otvoren novi club u SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
black

#76 Re: otvoren novi club u SA

Post by black »

karanana wrote:pa onda uzmes toceno pola litre 5 maraka i miran bosmal. to je isto ko i svugdje drugo. mozda je negdje mozes uzet za 4 ali nije velika razlika.
moze ako je bezalkoholno :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#77 Re: otvoren novi club u SA

Post by chuchumbamayumbe »

Iskreno, likovi su se uvalili, ali doslovno, u milionske cifre sto se tice Bosmala (Restoran na vrhu, Java i Basement).
Svaka cast!!! Mora da su, ili veoma hrabri i pametni, ili ludi. Mislim da je ovo prvo u pitanju, ali kako god.
Ja bih radije da su te milione uvalili u neki brand name fast food restoran (BK, KFC, McD, zasto ne i kafe Starbucks), prodavali hamburgere po 5 umjesto po 10km, i dugorocno se razvijali.
Mislim da ce ovo biti senzacija za 2010, onda ce se raja isfurati, neko ce neko negdje otvoriti nesto drugo i ovi prostori ce ostati poluprazni, neprofitabilni, teski za odrzavanje, itd...
Iskreno se nadam da se varam, i zelim im puno uspjeha i srece u biznisu, ali sam nekako skeptican.
sarajevsko_pivo

#78 Re: otvoren novi club u SA

Post by sarajevsko_pivo »

Kad ce otvoriti shoppingcentar u Bosmalu????
JThomas

#79 Re: otvoren novi club u SA

Post by JThomas »

od čega je taj hamburger od 11 km, od mesa morske krave?
karanana

#80 Re: otvoren novi club u SA

Post by karanana »

JThomas wrote:od čega je taj hamburger od 11 km, od mesa morske krave?
a ja se, u drugu ruku, cesto pitam od cega je hamburger od 1,5 - 2 marke. da ne spominjem zivotinje na koje ja pomislim.
Sarayman

#81 Re: otvoren novi club u SA

Post by Sarayman »

I ti ga pretjera sa cijenom. Tacnije, hamburger je 9.95 KM a cheesburger 10.95. :wink:
JThomas

#82 Re: otvoren novi club u SA

Post by JThomas »

karanana wrote:
a ja se, u drugu ruku, cesto pitam od cega je hamburger od 1,5 - 2 marke. da ne spominjem zivotinje na koje ja pomislim.
pa taj otprilike znam od čega je, ali od čega je ovaj od 9.95? :lol: :wink:

nema više nigdje po 2 i 2,5, svugdje 3 i više :sad:
Vragolan

#83 Re: otvoren novi club u SA

Post by Vragolan »

JThomas wrote:
karanana wrote:
pa taj otprilike znam od čega je, ali od čega je ovaj od 9.95? :lol: :wink:

nema više nigdje po 2 i 2,5, svugdje 3 i više :sad:
da te obradujem ima po 2KM, tale u nedzaricima :D
ali je zato nestalo maca i cuka u mom komsiluku :evil:
ecstase

#84 Re: otvoren novi club u SA

Post by ecstase »

1,5Km u Guru-u bar je tako bilo do nedavno :P
karanana

#85 Re: otvoren novi club u SA

Post by karanana »

koliko je kod trovaca u crvenom kiosku na bjelavama? ja kad sam tamo jeo zadnji put bio je 1,5 KM, ali ima tome par godina.
JThomas

#86 Re: otvoren novi club u SA

Post by JThomas »

dok je radio halal grill u pofalićima, kod vehabija, tamo je bio najjači hamburger u gradu :D tamo je radio i onaj bajro ikanović što je dobio 20 godina za pripremanje terorističkog napada :evil:
dazden42

#87 Re: otvoren novi club u SA

Post by dazden42 »

Način formiranja cijena je napravljen da se promovišu kokteli

Koktel 101er (koji se pravi u veeelikoj čaši) je napravljen za 101 čašu (ne znam količinu u litrima)

Za taj koktel ima caka: kada gosti naruče igraju nagradnu igru u kojoj mogu dobiti da plate 0, 50 ili 100KM za taj koktel

