:
PalaSa Marsa

#49 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by PalaSa Marsa »

:-) Hehehe teme. :D
aerosa

#50 Re: Ozenjeni muskarci i mlade ljubavnice

Post by aerosa »

Na ovoj temi samo skontah da su žene prepune kompleksa i predrasuda o svom izgledu i muškarcima generalno....
:roll: :roll:
Locked