Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Moderator: anex
-
- Bosniak -
#1 Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Dobro jutro. Želim da smršam. Čitav svoj život sam debeo. Nikad nisam bio mršav. Imao sam par tih faza gdje sam imao kao eto neku liniju ali to nije bilo to. Uglavnom sada sam na oko 110-115 kilograma a visok sam 180 centimetara.
Imam 24 godine. Ne mogu više ovako. Kvaliteta života mi je nikakva. Dok moji vršnjaci uživaju u životu ja se patim sa velikom trbušinom i guzicom. Ako mi vjerujete stid me je hodati ulicom.
Ovisnik sam o hrani. Jedina pozitivna stvar koju sam napravio do sad a da se tiče prehrane je to što sam izbacio čokoladu prije godinu dana vjerovali ili ne. Ali sve to sam opet nadoknadio kroz razne sokove i slične stvari.
Pomozite mi da smršam jer više ovako ne mogu.
Imam 24 godine. Ne mogu više ovako. Kvaliteta života mi je nikakva. Dok moji vršnjaci uživaju u životu ja se patim sa velikom trbušinom i guzicom. Ako mi vjerujete stid me je hodati ulicom.
Ovisnik sam o hrani. Jedina pozitivna stvar koju sam napravio do sad a da se tiče prehrane je to što sam izbacio čokoladu prije godinu dana vjerovali ili ne. Ali sve to sam opet nadoknadio kroz razne sokove i slične stvari.
-
- Bosniak -
#2 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Kako da smršam?
-
90minut
#3 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Pa 115 je ništa ako kazes za sebe da si kao neki ovisnik o hrani.
Ja 26 imam sace 27 imam oko 135 i 1,86 visine forma je ok kucno biciklo imam pa ga odradim nekoliko puta u sedmici po jedno pola sata..
Sto se konkretno tebe tice cim ti trazis odgovore na forumu ništa od tebe nema..
Imaš dijeta hiljadu danas i ako imaš 115 kila pridržavaj se nje 6 mjeseci i trci svaki dan po 20 minuta sjebaces se kakve ces rezultate imati..
Tacnije sjebaces se nakon mjesec drug koji je isto negdje s kilazom kao ja to je uradio i hladno je za mjesec striktno se pridrzavajuci izgubio oko 10 kila mozda i vise sve je do brze hrane..
Al' eto ponavljam cim ti postavljaš pitanja ovdje znaci da nema ništa od tebe.
Ja 26 imam sace 27 imam oko 135 i 1,86 visine forma je ok kucno biciklo imam pa ga odradim nekoliko puta u sedmici po jedno pola sata..
Sto se konkretno tebe tice cim ti trazis odgovore na forumu ništa od tebe nema..
Imaš dijeta hiljadu danas i ako imaš 115 kila pridržavaj se nje 6 mjeseci i trci svaki dan po 20 minuta sjebaces se kakve ces rezultate imati..
Tacnije sjebaces se nakon mjesec drug koji je isto negdje s kilazom kao ja to je uradio i hladno je za mjesec striktno se pridrzavajuci izgubio oko 10 kila mozda i vise sve je do brze hrane..
Al' eto ponavljam cim ti postavljaš pitanja ovdje znaci da nema ništa od tebe.
- HAVANA
#4 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Vrlo jednostavno.Smanji jelo i povecaj fizicku aktivnost. 
-
moonca
#5 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Ako imas mogucnosti -jer ne znas kako da krenes- mozda bi ti bolje pomogao nutricionosta sa savjetima kako i koju hranu konzumirati.
I ne kukaj previse- malo si samo popunjen- brzo ces skinuti vishak.
I ne kukaj previse- malo si samo popunjen- brzo ces skinuti vishak.
-
emmir1
#6 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Pravilo broj 1
Nikakve dijete ti neće pomoći, pridržavat ćeš se dijete 3 mjeseca i mučit se, smršat ćeš i onda sve kile vratit.
Znači savjet, edukuj se o hrani, sve ti je dostupno na internetu.
Ne moraš se odricat čokolade, odrekni se sokova i svih keksova i slatkiša, čokoladu zadrži.
Izbaci sve proizvode koji imaju brašno i svaki dan šetaj po 2 sata.
Ima jako dobre i ukusne hrane koje možeš jesti a da ne gledaš jel 50 ili 100 grama kao što dijete preporučuju.
Napravi sebi kupus salatu, ubaci malo piletine ili sira...a možeś malo oraha i kockica jabuke i najedi se.
Znači promjena načina ishrane će dugoročno donijeti rezultat, dijete će samo da te smore
Gugl i edukuj se o hrani, imaš tablice namirnica i neka su ti u jelovniku one koje imaju najmanje ugljikohidrata
Nikakve dijete ti neće pomoći, pridržavat ćeš se dijete 3 mjeseca i mučit se, smršat ćeš i onda sve kile vratit.
Znači savjet, edukuj se o hrani, sve ti je dostupno na internetu.
Ne moraš se odricat čokolade, odrekni se sokova i svih keksova i slatkiša, čokoladu zadrži.
Izbaci sve proizvode koji imaju brašno i svaki dan šetaj po 2 sata.
Ima jako dobre i ukusne hrane koje možeš jesti a da ne gledaš jel 50 ili 100 grama kao što dijete preporučuju.
Napravi sebi kupus salatu, ubaci malo piletine ili sira...a možeś malo oraha i kockica jabuke i najedi se.
