Ozbiljna veza?!?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
BigusDickus
#1 Ozbiljna veza?!?
...
- Te tvoje jaranice su udavace...
- Nisu...
- Kako nisu, kad u vezu ulaze iskljucivo sa ciljem da se udaju?
- Pa ne ulaze samo zato, one traze nekoga za ozbiljnu vezu...
- Koja ce na kraju zavrsiti brakom = udavace...
- Ne mora zavrsiti brakom, moze biti samo ozbiljna veza.
- Definisi "ozbiljnu vezu" i po cemu se ona razlikuje od "neozbiljne".
- Pa nije im cilj samo da se "bubnu" i gotovo...
- Samo se "bubnut'" nije veza, vec prije ispunjavanje nekakve "fizioloske potrebe". Imas li bolju definiciju?
...
Ova rasprava nije zavrsila nigdje, jer ni jedna strana nije mogla u potpunosti definisati svoje stavove. Dakle, sta je to "ozbiljna" veza, za razliku od "neozbiljne"? Sta je obiljezava? Je l' ozbiljna veza "nastaje" slucajno ili se gradi? Kako pocinje? Na koji nacin, sa kojim rezultatima i kada zavrsava jedna takva veza? Moze li se ta "ozbiljnost" ustanoviti prije, tokom ili po zavrsetku veze?...
Ide mi na zivce ta proracunatost i vaganje, "ozbiljno" - "neozbiljno", kao da bilo ko moze unaprijed znati razvoj dogadjaja. Stvari se mogu predvidjeti do odredjene granice, ali pokusaj "proricanja" dalje od toga, u drugi plan stavlja sadasnjost. Gdje, u toj "matematici" i "meteorologiji", svoje mjesto nadju oni cisti, jednostavni i neoptereceni osjecaji?
- Te tvoje jaranice su udavace...
- Nisu...
- Kako nisu, kad u vezu ulaze iskljucivo sa ciljem da se udaju?
- Pa ne ulaze samo zato, one traze nekoga za ozbiljnu vezu...
- Koja ce na kraju zavrsiti brakom = udavace...
- Ne mora zavrsiti brakom, moze biti samo ozbiljna veza.
- Definisi "ozbiljnu vezu" i po cemu se ona razlikuje od "neozbiljne".
- Pa nije im cilj samo da se "bubnu" i gotovo...
- Samo se "bubnut'" nije veza, vec prije ispunjavanje nekakve "fizioloske potrebe". Imas li bolju definiciju?
...
Ova rasprava nije zavrsila nigdje, jer ni jedna strana nije mogla u potpunosti definisati svoje stavove. Dakle, sta je to "ozbiljna" veza, za razliku od "neozbiljne"? Sta je obiljezava? Je l' ozbiljna veza "nastaje" slucajno ili se gradi? Kako pocinje? Na koji nacin, sa kojim rezultatima i kada zavrsava jedna takva veza? Moze li se ta "ozbiljnost" ustanoviti prije, tokom ili po zavrsetku veze?...
Ide mi na zivce ta proracunatost i vaganje, "ozbiljno" - "neozbiljno", kao da bilo ko moze unaprijed znati razvoj dogadjaja. Stvari se mogu predvidjeti do odredjene granice, ali pokusaj "proricanja" dalje od toga, u drugi plan stavlja sadasnjost. Gdje, u toj "matematici" i "meteorologiji", svoje mjesto nadju oni cisti, jednostavni i neoptereceni osjecaji?
-
Explorer-ka
Ozbiljna veza je valjda ona u kojoj postoji ljubav. To je jednostavno izraz kojim te vise drugi ljudi opisuju, kao "znas oni su u ozbiljnoj vezi", nego sto mozda ti sam razmisljas tako o tome. I nije uopste pravilo da ozbiljna veza mora zavrsiti brakom. To samo znaci da su odani jedno drugom, da nema trecih osoba, da se vole, da se vidjaju svaki ili skoro svaki dan....
