Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

bpsang

#1 Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by bpsang »

Ovaj nacin zastite covjekove okoline treba uvesti i u Sarajevu, Nasi parkovi su puni izmeta domacih i kucnih ljubimaca te na ovaj nacin bi trebalo i ovdje srediti zivotnu okolinu

Image
ProbuseniDolar

#2 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by ProbuseniDolar »

Bitnije je zabraniti koridu, a po govnim gazimo ima 20 godina, pa smo vec navikli. :D
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#3 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by anjusha »

Nije losa ideja. Ali to nije nas jedini problem. Citava svijest naseg stanovnistva se mora promijeniti. Every journey begins with a first step. A ovo moze biti taj prvi, sto da ne?
Sunrise00

#4 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Sunrise00 »

Kod nas su veci problem govna koja hodaju na dvije noge, nego ona koja zivotinje ostave sa sobom. Ova druga se bar brze razgrade.
maybelline

#5 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by maybelline »

Super je to prijedlog, samo sto bi ti se pola raje ismijalo na to... Ma nismo mi jos dosli do tog stepena kulture, na zalost...
mostarac

#6 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by mostarac »

nivo kulture gradjana je najlakse podici novcanikom. Donesi zakone i udari drakonske kazne za necivilizovano ponasanje.
Ako ti cuko kaka po parka onda lijepo i pokupi za njim, a ako neces ima ko ce da masno naplati to kupljenje :D
Isto je i sa smecem i sa saranjem po fasadama i slicnim idiotarijama.
Lijepo udari po novcaniku i to je to. Vrlo brzo bi se nasi gradjani lijepo vaspitali i bili kulturan, fin i civilizovan svijet, a ne divljaci koji kesu sa smecem bace s balkona ili kroz prozor automobila u rijeku ili na ulicu.
Novcanik je majka i jedno od najboljih odgojno-obrazovnih sredstava za odrasle :)
slavkoimamodilera

#7 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by slavkoimamodilera »

mostarac wrote:nivo kulture gradjana je najlakse podici novcanikom. Donesi zakone i udari drakonske kazne za necivilizovano ponasanje.
Ako ti cuko kaka po parka onda lijepo i pokupi za njim, a ako neces ima ko ce da masno naplati to kupljenje :D
Isto je i sa smecem i sa saranjem po fasadama i slicnim idiotarijama.
Lijepo udari po novcaniku i to je to. Vrlo brzo bi se nasi gradjani lijepo vaspitali i bili kulturan, fin i civilizovan svijet, a ne divljaci koji kesu sa smecem bace s balkona ili kroz prozor automobila u rijeku ili na ulicu.
Novcanik je majka i jedno od najboljih odgojno-obrazovnih sredstava za odrasle :)
:thumbup:
vratnik

#8 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by vratnik »

Ja sam i dalje za opciju da vlasnici zivotinja sami pokazu sta je kultura i da sami pociste iza svojih ljubimaca. (posto u drzavu ne vjerujem).
I ovdje bih postavio pitanje: koliko vlasnika pasa sa ovog foruma cisti iza svojih pasa?
jutarnja_rosa

#9 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by jutarnja_rosa »

nismo mi nista manje civilizovani od ostalih ljudi,dzava,gradova...samo treba zapoceti s tim...kad bi se to uvelo u pocetku i neke kazne ako bude potrebno ali poslije bi to bilo nesto sasvim normalno tako da ni kazne ne bi bile potrebne. samo me zanima da li bi nasa drzava i vlasti sredstva koja bi bila namijenjena za nabavljanje tih kesica opet to iskoristila da napune svoje dzepove ili bi im bas bilo bar ovaj put stalo da nase okoline i grada
Dado_1985

#10 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Dado_1985 »

Kada se ti poseres fino uzmi kesu i pokupi zato sto i to tvoje negdje zagađuje okoliš !!!
jutarnja_rosa

#11 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by jutarnja_rosa »

vidim neko se osjetio prozvanim :-D :-D

ja ne kakim po putu i po parku pa da neko ugazi u to :-D :-D ...a kad mozes imati kucnog ljubimca onda je logicno i da se trebas brinuti o njemu a ne samo da ga imas radi ukrasa i da ga izvedes da se istrese bilo gdje gdje bi ljudi trebali da se setaju i uzivaju u prirodi...a sto su tvoje ruke vrijednije od nekog ko to radi i bez ikakve kazne
Luke Perry

