Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
-
Bodkin
#26 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
e cuj ozbiljne procjene 
-
Revoltage
#27 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
Nista sve super. Problem nastaje kada ti neko namece da si neko i nesto, uzimas procente i te budalastine, jednostavno moramo shvatiti da postoje drugi i drugacije i da nije samo do razlike u imenu, nego i u ideologiji i to se vidi. Ja sam sa hrpom ljudi pricao po ovom pitanju i uvijek dobijam iste odgovore zasto ce se neko kao Bosanac izjasniti, zasto se neko boji izjasniti kao Bosanac itd. itd.Pa dobro, pojave se Bosanci u rezultatima popisa... i? Sta onda?
Ovo je nama prvi put da pod normalnim okolnostima izlazimo na popis i znam da je za nas sviju to nesto VELIKO, ali je je najnormalnija stvar na svijetu. Vec na narednom popisu ovo nece biti senzacija, jer cemo primjetiti da je ovo sve licna stvar, a ne tudja ili tudjih mjerila.
-
ulciscorr
#28 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
Znaci radi se o obicnom sviranju qrcu ciji ce jedini rezultat biti smanjenje broja Bosnjaka... ?Revoltage wrote:Nista sve super. Problem nastaje kada ti neko namece da si neko i nesto, uzimas procente i te budalastine, jednostavno moramo shvatiti da postoje drugi i drugacije i da nije samo do razlike u imenu, nego i u ideologiji i to se vidi. Ja sam sa hrpom ljudi pricao po ovom pitanju i uvijek dobijam iste odgovore zasto ce se neko kao Bosanac izjasniti, zasto se neko boji izjasniti kao Bosanac itd. itd.Pa dobro, pojave se Bosanci u rezultatima popisa... i? Sta onda?
Ovo je nama prvi put da pod normalnim okolnostima izlazimo na popis i znam da je za nas sviju to nesto VELIKO, ali je je najnormalnija stvar na svijetu. Vec na narednom popisu ovo nece biti senzacija, jer cemo primjetiti da je ovo sve licna stvar, a ne tudja ili tudjih mjerila.
-
Revoltage
#29 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
Ne, nego o slobodnom izjasnjavanju obicnih ljudi koji nisu zadojeni nacionalizmom i onih ljudi koji nemaju problem sa tudjim misljenjem i ljudi koji imaju svoj stav koji im niko ne treba nametati.ulciscorr wrote:Znaci radi se o obicnom sviranju qrcu ciji ce jedini rezultat biti smanjenje broja Bosnjaka... ?Revoltage wrote:Nista sve super. Problem nastaje kada ti neko namece da si neko i nesto, uzimas procente i te budalastine, jednostavno moramo shvatiti da postoje drugi i drugacije i da nije samo do razlike u imenu, nego i u ideologiji i to se vidi. Ja sam sa hrpom ljudi pricao po ovom pitanju i uvijek dobijam iste odgovore zasto ce se neko kao Bosanac izjasniti, zasto se neko boji izjasniti kao Bosanac itd. itd.Pa dobro, pojave se Bosanci u rezultatima popisa... i? Sta onda?
Bicu sta hocu, ukratko.
- Mister Yes
#30 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
Bosanaca manje od 5% ali Ostalih od 5-10%
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#31 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca
hiljadita tema o popisu...