jeli pitao terzica sto on skija u austriji a ne u svom travniku ili na nekoj bh planini?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šuk: Ovdje je ljepše nego u Koloradu ili Njemačkoj
Bio je ovo lijep skup gdje smo razgovarali, a uspjeli smo i skijati, kazao je komandant NATO štaba u BiH
Protekla dva dana Vlašić i hotel "Babanovac" ugostili su visoke oficire Oružanih snaga BiH i NATO-a, a njima su se pridružili predsjedavajući Vijeća ministar BiH Adnan Terzić i više uglednih bh. privrednika.
Domaćini susreta bili su generalni direktor Konfekcije "Borac" Mehmed Čorhodžić i general Sakib Forić.
Visoki gosti imali su priliku uživati u ljeptama Vlašića, a najuzbudljiviji dio dvodnevnog boravka bio je odlazak na noćno skijanje. Oduševljenje nije krio general Stiven Šuk, komandant NATO štaba u BiH:
- Zaista je prelijepo. Bio sam u Koloradu, u Njemačkoj, obišao sam mnoga svjetska skijališta, ali ovdje je zaista ljepše.
Ideju za druženje generala dao je upravo general Šuk još dok je bio komandant SFOR-a. On je pozvao sve generale iz Oružanih snaga BiH i predložio druženje izvan Sarajeva kako bi se upoznao s domaćim poslovnim ljudima.
- Uz podršku generala Podžića ovo je naš treći susret. Ovdje sam se upoznao s direktorom Konfekcije "Borac", a pridružio nam se i predsjedavjući Terzić. Bio je ovo lijep skup gdje smo razgovarali, a uspjeli smo i skijati - kazao nam je general Šuk.
K. KAVAZOVIĆ
Ko je sve bio na Vlašiću
Na Vlašiću su bili generali Sifet Podžić, načelnik Združenog štaba OSBiH, Vlado Džojić, komandant Operativne komande OSBiH, Hajrudin Grabovica komandant ZKVF, Miladin Milojčić, zamjenik komandanta Združenog štaba OSBiH, Mirko Tepšić, zamjenik komandanta Operativne komande, Sakib Forić, zamjenik komandanta OK i Rizvo Pleh, glavni inspektor Ministarstva odbrane BiH. Pored domaćina Čorhodžića, privrednike je dostojno reprezentovao Nihad Imamović.