Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
almin-78

#1 Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by almin-78 »

Sejh Hadzimejlic je preselio na ahiret,da mu Allah podari dzennet.amin

evo jedan tekst o njemu od prije par mjeseci

Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Image

Ova ze­mlja ni­je da­le­ko od pro­mje­na, tre­ba na­rod da ima još ma­lo strplje­nja. Re­kao je to ju­čer za "San" šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić.

Bran­ko­vić ga slu­ša

Pri­mio nas je u svom do­mu u Ka­ću­ni­ma na­do­mak Foj­ni­ce, gdje je je na­pra­vio po­li­kli­ni­ku u ko­joj se li­je­če i li­je­čit će se obo­lje­li od ko­žnih bo­les­ti, epi­lep­si­je i ovi­sni­ci od dro­ge.

Re­kao nam je da će se po­li­ti­čka si­tu­aci­ja u Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni ri­je­ši­ti, da će na­rod ži­vje­ti bo­lje vrlo brzo.

- Ni­kad ni­sam bio ni­ti pro­tiv ko­ga, sva­ko ima svo­je, ali kad je Mi­lo­rad Do­dik dir­nuo u BiH, u na­rod, to me do­tu­klo. Ne­će on go­di­ne do­če­ka­ti, nje­go­vo je ot­pje­va­no. Ne smi­jem pu­no o to­me go­vo­ri­ti i svo­je taj­ne ot­kri­va­ti, jer on­da uma­njim moć svog li­je­če­nja - re­kao nam je šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić.

Bo­snu je, ka­že nam, "mno­go po­re­me­tio ovaj preo­kret" i da "ova­kva slo­bo­da ni­je za čo­vje­ka".

- Sve je ovo sad ne­po­vje­re­nje, je­dni dru­gi­ma ne vje­ru­ju - ka­že on.

Šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić, ko­ji ni sam ne zna ko­li­ko je na­ro­da izli­je­čio, ko­li­ko je svi­je­tu po­mo­gao, do­la­ze i po­moć tra­že i ja­vne li­čnos­ti. Ka­že nam da mu do­la­ze tri mi­nis­tra, ne že­le­ći da im se ime­na spo­mi­nju, pi­ta­ju o svo­joj si­tu­aci­ji i tra­že sa­vjet.

- Ja im ka­žem što će se i kad de­si­ti i to im i bu­de - ka­že šejh.

Pri­čao nam je da je do­bar pri­ja­telj sa pre­mi­je­rom Fe­de­ra­ci­je Ne­dža­dom Bran­ko­vi­ćem, ko­ji ga vo­li slu­ša­ti dok pri­ča. Vo­li ga slu­ša­ti i na­rod, uvje­ri­li smo se. To­kom na­še po­sje­te, na svi­ma otvo­re­na vra­ta šej­ha ha­dži Me­su­da ef. Ha­dži­mej­li­ća lju­di su do­la­zi­li da tra­ži po­moć, za se­be ili ne­kog svog.

- Sre­tan sam zbog ove po­li­kli­ni­ke ko­ju sam na­pra­vio. Ja u ci­je­lom svi­je­tu imam lju­de ko­je sam li­je­čio. Na go­diš­nji­cu ove po­li­kli­ni­ke po­zvat ću sve one ko­je sam li­je­čio i po­ka­za­ti im Kur'an ko­ji ih je izli­je­čio. Ho­ću da se pri­ča i ka­zu­je da u Bo­sni ima je­dna bol­ni­ca ko­ja li­je­či nar­ko­ma­ni­ju - ot­kri­va nam šejh Ha­dži­mej­lić.

Dži­ni one­spo­so­be čo­vje­ka

Po­li­kli­ni­ka "Ha­dži­mej­lić" je­di­na je u BiH ko­ja po­red kla­si­čne me­di­ci­ne pa­ci­jen­ti­ma nu­di i al­ter­na­ti­vnu i du­ho­vnu me­di­ci­nu. Ova us­ta­no­va ima 28 kre­ve­ta, ku­hi­nju, pros­to­ri­ju za du­ho­vnu me­di­ci­nu, kao i je­dnu ve­li­ku pros­to­ri­ju u ko­joj se pri­ma­ju pa­ci­jen­ti.

Iz te so­be, ka­ko smo sa­zna­li, sve i kre­će.

