Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Jedi slatko koliko želiš ali gledaj da je ostatak namirnica uravnotežen u smislu količine.Gledaj da ne jedeš slatkiše tipa otrova Mars,snikers i slične bezukusne američke instant gluposti.Slatko voće,kolači,čokolada,pekmezi i sokovi su ok,ma koliko po ženskim časopisima prali mozak i prodavali debilne dijete.Za prekidanje kasnih večera je dovoljno nekoliko dana pauze od te navike,i lako je za izdržati.
Ako već osjećaš potrebu za slatkom hranom, to ima svoj medicinski rezon,pa ne lupaj glavu sa dijetama i slično,već jedi kvalitetne slatkiše,uz dosta čiste vode,i bavi se nekom fizičkom aktivnošću koja ti je zabavna(ali koja umara i troši,ne mora biti dosadni džoging i sterilni fitnes)
Ja ti od srca preporučujem lagano i čvrsto biciklo,a u tašnici masnu,slatku i lješnjacima ispunjenu skupu čokoladu,ili pak veliki sladoled u momentu pauze.
Ne zaboravi da težina i debljanje nekad idu skupa sa dobi žene,genetskim nasljeđem,i često sa nekim stresnim periodom kad većina žena najmanje vodi računa o zdravlju i ishrani.
pesak wrote:Ja ne volim bas da jedem. Jedem samo kad moram. Jedini moj problem je uzasna potreba za slatkim. Jedem posle slatkog. Mogu svasta da jedem, svejedno mi je, ali kad je slatko u pitanju, tu pucam.
Slatko ili zivot.
Eto, samo kad bih znala kako da savladam tu potrebu za slatkim i sta da radim kad me uhvati kriza. Posebno uvece me uhvati kriza da hocu da jedem slatko. E, tu ne znam kako da se ponasam. Ovisnik sam od slatkog. Cini mi se da bih umrla kad ne bih pojela slatko.
Prosto, ne znam. To je prava ovisnost.
I ne znam meru. Neko pojede kockicu cokolade ili casu sladoleda. Ja pojedem odmah celu cokoladu ili celu kutiju sladoleda. Ne mogu da se zaustavim.
Ako nema slatkog, strasno sam nervozna, hocu da se svadjam, nemirna sam i agresivna.
...nemam pojma sta da radim.
totalni sam ovisnik.
Jel ima jos neko ovaj problem ? Link? Bilo sta ?
Ta sam. Isti simptomi. Ubijam bez razmisljanja kad me uhvati kriza. Opasna po zivot.
Pokusala dve sedmice bez....ne vrijedi. Pokusaj sa crnom cokoladom, 80% kakaa, meni je malo pomoglo.
Sva sreca pa mi ne utice na kilazu.
ne kontam zasto forsirate crnu cokoladu, pa ona zatvara stolicu i kilice se fino lijepe...bolje da s enajedete normalne cokolade...
kad smo kod slatkog u subotu pojedoh cini mi se 4 baklave, u nedjelju 2, juce 1 i evo sad opet 1 a dan tek poceo....