Ovo samo ima kod nas.....
Moderator: _BataZiv_0809
-
simens1
#1 Ovo samo ima kod nas.....
Znaci situacija je sledeca:parcela je u sporu na sudu ali posto je komsija seljacina obicna i tjera inat juce je na pjesacki prilaz prema mojoj i komsijinoj kuci naslagao skoro pa 5 metara drva...jutros kad sam vidjeo ostao sokiran,zvao inspekciju oni kazu zovi komunalnu policiju,zovnem komunalnu oni prebacuju na inspekciju i tako citav dan...e sad treba mi informacija,ppsto je parcela u sporu i ujedno i taj prilaz je u sporu ima li koristi otici u opstinu a ne preko telefona ili zvati policiju?hocu na fin nacin da to zavrsi se jer sam trenutno ppd velikim stresom i necu da komuniciram sa seljakom koji je donjeo sve sto ne valja sa svog sela jer se bojim da ce me isprovocirati namjerno a to ne zelim....ne zelim da se spustam na njegov nivo.danas sam i slikao to ali ne mogu slika da postavim...molim za pomoc.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#2 Re: Ovo samo ima kod nas.....
drva nisu u sporu i komsija nema dokaza da su njegova .. pokloni nekom jalijasu drva nek ih on preproda, pa nek se komsija gonja sa jalijasem ako mu smija na put ...
-
belfy
#3 Re: Ovo samo ima kod nas.....
ako drva nisu opecacena (dakle nelegalna) ne vidim razlog sto bi ih davao jalijasu. lagano pokupis i ostavis sebi. komsiji obecaj da ces mu umanjiti za vrijednost njegovog dijela parcele ako dobije dio. reci da je rasciscavanje parcele od tebe i da mu to neces uzeti u racun. 
- Toto
#4 Re: Ovo samo ima kod nas.....
nadjes negdje kreozotnog ulja za pragove kod zeljeznicara i pospes oboc drva
pa nek uziva u smradu kad ih bude lozaio
ok nije fer
ispada da zavitlavamo pokretaca teme
ali mi malo cudo da az ovakav problem trazi pomoc na forumu
oba rjesnja koja nudim su iz nase bogate komsijske prakse
ok nije fer
-
simens1
#5 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Rado bi to uradio al ih je papak pokrio najlonom da ne kisnu....samo sam htjeo da se raspitam ako zovnem policiju hocu li ista postici,danas cu zvati policiju pa nek oni rasprave sa njim...Toto wrote:nadjes negdje kreozotnog ulja za pragove kod zeljeznicara i pospes oboc drva
ok nije fer
- Toto
#6 Re: Ovo samo ima kod nas.....
ne bi se trebo uzdat u drotove
-
simens1
#7 Re: Ovo samo ima kod nas.....
u pravu si...bili danas i kazu nije u njihovoj nadleznosti nego da zovemo inspekciju.....je8o lud zbunjenog...a reko sta da sad ja uzmem i sklonim ova drva?u cijoj je nadleznosti?oni samo slegose ramenima i kao obratite se inspekciji....mislim stvarno ne znam kome da se obratim...necu da se spustam na seljacki nivo i da se raspravljam i tucem sa njima jer mi to ne treba...Toto wrote:ne bi se trebo uzdat u drotove
- esmasaric
#8 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Mi imamo sličan problem sa komšijom. Okupirao je zajedničko dvorište zgrade i napravio svoju baštu. Nama samo da da prođemo. Ostalima da stave metalne šipke za sušenje veša koje su ogromne. I on stavi svoje.
Mi nismo smjeli da ostavimo dječja kolica naslonjena na zid. Zvali policiju, ništa nismo riješili. I to tako kod nas traje godinama i u lošim smo odnosima jer on ne može podnijeti činjenicu da je žena sebi kupila stan. [emoji28] A svoju tuče i zlostavlja.
Mi nismo smjeli da ostavimo dječja kolica naslonjena na zid. Zvali policiju, ništa nismo riješili. I to tako kod nas traje godinama i u lošim smo odnosima jer on ne može podnijeti činjenicu da je žena sebi kupila stan. [emoji28] A svoju tuče i zlostavlja.
-
Satori
#9 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Simens1 - pošto ste na sudu, pretpostavljam da imaš i advokata kojeg plaćaš. pitaj njega, advokati znaju sve, kome se obratiti, kako iskoristiti postojeću situaciju, šta smiješ, šta ne smiješ.
Meni lično se najviše sviđa Totov prvi prijedlog.
Meni lično se najviše sviđa Totov prvi prijedlog.
-
Satori
#10 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Imate li kućni savjet, šta predsjednik radi?esmasaric wrote:Mi imamo sličan problem sa komšijom. Okupirao je zajedničko dvorište zgrade i napravio svoju baštu. Nama samo da da prođemo. Ostalima da stave metalne šipke za sušenje veša koje su ogromne. I on stavi svoje. .
-
ado_sar
#11 Re: Ovo samo ima kod nas.....
pospi mu ih benzinom i zapali
-
nlt
#12 Re: Ovo samo ima kod nas.....
i onda izgori kuća, natovari na kamion i prodajado_sar wrote:pospi mu ih benzinom i zapali
- _turpija_
#13 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Imam slican problem, godinama na sudu, nista ti policija nece pomoci, mozes probati zelene zvati?! Ali vjeruj mi, ne uzdaj se ni u nase policajce i u koga, samo u sebe.. Skoloni drva i prebij gamad.. Policiju za sta god zovnes slegnu ramenima i kazu probaj to komsijski rijesiti..
- dobar osjecaj
#15 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Sta znaci to parcela u sporu?simens1 wrote:Znaci situacija je sledeca:parcela je u sporu na sudu ali posto je komsija seljacina obicna i tjera inat juce je na pjesacki prilaz prema mojoj i komsijinoj kuci naslagao skoro pa 5 metara drva...jutros kad sam vidjeo ostao sokiran,zvao inspekciju oni kazu zovi komunalnu policiju,zovnem komunalnu oni prebacuju na inspekciju i tako citav dan...e sad treba mi informacija,ppsto je parcela u sporu i ujedno i taj prilaz je u sporu ima li koristi otici u opstinu a ne preko telefona ili zvati policiju?hocu na fin nacin da to zavrsi se jer sam trenutno ppd velikim stresom i necu da komuniciram sa seljakom koji je donjeo sve sto ne valja sa svog sela jer se bojim da ce me isprovocirati namjerno a to ne zelim....ne zelim da se spustam na njegov nivo.danas sam i slikao to ali ne mogu slika da postavim...molim za pomoc.
- siman
#16 Re: Ovo samo ima kod nas.....
Ako je parcela u privatnom vlasnistvu i kao takva je u sporu cije je rjesenje na sudu, onda valja cekati ishod sudskog rjesenja. A ako je mjesto (prilaz u Vase dvoriste) javna povrsina, onda je 100% nadlezna komunalna policija. Ako mozete potrazite Zakon o komunalnoj policiji i opstinsku Odluku o komunalnom redu-tu su definisane nadleznosti komunalne policije, a ako drva nisu pocekicana, obratite se inspektoru za sumarstvo, a ako ga nemate onda jedinici koja u Vasoj opstini gazduje sumama...jer oni imaju pravo oduzeti drva koja nisu legalna. Inace, svim institucijama se obracajte pismenim putem, jer postoji rok i kome se na svako pismeno mora odgovoriti.simens1 wrote:parcela je u sporu na sudu ...molim za pomoc.