Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
- muha_sa
- biggrin
#177 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
plan A: okrenuti neko janje...onako domacinski...a onda okrenuti i kojeg od njih da vidimo valjaju li čemu
- Dozer
#178 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Interesantan "zakljucak". Da ga obrnemo? Znamo da smo mi ovdje, u jednom dijelu necega za sta ne znamo ima li uopste kraj jer ga ne vidimo (svemir).Irsar wrote:Znanje o cjelini se može ekstrapolirati iz znanja o dijelu. Vanzemaljaca nema.славянин wrote:Vao kakav naucni mag... istrazili smo 0.00000000000000000000000001 ili koliko posto nase galaksije.. ali ti vec imas odgovor.Irsar wrote:Nema plana jer nema vanzemaljaca. Vrlo jednostavno.
Ako smo mi ovdje, ekstrapolacijom iz tog znanja dolazimo do zakljucka da nigdje vise nema nikoga ...?
-
lajkujMe
#179 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Kad malo sagledas trenutno poimanje fizike, i ignorises kao mozda ima neka druga fizika koju ne znamo.
Vrlo je malo vjerovatno da ce nas posjetiti vanzemaljci.
Ako ih nadjemo to ce biti iz daleka bez mogucnosti direktne komunikacije.
A da se pojave znati cemo godinama unaprijed. I imati cemo vremena da se pripremimo
A da se pojave znati cemo godinama unaprijed. I imati cemo vremena da se pripremimo
- darius_maximus
- i agree
#181 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
Nema planova,ako do toga dodje samo molis boga da su pozitivci i da nas nece pobit jer smo stoka.
Nema planova,ako do toga dodje samo molis boga da su pozitivci i da nas nece pobit jer smo stoka.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#182 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Ženu i djecu spremim kofere i u Njemačku.
- Dozer
#183 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
"Trenutno poimanje fizike" je odlicna definicija. To je nase trenutno poimanje, sto ne znaci da je i 100% tacno, ili da ne postoji jos nesto vise, zar ne?lajkujMe wrote:Kad malo sagledas trenutno poimanje fizike, i ignorises kao mozda ima neka druga fizika koju ne znamo.
S druge strane, sta cemo sa hiljadama svjedocanstava o vidjenu UFO i USO, od kojih su mnoga cak i zvanicno potvrdjena kao neobjasnjiva? Sta cemo s Rozvelom '67? Sa stotinama onih koji su svjedocili da su bili otimani i iz kojih su vadjeni mikro uredjaji za koje se nije moglo utvrditi ni od kakvih su materijala ni sta im je svrha? Sta cemo sa famoznim "krugovima u zitu", za koje se u mnogim slucajevima nikad nije uspjelo utvrditi sta ih je napravilo, jer se nacin savijanja stabljike biljke (visoka temperatura uzrokovana nekom vrstom zracenja) ni do danas nije uspio reproducirati (a neki od tih "crteza" pokrivaju nevjerovatnu povrsinu od 4 ha, ili dimenzije 200x200m)?
-
lajkujMe
#184 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Prvo ti krugovi su davno prevazidjeni dovoljan ti konopac, daska i blago poznavanje geometrije i mozes i na 10 hektara crtati sta hoces... nema tu nikakve cudne radijacije ili toplotnih tragova.
Sto se tice otimanja 99% su dokazano lazni da bi ljudi ili stekli slavu, ili su mentalno poremeceni.
Ima tih 1% koji su nedokazani ali brt sta ce im ljudi
Sto se tice NLO promatranja, 96% se kasnije dokaze sta je dok je 4% nepoznato i to su stvari NLO ali to ne znaci vanzemaljci. Ima mnogo pojava za koje ljudi nisu dokazali postojanje. Letjelice vojne koje su tajna.
Ne kazem da nisu vanzemaljci ali dok ne dobijemo autentican snimak gdje se jasno vidi sta je ne vjerujem u to. Jedini snimak koji me napravio bas ono paff je od meksickog vojnog avaks aviona koji je pratio i snimao nepoznati objekat i dobre su im snimke.
