kockakockica wrote:Hafis wrote:Jadnica, valjda joj ga nije duboko utjeravao.kockakockica wrote: Pa i treba joj tako, kad je dozvolila kockoglavom da je trpa. Sigurno je morala iznad kreveta drzati Čovicevu fotografiju, da onaj Baric gleda u nju dok lezi na njoj jer mu to pricinjava posebno zadovoljstvo
Nego da mi zavšimo ovu temu s onom starom norveškom izrekom: ''Ne obra se bostan, dok šljive ne popadaju''.
Kockoglavi, to je japanska poslovica. Ali ima i ona kineska "ne vjeruj japanskim poslovicama"
Drzi se ti poskoka, HB i ostalih fasistickih zborista
Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
-
155_mm
#276 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
-
Hafis
#278 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Jel' mu taj Rešid posl'o zahtjev za prijateljstvo? Ili mu je to prezime?GeeTnT wrote:Ne zavrsicemo je Samerovom...Hafis wrote:/quote]
Jadnica, valjda joj ga nije duboko utjeravao.
Nego da mi zavšimo ovu temu s onom starom norveškom izrekom: ''Ne obra se bostan, dok šljive ne popadaju''.
Samer Rešidat, član Glavnog odbora Demokratske fronte, reagirao je na svom Facebook profilu na stavove publiciste i filozofa Nine Raspudića.
Njegov status prenosimo u cjelosti:
Slušam sinoć Ninu Raspudića na N1 i pokušavam da shvatim šta je to u ljudima koji mogu da govore kao on. Kaže da se uključio u političke tokove kao mostarska raja kroz “Urbani pokret” koja je htjela da pokaže da se u Mostaru ne gleda ko je koje nacije, već da li je gradsko čeljade ili ne. U njemu se naglo budi srce Hrvata onda kada je Željko Komšić izabran za člana Predsjedništva. Tada je njegov narod majoriziran i postao je ugrožen! Kako je majoriziran kad su građani Federacije izabrali člana Predsjedništva, i to jednog iz reda Bošnjaka i jednog iz reda Hrvata.
Onda dolazimo do teorije o ugroženosti. Kao, Hrvati su ugroženi zato što je izabran Željko Komšić. Evo ja to poštujem, ali se ne slažem. Jer onda sam i ja ugrožen kao Bošnjak u rodnom Sarajevu, a kroz par primjera ću da kažem kako:
Ja u Sarajevu gdje god sjednem, šta god da kupim, dobijem fiskalni račun. Fiskalni račun u Međugorju je česta pojava kao i Gospa. Ponekad se ukaže. To znači da mi u Sarajevu stavljamo pare u zajedničku seharu i onda ravnopravno dijelimo, a u Međugorju ne. To znači da oni uzimaju moje pare, a ja ne mogu ništa da uradim. Ja sam ugrožen!!!
Imam malo dijete koje gleda crtane i svaki je ili na srpskom ili na hrvatskom jeziku. Moje dijete je rođeno u Bosni i ne želim da govori rajčica, kruh, žlica ili mleko jer se tako u Bosni ne govori. Moje dijete i ja smo ugroženi!
Kada treba da se neko zaposli uvijek prednost imaju Hrvati ili Srbi, jer mora da bude ravnopravno. A nedavno smo se prebrojavali i vidjeli da nema baš toliko Hrvata u Sarajevu, ali kad se zapošljava onda ih moramo naći! Eto opet sam ugrožen!
A ako je ravnopravno kod zapošljavanja zašto onda nije ravnopravno i kod glasanja? Zašto onda neki Hrvat iz Sarajeva ima prednost kod zapošljavanja i važi mu se da je Hrvat, a kada glasa za Željku Komšića nije Hrvat i to je majorizacija.
Zašto, kada ulazimo u Bosnu, na granici ne stoji zastava Bosne i Hercegovine nego stoji zastava Herceg Bosne ili RS-a? Ako se poštuje presuda Ljubić, hoću da se postuje i Dejton! Hoću zastavu BiH na granici a ne zastavu tzv. Herceg Bosne! Hoću da se poštuje i presuda Sejdić i Finci, i presuda Pilav i sve ostale presude!!!
Zašto ako je Sarajevo Teheran u taj Teheran dolaze autobusi ljudi iz RS-a i iz tzv. HB na posao i odnose novac iz Sarajeva/Teherana?
