otvoren novi club u SA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
respo

#601 Re: otvoren novi club u SA

Post by respo »

sloga je prvo ime pa je zato i puno
kad su otvoreni boemi bicakcic i klinci palci prvi put sve je to u toku i poslije rata
a sloga postoji koliko vlado ima godina a nije bas decko :D
to je prvi razlog sto raja izlazi
drugo u slogi su vecinom studenti i ko god dodje cuo je prvo za slogu tako da tu i ide
trece prvi je poceo fazon cetvrtkom tako da je i zbog toga pokupio raju koja i sada izlazi

nije muzika zlatna ni u slogi ali opet vadi ga malo ziva svirka one grupe subotom itd

@power koliko boga ti imas godina?
ako hoce da privuku raju ne moraju pustati lot big bad ass pimpin boys skool da fun hu ha
toga vec mozes naci u gradu koliko hoces

imaju internet nek malo istrazuju ovi dj-i ili nek ih mjenjaju ima ih 10000 puta boljih od sadasnjih
Topla voda

#602 Re: otvoren novi club u SA

Post by Topla voda »

sto je onda bilo poluprazno,dok je on nije uzeo?
dok je zeljko drzo ,s isvea...

sad fol ,sloga ime..pa nije onakva guzva bila od kako je otvorena seset i neke :D
fuglen

#603 Re: otvoren novi club u SA

Post by fuglen »

Hej, da li neko zna koji je ono "club" gdje su snimane one scene iz filma "Na putu"?
respo

#604 Re: otvoren novi club u SA

Post by respo »

Topla voda wrote:sto je onda bilo poluprazno,dok je on nije uzeo?
dok je zeljko drzo ,s isvea...

sad fol ,sloga ime..pa nije onakva guzva bila od kako je otvorena seset i neke :D
ne govorim samo da je do imena ali sta si cuo kad je zeljko drzao nista bili rokeri i ko vec i ko ce tu izaci njih 100 kojih ima ukupno u gradu

sada vlado privlaci ljude koji slusaju ovaj neki komercijalni house pop pjesmice a la rihana i tako te malo zive muzike sa domacim pjesmama i ponekom stranom i to je to

dosta raje to slusa i zato dolazi toliko raje
u tome je fazon

isto kao sto bi recimo neki folk klub propao u recimo nekom gradu gdje nema folkera dok kod nas rasturaju na sve strane
ado-šampion

#605 Re: otvoren novi club u SA

Post by ado-šampion »

Topla voda wrote:vladu treba za ministra turizma postaviti :D

taj covjek je mag ugostiteljstva u ovom gradu vec godinama :)
Stvarno čovjek radi, svaka čast, skidam kapu. :thumbup:

Ja do prije mjesec dana nisam bio fakat ne pamtim, dosadila mi je bila Sloga, tako da kad sam došao da vidim šta ima poletio sam gore na stari ulaz. :-) Kad sam vidio da se proširio i na prostor Gaudeamusa, fakat sam se iznenadio, jbt sjećam se prije Vlade, to je bilo samo onaj centralni prostor i napuni se samo ponekad, a sad prvo gore ono iza nekadašnje bine pa sad i dole ispod u bivšem Gaudeamusu i opet puno, iza pola 2 ne možeš disat.

Mada to ima veze i sa nekadašnjom politikom kluba, što kaže Respo dođe 50 rokera i to je to, sad je profil kluba drugi, al opet ono što Vlado radi zaslužuje svaki respekt.
Neelix

#606 Re: otvoren novi club u SA

Post by Neelix »

ja moram reci da mi se stara sloga sa nesto manje raje, ali drugacijom muzikom puno vise svidjala.

doduse i ovo je daleko od loseg. gazda je super :) dodjem s djevojkom ponekad, vazda nam nadje mjesto, jednom je tako napao konobara sto nam nije ponudio da sjednemo (na svim stolovima pisalo da su rezervisani), da mi je pravo zao lika bilo :-)

uglavnom, sloga je za mene miljama ispred svega ostalog u sarajevu.
respo

#607 Re: otvoren novi club u SA

Post by respo »

meni do sada najbolja bila sloga kad je bila "razrusena"

uh tad si bile partije za pamtiti
statix

#608 Re: otvoren novi club u SA

Post by statix »

respo wrote:meni do sada najbolja bila sloga kad je bila "razrusena"