I ne, neće biti Cece, Mece, Seke, Peke i ostalih
Ma.Le.Na

#88 Re: otvoren novi club u SA

Post by Ma.Le.Na »

cijene hrane preprePReskupe

hamburger 10KM ma kakodane
pa lignje na zaru su 15 na nekim mjestima :-)

mjesto ce biti prepuno prepotentnih curica koje traze sponzore...i sponzora sa prosjekom godina 50...

mi no lajki...
Bodkin

#89 Re: otvoren novi club u SA

Post by Bodkin »

prvo se svi zale kako nema dobrog mjesta u gradu i kako se nista novo ne otvara a i kad se otvori onda je to krkanluk gdje ide turbo folk.e sad kad se i otvorilo nesto novo i dobro i gdje nema turbo folka sada ne valja sto je novo i dobro jer ce tu biti turbo folka iza 12(rekla dzemila valjda) i sto ce biti maloljetnih sponzorusa i punoljetnih sponzora(valjda "normalni"nece da idu jer ima na cjenovniku koktel od 100km).naravno tu je i komentarisanje cijena jela, a tema je o klubu sto valjda znaci da se navece izlazi u provod a ne da se jede :) ali dobro,ne moze naravno biti nesto dobro ili bar da ima potencijala.mora se iste sekunde naci sto vise mana,ako ne sadasnjih onda potencijalnih buducih
Vragolan

#90 Re: otvoren novi club u SA

Post by Vragolan »

Bodkin wrote:prvo se svi zale kako nema dobrog mjesta u gradu i kako se nista novo ne otvara a i kad se otvori onda je to krkanluk gdje ide turbo folk.e sad kad se i otvorilo nesto novo i dobro i gdje nema turbo folka sada ne valja sto je novo i dobro jer ce tu biti turbo folka iza 12(rekla dzemila valjda) i sto ce biti maloljetnih sponzorusa i punoljetnih sponzora(valjda "normalni"nece da idu jer ima na cjenovniku koktel od 100km).naravno tu je i komentarisanje cijena jela, a tema je o klubu sto valjda znaci da se navece izlazi u provod a ne da se jede :) ali dobro,ne moze naravno biti nesto dobro ili bar da ima potencijala.mora se iste sekunde naci sto vise mana,ako ne sadasnjih onda potencijalnih buducih
mogo si to sve krace reci, jednom starom narodnom: hrdjavom k...u i dlake smetaju
karanana

#91 Re: otvoren novi club u SA

Post by karanana »

Vragolan wrote:
Bodkin wrote:prvo se svi zale kako nema dobrog mjesta u gradu i kako se nista novo ne otvara a i kad se otvori onda je to krkanluk gdje ide turbo folk.e sad kad se i otvorilo nesto novo i dobro i gdje nema turbo folka sada ne valja sto je novo i dobro jer ce tu biti turbo folka iza 12(rekla dzemila valjda) i sto ce biti maloljetnih sponzorusa i punoljetnih sponzora(valjda "normalni"nece da idu jer ima na cjenovniku koktel od 100km).naravno tu je i komentarisanje cijena jela, a tema je o klubu sto valjda znaci da se navece izlazi u provod a ne da se jede :) ali dobro,ne moze naravno biti nesto dobro ili bar da ima potencijala.mora se iste sekunde naci sto vise mana,ako ne sadasnjih onda potencijalnih buducih
mogo si to sve krace reci, jednom starom narodnom: hrdjavom k...u i dlake smetaju
bravo za obojicu. neka mi neko od ovih sto se zale napise njegov/njen idealan opis kluba!
vjerovatno klipacha marka, hamburger marka, da su svi posjetitelji izmedju 25-30 i da su doktori nauka.
Vragolan

#92 Re: otvoren novi club u SA

Post by Vragolan »

pa dobro hiljadu ljudi hiljadu cudi, svak se negdje nadje
ja se nadjem u jagodi na m.dvoru, svake subote tu se olesimo onda idemo na bazene i uz jednu pivu cejfimo do zore
JThomas