#12 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Luke Perry »

Zasto ljudi uopste imaju kucne ljubimce :? nikad mi to nece biti jasno
vratnik

#13 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by vratnik »

Dado_1985 wrote:Kada se ti poseres fino uzmi kesu i pokupi zato sto i to tvoje negdje zagađuje okoliš !!!
Pa ovako, u mom "selu" postoji kanalizacija. (solja, cijevi, filter itd) tako da ja obicno pri obavljanju velike nuzde sjedim na solji i nema potrebe da se nesto cisti (povuci vodu i koristiti cetku je za tebe vjerovatno sad nesto preapstraktno tako da ne detaljisem).
Par puta sam morao obavljati nuzdu u prirodi, nikad se nisam "posrao" i ostavio. Nije nista tesko, a ni komplikovano, iskopas rupu, pokrijes i to je to.. Sasvim jednostavno. Ali nazalost, za nekog tvog profila nemoguce.. A nazalost nisi ni sam.
Idi izvedi "cuka".
Lesli Eldridž

#14 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Lesli Eldridž »

vratnik wrote:
Dado_1985 wrote:Kada se ti poseres fino uzmi kesu i pokupi zato sto i to tvoje negdje zagađuje okoliš !!!
Pa ovako, u mom "selu" postoji kanalizacija. (solja, cijevi, filter itd) tako da ja obicno pri obavljanju velike nuzde sjedim na solji i nema potrebe da se nesto cisti (povuci vodu i koristiti cetku je za tebe vjerovatno sad nesto preapstraktno tako da ne detaljisem).
Par puta sam morao obavljati nuzdu u prirodi, nikad se nisam "posrao" i ostavio. Nije nista tesko, a ni komplikovano, iskopas rupu, pokrijes i to je to.. Sasvim jednostavno. Ali nazalost, za nekog tvog profila nemoguce.. A nazalost nisi ni sam.
Idi izvedi "cuka".
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Dioda

#15 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Dioda »

Cipelu sam umazo govancom :lol:
Sad,bez zezanja, ovo treba uvesti podhitno. Vlasnici trebaju pokupiti govance iza svog ljubimca :D
Uzasno me iritira to, sto u mom naselju,iza moje zgrade ima povelik park (zacudo,nikom jos nije palo na pamet da tu opuca beton), i sto apsolutno cijelo naselje ima cuke koje su zakenjale cijeli park :x Stvarno nemam nista protiv kucnih ljubimaca, ali me nervira bahatost njihovih vlasnika. U tom istom parku smo mi kao djeca znali donijeti dekicu i prostrijeti je na travu. Sada je to neizvodljivo jer bi se dijete uvalilo u vnogo :x
:x :x :x :x :x
drvetmed

#16 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by drvetmed »

100_KA wrote:Ovaj nacin zastite covjekove okoline treba uvesti i u Sarajevu, Nasi parkovi su puni izmeta domacih i kucnih ljubimaca te na ovaj nacin bi trebalo i ovdje srediti zivotnu okolinu

Image
bilo bi super samo kad bi se postavili i cuvari pored kako nebi bilo kao i za mnoge stvari u Sa. SAD BI TU
Loulou

#17 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Loulou »

Luke Perry wrote:Zasto ljudi uopste imaju kucne ljubimce :? nikad mi to nece biti jasno
:lol:
privremeni

#18 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by privremeni »

vratnik wrote:Ja sam i dalje za opciju da vlasnici zivotinja sami pokazu sta je kultura i da sami pociste iza svojih ljubimaca. (posto u drzavu ne vjerujem).
I ovdje bih postavio pitanje: koliko vlasnika pasa sa ovog foruma cisti iza svojih pasa?
JA ili bolje da kazem u proslom vremenu-cistio. I uvijek je bilo :shock: od onih oko mene. Lopaticu-hvataljku nabavio vani. A kesa koja se stavi na nju (da lopatica ostane cista ) moze i domaca. Sjecam se da sam pitao u Kosevskoj ulici (bio ZOO hobi) imaju li sta za takve stvari i rekli da su nabavili papirne kese ali za pola godine prodali samo 2 pakovanja. Put je edukacija uz zakonsku prisilu, dobra ponuda i reklama.
Ali. moram priznati, jos uvijek mi se vise gadi ljudsko smece:twisted:
vratnik

