Out u smrt

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

sunceKOtepsija

#1 Out u smrt

Post by sunceKOtepsija »

nema dana da u crnoj hronici ne osvane prica o jos jednom mladicu koji se ubije zbog djevojke (edit iako mozda je uzrok nesto drugho ali ne znaju da formuliraju sta ih tisti?) , zanimljivo, ono sto bode oci je da se mikroskopom elketronskim mora trazit primer kad se djevojka odluci na taj korak zbog momka, kako sto se vidi iz clanaka ima depresije, "pokusaja" samoubistva, ali ipak srecom po njih i za njihove porodice ne dolazi do najgoreg.
Mnogi komentatori (anonimni) na internetu govore o tome da su muskarci jednostavno osjecajniji, u argumentaciji se koriste cvrsti podaci i statistika. Slazete li se s tim, i kako sprijeciti nase suzemljane da idu u smrt zbog druge osobe?
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /160405039
http://www.kurir.rs/crna-hronika/ubio-s ... ak-1954881
http://tip.ba/2014/08/05/amar-se-objesi ... ma-mjesta/
https://www.theguardian.com/science/201 ... nick-clegg
Given the unequal burden of distress implied by these figures, it is hardly surprising that women are more likely to experience suicidal thoughts. The Adult Psychiatric Morbidity in England 2007 survey found that 19% of women had considered taking their own life. For men the figure was 14%. And women aren’t simply more likely to think about suicide – they are also more likely to act on the idea. The survey found that 7% of women and 4% of men had attempted suicide at some point in their lives.

But of the 5,981 deaths by suicide in the UK in 2012, more than three quarters (4,590) were males. In the US, of the 38,000 people who took their own lives in 2010, 79% were men.
Matzan

#2 Re: Out u smrt

Post by Matzan »

Prosta stvar, ne treba nikakvo naučno objašnjenje.
Žene uglavnom samo glume osjećaje.
Tu i tamo im prorade oni kao leptirići u stomaku, ali vrlo brzo se saberu i gledaju svoj interes u vezi ili braku.
Ako ne upali s jednim ima drugi, treći, petnesti...

:zoka:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3 Re: Out u smrt

Post by Truba »

sve je to povezano i trebalo bi interdisciplinarno promatrati da bi se dobila neka adekvatna konkluzija

jedno od osnovnih stvari je da žena ima podršku zajednice da PATI i rijetko ko zamjeri
dok je muškarac u tome gotovo uvijek SAM jer ga inače ismijavaju

naravno tu treba dodati činjenicu da žene uvijek imaju više izbora... kakva god bila ona ima udvarača
dok se muško treba pokrenuti samo i iz sve te letargije je teško...
Sarah24

#4 Re: Out u smrt

Post by Sarah24 »

Svasta.. :zoka:

Jedan od razloga moze biti taj sto zene cesce izrazavaju svoje emocije, dok muskarci to slabo rade, ili nikako.

Neizrazavanje emocija moze biti uzrok mnogih poremecaja kako u fizickom tako i u psihickom stanju osobe.

Ne znaci to da ce svako ko cuva sve u sebi puci kad tad, ali u saradnji sa drugim faktorima: razvojem u djetinjstvu, uticajem (podrskom) okoline i sl. moze se vrlo cesto desiti da osobe koje "gutaju" postanu male tempirane bombe.

djana h

#5 Re: Out u smrt

Post by djana h »

Sarah24 wrote:Svasta.. :zoka:

Jedan od razloga moze biti taj sto zene cesce izrazavaju svoje emocije, dok muskarci to slabo rade, ili nikako.

Neizrazavanje emocija moze biti uzrok mnogih poremecaja kako u fizickom tako i u psihickom stanju osobe.

Ne znaci to da ce svako ko cuva sve u sebi puci kad tad, ali u saradnji sa drugim faktorima: razvojem u djetinjstvu, uticajem (podrskom) okoline i sl. moze se vrlo cesto desiti da osobe koje "gutaju" postanu male tempirane bombe.

