Ovo je III svjetski rat
-
BO
#1 Ovo je III svjetski rat
Sta nakon Afganistana? Ko je slijedeci neprijatelj? Na koga ce biti usmjereni udari? Mozda ce to biti Irak ili Liban, a mozda Iran. Mozda cak i Pakistan koji je danas saveznik ali to ne mora biti i sutra. Mozda ce biti Indonezija ili bilo koja druga zemlja. Mozda cak i Somalija. Sta ima u Somaliji za gadjati i rusiti. Polovica veli: "Mrtvaca ne treba biti". Sta bi se to moglo gadjati u Somaliji, u kojoj postoje samo ljudi-kosturi i ostaci ljudskih bica koje vidjamo na televiziji, koji nemaju sta jesti i piti. Kako da se oni bore i sta oni imaju sa Amerikancima? Ako je u Afganistanu Bin Ladin, ko je u Somaliji.
Tu je i Irak. Nije li im dosta sto ga drze pod opsadom 11 godina i tokom svih ti h godina tuku. Nas interesuje Irak kao zemlja i iracki narod. Oni tvrde da tuku Saddama Husejna i one sa njim, a ustvari to cine sa irackim narodom i njihovom domovinom, cine to sa irackom djecom koja svakodnevno umiru od gladi. Milion djece je umrlo u Iraku kako poslijedica opsade ¨zbog nedostatka hrane, lijekova i njege. U cemu je grijeh te djece?
Amerika listu terorista I teroristickih organizacija dozira na kasicicu, postepeno… Mozda cu i ja biti svrstan medju teroriste, jer podrzavam akcije samozrtvovanja unutar Palestine. Mozda cete i vi biti proglaseni teroristima, jer me slusate. Svako ko podrzava dzihad u Palestini i legitimni otpor se po njima smatra teroristom.
A Saron i njegova bratija, koji svakodnevno prolijevju krv i svakodnevno ubijaju nevine, ruse domove, koristeci radete, tenkove, helikoptere i druga oruzja, okupirajuci gradone i sela - oni nisu teroristi.
Saron i bratija su zrtve tog nasilja, zrtve djecije agresije. Sta da cine pred tim takvim palestinskim divljastvom do li na kamenice odgovore bombama, a na pracku helikopterima. To je ta logika. Oni nisu teroristi, a palestinska djeca sa kamenicama jesu. Kakva jet o logika ljudi?...
Zeljeli bismo povjerovati predsjedniku Bushu kako ovaj rat nije usmjeren protiv islama. Zelimo vjerovati kako su njegove rijeci da se radi o krstaskom ratu lapsusa. Stvarnost koju iscitavamo govori drugacije.
Isljedjuje se islamski dobrotvorni rad, islamske institucije i licnosti, islamski oslobodilacki pokreti i proglasavaju se teroristima i teroristickima.
Ako je to terorizam, onda je znaci u pitanju suceljavanje sa islamom, ne onim mitskim i tradicionalnim, niti onim koji povladjuje nepravdi, vec zivim islamom, aktivnim islamom koji odbija potcinjavanje i kiloglav prevarantskom cionizmu, lukavom krizarstvu i bezbozicnom paganstvu. To je islam koji je meta.
To je otvoreno izjavijo i jedan od podanika zapadne misli, ponti otpadnik Salman Rusdi, koji je rekao: "Zasto govorite da je ovo rat protiv terorizma? Jasno je da je ovo rat protiv politickog islama."
Pod politickim islamom podrazumjevaju islam koji trazi da bude drustveni program, koji trazi da Allahovi robovi na Allahovoj zemlji ravnaju po Allahovim zakonima, u skladu sa vjerom i vjerozakonom.
Je li to zlocin?
Je li to bezakonje?
Svaki covjek ima pravo da svoj zivot prilagodi svojim uvjerenjima, kako bi udovoljio svome Gospodaru, postigao Njegov oprost, usao u njegov Dzennet, a spasio se Njegove vatre i kazne.
Nije li to pravo svakog covjeka?
Sto se onda muslimanima ne pusti da vladaju sobom, vec se to naziva politickim islamom.
Politici islam po misljenju Salmana Rusdija kojeg podupire Zapad i kojem otvara sva vrata, izvoriste je terorizma. Dobitnik Nobelove nagradre za knjizevnost za ovu godine nagradu je dobio za knjigu u kojoj veli: "- najveca opasnost za covjecanstvo je islam.
