Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Moderator: anex
- bpsang
#1 Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Ovaj nacin zastite covjekove okoline treba uvesti i u Sarajevu, Nasi parkovi su puni izmeta domacih i kucnih ljubimaca te na ovaj nacin bi trebalo i ovdje srediti zivotnu okolinu

- ProbuseniDolar
#2 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Bitnije je zabraniti koridu, a po govnim gazimo ima 20 godina, pa smo vec navikli. 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#3 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Nije losa ideja. Ali to nije nas jedini problem. Citava svijest naseg stanovnistva se mora promijeniti. Every journey begins with a first step. A ovo moze biti taj prvi, sto da ne?
- Sunrise00
#4 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Kod nas su veci problem govna koja hodaju na dvije noge, nego ona koja zivotinje ostave sa sobom. Ova druga se bar brze razgrade.
- maybelline
#5 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Super je to prijedlog, samo sto bi ti se pola raje ismijalo na to... Ma nismo mi jos dosli do tog stepena kulture, na zalost...
-
mostarac
#6 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
nivo kulture gradjana je najlakse podici novcanikom. Donesi zakone i udari drakonske kazne za necivilizovano ponasanje.
Ako ti cuko kaka po parka onda lijepo i pokupi za njim, a ako neces ima ko ce da masno naplati to kupljenje
Isto je i sa smecem i sa saranjem po fasadama i slicnim idiotarijama.
Lijepo udari po novcaniku i to je to. Vrlo brzo bi se nasi gradjani lijepo vaspitali i bili kulturan, fin i civilizovan svijet, a ne divljaci koji kesu sa smecem bace s balkona ili kroz prozor automobila u rijeku ili na ulicu.
Novcanik je majka i jedno od najboljih odgojno-obrazovnih sredstava za odrasle
Ako ti cuko kaka po parka onda lijepo i pokupi za njim, a ako neces ima ko ce da masno naplati to kupljenje
Lijepo udari po novcaniku i to je to. Vrlo brzo bi se nasi gradjani lijepo vaspitali i bili kulturan, fin i civilizovan svijet, a ne divljaci koji kesu sa smecem bace s balkona ili kroz prozor automobila u rijeku ili na ulicu.
- slavkoimamodilera
#7 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
mostarac wrote:nivo kulture gradjana je najlakse podici novcanikom. Donesi zakone i udari drakonske kazne za necivilizovano ponasanje.
-
vratnik
#8 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Ja sam i dalje za opciju da vlasnici zivotinja sami pokazu sta je kultura i da sami pociste iza svojih ljubimaca. (posto u drzavu ne vjerujem).
I ovdje bih postavio pitanje: koliko vlasnika pasa sa ovog foruma cisti iza svojih pasa?
I ovdje bih postavio pitanje: koliko vlasnika pasa sa ovog foruma cisti iza svojih pasa?
- jutarnja_rosa
#9 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
nismo mi nista manje civilizovani od ostalih ljudi,dzava,gradova...samo treba zapoceti s tim...kad bi se to uvelo u pocetku i neke kazne ako bude potrebno ali poslije bi to bilo nesto sasvim normalno tako da ni kazne ne bi bile potrebne. samo me zanima da li bi nasa drzava i vlasti sredstva koja bi bila namijenjena za nabavljanje tih kesica opet to iskoristila da napune svoje dzepove ili bi im bas bilo bar ovaj put stalo da nase okoline i grada
-
Dado_1985
#10 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Kada se ti poseres fino uzmi kesu i pokupi zato sto i to tvoje negdje zagađuje okoliš !!!
- jutarnja_rosa
#11 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
vidim neko se osjetio prozvanim
ja ne kakim po putu i po parku pa da neko ugazi u to
...a kad mozes imati kucnog ljubimca onda je logicno i da se trebas brinuti o njemu a ne samo da ga imas radi ukrasa i da ga izvedes da se istrese bilo gdje gdje bi ljudi trebali da se setaju i uzivaju u prirodi...a sto su tvoje ruke vrijednije od nekog ko to radi i bez ikakve kazne
ja ne kakim po putu i po parku pa da neko ugazi u to
- Luke Perry
#12 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Zasto ljudi uopste imaju kucne ljubimce
nikad mi to nece biti jasno
-
vratnik
#13 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Pa ovako, u mom "selu" postoji kanalizacija. (solja, cijevi, filter itd) tako da ja obicno pri obavljanju velike nuzde sjedim na solji i nema potrebe da se nesto cisti (povuci vodu i koristiti cetku je za tebe vjerovatno sad nesto preapstraktno tako da ne detaljisem).Dado_1985 wrote:Kada se ti poseres fino uzmi kesu i pokupi zato sto i to tvoje negdje zagađuje okoliš !!!
Par puta sam morao obavljati nuzdu u prirodi, nikad se nisam "posrao" i ostavio. Nije nista tesko, a ni komplikovano, iskopas rupu, pokrijes i to je to.. Sasvim jednostavno. Ali nazalost, za nekog tvog profila nemoguce.. A nazalost nisi ni sam.
Idi izvedi "cuka".
-
Lesli Eldridž
#14 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
vratnik wrote:Pa ovako, u mom "selu" postoji kanalizacija. (solja, cijevi, filter itd) tako da ja obicno pri obavljanju velike nuzde sjedim na solji i nema potrebe da se nesto cisti (povuci vodu i koristiti cetku je za tebe vjerovatno sad nesto preapstraktno tako da ne detaljisem).Dado_1985 wrote:Kada se ti poseres fino uzmi kesu i pokupi zato sto i to tvoje negdje zagađuje okoliš !!!
