Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Koliko ce biti bosanaca?

1-5%
17
43%
5-10%
8
20%
10--30%
8
20%
vise
7
18%

Total votes: 40

agnostic_front

#1 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by agnostic_front »

Pa šta je ovdje ozbiljno?
Krushna mrva

#2 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Krushna mrva »

11%, treca skupina po brojnosti na popisu, sa tendencijom jos veceg rasta poslije popisa
Krushna mrva

#3 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Krushna mrva »

siddo89 wrote:
Krushna mrva wrote:11%, treca skupina po brojnosti na popisu, sa tendencijom jos veceg rasta poslije popisa
na cemu baziras`?
Moja ozbiljna procjena. To si trazio?

.....Moze se osjetiti, na osnovu velikog broja ljudi s kojima kontaktiram, rasirenosti i prihvatanja Bosanstva medju mladjom rajom, siline kampanje "Bitno je biti Bosnjak" i reagovanja iz druga dva tora..
The 51st State

#4 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by The 51st State »

Krushna mrva wrote:
siddo89 wrote:
Krushna mrva wrote:11%, treca skupina po brojnosti na popisu, sa tendencijom jos veceg rasta poslije popisa
na cemu baziras`?
Moja ozbiljna procjena. To si trazio?

.....Moze se osjetiti, na osnovu velikog broja ljudi s kojima kontaktiram, rasirenosti i prihvatanja Bosanstva medju mladjom rajom, siline kampanje "Bitno je biti Bosnjak" i reagovanja iz druga dva tora..
bosnjaci su jedini garant ove drzave..., a ti tor sebi pravi u kuci....
kremali

#5 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by kremali »

da, tako su svi pricali I 92 da ce glasati za nenacionalne stranke a onda one sve skupa nisu osvojile ni 2%...
Jedno je prica za raju a drugo je izjasnjavanje na samom popisu kada ljduima (uz pomoc medija, politicara I religije)pororadi neki strah pa se svi zabiju u svoje torove. Tako ce I ovaj put biti. Bosanaca, Jugooslovena, Marsovaca ce biti u vrh glave nekih 5%, sto je uglavnom procenant anacionalnih koj se pojavljuje I u drugim zemljama okruzenja
Revoltage

#6 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

kremali wrote:da, tako su svi pricali I 92 da ce glasati za nenacionalne stranke a onda one sve skupa nisu osvojile ni 2%...
Jedno je prica za raju a drugo je izjasnjavanje na samom popisu kada ljduima (uz pomoc medija, politicara I religije)pororadi neki strah pa se svi zabiju u svoje torove. Tako ce I ovaj put biti. Bosanaca, Jugooslovena, Marsovaca ce biti u vrh glave nekih 5%, sto je uglavnom procenant anacionalnih koj se pojavljuje I u drugim zemljama okruzenja
Aha ti znas. Nije ovo 1991. gdje se ljudima nametalo sta da budu. Bosanaca i Hercegovaca ce biti onoliko koliko se ljudi tako i izjasni BEZ ikakvog pritiska sa strane tipa hodza, pop, crkva, dzamija, zajednice vjerske i sl.

Bosanac i Hercegovac sam o sebi odlucuje i zna sta je i ko je.
The 51st State

#7 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by The 51st State »

Revoltage wrote:
kremali wrote:da, tako su svi pricali I 92 da ce glasati za nenacionalne stranke a onda one sve skupa nisu osvojile ni 2%...
Aha ti znas. Nije ovo 1991. gdje se ljudima nametalo sta da budu. Bosanaca i Hercegovaca ce biti onoliko koliko se ljudi tako i izjasni BEZ ikakvog pritiska sa strane tipa hodza, pop, crkva, dzamija, zajednice vjerske i sl.

Bosanac i Hercegovac sam o sebi odlucuje i zna sta je i ko je.
dualista u najbolju ruku.
escobar__

#8 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by escobar__ »

Revoltage wrote:Bosanac i Hercegovac sam o sebi odlucuje i zna sta je i ko je.
Očigledno da ne zna. Prvo bi sâm sa sobom trebao rastabirit je li Bosanac ili Hercegovac, ili oboje. Podijelit će vam se tor u tri različite grupice (Bosanci, Hercegovci, oboje). :lol:
Revoltage

#9 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

escobar__ wrote:
Očigledno da ne zna. Prvo bi sâm sa sobom trebao rastabirit je li Bosanac ili Hercegovac, ili oboje. Podijelit će vam se tor u tri različite grupice (Bosanci, Hercegovci, oboje). :lol:
Tvoj problem sto ti ne znas da je to jedno te isto. :roll:

Meni bar ne dolazi humanitarna govoriti sta sam. :lol:
escobar__

#10 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by escobar__ »

Revoltage wrote:
escobar__ wrote:
Tvoj problem sto ti ne znas da je to jedno te isto. :roll:

Meni bar ne dolazi humanitarna govoriti sta sam. :lol:
Ne, tebi Brkan govori ko si. ;)
Revoltage

#11 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

Meni moja rodna zemlja kaze sta sam a ne neki arapi iz Sandzaka. :!:

Bolje te nasao. :bih:
escobar__

#12 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by escobar__ »

Da, rodna zemlja oličena u Darko Brkanu i Tanji iz Beograda. :lol: Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti.
Revoltage

#13 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

escobar__ wrote:Da, rodna zemlja oličena u Darko Brkanu i Tanji iz Beograda. :lol: Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti.
Ja ne znam ko podrzava Srbijance tj. Sandzaklije? Sto si se prosuo leleeeeeeeeeee :lol:
_mufljuz_