Ali sve dok se ne dokaze da su to oni ne mogu vjerovati u to.
Lijepo je vjerovati ali jos ljepse znati
Ako su to oni imamo sumnju i nekada ce se otkriti sta je.
A to rozvel i tkz tajni savezi s vanzemaljcima itd su cista glupost.
Sto se tice otimanja 99% su dokazano lazni da bi ljudi ili stekli slavu, ili su mentalno poremeceni.
Sto se tice NLO promatranja, 96% se kasnije dokaze sta je dok je 4% nepoznato i to su stvari NLO ali to ne znaci vanzemaljci. Ima mnogo pojava za koje ljudi nisu dokazali postojanje. Letjelice vojne koje su tajna.
Ne kazem da nisu vanzemaljci ali dok ne dobijemo autentican snimak gdje se jasno vidi sta je ne vjerujem u to. Jedini snimak koji me napravio bas ono paff je od meksickog vojnog avaks aviona koji je pratio i snimao nepoznati objekat i dobre su im snimke.
Lijepo je vjerovati ali jos ljepse znati
- Dozer
#185 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Ja ih pozivam da prvo dodju ovdje u BiH. Ovdje je najveca stoka, sve ovca do ovce, a pri tome se niko nece ni buniti.i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
- Dozer
#186 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Jes', al u qrculajkujMe wrote:Prvo ti krugovi su davno prevazidjeni dovoljan ti konopac, daska i blago poznavanje geometrije i mozes i na 10 hektara crtati sta hoces... nema tu nikakve cudne radijacije ili toplotnih tragova.
Lijepo je vjerovati ali jos ljepse znatiAko su to oni imamo sumnju i nekada ce se otkriti sta je.
Nisi procitao sta pise? Jedno je na taj nacin to praviti, ali niko nikada za par sati ljetne noci nije napravio crtez velicine 200x200m, i pri tome da su stabljike savijene nekom vrstom toplote. Takodjer, u tim koje su ljudi napravili - nema radijacije, dok se u onim sa toplotno savijenim stabljikama - ocitava radijacija i pronalaze male "metalne" plocice od nepoznatog materijala, a koje u dodiru s tecnoscu predju u tecno agregatno stanje (bio je nekad na YT video s ispitivanjem tih plocica). Objasnjenje...?
Evo jedan od dobrih dokumentaraca o tome...
A ovaj je jos bolji i ukazuje na to da nema teorije da su mnoge od ovih crteza napravili ljudi, pogotovo jer su se neki pojavljivali cak i u po bijela dana, i to za manje od 1h.
Sta cemo s onih 1% otetih za koje se nije to utrvdilo? Kao i s onim implantatima koji su vadjeni iz njih?
Mozda im ljudi trebaju radi ispitianja i istrazivanja? Genetickih ili ko zna kakvih...? Nesto slicno onome sto i mi radimo s inferiornijim vrstama, poput zivotinja?
OK. 4% nije malo, s obzirom da postoje hiljade vidjenja godisnje. A snimaka ima more, od kojih je najbolji onaj onog lika koji snima svjetlecu kuglu kako fura preko polja i brda, i za koju je nepobitno utvrdjeno da nije nikakva montaza.
Rozvel je lijepo zataskana prica, meteoroloski baloni i blabla, ali puna rupa. Tome su nedavno svjedocili i direktni ucesnici dogadjaja koji su tada bili u vojsci, i koji su 50 godina kasnije javno rekli sta su vidjeli i sta se sve desilo. Imas novi dokmentarac o tome, nedavno je bio na NatGeo, gdje tadasnji prisutni vojnik-doktor jasno kaze da se radilo o padu NLO-a i da je radio obdukciju na "sivom vanzemaljcu". Naravno, vlada o tome i dalje suti.
Imamo i onaj samit vodja svjetskih vlada od prije par godina, na kojem Kanadski ministar odbrane javno kaze da je vrijeme da se svijetu otkrije istina o vanzemaljcima. Mislim da ta istina nikako nije da se kaze da ne postoje i da nas odavno ne posjecuju.
