Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

boric

#26 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by boric »

kub lajkan wrote:Evo slučajno okrenuh TV na neke vijesti BHT-a...

Gosti u studiju Beriz Belkić i neki nepoznat momak, a u Banjaluci Tihomir Gligorić...

Između ostalog, pominje se jedan od ovih naših menstrualno redovnih Sudnjih Dana, ovaj put 19. maj - datum kad bismo trebali ispuniti neke uslove kako bi dobili amin za početak pregovora oko utvrđivanja datuma za otpočinjanje preliminarnih razgovora oko davanja saglasnosti za utvrđivanje ispunjavanja uslova za utvrđivanje datuma kojeg bi se na sastanku utvrdio datum da počnemo pregovaranje o predpripremnim razgovorima za pristup Evropskoj uniji... ili tako nekako... :D

Momak im na jednostavan način objašnjava kako je dosta šuplje, prvenstveno misleći na "njegove" iz RS-a: kada se prije kod nas košarkaška utakmica igrala po pravilima 2x20 min. oni koji su željeli igrati u međunarodnim kupovima u kojima je pravilo bilo da se igra 4x10 min. nisu mogli postavljati uslove da oni žele igrati po svojim pravilima, tj. 2x20 min.

Tip je imao, blago rečeno, sjajan nastup.

Zove se Bojan Bajić i rodom je iz Rudog. Možete li odgovoriti, bez guglanja, ko je on? Meni je nepoznat.

Mislim da su ovo likovi na koje naša budućnost čeka da se pojave!

U svakom slučaju, dobro upamtite njegovo ime!
ja kolko sam razumijo Evropa/Heuropa hoce odnas da prostite cetiri puta po deset minuta,a mi bi rado dali dvaput po dvadeset minuta.e sad ko je gornji a ko donji??
svarognsa

Post by svarognsa »

Tako nesto.

Ajd svi sad da bacimo po koju doskocicu, poslovicu i tome slicno pa da se rijese svi problemi u BiH. :zzzz:

Zivjeli!
trinaesti

Post by trinaesti »

Bojan je Legenda!

jel ko gled'o Centralni kad je on bio gost... njegova ideja o Mauzoleju braci Sokolovicima u Rudom je fantasticna... onda o turističkim potencijalima koje Rudo kao malo mjesto ima napretek... a tek ostali gradovi u BiH... samo sto to niko nece da vidi...

imao sam priliku da ga upoznam... momak je pozitivac... on je od one vrste ljudi kakav je Bogic Bogicevic... pametan, sposoban, neopterecen...

nadam se da ce se mnogi mladi ugledati na njega... takvi nam ljudi trebaju da bi bilo bilo kakvih promjena...

Naprijed Bojane!
para na paru a us...

Post by para na paru a us... »

Momak, svaka cast! A ideja "vodeni ciro" me je zaista nasmijala i apsolutno ima sve preduslove da bude nazvana genijalnom: jednostavno, drugacije, izvodljivo, prakticno i ima istorijsku podlogu (tu je do pocetka 70tih stvarno saobracao ciro). Pored tog, rijeke Lim i Drina su istinske ljepotice.
Bojane, samo naprijed!!
rumenko

Post by rumenko »

U svakom slučaju, dobro upamtite njegovo ime!
...upamtio sam ...i sta sad...jel'ovo neka igra... :D
remake

Post by remake »

svarognsa wrote:Ajd svi sad da bacimo po koju doskocicu, poslovicu i tome slicno pa da se rijese svi problemi u BiH. :zzzz:

Zivjeli!

slazem se svarognsa
boric

Post by boric »

trinaesti wrote:Bojan je Legenda!

jel ko gled'o Centralni kad je on bio gost... njegova ideja o Mauzoleju braci Sokolovicima u Rudom je fantasticna... onda o turističkim potencijalima koje Rudo kao malo mjesto ima napretek... a tek ostali gradovi u BiH... samo sto to niko nece da vidi...

imao sam priliku da ga upoznam... momak je pozitivac... on je od one vrste ljudi kakav je Bogic Bogicevic... pametan, sposoban, neopterecen...

nadam se da ce se mnogi mladi ugledati na njega... takvi nam ljudi trebaju da bi bilo bilo kakvih promjena...