Znaci ako vidjas nekoga dva puta sedmicno ili samo vikendom, to definitivno nije ozbiljno.
Znaci ako vidjas nekoga dva puta sedmicno ili samo vikendom, to definitivno nije ozbiljno.
-
FortunaBela
Ozbiljna veza, ja bih to ipak drugačije definisala, kvalitetna veza, je ipak bolji izraz.... 
-
BigusDickus
Ma komplikovana i preozbiljna tema...
otkud meni ovo...

Kvalitet, kvantitet...
balans, dozvoljeni limiti, krediti...
ovo na sve vise lici, osim na odnose izmedju dvoje ljudi... 
Kvalitet, kvantitet...
-
FortunaBela
Šta ja znam otkud tebi to, ali to sšto npisa kvalitet, balans, sve ti je to spada uodnos između dvoje ljudi...BigusDickus wrote:Ma komplikovana i preozbiljna tema...otkud meni ovo...
![]()
Kvalitet, kvantitet...balans, dozvoljeni limiti, krediti...
ovo na sve vise lici, osim na odnose izmedju dvoje ljudi...
- DaysleepeR
Ozbiljna veza je jednostavan pojam za objasniti.
Znaci u vezi si sa tom osobom, nemas nikog sa strane nit sa bilo kim flertujes.
Praktikujes sex samo sa tom osobom i niskim sa strane niti ti pada na pamet.
Volis tu osobu i ona voli tebe, oboje ste svjesni toga, imate zajednicke prijatelje, poznajete roditelje jedno od drugog i oni poznaju vas.
Redovan ste gost u njihovoj kuci na rucku i na porodicnim okupljanjima.
Dijelite sve i za vece stvari imate zajednicki budzet.
Sve planirate zajedno.
Brak je nesto sto dodje kao tema i o cemu se otvoreno razgovara.
Itd.
Volis tu osobu i ona voli tebe, oboje ste svjesni toga, imate zajednicke prijatelje, poznajete roditelje jedno od drugog i oni poznaju vas.
Sve planirate zajedno.
Itd.
-
BigusDickus
I ti ga pojednostavi...
crno-bijeli svijet... 
-
Ina
BigusDickus, to sto je DaysleepeR prezentirao u najuproscenijoj mogucoj formi jos uvijek NIJE crno bijeli svijet.
To stanje se jos uvijek naziva ruzicastim...Mislim da se taj fenomen crno-bijelo tek javlja nakon toga...dakle, kad postane bespredmetno raspravljati o tome da li je veza ozbiljna ili neozbiljna, kada nestane bilo kakve dileme i kada se dvoje slucajno ili ne zadese u crno/bijeloj bracnoj zajednici. 
- Soul_Sista
...ja kako god okrenem iz svoje perspektive ne vidim se u ovakvom necemu ...ozbiljna veza...hmmm ...to je kad prestanete zivjeti ja bih reklaDaysleepeR wrote:Ozbiljna veza je jednostavan pojam za objasniti.
Sve planirate zajedno.
Itd.
P.S.
kad kazes da dijelimo sve jel se podrazumijeva i cetkica za zubala?
- Soul_Sista
..buahahha...jel ti to iz iskustva?pitt wrote:Nije samo cetkica vec i sama zubala...tj protezekad kazes da dijelimo sve jel se podrazumijeva i cetkica za zubala?:D:D
- pitt
nego sta......jebiga lako se zajebat kad su svi zubi na brojuSoul_Sista wrote:..buahahha...jel ti to iz iskustva?pitt wrote:Nije samo cetkica vec i sama zubala...tj protezekad kazes da dijelimo sve jel se podrazumijeva i cetkica za zubala?:D:D
![]()
![]()
-
FortunaBela
Idealno, da bi potrajalo na duže staze...na žalost....DaysleepeR wrote:Ozbiljna veza je jednostavan pojam za objasniti.
Sve planirate zajedno.
Itd.
- anais_nin
auuuu najezih se....pa nisam znala da postoje prirucnici sa uputstvima i za ljubav i vezeDaysleepeR wrote:Ozbiljna veza je jednostavan pojam za objasniti.