Ove stvari Nini ne smetaju, ali mu smeta jedan Željko Komšić, koji je možda veći Hrvat on njega, a možda i nije. Ja to ne znam i ne mogu da vagam jer na dunjaluku nacionalna vaga ne postoji, ali zato znam da taj Nino nikad nije bio niti mostarska raja, niti će biti purger, a najmanje član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ne zato što nema političkog kapaciteta, nego zato što je papak, poručio je Rešidat.
-
Hafis
#279 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Ovu temu treb preimenovati u: Otvoreno etničko mećanje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobijeBlack swan wrote:etničko mećanje
- GeeTnT
#280 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Znam, znam...ljudi cudnog imena, ali bar nisu papci....golemo.Hafis wrote:Jel' mu taj Rešid posl'o zahtjev za prijateljstvo? Ili mu je to prezime?GeeTnT wrote:Ne zavrsicemo je Samerovom...Hafis wrote:/quote]
Jadnica, valjda joj ga nije duboko utjeravao.
Samer Rešidat, član Glavnog odbora Demokratske fronte, reagirao je na svom Facebook profilu na stavove publiciste i filozofa Nine Raspudića.
Slušam sinoć Ninu Raspudića na N1 i pokušavam da shvatim šta je to u ljudima koji mogu da govore kao on. Kaže da se uključio u političke tokove kao mostarska raja kroz “Urbani pokret” koja je htjela da pokaže da se u Mostaru ne gleda ko je koje nacije, već da li je gradsko čeljade ili ne. U njemu se naglo budi srce Hrvata onda kada je Željko Komšić izabran za člana Predsjedništva. Tada je njegov narod majoriziran i postao je ugrožen! Kako je majoriziran kad su građani Federacije izabrali člana Predsjedništva, i to jednog iz reda Bošnjaka i jednog iz reda Hrvata.
Onda dolazimo do teorije o ugroženosti. Kao, Hrvati su ugroženi zato što je izabran Željko Komšić. Evo ja to poštujem, ali se ne slažem. Jer onda sam i ja ugrožen kao Bošnjak u rodnom Sarajevu, a kroz par primjera ću da kažem kako:
Ja u Sarajevu gdje god sjednem, šta god da kupim, dobijem fiskalni račun. Fiskalni račun u Međugorju je česta pojava kao i Gospa. Ponekad se ukaže. To znači da mi u Sarajevu stavljamo pare u zajedničku seharu i onda ravnopravno dijelimo, a u Međugorju ne. To znači da oni uzimaju moje pare, a ja ne mogu ništa da uradim. Ja sam ugrožen!!!
Imam malo dijete koje gleda crtane i svaki je ili na srpskom ili na hrvatskom jeziku. Moje dijete je rođeno u Bosni i ne želim da govori rajčica, kruh, žlica ili mleko jer se tako u Bosni ne govori. Moje dijete i ja smo ugroženi!
Kada treba da se neko zaposli uvijek prednost imaju Hrvati ili Srbi, jer mora da bude ravnopravno. A nedavno smo se prebrojavali i vidjeli da nema baš toliko Hrvata u Sarajevu, ali kad se zapošljava onda ih moramo naći! Eto opet sam ugrožen!
A ako je ravnopravno kod zapošljavanja zašto onda nije ravnopravno i kod glasanja? Zašto onda neki Hrvat iz Sarajeva ima prednost kod zapošljavanja i važi mu se da je Hrvat, a kada glasa za Željku Komšića nije Hrvat i to je majorizacija.
Zašto, kada ulazimo u Bosnu, na granici ne stoji zastava Bosne i Hercegovine nego stoji zastava Herceg Bosne ili RS-a? Ako se poštuje presuda Ljubić, hoću da se postuje i Dejton! Hoću zastavu BiH na granici a ne zastavu tzv. Herceg Bosne! Hoću da se poštuje i presuda Sejdić i Finci, i presuda Pilav i sve ostale presude!!!
Zašto ako je Sarajevo Teheran u taj Teheran dolaze autobusi ljudi iz RS-a i iz tzv. HB na posao i odnose novac iz Sarajeva/Teherana?
Ove stvari Nini ne smetaju, ali mu smeta jedan Željko Komšić, koji je možda veći Hrvat on njega, a možda i nije. Ja to ne znam i ne mogu da vagam jer na dunjaluku nacionalna vaga ne postoji, ali zato znam da taj Nino nikad nije bio niti mostarska raja, niti će biti purger, a najmanje član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda. Ne zato što nema političkog kapaciteta, nego zato što je papak, poručio je Rešidat.
