Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nezznalicaa

#1 Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by nezznalicaa »

Pozdrav, zanimaju me koji su najbolji, najeftinijiji outlet centri u njemackoj austriji, vasa iskustva itd itd. Zanima me to sam cuo neki outlet u njemackoj sto se tice Nike stvari da ima fakat prejeftinih
vjesticanametli

#2 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by vjesticanametli »

Kod stutgarta .....moguce da mislis na taj
Ja zadovoljna ovim u bremenu :mrgreen:
mousstapha

#3 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by mousstapha »

Kod Stuttgarta je poznat u Metzingenu. Vecina brendova je prisutna. Doduse nisam imao jos priliku otici, ali znam da je dosta popularan.

Mada ne treba ocekivati da je prejeftin.
Ci-Nick

#4 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by Ci-Nick »

Bio sam u Metzigenu,.. Nije loše za prošetati, objekti su tako lijepo rasuti,.. za prošetati.
A cijene,.. uglavnom paprene. Npr. levisice bile ( navodno 199 eura) pa snižene na 99 eura a modeli stari po par godina.
Mislim možda se može ponešto i pronaći ali treba investirati mnogo vremena i živaca.
Ko ima živce, BTC Ljubljana je dobar i relativno blizu iz BiH. Ali i tu su uglavnom standardni brendovi kojih ima i u BiH.
ibi

#5 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by ibi »

moze se nesto probrati...
fidoremilienko

#6 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by fidoremilienko »

Ima u Roermondu jedan :D

Ali nije jeftin sad toliko koliko ljudi misle :skoljka:
Paulaner

#7 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by Paulaner »

Ma kakav Outlet,kupovina na internetu je najjeftinija opcija..Bio par puta u Metzingenu i ne vidim zasto se uopste zove Outlet.Recimo majica Lacoste 100€ kao i u svakom njihovom butiku.Jedino sto sam vidio Esprit ,Converse i ona drogerija jedna da su povoljni,ostalo nigdje veze...
helpdesk1

#8 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by helpdesk1 »

fidoremilienko wrote:Ima u Roermondu jedan :D

Ali nije jeftin sad toliko koliko ljudi misle :skoljka:
Taj je baš blizu :lol: . Interesantno je koliko naše raje tamo radi. Izgleda zato što tu bio tranzitni centar za izbjeglice u ratu. Inače se isplati kupovati, ali obično ako kupuješ dvije ili više stvari onda je popust do 75%. Na jedan komad je zaista mali popust.
Last edited by helpdesk1 on 02/09/2017 07:56, edited 1 time in total.
addem

#9 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by addem »

Najblizi je Parndorf pored Beca. Veliki outlet izbjegavati subotom bude guzva.
RJ57

#10 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by RJ57 »

Od onoga što ja znam najveći i najpoznatiji su Designer Outlet Parndorf u Austriji, i Wertheim Village u Njemačkoj!
Oba su locirana direkt na autoputu, tako da je lako doći do njih. Oba se konstantno grade i proširuju. Prođeš autom poslije godinu dana a ono sve to duplo naraslo. Parndorf je na autoputu iz Budimpešte za Beč (A4 mislim) a Wertheim je na A3 između Würzburga i Frankfurta.

Kao i u svakom outletu ima uvijek gomila ponuda i dobrih cijena, ali i dosta zavale. Sa originalom, tj. američkim outletima se to naravno ne može porediti ali je definitivno povoljnije nego u gradovima a i sve je na jednom mjestu!
spree

#11 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by spree »

Meni je bolje kupovati na sezonskim snizenjima nego u outletima. Odes do Njemačke da bi kupio nesto u outletu i odmah se tivra, isplati se :skoljka:
moonca

#12 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by moonca »

U outletima odjeca rijetko dodje iz regularnih prodavnica.
SaraFina

#13 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by SaraFina »

RJ57 wrote:Od onoga što ja znam najveći i najpoznatiji su Designer Outlet Parndorf u Austriji, i Wertheim Village u Njemačkoj!
Oba su locirana direkt na autoputu, tako da je lako doći do njih. Oba se konstantno grade i proširuju. Prođeš autom poslije godinu dana a ono sve to duplo naraslo. Parndorf je na autoputu iz Budimpešte za Beč (A4 mislim) a Wertheim je na A3 između Würzburga i Frankfurta.