Sve planirate zajedno.
Itd.
izvini ali ja sam imala "ozbiljnih" veza, ali vec te tvoje prve 2 recenice nisu realne...cuj ne flertujes ni s kim sa strane??? pa samo zato sto je neko u vezi nije umro...i ne pada ti na pamet da imas seks ni s kim drugim??!!!!! na kojoj planeti???....ma dajjjjjjjjjj....to je sve sastavni dio zivota, jedno su zelje (mislim mozda sam ja nenormalna ali meni je normala da momak s kojim sam u vezi pogleda Angelinu Jolie i pomisli kako bi je bilo dobro...., to je ljudski), a drugo je sto mi svjesno odlucimo biti vjerni jednoj osobi i zadrzati sve te neke zelje samo u svijetu maste...vjerujem u koncept monogamije, ali ne vjerujem da covjek (ili zena) postaje slijep i gluh na sve ostale pripadnike suprotnog pola samo zato sto je u ozbiljnoj vezi...
i zasto brak mora biti tema koja dodje na red? zar nije moguce biti u ozbiljnoj zdravoj vezi koja nije maratonska trka da se predje preko cilja zvanog brak? ima ljudi kojima je dovoljno da zive skupa, grade neku buducnost zajedno, njeguju svoju ljubav a pri tome ne razmisljaju o tom komadu papira?
uh gdje odmah s vrata upadoh na ovu temu, sad se osjecam ko vanzemaljac
- DaysleepeR
Neznam kakve vi slike imate u glavi ali nas dvoje smo u veoma ozbiljnoj vezi, putujemo, uzivamo, zivimo punim plucima, i nije mi jasno o kakvoj dosadi se ovdje prica....

Nesto se nebih slozio da je nama dosadno
Ali mogu se slozit da je vecina ljudi neinspirativna da se te "ozbiljne veze" svode sa kafe na kolace, sa kolaca na kino, iz kina u pozoriste, itd...
Treba razmisljati otvoreno, ali biti ozbiljan i predan partneru, i izvinite, ako flertujete okolo i ako vam pada na pamet sex sa drugima, sorry ali niste u ozbiljnoj vezi, barem ne u glavi

Nesto se nebih slozio da je nama dosadno
Ali mogu se slozit da je vecina ljudi neinspirativna da se te "ozbiljne veze" svode sa kafe na kolace, sa kolaca na kino, iz kina u pozoriste, itd...
Treba razmisljati otvoreno, ali biti ozbiljan i predan partneru, i izvinite, ako flertujete okolo i ako vam pada na pamet sex sa drugima, sorry ali niste u ozbiljnoj vezi, barem ne u glavi
- DaysleepeR
Pa mlad si ti jos uvijek za nesto takvo, uzivajSaian wrote:dakle ako je to, to sto Day napisa onda je ozbiljna veza tamo gdje ja nisam![]()
, evo i s mjesta sam se pomak'o dok sam chitao
- anais_nin
ja nisam htjela implicirati da je to sto si ti opisao dosadno....ne znam mozda neko drugi jeste...tebi svaka cast zvuci kao da si u super vezi u kojoj ti je dobro...DaysleepeR wrote: Ali mogu se slozit da je vecina ljudi neinspirativna da se te "ozbiljne veze" svode sa kafe na kolace, sa kolaca na kino, iz kina u pozoriste, itd...
