Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajevu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ado-šampion
#1 Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajevu
U ponedjeljak je otvoren novi Tomićev BMW-ov salon (konačno!) od 300 m2, onakav kakav toj marci i priliči. Tom prilikom upriličena je i svečanost povodom otvaranja (ulaz je bio slobodan) koja je iskorištena da se BH kupcima predstavi novi 650i i novi M3. Takođe su se mogli razgledati i modeli trice i petice. Salon je otvoren u okviru Avaz Business centra.
Mogli bi nekoga interesovati dojmovi o njihovim autima onako "u stajanju". M3 su čak i upalili, bukvalno ježi se koža, zvuk kako u F1. Kako inače na (bilo koje) stvari ne gledam sa wow efektom, primjetio sam da su materijali za tu cijenu (trebala bi biti oko 150 k KM bez doplata) prilično loši (bez imalo drveta ili aluminija), recimo Avensis ima luksuzniju tablu, što je dodatno podstaklo moje mišljenje da ispod petice nema BMW-a. U običnu tricu mi se nije ni ulazilo. 650i je bio sa jako dobrom opremom (crvena koža, aluminijski trim, automatski mjenjač sa pedalama na volanu...) i on me prilično uduševio u unutrašnosti.
Kad bi bilo love ja bih ipak uzeo peticu, ova je bila 530xd sa M opremom (aluminijski trim, unutrašnjost koža-tkanina, sportska sjedala, sportski volan...), ja bih recimo 525d sa drvenim trimom umjesto aluminija, Dakota kožom i komfort sjedalima (+ xenon i Hi-FI Professional audio sistem, cca 20 k KM doplate).
Oni koje ova tema ne zanima ("šta će nam BMW u ovakvoj državi", bla, bla) molim da se suzdrže, ovu temu sam postavio pošto znam da ima onih koji vole BMW i koje ovo zanima. Takođe, temu nisam postavio ni da se hvalim da sam bio tamo, pošto je kako sam naveo ulaz bio slobodan (mada se najavljivalo da će se moći samo s pozivnicama).
Mogli bi nekoga interesovati dojmovi o njihovim autima onako "u stajanju". M3 su čak i upalili, bukvalno ježi se koža, zvuk kako u F1. Kako inače na (bilo koje) stvari ne gledam sa wow efektom, primjetio sam da su materijali za tu cijenu (trebala bi biti oko 150 k KM bez doplata) prilično loši (bez imalo drveta ili aluminija), recimo Avensis ima luksuzniju tablu, što je dodatno podstaklo moje mišljenje da ispod petice nema BMW-a. U običnu tricu mi se nije ni ulazilo. 650i je bio sa jako dobrom opremom (crvena koža, aluminijski trim, automatski mjenjač sa pedalama na volanu...) i on me prilično uduševio u unutrašnosti.
Kad bi bilo love ja bih ipak uzeo peticu, ova je bila 530xd sa M opremom (aluminijski trim, unutrašnjost koža-tkanina, sportska sjedala, sportski volan...), ja bih recimo 525d sa drvenim trimom umjesto aluminija, Dakota kožom i komfort sjedalima (+ xenon i Hi-FI Professional audio sistem, cca 20 k KM doplate).
Oni koje ova tema ne zanima ("šta će nam BMW u ovakvoj državi", bla, bla) molim da se suzdrže, ovu temu sam postavio pošto znam da ima onih koji vole BMW i koje ovo zanima. Takođe, temu nisam postavio ni da se hvalim da sam bio tamo, pošto je kako sam naveo ulaz bio slobodan (mada se najavljivalo da će se moći samo s pozivnicama).
- Bullet Tooth Tony
Odlicno,volim BMW i bas sam se pitao kada cemo dobiti jedan prodajni salon,a kad se to otvaralo,nemam ja pojma nista a pratim vecinu auto dogadjaja..pih sad mi krivo 
- Maystor
Kada sam saznao da otvaraju novi salon (umjesto one trafike u kojoj su do sada prodavali skupe automobile) bilo mi je drago, jer veoma cijenim BMW. Ali kad pomislim da su salon napravili u avazu...; jebo ih Fahro Radoncic u glavu! Ja nikada svoje novo auto ne bih izveo iz avaza. Vjerovatno nekima to nije bitno, ali ja sam razocaran odabirom lokacije BMW salona u Sarajevu.
- chuchumbamayumbe
heh, izvezao bih ga ja i iz kruga sarajevske pivare, samo da je moj!Maystor wrote:Kada sam saznao da otvaraju novi salon (umjesto one trafike u kojoj su do sada prodavali skupe automobile) bilo mi je drago, jer veoma cijenim BMW. Ali kad pomislim da su salon napravili u avazu...; jebo ih Fahro Radoncic u glavu! Ja nikada svoje novo auto ne bih izveo iz avaza. Vjerovatno nekima to nije bitno, ali ja sam razocaran odabirom lokacije BMW salona u Sarajevu.
mogu sanjati...
