Otvoreno pismo jednog patriote
- Fair Life
#1 Otvoreno pismo jednog patriote
Evo i pismo...
- taxi_driver
posto sam dijaspora, podrzavam kandidaturu h silajdjica..
- Drvosjeca iz Dejcica
-
Bosanski Zmaj
Jel ovo parodija? Znam da su mnoge izbjeglice govorile kako im je tesko ha hu...pa mi ovo vise dodje ko normalno...Ovu bih priliku iskoristio da gospodina Harisa S. predložim za počasnog predsjednika Svjetskog saveza bh. dijaspore. Dok si ti ovdje uživao u blagodetima postdejtonske Bosne, čovjek se vlastitim iskustvom uvjerio u grozote kroz koje prolazi naša dijaspora. Eto, toliko od mene.
Silajdzic supljira, navedite mi njegov plan ustavnih promjena,kako namjera dobiti podrsku srpskog naroda?
NEKA NEKO NAVEDE KAKO CE DOBITI PODRSKU SRPSKOG NARODA!!!!
-
novel
SDS, SDA i HDZ,danas wrote:mene 'nako vise brine sto ovi amandmani zapravo imaju podrsku predstavnika tog naroda...Bosanski Zmaj wrote: NEKA NEKO NAVEDE KAKO CE DOBITI PODRSKU SRPSKOG NARODA!!!!
odmah mislim nije dobro za mene, jal' ih SDS podrzava...
-
senada
Zlatko bi ostao jedina i prava alternativa glasackom tijelu (stadu) da neko konacno nije uspio ostvariti njegov bezbrizan i miran san.
Ipak, koliko god da je Zlaja razocarao svoje glasace ili samo simpatizere, izborne apstinente, jos vise on moze zahvaliti svima njima na njegovoj sadasnjoj ulozi u politici.
Uopste svi mi kao pojedinci koji cinimo ovo sto se iluzorno naziva drzavom, na svoj nacin kreiramo vlast po svojim licnim kriterijima i sposobnostima.
Stoga narode, budimo barem jednom pametni prije vremena, prije "nasih 5 minuta" kako vrijeme nebi islo ispred nas... ili kako ne bismo kasnili za vremenom.... desetljecima..... stoljecima...
Ipak, koliko god da je Zlaja razocarao svoje glasace ili samo simpatizere, izborne apstinente, jos vise on moze zahvaliti svima njima na njegovoj sadasnjoj ulozi u politici.
Uopste svi mi kao pojedinci koji cinimo ovo sto se iluzorno naziva drzavom, na svoj nacin kreiramo vlast po svojim licnim kriterijima i sposobnostima.
Stoga narode, budimo barem jednom pametni prije vremena, prije "nasih 5 minuta" kako vrijeme nebi islo ispred nas... ili kako ne bismo kasnili za vremenom.... desetljecima..... stoljecima...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Jako super!kriticarka_nikova wrote:Super!
-
Bosanski Zmaj
Opet niko ne odgovara.
Koji je plan SBIH kada kaze da ne treba prihvatiti nikakve promjene osim onih korijenitih tipa ukidanja eniteta?
Mogu li obrazloziti kako namjeravju napraviti te promjene bez podrske srpskog naroda...?
Zar nije bolji put postepenog jacanja drzava, odnosno ne moze se reci bolji ,ali realni sigurno jeste?
Zasto Haris Silajdzic uzima glasove naivnog glasackog korpusa koji da bi vjerovao u nesto,ne mora pred sobom imati dokaze istog...?
Koji je plan SBIH kada kaze da ne treba prihvatiti nikakve promjene osim onih korijenitih tipa ukidanja eniteta?
Mogu li obrazloziti kako namjeravju napraviti te promjene bez podrske srpskog naroda...?
Zar nije bolji put postepenog jacanja drzava, odnosno ne moze se reci bolji ,ali realni sigurno jeste?
Zasto Haris Silajdzic uzima glasove naivnog glasackog korpusa koji da bi vjerovao u nesto,ne mora pred sobom imati dokaze istog...?
-
senada
....koja invazija patriotizma.... nigdje veze... taj 'patriotizam' koji se savjetodavno provlaci kroz sve opisane sisteme i teme je zapravo iskljucivo borba za vlas,za novac i moc.... neka mi neko kaze da osim sto je mozda spreman ubijati za (novac, vlast i za moc) patriotozam, da li je spreman i ginuti za taj svoj patriotizam...