Nekad se tad i u domu mladih partijalo pod otvorenim nebom i crnim zidovima... :oops: :mrgreen:
respo

#609 Re: otvoren novi club u SA

Post by respo »

statix wrote:
respo wrote:meni do sada najbolja bila sloga kad je bila "razrusena"

Nekad se tad i u domu mladih partijalo pod otvorenim nebom i crnim zidovima... :oops: :mrgreen:
znam da sam svaki put iz doma mladih dolazio prljav :D

tad je bio i labirint aktuelan

ta 3 mjesta su bila nekako najbolja kad su bile partije

jbg odosmo mi sa teme

necemo vise :D
respo

#610 Re: otvoren novi club u SA

Post by respo »

ado-šampion wrote: al opet ono što Vlado radi zaslužuje svaki respekt.
normalno kad radi kao da je konobar a ne vlasnik

te hoda te ovo te ono
koliko vlasnika to radi u gradu slabo koji
statix

#611 Re: otvoren novi club u SA

Post by statix »

Necemo vise OT, samo da kazem da si zaboravio CDA i Kuk. :wink:
Topla voda

#612 Re: otvoren novi club u SA

Post by Topla voda »

ja reko da nikad necu otic vise,pa otiso veceras..

samo da kazem ovoj djevojci,menadjeru...

super vam je mjesto,dobro izgleda...dobro ozvucenje,nije skupo...

de allaha vam promijenite muziku i dj-a,
bez zeze...ima djevojaka,sve je ok,al onaj tip sto pusta muziku ubija u pojam.

znate li ko me je do sad,sem vas ,uspio istjerati u 1 ,da idem kuci..nikad niko :D

i cemu sluzi klub u kojem raja ne plese,de malo zabave..prezadovoljan sam sa svim ostalim...al ako nije plesna atmosfera,zatvoricete klub cim se neki novi otvori i kontacete...sto li?

jel znaju te gazde,ti neki nasi iz engleske....kakva je atmosfera dole??

pitas...sta da pustamo?pa pustaj ono ste se u londonu..pusta...

i ne bi se ja sikiro vako,da nije ono predobro mjesto za zabavu,al zabave ne da nema,nego se smorim.

haj ,sa srecom :)
red387

#613 Re: otvoren novi club u SA

Post by red387 »

fuglen wrote:Hej, da li neko zna koji je ono "club" gdje su snimane one scene iz filma "Na putu"?
Ono je improvizirani klub, napravljen u ruševinama Vijećnice :)
go-green

#614 Re: otvoren novi club u SA

Post by go-green »

O Basmentu, eto konacno se otvorio klub modernog tipa sa vecim kapacitetom koji je bio potreban ovom gradu.
Sada se moze negdje i zaplesat, konacno. I Boravit bez guranja. Od nekih sam cula da muzika inace nije nesto bas, ali nadam se da ce se i to poboljsat ali da narodnjake treba ostaviti na nekoj drugoj adresi. Ja sam bila za noc salse i bilo je puno ljudi. Jedino sto je bilo malo prevruce kod plesnog podija i muzika je malo preglasna u djelovima gdje se samo sjedi.
dezavUparke

#615 Re: otvoren novi club u SA

Post by dezavUparke »

Pozdrav

The Basement prema svim cinjenicama nije imao cilj da okupi kremu Sarajeva,al prema osobnom vidjenju zele da budu prepoznatljiv brend,sto znaci uspjeha nema ako nema inovacija,postigli su da budu tabu tema medju forumasima i gradjanima Sarajeva,sad je tezak zadatak kako postati tabu mjesto,al nadam se da ce uspjeti u tome, sad je potreban jak marketing,kao i ljubaznost,ak na prvom mjestu da "udju u nas um i okupiraju nas" naravno nemislim bukvalno sve je to jedan pozitivan stav i stvar profesionalnog pristupa!Primjer je i to sto su cak angazovani na forumu kao "nasa" Azra koja ima u cilju da ispravi sve mane The Basement-a i njihovog osoblja i ostavi dobar utisak prema klijentima i da uzor da sve moze biti profesionalno!