Uostalom, nasa kompletna istorija je krcata vidjenjima NLO-a, crtezima koji prikazuju kojekakve letece objekte, pa cak i likove koji nisu ljudski, a povezuju se s tim letecim objektima. I to sve - kada su ptice bile jedino za sta smo znali da leti.
Moje licno misljenje (ne vjerovanje) jeste da svemir vrvi zivotom, kao i da u njemu postoje daleko naprednije vrste od nas, ali isto tako i inferiornije, medjutim ove naprednije vrste nas posjecuju vec hiljadama godina, a vrlo vjerovatno su na razne nacine uticali na nas razvoj, a mozda su nas cak oni i stvorili.
I ovo je daleko vjerovatnije od religijskih bajki o bogu i njegovom kreacionizmu. Tacnije, mislim da su religije samo rezultat kreacionizma koji se jeste desio u nasem slucaju, ali da su nasi "bogovi" zapravo oduvijek bili - vanzemaljci. To je cak i logicno, s obzirom da mi do prije 100-injak godina nismo imali ni struju, nismo ni letili, i nismo znali ni 50% ovoga sto danas znamo o fizici, biologiji, svemiru, itd..
Nije tesko pretpostaviti kako nam je izgledalo neko letece cudo i bica koja bi iz njega izasla prije 500-1000-5000-10.000 godina... Vjerovatno identicno kao sto je nedavno helikopter izgledao onom nekakvom tek otkrivenom plemenu u onoj nekoj prasumi (bio snimak toga na vijestima prije par mjeseci), koji su ga htjeli gadjat kopljima...
-
mali jomu
#187 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
RtrnOfSalisbury wrote: ... prvo metnut balvane pa onda pregovori ...
bez balvana zajeb......
-
lajkujMe
#188 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Aj da to ovako predstavim.
Ti si upravo napravio Zoo hipotezu.
Da nas naprediniji vanzemaljci cuvaju u nepoznanici o ostatku univerzuma. Da nas na neki nacin promatraju, uce nas, uticu na nas razvoj i rade eksperimente nad nama.
Ocigledno nas ne zele pokoriti jer da su htjeli to bi davno bilo gotovo.
E sad moje pitanje. Jednog dana mi ih otkrijemo ili oni se nama javno predstave.
Morace objasniti zasto su otimali ljude, zasto su se mjesali i zasto su nam pravili sve ovo.
Da pojednostavim, za dalju diplomaciju s njima ovo ce biti velika prepreka za tu relaciju.
Jer ja mislim da ako nas promatraju da smo dovoljno zreli sada da se cujemo s njima
Ali stvarno od svih ovi krugovi su mi glupost. Gledao sam te navodne radijacije, toplote i tako dalje i to "dokazivali likovi s upitnim znanjem nauke i upitnim nacinima i tehnologijama promatranja"
Jednostavno ne vidim svrhu tog njihovog posjecivanja i skrivanja.
Da nas naprediniji vanzemaljci cuvaju u nepoznanici o ostatku univerzuma. Da nas na neki nacin promatraju, uce nas, uticu na nas razvoj i rade eksperimente nad nama.
E sad moje pitanje. Jednog dana mi ih otkrijemo ili oni se nama javno predstave.
Morace objasniti zasto su otimali ljude, zasto su se mjesali i zasto su nam pravili sve ovo.
Da pojednostavim, za dalju diplomaciju s njima ovo ce biti velika prepreka za tu relaciju.
Jer ja mislim da ako nas promatraju da smo dovoljno zreli sada da se cujemo s njima
Ali stvarno od svih ovi krugovi su mi glupost. Gledao sam te navodne radijacije, toplote i tako dalje i to "dokazivali likovi s upitnim znanjem nauke i upitnim nacinima i tehnologijama promatranja"
- i agree
#189 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Mozda ne zele da se otkrije npr.nacin na koji smo nastali.Samim tim bi mnoge teorije pale u vodu i zivoti mnogih bi se promjenili.lajkujMe wrote: Jednostavno ne vidim svrhu tog njihovog posjecivanja i skrivanja.