svakom svoje, i slazem se s tobom da za zdravu vezu treba tu vezu ozbiljno shvatati i biti predan partneru...i kao sto vec rekoh za istu tu zdravu vezu podrazumijevam vjernost...ali mislim da poznajem dosta dobro ljudsku psihu i mislim da samo zato sto predas srce jednoj osobi ne znaci da sve druge osobe oko tebe prestaju biti privlacne ili prestaju biti objekat seksualnog razmisljanja....velika razlika je izmedju mastanja i djela....mozda je do mene....ja sam bila u dugoj vezi, 4 i po godine, i nikad mi nije smetalo kad bi moj momak pogledao drugu djevojku koja je privlacna, mislim oci su tu da se gleda, i sta fali sto gleda predamnom bolje to nego da se krije iza ledja...isto je vrijedilo i za mene, cak bismo nekad i komentarisali te stvari skupa....medjutim nikad nismo jedno drugo prevarili za te 4 i po godine....mozda bas zbog toga sto svi ti drugi ljudi nisu imali ukus zabranjenog voca
kao sto rekoh samo zato sto ja ovako razmisljam ne znaci da je to jedina ispravna mogucnost, cisto primjecujem da nam je definicija ozbiljne veze razlicita
-
BigusDickus
Jesi zakuh'o Sleepy, svaka ti...
...u stvari...
...to tebi sigurno ne pada na pamet...

Daj bolan, reci da si se salio...DaysleepeR wrote:Ozbiljna veza je jednostavan pojam za objasniti. [jednostavan pojamma mora da se sali...
]
Znaci u vezi si sa tom osobom, nemas nikog sa strane nit sa bilo kim flertujes. [saldzija stari...]
Praktikujes sex samo sa tom osobom [mirikl... ovo treba zapamtiti...] i niskim sa strane niti ti pada na pamet. [opet okrece na zezanciju...
]
Volis tu osobu i ona voli tebe, oboje ste svjesni toga [pa kako drugacije?![]()
] imate zajednicke prijatelje, poznajete roditelje jedno od drugog i oni poznaju vas. [znamo se, nasi smo...
]
Redovan ste gost u njihovoj kuci na rucku i na porodicnim okupljanjima. [ozbiljna vezaali sa cijim roditeljima
]
Dijelite sve i za vece stvari imate zajednicki budzet. [u idealnom svijetu...ma mora da se opet sali...
]
Sve planirate zajedno. [resistance is futile...]
Brak je nesto sto dodje kao tema i o cemu se otvoreno razgovara. [da, da, naravno...otvoren razgovor je dobra stvar...
]
Itd.[kamo dalje, rodjace...]
- DaysleepeR
Neznam koliko godina imas, mozda nije ni bitno.
I ja sam razmisljao kao ti, i dalje razmisljam samo u drugom pravcu.
Nekim se ljudima kao meni desi jedan period prosvjetljenja kada se nadjes u situaciji da mozes imati sve zene koje pozelis, ali shvatis da ipak zelis samo jednu, i to ti je dovoljno, ozbiljna i predana veza nemoze se imati nasilu, i jeste malo smijesan izraz kad neko kaze "trazim ozbiljnu vezu" jer sumnjam duso da ces je naci
Covjek svoj nemirni duh treba da hrani na drugim stvarima kada vec nadje osobu za sebe.
A svakom treba ventil u zivotu, i onda ga nadjes u nekim stvarima u kojima mozete oboje da uzivate, pa eto neko ide planinari, neko putuje, neko se drogira udvoje
, neko je swinger itd.
U svakom slucaju, pojasnio sam svoju poentu, eto dalje debatujte bez mene
Caos
I ja sam razmisljao kao ti, i dalje razmisljam samo u drugom pravcu.
Nekim se ljudima kao meni desi jedan period prosvjetljenja kada se nadjes u situaciji da mozes imati sve zene koje pozelis, ali shvatis da ipak zelis samo jednu, i to ti je dovoljno, ozbiljna i predana veza nemoze se imati nasilu, i jeste malo smijesan izraz kad neko kaze "trazim ozbiljnu vezu" jer sumnjam duso da ces je naci
Covjek svoj nemirni duh treba da hrani na drugim stvarima kada vec nadje osobu za sebe.
A svakom treba ventil u zivotu, i onda ga nadjes u nekim stvarima u kojima mozete oboje da uzivate, pa eto neko ide planinari, neko putuje, neko se drogira udvoje
U svakom slucaju, pojasnio sam svoju poentu, eto dalje debatujte bez mene
Caos