Ovako se Europa brani od poplava!
- BHCluster
#1 Ovako se Europa brani od poplava!
Kratke upute nasim politicarima od drzavnog, entitetskog, kantonalnog i opstinskog...
- gnjev
#2 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Ovo bi bekto znao napravit
-
celava_dlaka
-
howdy
#4 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
ovo ako se ne bi zavarilo ne bi se vise ni zateklo tu 
- McMoy
#5 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
gnjev wrote:Ovo bi bekto znao napravit
A braća rastaviti i preprodati.
Vreće sa pijeskom su vrhunac tehnologije koju možemo sebi priuštiti.
- BHCluster
#6 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Onda ce mo da plivamo u mulju i govnima...
- Havatar
#7 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Koji su nedostaci ovoga posto i to mora da se zna da bi se govorilo o nabavci 
- BHCluster
#8 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Da se nema volje to jeste da je 200 000 000 KM otislo za krpljenje budjeta zadnjih 10 godina.Havatar wrote:Koji su nedostaci ovoga posto i to mora da se zna da bi se govorilo o nabavci
- madner
#9 Re: Ovako se Europa brani od poplava!

Fin je to EPP, ovo je stvarnost prije godinu dana.
- BHCluster
#10 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
madner wrote:
Ono kada se na vrijeme reaguje imas ovo
A ako idemo grlom u jagode onda imas to sto si ti naveo.
- madner
#11 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Hoces reci da su Njemci bili nespremni?
Imas li kakvu sliku Salzburga prosle godine?
- BHCluster
#13 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Kako mogu biti spremni a tako se nest desi?madner wrote:Hoces reci da su Njemci bili nespremni?
- madner
#14 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Ne kontam sta si pokusao reci, stekao sam dojam da porices da su prosle godine gradovi u centralnoj Evropi bili pod vodom.
- BHCluster
#15 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Nisu bili oni sto su bili spremni a oni sto su mislili da su nedodirljivi jesu.madner wrote:Ne kontam sta si pokusao reci, stekao sam dojam da porices da su prosle godine gradovi u centralnoj Evropi bili pod vodom.
- It_is_a_Leclerc
#16 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Naša realnost su ono dvoje idiota koji u Živnicama rokaju smeće u rijeku koja na samo 200 metara dalje plavi ljudima kuće. To smo mi, to je budućnost ove zemlje. Razmišljati o nama kao o društvu koje ima dovoljno pameti, obrazovanja i smjelosti da se pripremi za nepogode, umjesto redovnog uništavanja rijeka i njihove eksploatacije do granica zdravog razuma, a onda moljakanja "Help Baznija", hvatanja za glavu, i vrijeđanja inteligencije u stilu da smo mi Nuhov narod kojeg je Bog potopio, je jednostavno neutemeljeno.
- limeni
#17 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
It_is_a_Leclerc wrote:Naša realnost su ono dvoje idiota koji u Živnicama rokaju smeće u rijeku koja na samo 200 metara dalje plavi ljudima kuće. To smo mi, to je budućnost ove zemlje. Razmišljati o nama kao o društvu koje ima dovoljno pameti, obrazovanja i smjelosti da se pripremi za nepogode, umjesto redovnog uništavanja rijeka i njihove eksploatacije do granica zdravog razuma, a onda moljakanja "Help Baznija", hvatanja za glavu, i vrijeđanja inteligencije u stilu da smo mi Nuhov narod kojeg je Bog potopio, je jednostavno neutemeljeno.
izgleda nam je priroda samo vratila ono sto smo trpali u rijeke godinama, bile to plasticne kese, namjestaj ili automobili
- BHCluster
#18 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Kao sto sam vec napisao iznad; Onda ce mo da plivamo u mulju i govnima...It_is_a_Leclerc wrote:Naša realnost su ono dvoje idiota koji u Živnicama rokaju smeće u rijeku koja na samo 200 metara dalje plavi ljudima kuće. To smo mi, to je budućnost ove zemlje. Razmišljati o nama kao o društvu koje ima dovoljno pameti, obrazovanja i smjelosti da se pripremi za nepogode, umjesto redovnog uništavanja rijeka i njihove eksploatacije do granica zdravog razuma, a onda moljakanja "Help Baznija", hvatanja za glavu, i vrijeđanja inteligencije u stilu da smo mi Nuhov narod kojeg je Bog potopio, je jednostavno neutemeljeno.
