Outlet garderoba

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
chojk

#1 Outlet garderoba

Post by chojk »

Pozdrav,

Gdje se moze jeftino nabaviti outlet garderoba ? Slao sam upite po raznim firmama(vecinom njemacka) i sve je preskupo.
Konkretno zanima me C&A,Esprit,Quiksilver,Basefield i sl. marke.
rekla-kazala

#2 Re: Outlet garderoba

Post by rekla-kazala »

Želiš otvoriti outlet trgovinu ?
Koliko ja znam ne postoje firme koje imaju samo outlet trgovine nego firme koje imaju više normalnih trgovina određenog brenda povuku robu koja se nije prodala u protekloj sezoni i onda takvu robu prodaju po sniženoj cijeni u outlet trgovini. Većina naših trgovaca takvu robu snizi u istoj trgovini a ako je ne proda onda je iduće godine tuši po skoro istoj cijeni kao i novu kolekciju.
Nabavna cijena odjeće i obuće je uglavnom 20 do 25 % preporučene prodajne cijene tako da bi bilo preskupo nabavljati staru kolekciju osim ako je cijena totalna bagatela.
Primjetio sam u Bingu da prodaju odjeću koja bi mogla poticati iz outlet trgovina. Ima tu i Esprita i Tom Tailora. Moja žena je kupila kćerki odličnu duksericu na kojoj je bila etiketa sa cijenom od pedesetak eura za 20 KM.
vjesticanametli

#3 Re: Outlet garderoba

Post by vjesticanametli »

http://www.outlet-treff.de/outlet-center-bremen

evo ovdje extra su i ima svega..........nemoj fulit izlaz jer i navigacije lude :lol: izlazi se na ochtum pa furaj do outleta

da imam kamion isla bih s njima.....neki sleper ili tako :-) :-?

onaj kod beca onako, i onaj bela nesto palma nova outlet u italiji bezveze nije vidjelo outleta, onaj u stuCgartu nako vala

al ovaj razvaljuje u bremenu :D
topcam
Vozim: uzbrdo

#4 Re: Outlet garderoba

Post by topcam »

U ovakvim radnjama moze kupovati samo neko ko prati modu i ima pojma.
Nije moj zakljucak, nego su reporteri napravili reportazu i
tako zakljucili. Dobra reportaza sa dokazima, i to bez poredenja
sa online mogucnostima kupovine.

Ustedili su samo oni koji su sa ciljem sta ce kupiti i poznavanjem cijena otisli.

Vise su platili oni koji su samo otisli u "shopping" (iste stvari bi u normalnim radnjama manje platili).

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
chojk

#5 Re: Outlet garderoba

Post by chojk »

rekla-kazala wrote:Želiš otvoriti outlet trgovinu ?
Koliko ja znam ne postoje firme koje imaju samo outlet trgovine nego firme koje imaju više normalnih trgovina određenog brenda povuku robu koja se nije prodala u protekloj sezoni i onda takvu robu prodaju po sniženoj cijeni u outlet trgovini. Većina naših trgovaca takvu robu snizi u istoj trgovini a ako je ne proda onda je iduće godine tuši po skoro istoj cijeni kao i novu kolekciju.
Nabavna cijena odjeće i obuće je uglavnom 20 do 25 % preporučene prodajne cijene tako da bi bilo preskupo nabavljati staru kolekciju osim ako je cijena totalna bagatela.
Primjetio sam u Bingu da prodaju odjeću koja bi mogla poticati iz outlet trgovina. Ima tu i Esprita i Tom Tailora. Moja žena je kupila kćerki odličnu duksericu na kojoj je bila etiketa sa cijenom od pedesetak eura za 20 KM.
Znam za Binga i odakle i kako nabavlja...Outlet je u pitanju samo sto tu trebas narucit 100.000 komada da bi dobio korektnu cijenu.Majicu koja sam ja platio 4,90 eura , Bingo je platio 2 eura.
Ja sam spreman izdahnut nekih 5-10 hiljada komada ,ali samo na korektnu robu sa korektnom cijenom.

Ako ima bilo kakve informacije o dobrim dobavljacima zahvalan bi bio :)

@topcam

Imam iskustva sa ovim tako da sam upoznat sa cijenama :)
paladinka

#6 Re: Outlet garderoba

Post by paladinka »

http://www.wer-zu-wem.de/fabrikverkauf/Textilien.html evo lista sa fabrickom prodajem i outletima i koje marke prodaju u Njemackoj :-)
chojk

#7 Re: Outlet garderoba

Post by chojk »

Hvala, mada sam sve to prelistao ...
paladinka

#8 Re: Outlet garderoba

Post by paladinka »

Ah, ok, jesi gledao ovu stranicu http://www.solostocks.de/produkte-kaufen/kleidung ?
chojk

#9 Re: Outlet garderoba

Post by chojk »

paladinka wrote:Ah, ok, jesi gledao ovu stranicu http://www.solostocks.de/produkte-kaufen/kleidung ?
Nisam gledao ovo ,hvala puno :)
topcam
Vozim: uzbrdo

#10 Re: Outlet garderoba

Post by topcam »

chojk wrote:
rekla-kazala wrote:Želiš otvoriti outlet trgovinu ?
Znam za Binga i odakle i kako nabavlja...Outlet je u pitanju samo sto tu trebas narucit 100.000 komada da bi dobio korektnu cijenu.Majicu koja sam ja platio 4,90 eura , Bingo je platio 2 eura.
Ja sam spreman izdahnut nekih 5-10 hiljada komada ,ali samo na korektnu robu sa korektnom cijenom.

Ako ima bilo kakve informacije o dobrim dobavljacima zahvalan bi bio :)

@topcam

Imam iskustva sa ovim tako da sam upoznat sa cijenama :)

Nije se odnosilo na tvoj post (uvod), nego na post iznad mog.
Pojedinacna kupovina.

Mozda pod ovim pojmovima mozes naci nesto sto tebi odgovara (njemacko trziste):

konkursware
restposten
Ladenauflösung
insolvenzverkauf
chojk

#11 Re: Outlet garderoba

Post by chojk »

Uglavnom sam trazio pod restposten i tu naletim restposten.de gdje su sve sami lazovi... Nasao sam jedan ogroman lager i nisu im lose cijene ,a ima svega i svacega pa cu aBd pred proljece otici tamo dok se rasproda zimska roba.
paladinka

#12 Re: Outlet garderoba

Post by paladinka »

Ma da, ja mislim da sad nakon nove godine pocinju velike rasprodaje , bude sve pravo jeftino, hajd super da si nasao neko dobro mjesto za kupovati. Sretno :-)
hari85

#13 Re: Outlet garderoba

Post by hari85 »

chojk wrote:Uglavnom sam trazio pod restposten i tu naletim restposten.de gdje su sve sami lazovi... Nasao sam jedan ogroman lager i nisu im lose cijene ,a ima svega i svacega pa cu aBd pred proljece otici tamo dok se rasproda zimska roba.
Zdravo, kao prvo nadama se da si uspio u svome naumu da otvoris outlet trgovinu. Ja isto pokusavam da otvorim jednu u svom gradu, ali nikako da uspijem doci do jeftine i kvalitetne robe. zanimaju me tvoja iskustva,dali si uspio da je otvoris, i dali bi mi mogao pomoci. Hvala :)
wendy

#14 Re: Outlet garderoba

Post by wendy »

Mene isto zanima. Može li neko napisati kako funkcioniše regulisanje papirologije za prodaju ove robe? Kao uvozna, s plaćenom carinom? I kako uopće carine, koji su iznosi otprilike?
Post Reply