Sugestija:Zbog rejtinga i pozitivnog utiska na sve koji zele posjetiti The Basement za djevojke treba granica da bude 21 god to jest da neam razlike medju muskracima i djevojkama,,(svako pametan zna zbog cega)
Pod HITNO naci Dj koji ima osjecaj kad treba da pusti spicu a kad da odrzava ritam jer na pocetku muzika je jedan od glavnih faktora,a ne da se pustaja mix koje zna svaki amter uraditi,znaci noviteti,setovi,da se pustaju s ciljem da se zna kad se pusta minimal house,electro house,latino house!

Sretno!!
Bodkin

#616 Re: otvoren novi club u SA

Post by Bodkin »

dezavUparke wrote:Pozdrav

The Basement prema svim cinjenicama nije imao cilj da okupi kremu Sarajeva,al prema osobnom vidjenju zele da budu prepoznatljiv brend,sto znaci uspjeha nema ako nema inovacija,postigli su da budu tabu tema medju forumasima i gradjanima Sarajeva,sad je tezak zadatak kako postati tabu mjesto,al nadam se da ce uspjeti u tome, sad je potreban jak marketing,kao i ljubaznost,ak na prvom mjestu da "udju u nas um i okupiraju nas" naravno nemislim bukvalno sve je to jedan pozitivan stav i stvar profesionalnog pristupa!Primjer je i to sto su cak angazovani na forumu kao "nasa" Azra koja ima u cilju da ispravi sve mane The Basement-a i njihovog osoblja i ostavi dobar utisak prema klijentima i da uzor da sve moze biti profesionalno!

Sugestija:Zbog rejtinga i pozitivnog utiska na sve koji zele posjetiti The Basement za djevojke treba granica da bude 21 god to jest da neam razlike medju muskracima i djevojkama,,(svako pametan zna zbog cega)
Pod HITNO naci Dj koji ima osjecaj kad treba da pusti spicu a kad da odrzava ritam jer na pocetku muzika je jedan od glavnih faktora,a ne da se pustaja mix koje zna svaki amter uraditi,znaci noviteti,setovi,da se pustaju s ciljem da se zna kad se pusta minimal house,electro house,latino house!

Sretno!!
dob i moze proci ali muzika je takva kriza da me i kad sam zagrijan totalno spusti.strasno..
ssmmiilleeyy

#617 Re: otvoren novi club u SA

Post by ssmmiilleeyy »

Klub je odličan, samo da ne bude pucanja :D Malo malo pa metak iznad glave :D
LDxxxxxx

#618 Re: otvoren novi club u SA

Post by LDxxxxxx »

nisam bila jos , kakva je raja , sminkeraj na okupu , sponzoruse ili ?
karanana

#619 Re: otvoren novi club u SA

Post by karanana »

mislim da se mora urediti nacin naplate ulaza na malo transparentniji nacin a ne "klub je pun pa sad naplacujemo". sta znaci klub je pun? sinoc dodjem u 22:20 i platim ulaz. zadnji put sam bez placanja ulaza usao u 22:45.

sinoc kad sam usao, gore apsolutno nije bilo guzve niti cekanja u redu, nikog nije bilo osim securitija. tako da sam odmah pomislio da klub nije pun, ali ljubazna seka na kasi rece da jeste. i haj platim i udjem i klub bas i nije bio toliko pun koliko sam ocekivao. Na garderobi sretnem poznanika koji je usao minutu prije mene i koji se zacudi kada sam mu rekao da sam platio ulaz jer on ga nije platio. i sta sad, ja ispadoh magarac i noc mi se pokvari radi 10 maraka za koje pomislih da sam platio kao porez na budale. ni heineken se nije slivao niz grlo kao sto se obicno sliva zbog ovoga.