#93 Re: otvoren novi club u SA

Post by JThomas »

ma ko voli nek' izvoli, široko mu polje. ja ne želim.
black

#94 Re: otvoren novi club u SA

Post by black »

karanana wrote:
bravo za obojicu. neka mi neko od ovih sto se zale napise njegov/njen idealan opis kluba!
vjerovatno klipacha marka, hamburger marka, da su svi posjetitelji izmedju 25-30 i da su doktori nauka.
ma karanana sve je to ok, raja se malo zeza, ok je i sto se otvorilo josh jedno mjesto, sve je to fino i krasno bla bla..al' mora se priznati da je ipak preskupo za vecinu raje, i znajuci kako sva slicna mjesta ferceraju u mahali, nije teshko predpostaviti kakva ce postavka gostiju,vecim djelom, se vrtiti..
karanana

#95 Re: otvoren novi club u SA

Post by karanana »

slazem se. naravno da ja necu svaki dan visiti tamo i piti pivu od 8 maraka ili koktel od 15. ali otici jednom mjesecno u fin ambijent, sto da ne. jos ako rodjaci iz dijaspore dodju i ako oni pocnu castiti, onda cu ici i cesce.
maxell_sarajevo

#96 Re: otvoren novi club u SA

Post by maxell_sarajevo »

Jel ima Coca Cola-e od 3KM? :D
neshto

#97 Re: otvoren novi club u SA

Post by neshto »

Qu-sky wrote:cuo sam da je otvoren novi club u SA sa cca 70 0mjesta po uzoru na zapad,zna li neko gdje je to i kako se zove club??
"zapad" je neki poznati klub il šta :)?

šalu na stranu al ne volim tu prepotentnu priču kao mi smo donijeli zapadne kriterije, metode...
gledah na tv-u reportažu o tom mjestu i prvo šta sam pomislio je bilo da ja sigurno nikad tamo neću ući i kako sumnjam da će imati klijentelu nakon prvog perioda upoznavanja...

ALI, 3 dana kasnije završih tamo na pivi ni kriv ni dužan i moram reć da mi je posjeta "basement-u" malo razbila predrasude o takvim mjestima.
sasvim ugodno za sjest s djevojkom, konobari super, totalno opušteni i nasmijani, cijene su realne s obzirom da očito ganjaju neki "nivo" e sad da li će ga uspjeti uganjati u sarajevu je već druga tema.
gurabija78

#98 Re: otvoren novi club u SA

Post by gurabija78 »

gledah cjenovnik na njihovoj stranici, i uopste nije nesto strasno preskupo... vidim da ljudi najvise zamjeraju sto je hamburger 12 KM, pa onda vrse komparacije sa taletom, KFC i trovacem na bjelavama :-) logika je vjerovatno ta da ako hoces da jedes tamo, neces proci za male pare! ali ako pogledas da su normalna jela (ne fast food) oko 15-25 KM, pa i biftek dobaci max na 25 KM onda po meni to spada u red umjerenih restoranskih cijena... to sto ljudi nece da im se skuplja djecurlija na hamburgerima i pomfriu, valjda je prihvatljivo za takav objekat... gledam cijene pica, nista strasno, cak je i jeftinije nego u mnogim SA klubovima, pogotovo kokteli.... helem, od mene imaju :thumbup: za novu 'stvar' u gradu!
Cholina_Lokica

#99 Re: otvoren novi club u SA

Post by Cholina_Lokica »

maxell_sarajevo wrote:Jel ima Coca Cola-e od 3KM? :D
kola im 2km ;)

cijene pica skroz ok, cak su im cijene koktela nize nego u ostalim kafanama... ali normalno, mora se naci 1001 mana, bez obzira sto niko ni otisao da vidi kako je. ne bi mi bili mi da nije tako :-)
TheMule

#100 Re: otvoren novi club u SA

Post by TheMule »

Klub nije namjenjen da se u njemu jede, zato su jela skupa. Klubovi zaradjuju od pica i ulaznica (ako se placaju)
Locked