Dokle god bude postojala ova vjera izrasce razlicite oblilje nasilja i terora. Spas za covjecanstvo je u izceznucu ove vjere.
Narodi mimo Arapa koji su usli u ovu vjeru povratice svoju cast i dostojanstvo tek kada se oslobode ove vjere i vrate svome ranijem paganstvu."
Za ove rijeci je nagradjen Nobelovom nagradom.
Tu je i svecenik Robertson koji se kandidirao za predsjednika 1988. godine.
Tu je i krscanski fundamentalizam u Americi koji neki nazivaju krscanskim cinizmom, a koji podrzava Izrael i njihove aspiracije i stremljenja i u pobjedi Izraela vidi radosnu vijest o ponovnom dolazku Mesije.
…oni zele globalizaciju, zele da se ona rasiri i zavlada svijetom.
Globalizacija je braco, novo ime za stari imperijalizam. Stari imperijalizam pozelio da obuce novo ruho i da se malo dotjera. U pitanju je samo promjena imena, ne i sustine.
Imperijalizam sada zeli zavladati svijetom pod imenom globalizacija.
Globalizacija je u svojoj sustini amerikanizacija, oni zele amerikanizaciju, zele da citav svijet udje u plast ovog giganta koji trenutno dominira jednim dijelom u svijetu.
Nekoc su blokovske razlike bile milost za ljude. Dobri prethodnici su imali obicaj moliti: "Boze zabavi silnike jedne drugim, a nas izbavi izmedju njih ocuvane!"
Sovjetski Savez je nestao, njegova danjasna uloga je zanemariva. Ostao je samo jedan pol koji dominira svijetom, objavljuje rat kada hoce a mir kada hoce, neprijateljem proglasava koga hoce. Govore: "Ili ste sa nama ili sa terorizmom." Subhanallah!!! Zar nema ljudi koji bi rekli: "Nismo ni sa vama ni sa terorizmom!" Nekad su govorili: "Ili ste sa nama ili sa Sovjetima."
Medjutim formirao se veliki blok u Aziji i Africi koji se nazvao pokretom nesvrstanih i obznanio da nije ni sa Amerikom ni sa Sovjetskim Savezom.
Zasto se sada ne pojavi neko i ne kaze nesto slicno? Ko se usudjuje dirnuti u lava i objesiti mu zvono na vrat? Ko je u stanju slobodno i suvereno postupiti?
Niko, jer ce se na njega ustremiti sredstva informisanja i napadati ga dan i noc kao sto se napadaju Saudijska Arabija i Egipat. Obadvije zemlje su saveznici Amerike, ali Amerika opet zeli da je u stopu slijede, i kada je u pravu i kada je u krivu, na zeli da oni i o cemu imaju svoj stav. Zeli da Saudijska Arabija promjeni svoj obrazovni sistem kako bi bio uskladjen sa americkom filozofijom, sa liberalizmom. Ako bude u skladu sa serijatom i islamskim vjerovanjem sistem ce skolovati samo teroriste, jer je on skolovao Bin Ladina i njemu slicne. To je ono sto oni zele i cemu se mi nacuditi ne mozemo. ….
Prizeljkivali smo sa Amerika ove sudbonosne dogadjaje dozivi kao lekciju i da se upita:"Zasto me ljudi posvuda mrze, a ja pomazem na sve strane, mora da nesto ne stima?"
Zasto se stalno organizuju demonstracije protiv globalizacije i protiv Svjetske trgovinske organizacije gdje god se odrzava njen samit? 26.000 raznoraznih organizacija se suprostavlja globalizaciji i njenim organizacijama.
Zar su svi ovi narodi u krivu i u zabludi?
Zar je Americi dovoljna podrzka i laskanje nekih vladara?
To nije dovoljno, treba osjetiti puls masa, nemocnih, siromasnih, gladnih.
Amerika mora osjetiiti bol potlacenih umjesto da ratuje protiv njih i pokusa ih istrijebiti….
…Tako mi Allaha, nisam navikao za svoga zivota da budem licemjeran prema nekom vladaru, kako da to sada cinim u 75. godini zivota? Hvala Allahu koji je dao da ne zavisim ni od kog, pa se nikoga osim njega ni ne bojim niti mu nastojim ugoditi…
Zelim da moji odnosi sa ljudima budu zasnovani na medjusobnoj ljubavi i samilosti…
Nikada nisam neprijatelj bilo kom muslimanu, pa makar mi on i nepravdu ucinio. Ima onih koji su me napadali i vrijedjali, ja im halalim sto su mi kidisali na cast. Znam da me nisu poznavali.