Naprijed Bojane!
lahko ti je Muju zedna prevest preko rijeke,ide za Bojanovom slanom rukom ka ovca naklana od vucine!!!
izzy131

Post by izzy131 »

.
Last edited by izzy131 on 02/04/2013 18:52, edited 1 time in total.
izzy131

Post by izzy131 »

-
Last edited by izzy131 on 02/04/2013 18:53, edited 1 time in total.
branimir_s

Post by branimir_s »

danas wrote: 4. Bogiću Bogićeviću?
- Mudar čovjek. Jednom me iznervirao što je odustao od jedne kandidature.
Mali je cool ali se pitam jedno - Bože sto li je Bogi odustao od kandidature???? :lol: :lol: :lol: Jelmu to pametni zalizani decko to "preporucio"?
kub lajkan

Post by kub lajkan »

izzy131 wrote:Znate sta, ja bih volio diskutovati s tim SDP-ovcima o recimo socijal demokraciji, evropskoj ljevici, mehanizmima koje je ona svojim djelovanjem i drzanju na vlasti ostavila po evropskim zemljama, sta recimo Zapatero znaci u tom kontekstu, sta je zapaterizam, koji su nedostatci socijalistickog djelovanja, sta je problem, sta je prevazidjeno, gdje je buducnost... Znate. Socijal demokracija sama po sebi odbacuje nacionalizam teko da mi je izlisno da neki socijal demokrata kupi poene tvrdeci da nije nacionalista. To je mahanje bojama i zastavama, ali hebi ga u nas je sve gradjeno od toga, pa i socijal demokrati. Joj, ne volim biti negativan, ali volim biti realan, pa... :-D
Valjda se ni u jednoj normalnoj drzavi svijeta predizborni program vecine politickih stranaka ne sastoji od uvjeravanja glasaca da ce se ta stranka zalagati za nedjeljivost domovine. A u nas je, eto, drugacije. Pa kad i kod nas bude normalno da se ne moraju u predizbornoj kampanji kleti da se nece boriti za podjelu zemlje, onda ce valjda postati normalno i da se podrazumijeva da nisi nacionalist...
neocekivana_sila

#37 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by neocekivana_sila »

ćao Bojane, Majo i Danise, moje ime je Neocekivana_sila_koja_se iznenada_pojavljuje_i_resava_stvar..drago mi je sto smo se upoznali

:)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#38 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by mIRCerka »

:lol: gdje ovo iskopa :D
neocekivana_sila

#39 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

eee, znaš da sam Neočekivana, kao i uvijek.
suncandan

#40 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by suncandan »

Polako, treba vidjeti sta je to prvo. Politicari su to ipak , a zna se kakvi su bar ovi nasi!

Ja bih naravno voljela da dodju napokon oni koji rade za narod, i da su ljudi prvo, pa tek onda politicari!

Bilo bi dobro jos Komsica! :) :) :) :)
meki

#41 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by meki »

Ne mogu vjerovati :-)

Tek sam sad uhavizao ko je Bojan Bajic. Prije godinu i pol, u oktobru 2006. sam se par puta susreo s njim vezano za projekat turistickog uvezivanja Sarajeva sa Palama, konkretno izgradnjom biciklisticke staze na dionici uskotracne pruge. Lik je legendaran. Vozio je neku bijelu krntiju od Golfa dvojke, pricom je bio krajnji pozitivac. S njim smo proveli skoro cijeli dan u obilasku ove dionice, potom isli u Gorazde, u Kopace gdje se pravio "vodeni ciro". Posle toga se nismo culi. Nas projekat je stao, dok ciro vec skoro godinu uspjesno plovi Drinom :thumbup:

Sta da kazem, znam da ima tonu super ideja, zelim mu sve najbolje u relizaciji bar dijela istih. Od mene ima glas na izborima :zoka:
shalaedin

#42 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by shalaedin »

BOJAN BAJIĆ...bivsi Sdp-eovac sada predsjednik NAŠE STRANKE.
Redatelji Danis Tanović i Dino Mustafić utemeljili novu političku stranku
Naša stranka - BiH po irskom receptu
Autor Dejan JAZVIĆ

Danis Tanović - hoće li biti uspješan i u politici kao na filmu

SARAJEVO - Stotinjak osoba iz oba entiteta, predvođeni redateljima Danisom Tanovićem i Dinom Mustafićem, utemeljili su u Sarajevu novu političku organizaciju Naša stranka.