Slazem se,neizrazavanje emocija je najveci problem kod muskaraca.Ipak to ne mora da odvede nuzno u samoubistvo,vec se tu "nakupe" i neke druge stvari,uglavnom psihicke prirode.
Neko moze trpjeti ,nekome malo fali da dodje do suicida.
Ne vidi drugi izlaz,jednostavno njegov um je u tunelu bez izlaza.
klaki

#6 Re: Out u smrt

Post by klaki »

ako curi svi planovi u zivotu propadnu samo se uda, pogotovo ako je na ljepsu stranu
esmasaric

#7 Re: Out u smrt

Post by esmasaric »

"Djevojka se zaljubi 4 puta dnevno, muškarac jednom ali vrijedno."
Sjećam se, možda prošle čak godine, da je u jednom periodu bio velik broj samoubistava (ne ponovilo se) i to većinom mladih ljudi. Mada mislim da ljubav nije jedini razlog za taj čin, ona je možda samo okidač, kap koja je prelila čašu. Tu se još doda i nasilje u porodici, možda otac alkoholičar, razne nepravde, bolest.... i eto. Još na to sve dodaj činjenicu da muškarac ne dijeli svoje osjećaje, s vremenom je i logično da pukne.
Steph

#8 Re: Out u smrt

Post by Steph »

Nas ima svakakvih, ali kakvih sam ja lično stvari, patoloških laži, spletki i sranja doživio od žena vjerovatno niste gledali ni u jednom filmu.

Najgora stvar koju mi uradimo je prevara, u većini slučajeva, a žene... :-) Tako da crna hronika ne čudi nimalo. :mrgreen:

Ipak, takve stvari uglavnom na kraju odrade labilne osobe. Jaka psiha je preduslov za normalan život.
medvjed23

#9 Re: Out u smrt

Post by medvjed23 »

što se tiče muške i ženske osjećajnosti, na ovoj temi je skoro sve rečeno.. http://forum.klix.ba/pate-li-muskarci-n ... 40374.html
ja sam i dalje stava da je muška ljubavna emocija intenzivnija i duža..

a kad je u pitanju suicid i pomoć samoubicama, tu i ljudi od struke često ostanu bez pravih riječi, tako da je nezahvalno iz pozicije laika bilo šta govoriti.. naravno, ljudska je dužnost nekome bliskom, ko je krenuo tim putem, reći: tu sam za tebe, javi ako misliš da mogu nešto napraviti da ti pomognem.. a da li će od toga biti ikakve koristi, ne znam..
Steph

#10 Re: Out u smrt

Post by Steph »

medvjed23 wrote: a da li će od toga biti ikakve koristi, ne znam..
Neće. :mrgreen:

Niko nije racionalan kada su u pitanju 'love affairs', a razum mora povratiti sam. Još ne znam nikoga da je poslušao savjet. :oops: :mrgreen:
Sarah24

#11 Re: Out u smrt

Post by Sarah24 »

Mozda nece uvijek pomoci, ali osoba koja je labilna, kojoj u nekom odredjenom periodu ne ide onako kako zeli, sjetit ce se vasih rijeci, sigurno.

Mnogo je lakse kad znas da nisi sam, kad znas da se imas kome obratiti, ne moras ni poslusati savjet odmah, ali ipak znati da nisi nemocan i sam.. uveliko pomaze..

Mozda bas ta recenica spasi nekog od neceg ozbiljnog sto zeli uraditi sebi ili drugom, nikad se ne zna, zato je bolje i reci nego kasnije kukati kako nisam nista znao bas je bio fin i miran, a mogao sam ovo, mogao sam ono...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#12 Re: Out u smrt

Post by Truba »

kad se okupe prijateljice i najboljeg momka ocrnit će da joj bude lakše :D
a kad se okupe jarani biće šta si sad zajebo pa te ostavila, ne plači budi muško, ružna je ili će reći kurva... a momak može odgovoriti meni je lijepa nije kurva nisam ništa zajebo :D i to je to
prog321

#13 Re: Out u smrt

Post by prog321 »

Radije bih se ubio nego svaki dan izražavao emocije :-D
Euridika
Globalna šefica

#14 Re: Out u smrt

Post by Euridika »

prog321 wrote:Radije bih se ubio nego svaki dan izražavao emocije :-D
Šta čekaš? :P
prog321

#15 Re: Out u smrt

Post by prog321 »