Tako mi Allaha da su me poznavali, ne bi rekli to sto su rekli.
Ja halalim sve sto je ucinjenoprema meni, ali ne i ono sto se tice islama i islamskog ummeta.
Ja nisam neprijateljski nastrojen ni prema nemuslimanima ukoliko su miroljubivi prema ovome ummetu.
Onima koji su miroljubivi prema nama nastojim dobrom uzvratiti i zelim im dobro i uputu i sa njima se ophodim tretirajuci ih kao svoju bracu po pripadnosti ljudskom rodu.
Tu je i Irak. Nije li im dosta sto ga drze pod opsadom 11 godina i tokom svih ti h godina tuku. Nas interesuje Irak kao zemlja i iracki narod. Oni tvrde da tuku Saddama Husejna i one sa njim, a ustvari to cine sa irackim narodom i njihovom domovinom, cine to sa irackom djecom koja svakodnevno umiru od gladi. Milion djece je umrlo u Iraku kako poslijedica opsade ¨zbog nedostatka hrane, lijekova i njege. U cemu je grijeh te djece?
Amerika listu terorista I teroristickih organizacija dozira na kasicicu, postepeno… Mozda cu i ja biti svrstan medju teroriste, jer podrzavam akcije samozrtvovanja unutar Palestine. Mozda cete i vi biti proglaseni teroristima, jer me slusate. Svako ko podrzava dzihad u Palestini i legitimni otpor se po njima smatra teroristom.
A Saron i njegova bratija, koji svakodnevno prolijevju krv i svakodnevno ubijaju nevine, ruse domove, koristeci radete, tenkove, helikoptere i druga oruzja, okupirajuci gradone i sela - oni nisu teroristi.
Saron i bratija su zrtve tog nasilja, zrtve djecije agresije. Sta da cine pred tim takvim palestinskim divljastvom do li na kamenice odgovore bombama, a na pracku helikopterima. To je ta logika. Oni nisu teroristi, a palestinska djeca sa kamenicama jesu. Kakva jet o logika ljudi?...
Zeljeli bismo povjerovati predsjedniku Bushu kako ovaj rat nije usmjeren protiv islama. Zelimo vjerovati kako su njegove rijeci da se radi o krstaskom ratu lapsusa. Stvarnost koju iscitavamo govori drugacije.
Isljedjuje se islamski dobrotvorni rad, islamske institucije i licnosti, islamski oslobodilacki pokreti i proglasavaju se teroristima i teroristickima.
Ako je to terorizam, onda je znaci u pitanju suceljavanje sa islamom, ne onim mitskim i tradicionalnim, niti onim koji povladjuje nepravdi, vec zivim islamom, aktivnim islamom koji odbija potcinjavanje i kiloglav prevarantskom cionizmu, lukavom krizarstvu i bezbozicnom paganstvu. To je islam koji je meta.
To je otvoreno izjavijo i jedan od podanika zapadne misli, ponti otpadnik Salman Rusdi, koji je rekao: "Zasto govorite da je ovo rat protiv terorizma? Jasno je da je ovo rat protiv politickog islama."
Pod politickim islamom podrazumjevaju islam koji trazi da bude drustveni program, koji trazi da Allahovi robovi na Allahovoj zemlji ravnaju po Allahovim zakonima, u skladu sa vjerom i vjerozakonom.
Je li to zlocin?
Je li to bezakonje?
Svaki covjek ima pravo da svoj zivot prilagodi svojim uvjerenjima, kako bi udovoljio svome Gospodaru, postigao Njegov oprost, usao u njegov Dzennet, a spasio se Njegove vatre i kazne.
Nije li to pravo svakog covjeka?
Sto se onda muslimanima ne pusti da vladaju sobom, vec se to naziva politickim islamom.
Politici islam po misljenju Salmana Rusdija kojeg podupire Zapad i kojem otvara sva vrata, izvoriste je terorizma. Dobitnik Nobelove nagradre za knjizevnost za ovu godine nagradu je dobio za knjigu u kojoj veli: "- najveca opasnost za covjecanstvo je islam.
Dokle god bude postojala ova vjera izrasce razlicite oblilje nasilja i terora. Spas za covjecanstvo je u izceznucu ove vjere.