Na­ime, u toj pros­to­ri­ji pri­li­kom pri­je­ma i pre­gle­da, odre­đi­vat će se da li je ne­ko­me po­tre­bna du­ho­vna, al­ter­na­ti­vna ili kla­si­čna me­di­ci­na. U pri­ze­mlju zgra­de ko­je se pros­ti­re na vi­še od 500 kva­dra­tnih me­ta­ra, na­la­ze se or­di­na­ci­je - gi­ne­ko­lo­ška, ul­tra­zvu­čna, in­ter­nis­ti­čka, sto­ma­to­lo­ška... U ove or­di­na­ci­je, ka­ko sa­zna­je­mo, do­la­ze da ra­de i lje­ka­ra iz Sa­ra­je­va.

Jer, ka­že nam šejh ha­dži Ha­dži­mej­lić, "mi­slim sa­mo na na­rod i že­lim da im pru­žim me­di­cin­sku za­šti­ti­tu".

- Ima bo­les­ti ko­je me­di­ci­na ne mo­že ot­kri­ti. Lju­di zna­ju bi­ti bi­je­sni, lu­di, izlu­đe­ni. To je na­pad zlih du­ho­va i ta­da tre­ba uči­ti, ma uvi­jek tre­ba uči­ti su­re iz Kur'ana, do­ve..., da bi se čo­vjek dži­na, zlih du­ho­va, oslo­bo­dio. Šej­tan ima dru­gu ulo­gu, da uda­lja­va čo­vje­ka od spo­me­na Bo­ži­jeg ime­na, da ne kla­nja, da psu­je. Dži­ni one­spo­so­be čo­vje­ka u ra­du, oni gle­da­ju na mo­me­nat ka­da mo­gu pri­či čo­vje­ku - ka­že šejh Ha­dži­mej­lić.

Ka­že nam da je na­slje­dnik ve­li­kih pre­da­ka, ve­ći­nom in­te­le­ktu­ala­ca Ha­dži­mej­li­ća. Ot­kri­va nam da je sve ono što zna, na­sli­je­dio od svog oca, ko­ji je imao dva fa­kul­ta­ta i ko­ji je bio ob­da­ren Bo­ži­jom pri­ro­dnom pa­me­ću. Bio je, za ra­zli­ku od sa­daš­nje omla­di­ne, šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić, pri­zna­je nam, po­ko­ran svom ocu, po­slu­šan, uslu­žan...

- Slu­šao sam nje­go­va pre­da­va­nja i ta­ko sam od nje­ga sa­mo učio. Ta­ko ja li­je­čim sve one ko­ji upa­dnu u te­šku ži­vo­tnu si­tu­aci­ju, one ko­ji su kre­nu­li za po­šas­ti­ma... - ka­že na kra­ju raz­go­va­ra šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić.

E. Ča­uše­vić

Učio na vo­du

- Ja na­rod li­je­čim sa­mo po za­ko­nu, Kur'anu. Po­zi­va­li su me mno­gi ro­di­te­lji da im po­mo­gnem kad se nji­ho­va dje­ca, si­no­vi ili kće­ri, za­tvo­re u so­be i ne­će da iza­đu. Ro­di­te­lji su im mo­gli sa­mo kad to­kom da­na na­krat­ko otvo­re vra­ta, uba­ci­ti hra­nu da je­du. Mno­gim sam stu­den­ti­ma uče­ći im na vo­du ko­je se na­pi­ju pred ispi­te ola­kša­vao da po­lo­že i sa­vla­da­ju te­ške za­dat­ke - pri­sje­ćao se ju­čer šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić, ko­ji i da­lje po­ma­že oni­ma ko­ji­ma je po­moć po­tre­bna.

Pri­ro­dno, iz dže­ne­ta

To­kom ne­da­vnog bo­rav­ka u Sa­ra­je­vu, pri­ča nam, po­moć šej­ha ha­dži Me­su­da ef. Ha­dži­mej­li­ća za­tra­ži­la je maj­ka či­ji se sin bio bo­les­tan. Do­ve­la je di­je­te sa so­bom i od šej­ha tra­ži­la da je pri­mi, a po­što ni­je mo­gao, ta že­na ga je za­mo­li­la da joj si­na sa­mo ru­kom po­mi­lu­je po li­cu.

