Na koji nacin se ovjeravaju kopije na stranom jeziku ( koje trebam prevesti kod sudskog tumaca ) u Opcini.
Za ovjeru dokumenata na nasem znam proceduru , medjutim ono sto me zanima je da bih trebao poslati dokumente " vani " , i zelim poslati zajedno uvezane kopije na nasem i stranom jeziku koje su ovjerene u Opcini , a originale sacuvati , da ne bih morao svaki put prevoditi za mogucu sljedecu proceduru.
Je li to izgleda npr ovako : sudski tumac prevede original i spoji sa svojim prevodom , to kopiram i predajem kopirani dio uz pokaz originala ili neki drugi nacin ?
Zahvaljujem na pomoci i informacijama.
Ovjera kopija na stranom jeziku
-
preludezalude
#2 Re: Ovjera kopija na stranom jeziku
Malo si konfuzan sa ovim crveno oznacenim. Sudski tumac nece spojiti tvoj original sa svojim prevodom. Sudski tumac ce spojiti svoj prevod sa kopijom tvog originala i to se ovjeri u sudu. Nakon toga ti mozes to kopirati, ali moras ovjeriti kopije u Opcini ili kod notara da bi te kopije bile validne kao original.lusteruzraku wrote:Na koji nacin se ovjeravaju kopije na stranom jeziku ( koje trebam prevesti kod sudskog tumaca ) u Opcini.
Za ovjeru dokumenata na nasem znam proceduru , medjutim ono sto me zanima je da bih trebao poslati dokumente " vani " , i zelim poslati zajedno uvezane kopije na nasem i stranom jeziku koje su ovjerene u Opcini , a originale sacuvati , da ne bih morao svaki put prevoditi za mogucu sljedecu proceduru.
Je li to izgleda npr ovako : sudski tumac prevede original i spoji sa svojim prevodom , to kopiram i predajem kopirani dio uz pokaz originala ili neki drugi nacin ?
-
lusteruzraku
#3 Re: Ovjera kopija na stranom jeziku
preludezalude wrote:Malo si konfuzan sa ovim crveno oznacenim. Sudski tumac nece spojiti tvoj original sa svojim prevodom. Sudski tumac ce spojiti svoj prevod sa kopijom tvog originala i to se ovjeri u sudu. Nakon toga ti mozes to kopirati, ali moras ovjeriti kopije u Opcini ili kod notara da bi te kopije bile validne kao original.lusteruzraku wrote:Na koji nacin se ovjeravaju kopije na stranom jeziku ( koje trebam prevesti kod sudskog tumaca ) u Opcini.
Znam tek sam sad vidio to crveno , sto je rezultat umora i sitnih sati