Kao i u svakom outletu ima uvijek gomila ponuda i dobrih cijena, ali i dosta zavale. Sa originalom, tj. američkim outletima se to naravno ne može porediti ali je definitivno povoljnije nego u gradovima a i sve je na jednom mjestu!
Što se AT tiče, ja ne znam kolika je ušteda to. Odem i vratim se s gomilom nepotrebnih gluposti, koje mogu naći i na sezonskim sniženjima po gradu. Ali gladne oči u onoj gomili, tako da uvjek nakupujem gluposti.
Porodicama je isplativije. Osobito ako kupuju za djecu koja recimo treniraju neki sport i noga raste brzo i tijelo se mijenja.
RJ57

#14 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by RJ57 »

Ma to se isplati ako je čovjek već tamo, sad ekstra zbog toga ići do Beča ili Frankfurta je van zdrave pameti ... mada, kad malo bolje razmislim, znali smo mi ići i do Trsta zbog jednih tena i farmerki ... elem sve je to za ljude :D
512MB

#15 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by 512MB »

SaraFina wrote:
RJ57 wrote:Od onoga što ja znam najveći i najpoznatiji su Designer Outlet Parndorf u Austriji, i Wertheim Village u Njemačkoj!

Što se AT tiče, ja ne znam kolika je ušteda to. Odem i vratim se s gomilom nepotrebnih gluposti, koje mogu naći i na sezonskim sniženjima po gradu. Ali gladne oči u onoj gomili, tako da uvjek nakupujem gluposti.
Porodicama je isplativije. Osobito ako kupuju za djecu koja recimo treniraju neki sport i noga raste brzo i tijelo se mijenja.
Istina. Prosle sedmice sam u Parndorfu kupio kupaci sorc takoreci od hilfiger, 80€ platio, kofol 40% popusta dobio. Sad kontam ko je koga zajebo tu :-?
SaraFina

#16 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by SaraFina »

512MB wrote:
SaraFina wrote:
Istina. Prosle sedmice sam u Parndorfu kupio kupaci sorc takoreci od hilfiger, 80€ platio, kofol 40% popusta dobio. Sad kontam ko je koga zajebo tu :-?
A kraj sezone. Otićeś na zatvoreni bazen 10 puta i tražiti novi iduće godine za odmor.
graue_maus

#17 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by graue_maus »

:D
PeppermintSA

#18 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by PeppermintSA »

Jaranica mi je pričala da je išla sa majkom u neki outlet u Austriji, navodno je kupila nekoliko pari cipela za po 2-3 eura, kaže da je prejeftino. Sad ne znam jel' šuplja ili nije.
Qoom

#19 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by Qoom »

To u njihovom Pokopu za sahrane
klixo

#20 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by klixo »

512MB wrote:
SaraFina wrote:

Tommy H. uvijek ima 50% popuste na kraju sezone u svakoj radnji(barem u DE)... Ti outleti su prevara teska...
missko

#21 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by missko »

Ingolstadt Village je najbolji i najjeftiniji u Bayernu
SaraFina

#22 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by SaraFina »

PeppermintSA wrote:Jaranica mi je pričala da je išla sa majkom u neki outlet u Austriji, navodno je kupila nekoliko pari cipela za po 2-3 eura, kaže da je prejeftino. Sad ne znam jel' šuplja ili nije.

Ja nikad nisam naletjela na takvu "rasprodaju". Ni pamučnih majci a ne cipela. :lol:
nezznalicaa

#23 Re: Outlet centri(Austrija,Njemačka)

Post by nezznalicaa »

SaraFina wrote:
PeppermintSA wrote:Jaranica mi je pričala da je išla sa majkom u neki outlet u Austriji, navodno je kupila nekoliko pari cipela za po 2-3 eura, kaže da je prejeftino. Sad ne znam jel' šuplja ili nije.

Ja nikad nisam naletjela na takvu "rasprodaju". Ni pamučnih majci a ne cipela. :lol:
I ja sam cuo da u nekom outletu u Austtriji imaju Nike air max po 20-40 eura. Eh sad..
Post Reply