Kladim se da je 99% ovih suicidnih bilo oženjeno.
Ubile ih žene brbljanjem :-D
kritichar

#16 Re: Out u smrt

Post by kritichar »

Prirodna selekcija slabih jedinki
Matzan

#17 Re: Out u smrt

Post by Matzan »

Neko se odluči da odmah sebi prekrati muku, druge žena polako ubija 10-20-30 god.
MyTao

#18 Re: Out u smrt

Post by MyTao »

Ja sretno ozenjen, pa pozelim nekad da se ubijem... mogu samo misliti kako je drugim jadnicima... a zene, njih nista ne moze ubiti :)
pukepuke

#19 Re: Out u smrt

Post by pukepuke »

MyTao wrote:Ja sretno ozenjen, pa pozelim nekad da se ubijem... mogu samo misliti kako je drugim jadnicima... a zene, njih nista ne moze ubiti :)
Ma ja, ima ona stara, ne vjeruj onom tko krvari 5 dana i ne umre.
djevojka bez imena

#20 Re: Out u smrt

Post by djevojka bez imena »

Ne znam bas koliko je tacan navod da su muski skloniji suicidu radi ljubavnih jada.
Mislim da zene te neuspjehe dozivljavaju tragicnije ali znaju da istrpe.
Poznajem slucaj gdje je jako obrazovana, pametna,lijepa djevojka ne moze da se oporavi od slicnog problema. A on? On je za samo mjesec dana pnslije prekida osnovao porodicu, nedavno dobio dijete. Za tren je obrisao iz svog zivota a bili pred vjencanjem. Ona ziva ali bogami ne zivi. Pati i danas. A kukavice-e ti se ubijaju.
mami

#21 Re: Out u smrt

Post by mami »

samoubistva se desavaju zbog nekih neizlaznih situacija,usamljenosti,razocarenja,finansijskih poteskoca,nije ljubav jedini razlog
uglavnom takve osobe imaju neki psihicki poremecaj iako on ne mora biti vidljiv okolini
perfekcionista1

#22 Re: Out u smrt

Post by perfekcionista1 »

Svakom muskarcu bi trebalo biti ponizenje i sramota da se ubije zbog neke zene. Ti u grob a ona svejedno s drugim uziva. Pa debili radje joj zavedi najbolju drugaricu ili tako nesto i osveti se nego ruku na sebe dici. :-x
Klitemnestraaa

#23 Re: Out u smrt

Post by Klitemnestraaa »

MyTao wrote:Ja sretno ozenjen, pa pozelim nekad da se ubijem... mogu samo misliti kako je drugim jadnicima... a zene, njih nista ne moze ubiti :)

:-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
perfekcionista1

#24 Re: Out u smrt

Post by perfekcionista1 »

djevojka bez imena wrote:Ne znam bas koliko je tacan navod da su muski skloniji suicidu radi ljubavnih jada.
Mislim da zene te neuspjehe dozivljavaju tragicnije ali znaju da istrpe.
Poznajem slucaj gdje je jako obrazovana, pametna,lijepa djevojka ne moze da se oporavi od slicnog problema. A on? On je za samo mjesec dana pnslije prekida osnovao porodicu, nedavno dobio dijete. Za tren je obrisao iz svog zivota a bili pred vjencanjem. Ona ziva ali bogami ne zivi. Pati i danas. A kukavice-e ti se ubijaju.
A opet valja imati hrabrosti dici ruku na sebe, nije to cisti kukavicluk. Dosta slozen je taj mentalitet sicidne osobe. U svakom slucaju znati da je zivot kratak a patiti za nekim ostatak svog zivota je idiotizam za koji sumnjam da postoji lijek cak i u psihijatriji. Idiotizam je patiti za jednom osobom a jos veci idiotizam je uvjeriti sebe da pored milijarde zena/muskaraca, na svijetu samo jedna vrijedi.
prog321

#25 Re: Out u smrt

Post by prog321 »

Muskarci jesu malo poglupi.
Ona se zhega ta trane, i sta on uradi ? Ubije ljubavnika i sebe, a fufka ostane da i dalje prima.
Pisma , sta ste drugo mislili ?? :-D
Post Reply