- It_is_a_Leclerc
#19 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Nema nam druge.
Društvo u kome je 50 % stanovništva elementarno nepismeno, bolju sudbinu i ne zaslužuje.
Društvo u kome je 50 % stanovništva elementarno nepismeno, bolju sudbinu i ne zaslužuje.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#20 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
ma ne ce moBHCluster wrote:Kao sto sam vec napisao iznad; Onda ce mo da plivamo u mulju i govnima...It_is_a_Leclerc wrote:Naša realnost su ono dvoje idiota koji u Živnicama rokaju smeće u rijeku koja na samo 200 metara dalje plavi ljudima kuće. To smo mi, to je budućnost ove zemlje. Razmišljati o nama kao o društvu koje ima dovoljno pameti, obrazovanja i smjelosti da se pripremi za nepogode, umjesto redovnog uništavanja rijeka i njihove eksploatacije do granica zdravog razuma, a onda moljakanja "Help Baznija", hvatanja za glavu, i vrijeđanja inteligencije u stilu da smo mi Nuhov narod kojeg je Bog potopio, je jednostavno neutemeljeno.
- BHCluster
#21 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Natural selection, zar nije do 'pismeniH' da se brinu za none druge?It_is_a_Leclerc wrote:Nema nam druge.
- madner
#22 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Gdje je kriterij predpostavljam da ako je grad potopljen isti nije bio spreman a ako nije onda je bio spreman. Ovo se inace zove objektivno ocjenjivanje situacije.BHCluster wrote:Nisu bili oni sto su bili spremni a oni sto su mislili da su nedodirljivi jesu.madner wrote:Ne kontam sta si pokusao reci, stekao sam dojam da porices da su prosle godine gradovi u centralnoj Evropi bili pod vodom.
- homega
#23 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Na fotografiji je njemački grad Grimma, sprijeda je zgrada Gimnazija St. Augustin, koju je 2013. godine poplavila rijeka Mulde - http://www.dw.de/opet-pod-vodom/a-16866084madner wrote:
Aluminijska ograda sa videa je korisna, ali ako se postavi prije poplava. Međutim, problem ove ograde je njena neupotrebljivost u danima bez poplava, problem je skladištenje ogromne količine stubova i ploča. Problem je takođe i kopanje rupa za temelje. Te rupe moraju biti jako brzo iskopane prije poplave, ili već otprije biti spremne da prihvate stubove.
Koja je cijena ove ograde?
- BHCluster
#24 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
Ma ne kolega, kriterij je da ako se nalazis u takvom okruzenju nadlezni bih trebali da se pobrinu da ovakve stvari nedesavaju ipak se ubere porez za ovakve stvari. A ako cemo bacati lovu onda...madner wrote: Gdje je kriterij predpostavljam da ako je grad potopljen isti nije bio spreman a ako nije onda je bio spreman. Ovo se inace zove objektivno ocjenjivanje situacije.
- BHCluster
#25 Re: Ovako se Europa brani od poplava!
S ve to sto si naveo/la je ok, a suprotno vome imamo sta ovo sto sada gledamo sto je jos skuplje. Zamisli samo gdje ce zavrsiti one vrece sa pijeskom koje su kontaminirane?homega wrote:Na fotografiji je njemački grad Grimma, sprijeda je zgrada Gimnazija St. Augustin, koju je 2013. godine poplavila rijeka Mulde - http://www.dw.de/opet-pod-vodom/a-16866084madner wrote:
Aluminijska ograda sa videa je korisna, ali ako se postavi prije poplava. Međutim, problem ove ograde je njena neupotrebljivost u danima bez poplava, problem je skladištenje ogromne količine stubova i ploča. Problem je takođe i kopanje rupa za temelje. Te rupe moraju biti jako brzo iskopane prije poplave, ili već otprije biti spremne da prihvate stubove.
Koja je cijena ove ograde?