#19 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by vratnik »

privremeni wrote:
vratnik wrote:Ja sam i dalje za opciju da vlasnici zivotinja sami pokazu sta je kultura i da sami pociste iza svojih ljubimaca. (posto u drzavu ne vjerujem).
JA ili bolje da kazem u proslom vremenu-cistio. I uvijek je bilo :shock: od onih oko mene. Lopaticu-hvataljku nabavio vani. A kesa koja se stavi na nju (da lopatica ostane cista ) moze i domaca. Sjecam se da sam pitao u Kosevskoj ulici (bio ZOO hobi) imaju li sta za takve stvari i rekli da su nabavili papirne kese ali za pola godine prodali samo 2 pakovanja. Put je edukacija uz zakonsku prisilu, dobra ponuda i reklama.
Ali. moram priznati, jos uvijek mi se vise gadi ljudsko smece:twisted:
Lijepo, to je ono sto sam i ja htio da kazem: zivotinja nije objekt prestiza (mada se tako kod nas cesto vidi) vec je prije svega obaveza. Kad meni prijatelji ponekad ostave pse na cuvanje, to mi je najnormalnija stvar da imam kesicu i spahtlicu u ruksaku. U pravu si, gledaju te :shock: ali me pravo da ti kazem zaboli. Ne znam da li sam dosljedan zato sto se uvijek radi o kratkom vremenskom periodu, ali kao sto ni ne bacam kese po cesti, necu dozvoliti ni da moj ljubimac ostavlja tragove iza sebe. Simple as that.
(i meni se vise gadi ljudsko smece, ali to nije tema ove emisije, isto kao ni povracanje u trolejbusu, ili pljuvanje fudbalera po travi po kojoj se valjaju ili, ili...)
PS: i ponovo: ne mora biti ovakva kesa, nek' bude i od zamrzivaca, sve je bolje od pseceg govneta u djecijoj ruci.
tamara*

#20 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by tamara* »

vratnik wrote:Idi izvedi "cuka".
:lol: :lol:
Lesli Eldridž

#21 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by Lesli Eldridž »

tamara* wrote:
vratnik wrote:Idi izvedi "cuka".
:lol: :lol:
Legendarno Tita mi... Provalio je način "razmišljanja"... :D
tamara*

#22 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by tamara* »

Ma sjajno!!!
Ne mogu da prestanem da se smijem :lol:
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#23 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by dr.gog »

Loulou wrote:
Luke Perry wrote:Zasto ljudi uopste imaju kucne ljubimce :? nikad mi to nece biti jasno
:lol:
:lol: :lol: :lol: Ja pokušavam da skontam gledajući svoje dijete kako se igra sa psom i papagajima.Koja ljubav i toplina prema životinji..a nikad ništa nisam posebno govorio osim onih napomena da se ne boji i da životinje ne smije da udara, muči i bezveze uznemirava.
cikcanga

#24 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by cikcanga »

To vlasnici kerova nisu dostojni da sami kupe vrecice,nego im treba drzava kupovati.
Za sta ljudi placaju porez?Da se kupuju vrecice nekim kvazigradanima?Sramota.
jutarnja_rosa

#25 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu

Post by jutarnja_rosa »

cikcanga wrote:To vlasnici kerova nisu dostojni da sami kupe vrecice,nego im treba drzava kupovati.
Za sta ljudi placaju porez?Da se kupuju vrecice nekim kvazigradanima?Sramota.

pa sad...u dzravi u kojoj ja zivim u svakom parku na nekoliko mjesta mozes naci kesice za izmet kucnih ljubimaca koje je naravno drzava/grad postavila a na mjestima na kojima ih nema onda se nose naravno od kuce(ne bas uvijek ali se trude bar oni koji malo razmisljaju)...a porez placaju i oni koji imaju pse i koji nemaju tako da imaju potpuno pravo da to od poreza ide
Post Reply