Znači promjena načina ishrane će dugoročno donijeti rezultat, dijete će samo da te smore
Gugl i edukuj se o hrani, imaš tablice namirnica i neka su ti u jelovniku one koje imaju najmanje ugljikohidrata
- beni-bu-man
#7 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Imao sam 168kg sad 150kg promjenio ishranu ( izbacio hljeb slatkise gricklaice fast food mislim da ne trebam pametovat sta je sve ne valja jest...) I idem 3 put sedmicno u teretanu.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#8 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
U jebotebeni-bu-man wrote:Imao sam 168kg sad 150kg promjenio ishranu ( izbacio hljeb slatkise gricklaice fast food mislim da ne trebam pametovat sta je sve ne valja jest...) I idem 3 put sedmicno u teretanu.
- beni-bu-man
#10 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
I haj stisni muda pa me banujBobi wrote:U jebotebeni-bu-man wrote:Imao sam 168kg sad 150kg promjenio ishranu ( izbacio hljeb slatkise gricklaice fast food mislim da ne trebam pametovat sta je sve ne valja jest...) I idem 3 put sedmicno u teretanu.
- Bloo
- Globalna šefica
#11 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
To glavonjooobeni-bu-man wrote:Imao sam 168kg sad 150kg promjenio ishranu ( izbacio hljeb slatkise gricklaice fast food mislim da ne trebam pametovat sta je sve ne valja jest...) I idem 3 put sedmicno u teretanu.
- dzejkej
#12 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
sokovi - imam isti problem. to su sve bespotrebne i viska kalorije..- Bosniak - wrote:
ja sam nekad isla kod doktorice nutricionistkinje u Vrazovoj. ne znam da li jos uvijek imaju to savjetovaliste ali vrijedi probati. dobices plan ishrane pa probaj. nista ne kosta a mozes samo biti na dobitku (odnosno gubitku kilograma
mlad si. nema razloga da ne ulozis malo truda pa da budes u top formi
- insomnia78
#14 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Sta ces uraditi. Sjest ces na njega?beni-bu-man wrote:I haj stisni muda pa me banujBobi wrote:U jebotebeni-bu-man wrote:Imao sam 168kg sad 150kg promjenio ishranu ( izbacio hljeb slatkise gricklaice fast food mislim da ne trebam pametovat sta je sve ne valja jest...) I idem 3 put sedmicno u teretanu.
- beni-bu-man
#15 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Pojesti cu gainsomnia78 wrote: Sta ces uraditi. Sjest ces na njega?
-
l33t
#16 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Definitivno izbaci sokove, gazirano pa cak gusti ili cappy sve je to vjestacko. Voda je najbolje pice. Hljeb smanjiti i nemoj jesti kasno navece. Jedan jaran se pridrzavao dijete (bez hljeba i nije jeo iza 6 navece) Prepolovio se.
Naravno hodanje, teretana i slicno. Nije to strasna kilaza, nije jos kasno skinuti visak !
Naravno hodanje, teretana i slicno. Nije to strasna kilaza, nije jos kasno skinuti visak !
-
moonca
#17 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
hm ..meni si isti...beni-bu-man wrote:Imao sam 168kg sad 150kg promjenio ishranu ( izbacio hljeb slatkise gricklaice fast food mislim da ne trebam pametovat sta je sve ne valja jest...) I idem 3 put sedmicno u teretanu.
-
moonca
#18 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Pa ako doda kg oraha, koliko mu treba da se najede - opet na istomIma jako dobre i ukusne hrane koje možeš jesti a da ne gledaš jel 50 ili 100 grama kao što dijete preporučuju.
Treba jesti ono sto ne volis.
Dajte ga meni 7 dana...
- славянин
#19 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Jaja,tunjevina i ananas navece kada se slatko pozeli (NISTA drugo ) (i u mjeri naravno a ne omlet od 20 jaja
- 3x 2+tunjevina je ok)... samo ponavljati do zeljene tezine - i da moze kafa sa natrenom,limunada i slicno.A ako bas ono si poguzija i neces da budes gladan kupi casein (vrsta proteina koji se vari u stomaku oko 4-5 sati) i imat ces ciglu u stomaku sigurno neces biti gladan 
Malo na biciklo ili setnja duza.. moras drzati metabolizam da nebi tijelo krenulo u "sleep mode" , isto kupi sebi centrum ili neke druge multivitamin tablete da nakodnadis eventualni nedostatak vitamina i minerala.
Malo na biciklo ili setnja duza.. moras drzati metabolizam da nebi tijelo krenulo u "sleep mode" , isto kupi sebi centrum ili neke druge multivitamin tablete da nakodnadis eventualni nedostatak vitamina i minerala.
- insomnia78
#20 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Navuci se na dandaru
- ćiribiribela
#21 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Smrsati je lako, valja odrzavati 
-
moonca
#22 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Jesi li ti u 'vitkoj' liniji ??ćiribiribela wrote:Smrsati je lako, valja odrzavati
-
moonca
#23 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
sta je to...insomnia78 wrote:Navuci se na dandaru
- insomnia78
#24 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
Speedmoonca wrote:sta je to...insomnia78 wrote:Navuci se na dandaru
-
moonca
#25 Re: Ovisnik sam o hrani a želim da smršam!
insomnia78 wrote:Speedmoonca wrote:sta je to...insomnia78 wrote:Navuci se na dandaru