Narodi mimo Arapa koji su usli u ovu vjeru povratice svoju cast i dostojanstvo tek kada se oslobode ove vjere i vrate svome ranijem paganstvu."
Za ove rijeci je nagradjen Nobelovom nagradom.
Tu je i svecenik Robertson koji se kandidirao za predsjednika 1988. godine.
Tu je i krscanski fundamentalizam u Americi koji neki nazivaju krscanskim cinizmom, a koji podrzava Izrael i njihove aspiracije i stremljenja i u pobjedi Izraela vidi radosnu vijest o ponovnom dolazku Mesije.
…oni zele globalizaciju, zele da se ona rasiri i zavlada svijetom.
Globalizacija je braco, novo ime za stari imperijalizam. Stari imperijalizam pozelio da obuce novo ruho i da se malo dotjera. U pitanju je samo promjena imena, ne i sustine.
Imperijalizam sada zeli zavladati svijetom pod imenom globalizacija.
Globalizacija je u svojoj sustini amerikanizacija, oni zele amerikanizaciju, zele da citav svijet udje u plast ovog giganta koji trenutno dominira jednim dijelom u svijetu.
Nekoc su blokovske razlike bile milost za ljude. Dobri prethodnici su imali obicaj moliti: "Boze zabavi silnike jedne drugim, a nas izbavi izmedju njih ocuvane!"
Sovjetski Savez je nestao, njegova danjasna uloga je zanemariva. Ostao je samo jedan pol koji dominira svijetom, objavljuje rat kada hoce a mir kada hoce, neprijateljem proglasava koga hoce. Govore: "Ili ste sa nama ili sa terorizmom." Subhanallah!!! Zar nema ljudi koji bi rekli: "Nismo ni sa vama ni sa terorizmom!" Nekad su govorili: "Ili ste sa nama ili sa Sovjetima."
Medjutim formirao se veliki blok u Aziji i Africi koji se nazvao pokretom nesvrstanih i obznanio da nije ni sa Amerikom ni sa Sovjetskim Savezom.
Zasto se sada ne pojavi neko i ne kaze nesto slicno? Ko se usudjuje dirnuti u lava i objesiti mu zvono na vrat? Ko je u stanju slobodno i suvereno postupiti?
Niko, jer ce se na njega ustremiti sredstva informisanja i napadati ga dan i noc kao sto se napadaju Saudijska Arabija i Egipat. Obadvije zemlje su saveznici Amerike, ali Amerika opet zeli da je u stopu slijede, i kada je u pravu i kada je u krivu, na zeli da oni i o cemu imaju svoj stav. Zeli da Saudijska Arabija promjeni svoj obrazovni sistem kako bi bio uskladjen sa americkom filozofijom, sa liberalizmom. Ako bude u skladu sa serijatom i islamskim vjerovanjem sistem ce skolovati samo teroriste, jer je on skolovao Bin Ladina i njemu slicne. To je ono sto oni zele i cemu se mi nacuditi ne mozemo. ….
Prizeljkivali smo sa Amerika ove sudbonosne dogadjaje dozivi kao lekciju i da se upita:"Zasto me ljudi posvuda mrze, a ja pomazem na sve strane, mora da nesto ne stima?"
Zasto se stalno organizuju demonstracije protiv globalizacije i protiv Svjetske trgovinske organizacije gdje god se odrzava njen samit? 26.000 raznoraznih organizacija se suprostavlja globalizaciji i njenim organizacijama.
Zar su svi ovi narodi u krivu i u zabludi?
Zar je Americi dovoljna podrzka i laskanje nekih vladara?
To nije dovoljno, treba osjetiti puls masa, nemocnih, siromasnih, gladnih.
Amerika mora osjetiiti bol potlacenih umjesto da ratuje protiv njih i pokusa ih istrijebiti….
…Tako mi Allaha, nisam navikao za svoga zivota da budem licemjeran prema nekom vladaru, kako da to sada cinim u 75. godini zivota? Hvala Allahu koji je dao da ne zavisim ni od kog, pa se nikoga osim njega ni ne bojim niti mu nastojim ugoditi…
Zelim da moji odnosi sa ljudima budu zasnovani na medjusobnoj ljubavi i samilosti…
Nikada nisam neprijatelj bilo kom muslimanu, pa makar mi on i nepravdu ucinio. Ima onih koji su me napadali i vrijedjali, ja im halalim sto su mi kidisali na cast. Znam da me nisu poznavali.