- Po­mi­lo­vao sam ga i di­je­te je po­sli­je oz­dra­vi­lo. Po­mo­gao sam mno­gim lju­di­ma da do­bi­ju dje­cu ko­ju pri­je to­ga ni­su mo­gli ima­ti. Ja ko­ris­tim sa­mo ono što je pri­ro­dno, što je iz dže­ne­ta, što je Bog dao - ka­že šejh Ha­dži­mej­lić.
Drvosjeca iz Dejcica

#2 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

almin-78 wrote:Sejh Hadzimejlic je preselio na ahiret,da mu Allah podari dzennet.amin
Neka mu dragi Allah podari dzennet.
callmethebreeeze

#3 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by callmethebreeeze »

ja u ovu "vrstu" lijecenja ne vjerujem. :roll: :roll: :roll: :-) ima li iko na ovom forumu da je patio od necega i da se izlejecio na nacin o kojem ovaj sejh rahmetli prica?
@Žurnalista

#4 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by @Žurnalista »

madner wrote::lol:

Moras prijavit post. Samo sumnjam da ce neko sljediti logiku. :D
Hajde nema veze, ne prijavljujem, barem ne sad za sad :mrgreen:

ali ne mogu da ne kažem da je E. Čaušević
inače moja nekadašnja radna kolegica Elma Čaušević tako traljavo napisala ovaj tekst - da je mene sramota
iako nemam ništa s tim :!:

da bi se pisalo o bilo čemu mora se prije svega poznavati materija o kojoj se piše/izvještava
a nije naodmet i poznanstvo sa osobom o kojoj se piše

onaj ko nije poznavao rahmetli šejha i neko ko nije čuo šta sve on zna i šta je sve uradio u svom životu - nakon ovog njenog teksta može samo zaključiti jedno a to je: evo ga, još jedan u nizu ublehaša i vidovitih....

Stvarno, tako traljavo i površno urađen tekst o čovjeku = o kojem se može saga čitava izvesti....... :| :| :|
callmethebreeeze

#5 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

madner wrote:O Lado, pa dugo te nije bilo.

Tekst je objektivan, a trebalo bi napisati sagu o nasim ljudima koji pored doktora idu ovim narodnim ljekarima.
trebalo bi napisati naucnu studiju.
:-) :-) :-)
@Žurnalista

#6 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by @Žurnalista »

callmethebreeeze wrote:

Tekst je objektivan, a trebalo bi napisati sagu o nasim ljudima koji pored doktora idu ovim narodnim ljekarima.
trebalo bi napisati naucnu studiju.
:-) :-) :-)
Postoje već, ne jedna nego više njih....treba li sažetak? ;-)
callmethebreeeze

#7 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

@Žurnalista wrote:
Postoje već, ne jedna nego više njih....treba li sažetak? ;-)
hajde, daj, da vidim, ociju ti.
madner

#8 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by madner »

@Žurnalista wrote:

ovakvim?
eto vidiš, što čine predrasude
pa nije riječ o vidovitoj bebi i đemili
no, nejse
ne ispravljah krive drine i ukorijenje predrasude koje graniče sa neznanjem i neupućenosti!
Jok ljekar pravi:

- Ja na­rod li­je­čim sa­mo po za­ko­nu, Kur'anu. Po­zi­va­li su me mno­gi ro­di­te­lji da im po­mo­gnem kad se nji­ho­va dje­ca, si­no­vi ili kće­ri, za­tvo­re u so­be i ne­će da iza­đu. Ro­di­te­lji su im mo­gli sa­mo kad to­kom da­na na­krat­ko otvo­re vra­ta, uba­ci­ti hra­nu da je­du. Mno­gim sam stu­den­ti­ma uče­ći im na vo­du ko­je se na­pi­ju pred ispi­te ola­kša­vao da po­lo­že i sa­vla­da­ju te­ške za­dat­ke - pri­sje­ćao se ju­čer šejh ha­dži Me­sud ef. Ha­dži­mej­lić, ko­ji i da­lje po­ma­že oni­ma ko­ji­ma je po­moć po­tre­bna.

Pri­ro­dno, iz dže­ne­ta

To­kom ne­da­vnog bo­rav­ka u Sa­ra­je­vu, pri­ča nam, po­moć šej­ha ha­dži Me­su­da ef. Ha­dži­mej­li­ća za­tra­ži­la je maj­ka či­ji se sin bio bo­les­tan. Do­ve­la je di­je­te sa so­bom i od šej­ha tra­ži­la da je pri­mi, a po­što ni­je mo­gao, ta že­na ga je za­mo­li­la da joj si­na sa­mo ru­kom po­mi­lu­je po li­cu.