kontam sad ce jos raje proci bez placanja, nego mene uhvatili i uzeli mi pare. htjedoh stati dole da shmekam da vidim hoce li od tada svima naplacivati, ali reko necu nema veze ovaj put sam usao ali drugi put cu razmisliti hocu li platiti. hem sto je skupo iovako ionako, hem sto se naplacuje netransparentno.
alibaba_i_30_godina

#620 Re: otvoren novi club u SA

Post by alibaba_i_30_godina »

karanana wrote:mislim da se mora urediti nacin naplate ulaza na malo transparentniji nacin a ne "klub je pun pa sad naplacujemo". sta znaci klub je pun? sinoc dodjem u 22:20 i platim ulaz. zadnji put sam bez placanja ulaza usao u 22:45.

sinoc kad sam usao, gore apsolutno nije bilo guzve niti cekanja u redu, nikog nije bilo osim securitija. tako da sam odmah pomislio da klub nije pun, ali ljubazna seka na kasi rece da jeste. i haj platim i udjem i klub bas i nije bio toliko pun koliko sam ocekivao. Na garderobi sretnem poznanika koji je usao minutu prije mene i koji se zacudi kada sam mu rekao da sam platio ulaz jer on ga nije platio. i sta sad, ja ispadoh magarac i noc mi se pokvari radi 10 maraka za koje pomislih da sam platio kao porez na budale. ni heineken se nije slivao niz grlo kao sto se obicno sliva zbog ovoga.

kontam sad ce jos raje proci bez placanja, nego mene uhvatili i uzeli mi pare. htjedoh stati dole da shmekam da vidim hoce li od tada svima naplacivati, ali reko necu nema veze ovaj put sam usao ali drugi put cu razmisliti hocu li platiti. hem sto je skupo iovako ionako, hem sto se naplacuje netransparentno.
Pa ko ti je kriv kad ides na mjesto gdje ne postoje konkretna pravila oko naplate ulazu, tj. gdje se samo ulaz placa bez konzumacije. :roll:
Bodkin

#621 Re: otvoren novi club u SA

Post by Bodkin »

sto se tice placanja,njihov izbor.nek stave 10km kad zasvrbi konobara necu imati problema sa tim ali furanje da niko ne moze bez clanske ili rezervacije preko reda uci, a onda puste takve indijance me toliko iznervira da sinoc nisam ni htio ici.ja sam ozbiljno razmisljao da uzmem tu clansku i dam 150 km ali kad vidim likove koji bez clanske i bez rezervacije i bez placanja prolaze,nema teorije da budem budala
ultima_palabra

#622 Re: otvoren novi club u SA

Post by ultima_palabra »

Otišo prvi put u petak, nema 20 ljudi unutra. Nisam platio ulaz, da sam u papučama došao mislim da bi me pustili i nasmiješili se još, toliko je prazno :-D
Ne znam kako je inače, ali "ne sluti na radost" :-D
Incub

#623 Re: otvoren novi club u SA

Post by Incub »

Dosli smo i do toga da je slaba posjecenost.
Da pustaju turbo-folk bilo bi krcato,zato sto je kod nas vec odavno zavladao krkanluk.
Sad bi jedino protivnici turbo-folka trebali da izlaze u Basement jer je ostao zadnja linija odbrane od sunda koji nas je toliko okruzio da smo postali ravnodusni.
Svaka cast vlasniku pa jos uvijek ne mijenja fazon uprkos broju posjeta i velicine objekta.
Haris033

#624 Re: otvoren novi club u SA

Post by Haris033 »

The PUB

Novi pub,uređen i opremljen po svjetskim pub standardima.
Mjesto koje će okupljati ljubitelje žive svirke i rock and rolla sa velikim asortimanom alkoholnih i bezalkoholnih pića.
WELCOME!

Envera Šehovića 15, Dolac Malta
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

http://www.facebook.com/group.php?v=inf ... 1363549960

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
karanana

#625 Re: otvoren novi club u SA

Post by karanana »

u subotu je dj bila neka plavkica. onako dobro izgleda, posebno kad se sagne da dohvati cd-jeve, ali muzika nakon jedno sat slusanja postane veoma monotona. treba malo izmiksati i hip hopa.
Locked