-
lajkujMe
#190 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
i agree wrote:Mozda ne zele da se otkrije npr.nacin na koji smo nastali.Samim tim bi mnoge teorije pale u vodu i zivoti mnogih bi se promjenili.lajkujMe wrote: Jednostavno ne vidim svrhu tog njihovog posjecivanja i skrivanja.
Prema toj teoriji, oni zele dobre odnose s nama vide u nama nesto sto znaci da planiraju da se otkriju kad tad.
Zasto sve to ako je tako?
- i agree
#191 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Pa zato sto jednostavno za sve treba vremena.Vidis kako se danasnja djeca rađaju dosta pametnija i mnoge stvari im postaju dostupne sto nisu nama.Mozda zele da sve dovedu do nekog savrsenstva po njima pa onda objelodane stvari.Ne kriju ih svjetske sile dzaba.Vjerovatno su im zaprijetili.
-
espn
#192 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
To na nebu što se vidi nisu uopće vanzemaljci nego meleci/šejtani.
- Dozer
#193 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Mozda postoji vise vrsta/rasa, pa nas neke samo posmatraju i cekaju vrijeme kada cemo mi, kao vrsta, biti spremni da prihvatimo njihovo postojanje (trenutno to, ocito, nismo i ovdje bi 1000% nastao opsti haos kada bi se odjednom svijetu pokazala toliko naprednija vrsta), pa ce nam se tada pokazati svima, a neke nas istrazuju na razne nacine, sto ukljucuje i otmice u te svrhe i njih ne zanima da nam se pokazu i bilo sta objasnjavaju...?lajkujMe wrote:Aj da to ovako predstavim.
To sto su tebi ili meni ili bilo kome krugovi mozda glupost, i dalje ne objasnjava njihov nastanak i sve ono sto ih prati. Meni su glupost religije i boziji kreacionizam recimo, ali to i dalje ne znaci nista jer milijarde ljudi vjeruju da je to tacno, i to bez ikakvih stvarnih dokaza (zamisli haosa da im se odjednom ukaze vanzemaljska sila i kaze da su nas zapravo oni stvorili, a ne neki religijski bog kakvim ga se ovdje zamislja...
Pogledaj ovo od 6:40 (ovo je dokumentovano):
- AleksoMKD
#194 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Mozda na nas gledaju ko mi na ona plemena koje je zabranjeno kontaktirati? Primitivni i opasni.i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
- Dozer
#195 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
AleksoMKD wrote:Mozda na nas gledaju ko mi na ona plemena koje je zabranjeno kontaktirati? Primitivni i opasni.i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
Vrlo moguce i to. Zato i rekoh da mozda cekaju da budemo spremni da nam se pokazu.
Pogledajte Philla Schneidera i ono sto je taj covjek javno pricao ( i vrlo brzo nakon toga iznenada umro)...
Last edited by Dozer on 18/12/2018 14:58, edited 1 time in total.
- klixoris
#196 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Kada razvijemo i testiramo warp pogon, tada ce nam se predstaviti.Dozer wrote:AleksoMKD wrote:Mozda na nas gledaju ko mi na ona plemena koje je zabranjeno kontaktirati? Primitivni i opasni.i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
Nema planova,ako do toga dodje samo molis boga da su pozitivci i da nas nece pobit jer smo stoka.![]()
Vrlo moguce i to. Zato i rekoh da mozda cekaju da budemo spremni da nam se pokazu.
Pogledajte Phillipa Shneider i ono sto je taj covjek javno pricao ( i vrlo brzo nakon toga iznenada umro)...
- Logovan
#197 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Ko kaže da su superiorniji?i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
- i agree
#198 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
NaukaLogovan wrote:Ko kaže da su superiorniji?i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
- Logovan
#199 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Nauka griješi.i agree wrote:NaukaLogovan wrote:Ko kaže da su superiorniji?i agree wrote:Kakav plan da napravis protiv nekog ko je superiorniji od tebe 10 puta?
- i agree
#200 Re: Ozbiljno je, niko nema plan za dolazak vanzemaljaca
Ko danas ne grijesi