- Po­mi­lo­vao sam ga i di­je­te je po­sli­je oz­dra­vi­lo. Po­mo­gao sam mno­gim lju­di­ma da do­bi­ju dje­cu ko­ju pri­je to­ga ni­su mo­gli ima­ti. Ja ko­ris­tim sa­mo ono što je pri­ro­dno, što je iz dže­ne­ta, što je Bog dao - ka­že šejh Ha­dži­mej­lić.

:roll:

De mi objasni kako je ovo pomoglo, osim placebo efektom?
Mrs.Zurbrigen

#9 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by Mrs.Zurbrigen »

madner wrote:
callmethebreeeze wrote:madner, pusti curu na miru. zadeverala se oko duzine rukava i hidzaba.
:-) :D :D
Nije to do toga, covjek moze biti vjernik i ne vjerovat u sihre.

ja o tome pojma nemam, ali bih bila zahvalna ako bi mi netko mogao objasniti tu vrstu medicine. meni zvuci malo ezotericno...
Epitop

#10 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by Epitop »

Meni je smiješna njegova priča da zna tajne i budućnost. Svaki Musliman će reči da samo Allah zna šta će se desiti u budućnosti, a ne neki čovjek.
Apostate

#11 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by Apostate »

Kod koga li je sejh polagao anatomiju... :-)
black

#12 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by black »

morate li na svakoj temi prosipati shuplju
callmethebreeeze

#13 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

reci nam imena knjiga, sami cemo guglati.
@Žurnalista

#14 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by @Žurnalista »

callmethebreeeze wrote:reci nam imena knjiga, sami cemo guglati.
a sta te interesuje :mrgreen:

djela o alternativnim=nekonvencionalnim metodama liječenja

ili psihofrojdovske analize populacije koja prakticira istu?
callmethebreeeze

#15 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

@Žurnalista wrote:

pa ti si branile te metode i rekla da postoje naucni dokazi da to funkcionise, i obecala da ces nam predociti studije koje tvrde isto. e, to ja zelim da v idim,
Esma_saida

#16 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by Esma_saida »

ne moze se dokazati,u to se vjeruje,to je duhovno.Ja sam ubjedjena da postoji,jer su meni bliske osobe prosle kroz sihre..ne moze mi niko reci da to ne postoji kada sam vidjela svojim ocima rezultate toga
@Žurnalista

#17 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by @Žurnalista »

callmethebreeeze wrote:
@Žurnalista wrote:

pa ti si branile te metode i rekla da postoje naucni dokazi da to funkcionise, i obecala da ces nam predociti studije koje tvrde isto. e, to ja zelim da v idim,

vidis sta se desava kad na temu ulijeces k'o padobranac i ne citas postove vec izmedju redova :skoljka:
ne branim niti osporavam!
vec kazem da postoje djela i naucne studije koje su se bavile vec postavljenim pitanjem=zasto ljudi idu kod parapsihologa i dr ublehasa i zasto im vjeruju. Haj' sad ispočetka :run:
Apostate

#18 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by Apostate »

Esma_saida wrote:ne moze se dokazati,u to se vjeruje,to je duhovno.Ja sam ubjedjena da postoji,jer su meni bliske osobe prosle kroz sihre..ne moze mi niko reci da to ne postoji kada sam vidjela svojim ocima rezultate toga
sad si me zainteresovala! sta se dogodilo tacno s tim ljudima?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#20 Re: Ovakva sloboda nije za čovjeka!

Post by dr.gog »

Dobar daaan. :) Tema je očišćena od začatavanja&trolovanja.

napomena

Lijepo vas molim , da ne posmatrate teme kao poligon za ispucavanje ironije naspram vama neprihvatljivih stavova.
Ukoliko nemate razložan komentar na postavljeni tekst, ignorišite ga umjesto da razvodnjavate,začatavate i pride lošim humorom vrijeđate nekoga ko postavi najobičnije pitanje(za šta forum i služi).Satira je najjače oružje protiv gluposti, ali samo dok ne počne da vrijeđa ljude koji sa poentom satire veze nemaju :) .

Hvala. :kravata:
Post Reply