Program, statut i politički temelji oslikavaju ovu stranku kao višenacionalnu i demokratsku. Teritorijalni integritet BiH za Našu stranku nije upitan, a stranka prihvaća i postojeće ustavno uređenje. Borit će se, kažu, za punu ravnopravnost svih građana, naroda i nacionalnih manjina u svakom dijelu BiH, a naročito za punu ravnopravnost Bošnjaka i Hrvata u RS-u i Srba u FBiH.

Iako po ovim ciljevima podsjeća na mnoge druge stranke u BiH, jedan od njezinih utemeljitelja oskarovac Danis Tanović kaže kako razlika ipak postoji jer je Naša stranka i u svojim dokumentima predvidjela pravilo da stručni i sposobni ljudi dolaze na odgovorne pozicije.

- Naša primarna meta je onih 51 posto ljudi koji ne izlaze na izbore. Oni moraju shvatiti da nitko neće doći da nam promijeni situaciju. To moramo učiniti sami i građani ove zemlje ne trebaju biti glasači, nego birači. Naša je ideja da nas vode najbolji, a ne najpodobniji.

Vjerujem da ćemo u tome uspjeti jer ovo nije utrka na 100 metara, nego maraton. Ovo je tek početak. Mi smo u ovo ušli sa srcem i željom da promijenimo BiH, napravimo od nje normalnu državu, poput Irske, koja je prije 12 godina bila "rupa", a danas je jedna od najperspektivnijih država u svijetu. No moramo se osloboditi strahova jednih od drugih - kaže Tanović.

Za predsjednika Naše stranke izabran je Bojan Bajić iz Rudog, koji je domaćoj javnosti najpoznatiji kao idejni tvorac "vodenog ćire", turističke atrakcije na Drini.

Osim Tanovića, za potpredsjednike Naše stranke izabrane su mlade i široj javnosti malo poznate osobe - Maja Marjanović i Boris Divković, diplomant Franjevačke teologije u Sarajevu. Oni su najavili sudjelovanje Naše stranke već na općinskim izborim.
neocekivana_sila

#43 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Evo Danis nam se veceras po gradu zeza sa Colin Farellom..

da vam kazem, Colin Farell je ime koje treba upamtiti, pazite sta vam kazem.

:)
zrikavac48

#44 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by zrikavac48 »

meki wrote:Ne mogu vjerovati :-)

Tek sam sad uhavizao ko je Bojan Bajic. Prije godinu i pol, u oktobru 2006. sam se par puta susreo s njim vezano za projekat turistickog uvezivanja Sarajeva sa Palama, konkretno izgradnjom biciklisticke staze na dionici uskotracne pruge. Lik je legendaran. Vozio je neku bijelu krntiju od Golfa dvojke, pricom je bio krajnji pozitivac. S njim smo proveli skoro cijeli dan u obilasku ove dionice, potom isli u Gorazde, u Kopace gdje se pravio "vodeni ciro". Posle toga se nismo culi. Nas projekat je stao, dok ciro vec skoro godinu uspjesno plovi Drinom :thumbup:

Sta da kazem, znam da ima tonu super ideja, zelim mu sve najbolje u relizaciji bar dijela istih. Od mene ima glas na izborima :zoka:
Steta sto je taj projekt sa biciklistickom stazom nije realiziran. Uz "vodenog ciru" bi bio dobar osnov za razvoj turizma. Dosta vremena sam provela u tom kraju i ljepota prirode, (sume livade, izvori, potoci,u Starom Rudom rijecica Jezero)dolinom Lima I Drine mi nije nepoznata. Tu je i Visegrad sa svojom cuprijom, akomulaconim jezerom, Bikavcem i Visegradskom banjom u prekrasnoj sumi sa kristalno cistim zrakom, sa Mehmed pasinim kupatilima koja su jos prije rata bila zapustena, a ako u toku rata nisu i dokusurena. Uz skromne bungalove/kolibe i isto takve restorancice bi to bila idealna ponuda stranim turistima posebno Skandinavcima koji preferiraju aktivni turizam i vuku bicikle na svojim putovanjima i u glavnom ne vole ogromne i luksuzne hotele. Treba pozuriti jer susjedi ce nas preteci.
O Bojanu Bajicu od poznanika sam cula sve samo u superlativu i zelim i nadam se da ce takvih mladih ljudi, ljudi sa vizijama za bolju buducnost Bosne i Hercegovine i gradjana u njoj, biti vise.
patrius

#45 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by patrius »

Naravno da treba,jos kad bismo znali-cemu?-bili bismo presretni!!!!Ako se sve svodi na "turizam",onda,jebi ga...A da je decko o.k.,pa eto,jeste...samo vidjet cemo dokle?Sve,valjda,dok se ne (s)pomene,"PC" 8-)
cyprus

#46 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by cyprus »

patrius wrote:Naravno da treba,jos kad bismo znali-cemu?-bili bismo presretni!!!!Ako se sve svodi na "turizam",onda,jebi ga...A da je decko o.k.,pa eto,jeste...samo vidjet cemo dokle?Sve,valjda,dok se ne (s)pomene,"PC" 8-)
Jah, ima da ga proglasimo četnikom samo zato što ima pametnijih poslova od pričanja o ukidanju PC-a. :-) :-)
zrikavac48

#47 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by zrikavac48 »

Cestitke Bojanu Bajicu, Borisu Divkovicu, Dini Mustaficu, Maji Marjanovic, Danisu Tanovicu I svima ostalim aktivnim clanovima (nadam se da nece biti pasivnih) sa zeljom za uspjeh u utrci po trnju. Nece biti lako, ali za sada mali broj a uskoro veliki koji vjeruje u vas uspjeh.
ja.neron

#48 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by ja.neron »

neka momka nek vidi šta je fotelja , ali ona emisija što je vodio na BHT-u baš ono stvarno ima dosadan glas tako da će ga

teško ozbiljno shvatati tonalitet mu je ko u prof.Jagoša Dujovića sa FPN-a ( možete spavati na predavanju

ali ne možete hrkati ovo je doslovce rekao isti ovaj profesor)
patrius

#49 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by patrius »

cyprus wrote:
patrius wrote:Naravno da treba,jos kad bismo znali-cemu?-bili bismo presretni!!!!Ako se sve svodi na "turizam",onda,jebi ga...A da je decko o.k.,pa eto,jeste...samo vidjet cemo dokle?Sve,valjda,dok se ne (s)pomene,"PC" 8-)
Jah, ima da ga proglasimo četnikom samo zato što ima pametnijih poslova od pričanja o ukidanju PC-a. :-) :-)
Tako "Vi" smatrate!!!A ako neko ima "pametnija posla" od ukidanja "republike sumske",pokakim mu se na psos'o!!! :wink: Ali,naravno,da ne bude zabune,ne onako "harisovski" 8-)
1gorstak

#50 Re: Ovo ime treba upamtiti - BOJAN BAJIĆ

Post by 1gorstak »

patrius wrote:
cyprus wrote:
Tako "Vi" smatrate!!!A ako neko ima "pametnija posla" od ukidanja "republike sumske",pokakim mu se na psos'o!!! :wink: Ali,naravno,da ne bude zabune,ne onako "harisovski" 8-)
Ko to vi ? Postojanje entiteta kao administrativnih jedinica nije problematicno, uvijek ces imati i opstina, odnosno kantona u kojim je jedan od tri naroda brojniji. Ono sto je problematicno jeste etnicko zapisavanje teritorije, svojatanje dijelova BiH, diskriminacija nad Bosnjacima Prijedora i Hrvatima Samca od strane cetnika.. A ako ne znas Bajicev stav o tom, ne budi lijen pa citaj.
Post Reply