Tako mi Allaha da su me poznavali, ne bi rekli to sto su rekli.
Ja halalim sve sto je ucinjenoprema meni, ali ne i ono sto se tice islama i islamskog ummeta.
Ja nisam neprijateljski nastrojen ni prema nemuslimanima ukoliko su miroljubivi prema ovome ummetu.
Onima koji su miroljubivi prema nama nastojim dobrom uzvratiti i zelim im dobro i uputu i sa njima se ophodim tretirajuci ih kao svoju bracu po pripadnosti ljudskom rodu.
-
_BaykoNoor_
- Ergot
#5 Re: Ovo je III svjetski rat
Ja te upravo svrstavam u supke. 'Akcije samozrtvovanja' je eufemizam za barbarsku kampanju ubistava civila, bas kao sto je npr. 'rat protiv terorizma' eufemizam za krstasko-pljackaski pohod.BO wrote:Mozda cu i ja biti svrstan medju teroriste, jer podrzavam akcije samozrtvovanja unutar Palestine.
-
grbavica70
Po uporistima terorizma diljem svijeta, treba udariti svom snagom. I treba poceti sa Saudijskom Arabijom, koja je glavni pokrovitelj i finansijer medjunarodnog terorizma. Ne znam sta se bunite...budite sretni ako vam Ameri ne budu gadjali Zenicu, Bocinje i tako ta mjesta prepuna arapa, mudzahedina i vehabija, kao i razne logore za obuku terorista na tlu BiH.
-
glasnost
grbavica70 wrote:Po uporistima terorizma diljem svijeta, treba udariti svom snagom. I treba poceti sa Saudijskom Arabijom, koja je glavni pokrovitelj i finansijer medjunarodnog terorizma. Ne znam sta se bunite...budite sretni ako vam Ameri ne budu gadjali Zenicu, Bocinje i tako ta mjesta prepuna arapa, mudzahedina i vehabija, kao i razne logore za obuku terorista na tlu BiH.
ovakvu nistariju je mogao napraviti samo kurac cetnicki.
-
LED
BO,
Poucna prica i imas sta reci. Politika usmjerena protiv Islama je ocita ali u mnogome smo sami tome krivi jer ima nekih stvari s kojima se stobom ne slazem niti cu se ikad sloziti Inshallah. “Samozrtvovanje” u Palestini. To je za mene samoubistvo i kapak. Niko me ne moze ubijediti da su to “mucenici”. Allah dz. s. je strogo zabranio samoubistvo i stoga sve akcije koje za rezultat traze samoubistvo izlaze van Islama. Za mene su mucenici samo jos jedna novotarija a zna se sta je stav Islama prema novotarijama. Svjestan sam kao i ti da nemamo pojma sta ti ljudi prezivljavaju i koja ponizenja podnose, ali ne postoji opravdanje za samoubistvo. Za samoubice je Dzehenem bez oprosta. Dalje, ovo sto rade tzv. Oslobodilacki pokreti jesu teroristi I to je kapak. Sjeti se, Kur’an kaze: Ko ubije jednog nevinog insana kao da ubio je cijeli Dunjaluk. I znacenje pomenutog je jasno i odnosi se na sve nevine, ma koje vjere bili. A tvoje Oslobodilacke organizacije pobise sve redom u ime Allahovo, (estagfirullah) bez obzira na vjeru (sjeti se Turske i Saudijske Arabije od skora i Iraka kao svakodnevnice) i grijehe. Organizacije, cije akcije oslobadjanja ne biraju ciljeve i zrtve, za mene su teroristicke, i protiv njih se treba boriti a ne ih stititi i pravdati. Postoji vrlo efikasan nacin borbe bez samozrtvovanja do slobode i ugleda u svijetu, ali niko za njim ne poseze, a to je ono sto jednom rece Alija Izetbegovic: Islam jeste najbolji ali mi nismo. Izvinjavam se ukoliko nisam doslovce citirao ali mislim da citat nije izgubio na znacenju…