#14 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by _mufljuz_ »

drzim da od 50+% bosnjaka najmanje 10-15% ce da budu bosanci 5%ostali 30% bosnjaci - srba ce biti oko 35% i vise a hrvata isto tako oko 10+%

i garantujem zivotom da niko ili vrlo mali broj sa okupiranih teritorija ne/ce reci da je bosanac ili hercegovac

i kad pogledas na kraju i na pocetku mi jesmo čerga jer pojma nemamo sta smo....
escobar__

#15 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by escobar__ »

Revoltage wrote:
escobar__ wrote:Da, rodna zemlja oličena u Darko Brkanu i Tanji iz Beograda. :lol: Da vas nema, trebalo bi vas izmisliti.
Ja ne znam ko podrzava Srbijance tj. Sandzaklije? Sto si se prosuo leleeeeeeeeeee :lol:
Uvijek i na svakom koraku ću podržavati sandžačke Bošnjake u borbi za svoja prava u susjednoj državi. Znam, boli to vas nedovršene Srbe ali mene realno boli qratz šta vi mislite o tome. :lol:
Revoltage

#16 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

escobar__ wrote:
Revoltage wrote:
Uvijek i na svakom koraku ću podržavati sandžačke Bošnjake u borbi za svoja prava u susjednoj državi. Znam, boli to vas nedovršene Srbe ali mene realno boli qratz šta vi mislite o tome. :lol:
Podrzavaj ih, ja ih ne podrzavam, kada nauce nas jezik i dodju u Bosnu da zive. Dizem ruke i kazem im moji ste.
dustaban

#17 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by dustaban »

The 51st State wrote: bosnjaci su jedini garant ove drzave...
cest usklik u sevdalinkama
:-)
The 51st State

#18 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by The 51st State »

dustaban wrote:
to je tako, a ti kako hoces..., svaki dan vijesti na portalima potvrdjuju.
Revoltage

#19 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

The 51st State wrote:
dustaban wrote:
to je tako, a ti kako hoces..., svaki dan vijesti na portalima potvrdjuju.
:zzzz:
pOZz

#20 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by pOZz »

Revoltage wrote:Meni moja rodna zemlja kaze sta sam a ne neki arapi iz Sandzaka. :!:

Ne bi bilo lose da malo uzmes knjigu u ruke i naucis neke historijske cinjenice.
Revoltage

#21 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

pOZz wrote:
Revoltage wrote:Meni moja rodna zemlja kaze sta sam a ne neki arapi iz Sandzaka. :!:

Ne bi bilo lose da malo uzmes knjigu u ruke i naucis neke historijske cinjenice.
Jebe mi se za historijom ona se mijenja vazda, a mijenjace se i u oktobru ove godine kada se po PRVI PUT pojave Bosanci u ovoj drzavi!!!

Naucili smo mi nesto iz svoje historije u odnosu na neke.
ulciscorr

#22 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by ulciscorr »

Revoltage wrote:Jebe mi se za historijom ona se mijenja vazda, a mijenjace se i u oktobru ove godine kada se po PRVI PUT pojave Bosanci u ovoj drzavi!!!
I sta ce biti kad se pojave Bosanci i Bosanci i Hercegovci? :roll:
TheWatcher

#23 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by TheWatcher »

siddo89 wrote:Posto se priblizava popis,mene zanima sta vi mislite,koliko onako realno ce biti Bosanaca nakon popisa? molim bez navijanja i zelja,vec realne procjene
rec ti meni zasto ljudi imaju potrebu otvarati nove teme kada vec postoji tema sa tom tematikom :oops:
Revoltage

#24 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by Revoltage »

ulciscorr wrote:
Revoltage wrote:Jebe mi se za historijom ona se mijenja vazda, a mijenjace se i u oktobru ove godine kada se po PRVI PUT pojave Bosanci u ovoj drzavi!!!
Ako si dobro slusao onog pametnjakovica iz agencije za statistiku onda si trebao primjetiti da ce se ti problemi rijesiti modularnim nacinom (mislim da je tu rijec upotrijebio), tako sto ce se recimo Musliman, Bosnjak voditi kao isto i icice u isti kos takoreci. Istotako ce biti rijesen problem i sa Bosancima, Hercegovcima, Bosancima i Hercegovcima icice pod istu stavku, jer to u sustini predstavlja isto. Naravno isto vrijedi i za Hrvate, katolike, parvoslavec, Srbe itd. itd. recimo Jevrej, Zidov i to.
ulciscorr

#25 Re: Ozbiljne procjene u vezi Bosanaca

Post by ulciscorr »

Revoltage wrote:
ulciscorr wrote:
Ako si dobro slusao onog pametnjakovica iz agencije za statistiku onda si trebao primjetiti da ce se ti problemi rijesiti modularnim nacinom (mislim da je tu rijec upotrijebio), tako sto ce se recimo Musliman, Bosnjak voditi kao isto i icice u isti kos takoreci. Istotako ce biti rijesen problem i sa Bosancima, Hercegovcima, Bosancima i Hercegovcima icice pod istu stavku, jer to u sustini predstavlja isto. Naravno isto vrijedi i za Hrvate, katolike, parvoslavec, Srbe itd. itd. recimo Jevrej, Zidov i to.
Pa dobro, pojave se Bosanci u rezultatima popisa... i? Sta onda?
Locked