Par puta sam morao obavljati nuzdu u prirodi, nikad se nisam "posrao" i ostavio. Nije nista tesko, a ni komplikovano, iskopas rupu, pokrijes i to je to.. Sasvim jednostavno. Ali nazalost, za nekog tvog profila nemoguce.. A nazalost nisi ni sam.
Idi izvedi "cuka".
- Dioda
#15 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Cipelu sam umazo govancom
Sad,bez zezanja, ovo treba uvesti podhitno. Vlasnici trebaju pokupiti govance iza svog ljubimca
Uzasno me iritira to, sto u mom naselju,iza moje zgrade ima povelik park (zacudo,nikom jos nije palo na pamet da tu opuca beton), i sto apsolutno cijelo naselje ima cuke koje su zakenjale cijeli park
Stvarno nemam nista protiv kucnih ljubimaca, ali me nervira bahatost njihovih vlasnika. U tom istom parku smo mi kao djeca znali donijeti dekicu i prostrijeti je na travu. Sada je to neizvodljivo jer bi se dijete uvalilo u vnogo

Sad,bez zezanja, ovo treba uvesti podhitno. Vlasnici trebaju pokupiti govance iza svog ljubimca
Uzasno me iritira to, sto u mom naselju,iza moje zgrade ima povelik park (zacudo,nikom jos nije palo na pamet da tu opuca beton), i sto apsolutno cijelo naselje ima cuke koje su zakenjale cijeli park
-
drvetmed
#16 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
bilo bi super samo kad bi se postavili i cuvari pored kako nebi bilo kao i za mnoge stvari u Sa. SAD BI TU100_KA wrote:Ovaj nacin zastite covjekove okoline treba uvesti i u Sarajevu, Nasi parkovi su puni izmeta domacih i kucnih ljubimaca te na ovaj nacin bi trebalo i ovdje srediti zivotnu okolinu
- Loulou
#17 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Luke Perry wrote:Zasto ljudi uopste imaju kucne ljubimcenikad mi to nece biti jasno
-
privremeni
#18 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
JA ili bolje da kazem u proslom vremenu-cistio. I uvijek je bilovratnik wrote:Ja sam i dalje za opciju da vlasnici zivotinja sami pokazu sta je kultura i da sami pociste iza svojih ljubimaca. (posto u drzavu ne vjerujem).
Ali. moram priznati, jos uvijek mi se vise gadi ljudsko smece:twisted:
-
vratnik
#19 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Lijepo, to je ono sto sam i ja htio da kazem: zivotinja nije objekt prestiza (mada se tako kod nas cesto vidi) vec je prije svega obaveza. Kad meni prijatelji ponekad ostave pse na cuvanje, to mi je najnormalnija stvar da imam kesicu i spahtlicu u ruksaku. U pravu si, gledaju teprivremeni wrote:JA ili bolje da kazem u proslom vremenu-cistio. I uvijek je bilovratnik wrote:Ja sam i dalje za opciju da vlasnici zivotinja sami pokazu sta je kultura i da sami pociste iza svojih ljubimaca. (posto u drzavu ne vjerujem).
I ovdje bih postavio pitanje: koliko vlasnika pasa sa ovog foruma cisti iza svojih pasa?od onih oko mene. Lopaticu-hvataljku nabavio vani. A kesa koja se stavi na nju (da lopatica ostane cista ) moze i domaca. Sjecam se da sam pitao u Kosevskoj ulici (bio ZOO hobi) imaju li sta za takve stvari i rekli da su nabavili papirne kese ali za pola godine prodali samo 2 pakovanja. Put je edukacija uz zakonsku prisilu, dobra ponuda i reklama.
Ali. moram priznati, jos uvijek mi se vise gadi ljudsko smece:twisted:
(i meni se vise gadi ljudsko smece, ali to nije tema ove emisije, isto kao ni povracanje u trolejbusu, ili pljuvanje fudbalera po travi po kojoj se valjaju ili, ili...)
PS: i ponovo: ne mora biti ovakva kesa, nek' bude i od zamrzivaca, sve je bolje od pseceg govneta u djecijoj ruci.
- tamara*
#20 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
vratnik wrote:Idi izvedi "cuka".
-
Lesli Eldridž
#21 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Legendarno Tita mi... Provalio je način "razmišljanja"...tamara* wrote:vratnik wrote:Idi izvedi "cuka".![]()
- tamara*
#22 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Ma sjajno!!!
Ne mogu da prestanem da se smijem
Ne mogu da prestanem da se smijem
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
#23 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
Loulou wrote:Luke Perry wrote:Zasto ljudi uopste imaju kucne ljubimcenikad mi to nece biti jasno
- cikcanga
#24 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
To vlasnici kerova nisu dostojni da sami kupe vrecice,nego im treba drzava kupovati.
Za sta ljudi placaju porez?Da se kupuju vrecice nekim kvazigradanima?Sramota.
- jutarnja_rosa
#25 Re: Ovo treba uvesti i u Sarajevu
cikcanga wrote:To vlasnici kerova nisu dostojni da sami kupe vrecice,nego im treba drzava kupovati.
pa sad...u dzravi u kojoj ja zivim u svakom parku na nekoliko mjesta mozes naci kesice za izmet kucnih ljubimaca koje je naravno drzava/grad postavila a na mjestima na kojima ih nema onda se nose naravno od kuce(ne bas uvijek ali se trude bar oni koji malo razmisljaju)...a porez placaju i oni koji imaju pse i koji nemaju tako da imaju potpuno pravo da to od poreza ide