Poucna prica i imas sta reci. Politika usmjerena protiv Islama je ocita ali u mnogome smo sami tome krivi jer ima nekih stvari s kojima se stobom ne slazem niti cu se ikad sloziti Inshallah. “Samozrtvovanje” u Palestini. To je za mene samoubistvo i kapak. Niko me ne moze ubijediti da su to “mucenici”. Allah dz. s. je strogo zabranio samoubistvo i stoga sve akcije koje za rezultat traze samoubistvo izlaze van Islama. Za mene su mucenici samo jos jedna novotarija a zna se sta je stav Islama prema novotarijama. Svjestan sam kao i ti da nemamo pojma sta ti ljudi prezivljavaju i koja ponizenja podnose, ali ne postoji opravdanje za samoubistvo. Za samoubice je Dzehenem bez oprosta. Dalje, ovo sto rade tzv. Oslobodilacki pokreti jesu teroristi I to je kapak. Sjeti se, Kur’an kaze: Ko ubije jednog nevinog insana kao da ubio je cijeli Dunjaluk. I znacenje pomenutog je jasno i odnosi se na sve nevine, ma koje vjere bili. A tvoje Oslobodilacke organizacije pobise sve redom u ime Allahovo, (estagfirullah) bez obzira na vjeru (sjeti se Turske i Saudijske Arabije od skora i Iraka kao svakodnevnice) i grijehe. Organizacije, cije akcije oslobadjanja ne biraju ciljeve i zrtve, za mene su teroristicke, i protiv njih se treba boriti a ne ih stititi i pravdati. Postoji vrlo efikasan nacin borbe bez samozrtvovanja do slobode i ugleda u svijetu, ali niko za njim ne poseze, a to je ono sto jednom rece Alija Izetbegovic: Islam jeste najbolji ali mi nismo. Izvinjavam se ukoliko nisam doslovce citirao ali mislim da citat nije izgubio na znacenju…
-
grbavica70
De se ti decko javi kada budes imao nesto u vezi teme a ne kada se uhvatis za cetnicki kurac.glasnost wrote:grbavica70 wrote:Po uporistima terorizma diljem svijeta, treba udariti svom snagom. I treba poceti sa Saudijskom Arabijom, koja je glavni pokrovitelj i finansijer medjunarodnog terorizma. Ne znam sta se bunite...budite sretni ako vam Ameri ne budu gadjali Zenicu, Bocinje i tako ta mjesta prepuna arapa, mudzahedina i vehabija, kao i razne logore za obuku terorista na tlu BiH.
ovakvu nistariju je mogao napraviti samo kurac cetnicki.
-
BO
LED wrote:BO,
Na nama je, na početku, da razjasnimo pojam samoubistva, koje je Islam zabranio i učinio ga jednim od smrtnih grijeha. Naime, radi se o oduzimanju vlastitog života radi razočaranosti u vlastiti život i nezadovoljstva Allahovom dž.š. odredbom, iz niskih ličnih i egoističkih pobuda. To je samoubistvo u terminologiji islamskog prava.
Ako pak kako treba proučimo pitanje akcija koje se danas vrše u Palestini, a obuhvataju oduzimanje vlastitog života radi uništavanja neprijateljskog cilja i nanošenja materijalnih i ljudskih gubitaka okupatoru, onda možemo samo zaključiti da se u tom slučaju ne radi o samoubilačkim atentatima, nego pak o najsvjetlijim primjerima džihada na Allahovom dž.š. putu.
Vidjet ćemo da ove akcije ulaze u okvir časnih ajeta:
"Ima ljudi koji žrtvuju svoj život želeći Allahovo zadovoljstvo, A Allah je Milostiv prema Svojim robovima." (Kur'an 2:207)
"Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za džennet koji će im dati…" (Kur'an 9:111)
Samoubica se zatvara u svoju sobu, kukavički bježi od ovoga svijeta i proklinjući sudbinu (kao da govori svome Gospodaru: pogriješio si što si me stvorio) oduzima sebi život, na krajnje egoističan način, čineći to radi samoga sebe i bez ikakvog korisnog cilja. Naši šehidi, predaju svoje duše svome Gospodaru, ulazeći u najveće džihadske poduhvate, radi progresa ummeta i uzvisivanja Allahove dž.š. riječi, želeći pri tome Allahovo dž.š. zadovoljstvo. Njemu je život drag kao i nama i ne bježi od njega, ali ga žrtvuje na Allahovom putu. Zato ove akcije nazivamo šehidskim, a ne samoubilačkim, jer razlika je očita.