- Runner49
#281 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
vidim dramatičan naslov teme,uletim narepetiran kad ono balinkura Elma išla pod neobrezanog vola i sad joj nešto nije po volji.samo opleti ante,evo još petardi

-
155_mm
#282 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
kakvo etnicko ciscenje kakvi bakraci. eno sirokobrijezani tekbiraju bolje nego isil.
Osigurano kurbansko meso iz Širokog Brijega za deset hiljada porodica u BiH
-
155_mm
#283 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
navodno CIA isla provjeravati da nije al bagdadi stigao u siroki brijeg.

- BHCluster
#284 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Eh da je znao mechat nebi bio problem.Hafis wrote:Ovu temu treb preimenovati u: Otvoreno etničko mećanje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobijeBlack swan wrote:etničko mećanje
-
155_mm
#285 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
vidis kako im dodbro doslo to sto su se prvi suocili sa isilom u europi. naucili ljudi tekbirati na vrijeme.

-
155_mm
#286 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
ko bi reko da ce se u mozda najeuropskijom gradu u BiH onoliko tekbirati. bas me interesuje koliko su im turci platili da zatekbiraju za njih.

- Streptokok
#287 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Sta je reci, metno ti ga neko?Black swan wrote:etničko mećanje
-
155_mm
#288 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
moglo bi biti zajebanog mecanja kad hafis sa svojima krene preko rubikona.
tu bi moglo biti razlicitih mecanja tipa 5.56, 7.62, 12.7.
- Streptokok
#289 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Pas koji laje ne ujeda. A oni laju evo dvadeset godina. Prdnuli u sisu sto bi rekli. A i da hoce ujesti nema ko. Ante i kompanija ni u miru ne smiju do starog mosta. A tek da udare na onih 20000 mudzahedina sto ih uzorita kolinda spominje.
- fakat
#290 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Taj Rubikon selo neko nikad cuo.155_mm wrote:moglo bi biti zajebanog mecanja kad hafis sa svojima krene preko rubikona.
- LBVIEW
#291 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
De bolan nije to hajducija po cestama i sverc sa Srbima.155_mm wrote:moglo bi biti zajebanog mecanja kad hafis sa svojima krene preko rubikona.
-
Bodkin
#292 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Nego gdje je postavljac teme da nam iz austrije objasni ovo etnicko ciscenje na krilima islamofobije u svjetlu novih informacija gdje su se ovi taslacili do sad 
-
Novak20
#293 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Bodkin wrote:Nego gdje je postavljac teme da nam iz austrije objasni ovo etnicko ciscenje na krilima islamofobije u svjetlu novih informacija gdje su se ovi taslacili do sad
- Sanjarko
#294 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Jest smijesno. Smijesno sto jedan m-mlaz maltretira zenu, njenog oca, njeno dijete i sto putem iznude hoce da dodze do pola imovine koja je na njihovom imenu itd., registrirana a ne na njegovom. Bas smijesno. 
- Streptokok
#295 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Znaci kad nekog zguzis imas pravo oteti mu pola imovine. Ovo ti ni idol karadzic ne bi smislio.Bodkin wrote:Nego gdje je postavljac teme da nam iz austrije objasni ovo etnicko ciscenje na krilima islamofobije u svjetlu novih informacija gdje su se ovi taslacili do sad
-
Novak20
#296 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Smiješan je naslov teme u odnosu na povod.
- ¤ jelena ¤
#297 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Ma, ovaj je baš raja.GeeTnT wrote:Znam, znam...ljudi cudnog imena, ali bar nisu papci....golemo.Hafis wrote:Jel' mu taj Rešid posl'o zahtjev za prijateljstvo? Ili mu je to prezime?GeeTnT wrote: Ne zavrsicemo je Samerovom...
- Streptokok
#298 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Mlada guzis li ti ista?
-
Hafis
#299 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Ima li kakvog fotosa od te nesretne Bošnjakinje koja je bila žrtva višegodišnjeg vanbračnog etničkog taslačenja na krilima islamofobije.
Da vidimo je li čemu roba kad se ovolika hampa digla.
- Streptokok
#300 Re: Otvoreno etničko čišćenje FBIH sprovode Hrvati na krilima islamofobije
Ne lici na sansku kozu, ne traci vrijeme bezveze.Hafis wrote:Ima li kakvog fotosa od te nesretne Bošnjakinje koja je bila žrtva višegodišnjeg vanbračnog etničkog taslačenja na krilima islamofobije.