na koliko bi se procesor amd 64 3200+ mogao overclocknut, a da pritom sistem ostane stabiolan.
odnosno da bude optimalan, a ne maximalan jer bi moglo izazvat nekoliko komplikaciaj
overclockina
Moderator: Benq
- sffovac
-
Lisac
prije no dobijesh odgovor daj nam josh malo podataka.
koja je matichna plocha?
na koliko se mozhe podesiti FSB (100, 133, 166, 200 ...)?
imash li u biosu opciju za multiplikaciju?
koji je procesor 2.0 ili 2.2 GHz?
koliki mu je Cache 512 KB ili 1 MB?
koliko imash RAM-a i koji je?
shta je optimalno?
do kakvih komplikacija mozhe doci?
a da prodash taj shto imash i odesh kupiti procesor od jedno 40 GHz, mozhda ti bude dovoljno "jak" a i lakshe je to nego se zajebavat'
:D:D
koja je matichna plocha?
na koliko se mozhe podesiti FSB (100, 133, 166, 200 ...)?
imash li u biosu opciju za multiplikaciju?
koji je procesor 2.0 ili 2.2 GHz?
koliki mu je Cache 512 KB ili 1 MB?
koliko imash RAM-a i koji je?
shta je optimalno?
do kakvih komplikacija mozhe doci?
a da prodash taj shto imash i odesh kupiti procesor od jedno 40 GHz, mozhda ti bude dovoljno "jak" a i lakshe je to nego se zajebavat'
- sffovac
let start from begining
nepismen nisam, a da lose kucam to je fakat tako
skontom sam sta hocu, malo lafo cito po netu
pa optimalno je to da ga ne napucam toliko visoko da mi sitem padne kad ga ukljucim i da mi ne stopa jer prevelika frekvencija moze izazvati #dugotrajniji" rok upotrebe od nekoliko mjeseci
a sto se tice 64 bitnih procesora pa mi smo u velikom zaostatku, pa ni ne znamo ni kako to izgleda, cast izuzecima koji robu nabavljaju iz nama susjednih zemalja evropske unije
evo gledam ko nas dodje neki osrednje dobar paket sa procesorom od 2.2 ghz, dok je onaj "prva liga" 2.8 ghz, jos kazes sta cu vise, dok je zadnji koji se skoro izasao na svjetsko trziste 3.8 ghz, pa ti racunaj kolika je to razlika
ma nemam ti ja ni 3.2, vec celeron od 1 ghz, skontaj na cemu radim, pa sam konto ono ako kad u blizoj buducnosti bude kakvih "parica" uzet nesto da mi moze biti bar par godina, naravno sto se procesora tice
nepismen nisam, a da lose kucam to je fakat tako
skontom sam sta hocu, malo lafo cito po netu
pa optimalno je to da ga ne napucam toliko visoko da mi sitem padne kad ga ukljucim i da mi ne stopa jer prevelika frekvencija moze izazvati #dugotrajniji" rok upotrebe od nekoliko mjeseci
a sto se tice 64 bitnih procesora pa mi smo u velikom zaostatku, pa ni ne znamo ni kako to izgleda, cast izuzecima koji robu nabavljaju iz nama susjednih zemalja evropske unije
evo gledam ko nas dodje neki osrednje dobar paket sa procesorom od 2.2 ghz, dok je onaj "prva liga" 2.8 ghz, jos kazes sta cu vise, dok je zadnji koji se skoro izasao na svjetsko trziste 3.8 ghz, pa ti racunaj kolika je to razlika
ma nemam ti ja ni 3.2, vec celeron od 1 ghz, skontaj na cemu radim, pa sam konto ono ako kad u blizoj buducnosti bude kakvih "parica" uzet nesto da mi moze biti bar par godina, naravno sto se procesora tice