Druga dilema koju treba razriješiti jeste to da li su jevreji u Palestini civili, kao što to neko tvrdi ili su pak nešto drugo. Ovdje jednostavno kažemo: onaj ko dođe u naše krajeve, otme našu i vakufsku zemlju, nastani se na njoj i okupira naše krajeve i učini nas time robovima i građanima drugog reda, jeste agresor, zločinac i otimač, protiv kojeg se moramo boriti svim sredstvima. Nema tu razlike između onih koji su direktno izvršili agresiju, oteli našu zemlju, ubijali nas i obesčaštili naše žene i onih pohlepnih koji su dolazili iz svih krajeva svijeta da bi im bila dodjeljena naša zemlja i da bi se leškarili na tuđem. Svi oni su zločinci, agresori i otimači, a ne nevini civili protiv kojih se ne smijemo boriti. oni koji su nazvani "civilima" i koji su dovedeni sa svih strana svijeta su ustvari čuvari izraelske okupacije, putem otimanja imovine, koja nikada njima nije pripadala.
Dakako, Islam nam zabranjuje direktno ciljanje civila, u vojnim akcijama i mi to ne negiramo. Naprotiv mi se time ponosimo, jer naš islamski kodeks ratovanja je najplemenitiji kodeks ratovanja koji je upoznalo čovječanstvo i on je nama svet. Ali kao što rekosmo jevreji u Palestini nisu civili i to mora biti jasno svakom muslimanu.
Isto tako moramo istaknuti činjenicu da su šehidske akcije, sistem ratovanja koji se praktikuje u nužnim situacijama, kada nam nije moguće da na drugi način uništimo neprijateljsku živu silu i materijalna dobra neprijatelja. Dakako, cilj od ratovanja u Islamu nije da mi izgubimo što više žive sile i dobijemo što više šehida, da bi se mogli olahko poigravati sa životima mudžahida. Naprotiv, islamski zapovjednik treba da racionalno razmišlja i da čuva ljudsku snagu islamske vojske, i da mudro koristi šehidske akcije kao oružje u borbi protiv neprijatelja, kada nema drugog izlaza.
Naša braća u Palestini su okružena sa svih strana. Skoro svaki pokret je gotovo nemoguć. Uobičajeni način ratovanja nije im pri ruci, ali oni imaju u rukama ovo jako oružje, koje unosi strah u srca dunjalukom opsjednutih okupatora. Njima i njihovim saveznicima je zbog toga stalo da im iz ruku izbiju i ovaj posljednji adut i konačno ih bace na koljena. Zbog toga oni koriste sva sredstva da spriječe ove akcije, a kao jedan od načina je da, preko svojih poslušničkih režima na Bliskom Istoku i poltronske uleme (čije fetve se izdaju kako vjetar puše) ili pak kratkovidne uleme (koji žive u svijetu požutjelih knjiga, a ne realnosti), ubace među muslimane sumnju u šerijatsku ispravnost ovih akcija i deklarišu ih kao teroristički akt. Osnovni cilj koji stoji iza svega toga je matiranje i konačni poraz muslimana u Palestini i konačna uspostava cionističke fašističke tvorevine "Izrael", na cijelom teritoriju Palestine.
Napomena: Muslimani nikada ne smiju priznati postojanje države Izrael. To utvrđenje zla je nastalo na našoj krvi, na suzama naših silovanih sestara i ojetimljene djece i mi se moramo svim silama boriti da taj bastion rasizma, nacizma i aparthejda uklonimo sa lica zemlje i da narod Palestine konačno ostvari svoja legitimna prava i slobodu.
A Allah dž.š. najbolje zna!
- pitt
Pogresno si me shvatio a mozda sam se i ja pogresno odraziopitt (citat):
Mislis kao sto su gadjali ostale zlocinacke brloge (pale, kalinovik, po zemlji serbiji.....)
Velis, po zemlji Serbiji. Mislis kao i Hasan Muratovic.
Nije li to jos uvijek BiH pa makar ne bilo poslije.
Mislio sam nakon zlocinackih brloga po Bosni su udarili i po Srbiji (leglu)
-
_BaykoNoor_
-
Kokos palma
Islam je mnogo sta zabranio, o cemu mnigo Bosnjaci pojma nemaju.
-
Kokos palma
Jeste, ako su ti "robovi" lopine, sto bi nesto znacilo kao korupcija, podkradanje drzavnog budjeta, neposteno, kao "naivno" ponasanje, kradja morala tj. zloupotreba sluzbene funkcije, nerad, neodgovornost, lazi i petljancije. To je kako navodis po Allahovim zakonima zabranjeno, i kaznjvo, a Allah je takve osudio na propast. Amin.Pod politickim islamom podrazumjevaju islam koji trazi da bude drustveni program, koji trazi da Allahovi robovi na Allahovoj zemlji ravnaju po Allahovim zakonima, u skladu sa vjerom i vjerozakonom.