-
senada
"nikako ne znam" kome jos nije jasno bas sve o Aliji, Harisu,Tihicu, Cavicu, Paravcu, Terzicu, Prlicu, Hadjipasicu, Covicu... ali hoce li, ko i kada poceti pricati istinu o njihovim mentorima, velikim bossovima, tajkunima, mocnicima, logistickim bazama i vladarima iz sjene?Bosanski Zmaj wrote:(...)Zasto Haris Silajdzic uzima glasove naivnog glasackog korpusa koji da bi vjerovao u nesto,ne mora pred sobom imati dokaze istog...?
ili je sva prica oko i previse svima vec odavno poznatih u funkciji prikrivanja onih mnogo bitnijih faktora, nepoznatih gospodara rata i "mira" i vlasnika bivsih nacionalistickih stranaka izraslih u nacionalisticke internacionalne mega kompanije?
-
davis.ba
Ne znam jel ovo neko ironično mislio ali svejedno. Ovako razmišlja pola dijaspore.
Kako me nerviraju ovi levati, veze nemaju o političkoj situaciji u BiH i sad im neko rekao da se cementira podjela i sad su najpametniji na svijetu. Mrš u pičku materinu. Stvarno se iznerviram.
Kako me nerviraju ovi levati, veze nemaju o političkoj situaciji u BiH i sad im neko rekao da se cementira podjela i sad su najpametniji na svijetu. Mrš u pičku materinu. Stvarno se iznerviram.
-
Bosanski Zmaj
Slažem se...davis.ba wrote:Ne znam jel ovo neko ironično mislio ali svejedno. Ovako razmišlja pola dijaspore.
i ponovo ponavljam pitanje:Kako Silajdzic i njegove pristalice namjeravaju zadobiti podrsku srpskog naroda u ostvarivanju najavljenih promjena u BiH?
Srbi su konstitutivan narod u BiH, valjda on najbolje zna sta to znaci, ipak bio je jedan od potpisnika?
-
Bosanski Zmaj
Da nismo prihvatili Dejton,dva dana kasnije bi pala Banja Luka, a u mjesecu bi pao Doboj i Brcko,a Sarajevo bi bilo deblokirano.....jation wrote:Da su Srbi prihvatili Vens-Ovenov plan nikad nebi imali RS. Da li i mi moramo prihvatiti sve sto nam se ponudi???
Zasto ne rizikovati ili sta to mi imamo izgubiti???
ps: Fair, izvoli!!!
Zasto smo prihvatili?
Uticaj Međunarodne zajednice na Franju Tuđmana bio je presudan. Njemu su sigurno obećali nešto ili zaprijetili...Sve više postoji mogućnost da ARBIH izgubi podrsku HV i HVOa, te Izetbegović i bošnjačka delegacija potpisuju sporazum, zbog straha od obrta odnosa snaga na terenu, ako to ne ucine...
Eh, tad smo izgubili mnogo..
-
senada
pored tebi slicnih, sacuvali smo i tebe.Bosanski Zmaj wrote:Da nismo prihvatili Dejton,dva dana kasnije bi pala Banja Luka, a u mjesecu bi pao Doboj i Brcko,a Sarajevo bi bilo deblokirano.....jation wrote:Da su Srbi prihvatili Vens-Ovenov plan nikad nebi imali RS. Da li i mi moramo prihvatiti sve sto nam se ponudi???
Zasto ne rizikovati ili sta to mi imamo izgubiti???
ps: Fair, izvoli!!!
Zasto smo prihvatili?
Uticaj Međunarodne zajednice na Franju Tuđmana bio je presudan. Njemu su sigurno obećali nešto ili zaprijetili...Sve više postoji mogućnost da ARBIH izgubi podrsku HV i HVOa, te Izetbegović i bošnjačka delegacija potpisuju sporazum, zbog straha od obrta odnosa snaga na terenu, ako to ne ucine...
Eh, tad smo izgubili mnogo..
ne provaljuj se jer -
ocito imas potpuno pogresne informacije ili ih svjesno, tendenciozno i vrlo opasno tumacis.
- dizZaster
Bosanski Zmaj,Bosanski Zmaj wrote:
Da nismo prihvatili Dejton,dva dana kasnije bi pala Banja Luka, a u mjesecu bi pao Doboj i Brcko,a Sarajevo bi bilo deblokirano.....
.
Banja Luka, Doboj, Brčko bili bi oslobođeni a ne kako ti navodiš.