pokusavam skontati sta je ovo oko karikature tolika frka. ako postoji sloboda izrazavanja, demokratija... zasto se onda dize tolika prasina oko crteza u novinama jedne otvoreno desnicarsko vodjene i javno prema strancima neprijateljski nastrojene zemlje kao sto je danska? nije li onda hipokriticno ne osudjivati poruke iranskog predjednika o holokaustu i ukodanju izreala kao zemlje, bez obzira na "kokos-jaje" pitanje o tome ko je prvi bio u palestini? mislim da sloboda govora ukljucuje to da covjek moze reci i pokazati to sto zeli, do nas samih je da odlucimo sta mislimo o tome. oko kretenizma na obn i guzo-fatanja jadne zene na markalama puno price, pompe a devet od deset maloumnika se smijalo i tu noc i jos uvijek na kretensko ponasanje koje se dogodilo, pa opet nista... paljenje zastava ispred ambasada, stvari koje sam gledao na TV-u i ibretio se, sad su dio lobirane stvarnosti... svaki dan ima karikatura o kristu, viceva o ortodoxnim jevrejima, svaki horor film velica djavola i pljuje po krstu i niko se ne oglasava. misalim da ovi postupci samo i dalje otudjuju islam i bosanske muslimane od evrope za kojom toliko zudimo nadamo joj se, ispadosmo ono sto nikad nismo bili...
zajebite ljudi, samo je glupi crtez u gluoim novinama u jos glupljoj zemlji koja nedavno ukinu jedinu dobru stvar koju je imala. KRISTIJANIU U KOPENHAGENU... uzdravlje
ovo oko muhameda i karikature
-
bosnjo_tz
#2 Re: ovo oko muhameda i karikature
biga wrote:pokusavam skontati sta je ovo oko karikature tolika frka. ako postoji sloboda izrazavanja, demokratija... zasto se onda dize tolika prasina oko crteza u novinama jedne otvoreno desnicarsko vodjene i javno prema strancima neprijateljski nastrojene zemlje kao sto je danska? nije li onda hipokriticno ne osudjivati poruke iranskog predjednika o holokaustu i ukodanju izreala kao zemlje, bez obzira na "kokos-jaje" pitanje o tome ko je prvi bio u palestini? mislim da sloboda govora ukljucuje to da covjek moze reci i pokazati to sto zeli, do nas samih je da odlucimo sta mislimo o tome. oko kretenizma na obn i guzo-fatanja jadne zene na markalama puno price, pompe a devet od deset maloumnika se smijalo i tu noc i jos uvijek na kretensko ponasanje koje se dogodilo, pa opet nista... paljenje zastava ispred ambasada, stvari koje sam gledao na TV-u i ibretio se, sad su dio lobirane stvarnosti... svaki dan ima karikatura o kristu, viceva o ortodoxnim jevrejima, svaki horor film velica djavola i pljuje po krstu i niko se ne oglasava. misalim da ovi postupci samo i dalje otudjuju islam i bosanske muslimane od evrope za kojom toliko zudimo nadamo joj se, ispadosmo ono sto nikad nismo bili...
zajebite ljudi, samo je glupi crtez u gluoim novinama u jos glupljoj zemlji koja nedavno ukinu jedinu dobru stvar koju je imala. KRISTIJANIU U KOPENHAGENU... uzdravlje
NIJE U PITANJU SLOBODA IZRAZAVANJA OVDJE !!!
Ako to do sada nisi skontao neces ni u buduce...