Je li to zlocin?
Je li to bezakonje?
Odakle ce doci stijele ili rakete to je nebitno.
Neka se Allahova volja i zakon ispuni. U lov na korumpase i zloupotrebljavanje sluzbene funkcije.
-
Kokos palma
U pravu si, spremajmo se za peti.
Kako ce lazovi i korumpasi samo da beze.
Kako ce lazovi i korumpasi samo da beze.
-
margareta
Grbavice , ovo sad tek pročitah.......grbavica70 wrote:Po uporistima terorizma diljem svijeta, treba udariti svom snagom. I treba poceti sa Saudijskom Arabijom, koja je glavni pokrovitelj i finansijer medjunarodnog terorizma. Ne znam sta se bunite...budite sretni ako vam Ameri ne budu gadjali Zenicu, Bocinje i tako ta mjesta prepuna arapa, mudzahedina i vehabija, kao i razne logore za obuku terorista na tlu BiH.
Šta misliš o italijanskoj čizmi ?
Volite li vi srbi , tj. konkretno ti voliš li amere onako bez veze , il' što su napaljeni na naftna polja ?
Ako možeš i li hočeš odgovori mi da li ti stvarno misliš da su pravoslavci tj. rusi , grci i srbijanci draži i miliji amerima od muslimana ?
Šta ti misliš zašto su ameri zaustavili rat u BIH ? Jel' zato što ste im vi slatki ?
Šta su ameri uradili sa nekad najjačom sv. silom SSSR - om i ZAŠTO?
-
grbavica70
Moja licna osjecanja ne uticu na moju moc normalnog rasudjivanja, pa tako i moj odnos sa amerima, koje jos samo budala moze da voli...Licno ih nisam volio nikada, ni prije rata, a pogotovo u ratu, jer je gadjao nas srbe raketama placenim islamskim petro-dolarima...Kada je otisao Klico, dosao je Bus i odmah napao uporista terorizma : avganistan ( gdje je zivio Ben laden) i Irak ( zbog petrola) ali je trebao prvo napasti Saudijsku Arabiju, koja je glavni finansijer za medjunarodni terorizam.margareta wrote:Grbavice , ovo sad tek pročitah.......grbavica70 wrote:Po uporistima terorizma diljem svijeta, treba udariti svom snagom. I treba poceti sa Saudijskom Arabijom, koja je glavni pokrovitelj i finansijer medjunarodnog terorizma. Ne znam sta se bunite...budite sretni ako vam Ameri ne budu gadjali Zenicu, Bocinje i tako ta mjesta prepuna arapa, mudzahedina i vehabija, kao i razne logore za obuku terorista na tlu BiH.
Šta misliš o italijanskoj čizmi ?
Volite li vi srbi , tj. konkretno ti voliš li amere onako bez veze , il' što su napaljeni na naftna polja ?
Ako možeš i li hočeš odgovori mi da li ti stvarno misliš da su pravoslavci tj. rusi , grci i srbijanci draži i miliji amerima od muslimana ?
Šta ti misliš zašto su ameri zaustavili rat u BIH ? Jel' zato što ste im vi slatki ?
Šta su ameri uradili sa nekad najjačom sv. silom SSSR - om i ZAŠTO?
Ameri ne vole nikoga i gledaju samo profit...iz profita su bombardovali srbe a ne iz nekih drugih razloga, a od nas sviju sa Balkana, "nasladji" su im koji im donose novac...Posto im mi nismo htjeli dati ni dinara, zato su nas gadjali...
Ovaj sadasnji predsjednik ( za razliku od onog bludnika prije njega) je obajvio rat terorizmu sirom svijeta i ne bih bio previse zacudjen ako rakete zviznu u Bocinju, Zenicu i tako ta pitoma BiH mjesta, u kojima zive i rade mudzahedini iz raznih islamskih zemalja, koji na nasu/vasu veliku bruku i sramotu, nose isti pasos kao i mi...a po koje ce jednoga dana, "neko" ipak doci...
Zboh njih, i mnogih drugih stvari vezane za radikalni islam, BiH nikada nece doci na bijelu listu Sengena, koliko god se Terzic ulizivao po svijetu svakom koga vidi...na zalost, zbog vas, necemo ni mi ni hrvati moci napredovati u tom smislu...