-
ado-šampion
Nekako su to potajno otvorili, mene jaran zvao, on dobio pozivnicu inače ne bih ni ja znao.Beg_Babic wrote:Odlicno,volim BMW i bas sam se pitao kada cemo dobiti jedan prodajni salon,a kad se to otvaralo,nemam ja pojma nista a pratim vecinu auto dogadjaja..pih sad mi krivo
-
ins
?!Maystor wrote:Kada sam saznao da otvaraju novi salon (umjesto one trafike u kojoj su do sada prodavali skupe automobile) bilo mi je drago, jer veoma cijenim BMW. Ali kad pomislim da su salon napravili u avazu...; jebo ih Fahro Radoncic u glavu! Ja nikada svoje novo auto ne bih izveo iz avaza. Vjerovatno nekima to nije bitno, ali ja sam razocaran odabirom lokacije BMW salona u Sarajevu.
A kakve veze ima F. Radoncic sa kupovinom BMW?
-
motor
#7 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajev
Sjedio sam u M3 i nije mi se uopce ucinilo da su materijali nekvalitetni, osim toga drvo nije nikada bilo sastavni dio unutrasnjosti M3.ado-šampion wrote:U ponedjeljak je otvoren novi Tomićev BMW-ov salon (konačno!) od 300 m2, onakav kakav toj marci i priliči. Tom prilikom upriličena je i svečanost povodom otvaranja (ulaz je bio slobodan) koja je iskorištena da se BH kupcima predstavi novi 650i i novi M3. Takođe su se mogli razgledati i modeli trice i petice. Salon je otvoren u okviru Avaz Business centra.
Da, prosle sedmice sam bio u novo otvorenom BMW Welt u Münchenu. Salon je gradjen par godina i predstavlja vrhunac moderne arhitekture od koje zastaje dah. Fantastican dozivljaj....., planirao sam ostati sat vremena, ostao sam 4 sata i opet mi nije bilo dovoljno. Za sve zainteresovane - ULAZ SLOBODAN
-
ado-šampion
#9 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajev
Hehe, čini mi se da ti na BMW gledaš previše nerealno, kao i ovaj moj jaran. Materijali nisu nekvalitetni, plastika je mekana na dodir i kvalitetna u gornjem dijelu instrument table a i na ostalim mjestima, ali je osnovni problem što je PLASTIKA. Za tu cijenu su mogli makar aluminijski trim stavit. Kako rekoh Toyota Avensis ima kvalitetnije materijale unutra sa osnovnom opremom. Kod nje je sivilo (kvalitetne) plastike razbijeno kožnim osloncima za lektove, kromiranim štekama (što doduše ima i trica), i još nekim metalnim obrubima (oko mjenjača, oko ventilacijskih otvora...) i sličnim stvarima. Uz sportsko auto tog tipa i ne ide neki luskuz tačno ali ako pljunem 150k KM za auto hoće da ako ništa ima taj fuckin' aluminijski trim.motor wrote:Sjedio sam u M3 i nije mi se uopce ucinilo da su materijali nekvalitetni, osim toga drvo nije nikada bilo sastavni dio unutrasnjosti M3.ado-šampion wrote:U ponedjeljak je otvoren novi Tomićev BMW-ov salon (konačno!) od 300 m2, onakav kakav toj marci i priliči. Tom prilikom upriličena je i svečanost povodom otvaranja (ulaz je bio slobodan) koja je iskorištena da se BH kupcima predstavi novi 650i i novi M3. Takođe su se mogli razgledati i modeli trice i petice. Salon je otvoren u okviru Avaz Business centra.
Da, prosle sedmice sam bio u novo otvorenom BMW Welt u Münchenu. Salon je gradjen par godina i predstavlja vrhunac moderne arhitekture od koje zastaje dah. Fantastican dozivljaj....., planirao sam ostati sat vremena, ostao sam 4 sata i opet mi nije bilo dovoljno. Za sve zainteresovane - ULAZ SLOBODAN
-
ins
Salon je 100% po dizajnu i projektu centrale BMW, bez imalo uticaja iz AC Tomic. Bili fabricki arhitekti jos u maju, i poslije poslali nacrt...NeKi_LiK wrote:Da li je ovo jedini salon sa zatamljenim staklima u Evropi ?... još kad se tome doda dizajnerski izvrsno riješena Tomić reklama sa srebrenim slovima na bijeloj podlozi... samo u Bosni...
I ta srebrna slova na bijeloj podlozi su BMW standard!
Ovakvih komentara.... samo u Bosni....
-
motor
#11 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajev
Ma jooooj...., meni se cini da ti citas previse ove auto casopise, koji se opterecuju ovim glupostima. Ja kada sjedenem u auto, zalupim vrata i uhvatim volan, znam koliko je unutrasnjost kvalitetnaado-šampion wrote:Hehe, čini mi se da ti na BMW gledaš previše nerealno, kao i ovaj moj jaran. Materijali nisu nekvalitetni, plastika je mekana na dodir i kvalitetna u gornjem dijelu instrument table a i na ostalim mjestima, ali je osnovni problem što je PLASTIKA. Za tu cijenu su mogli makar aluminijski trim stavit. Kako rekoh Toyota Avensis ima kvalitetnije materijale unutra sa osnovnom opremom. Kod nje je sivilo (kvalitetne) plastike razbijeno kožnim osloncima za lektove, kromiranim štekama (što doduše ima i trica), i još nekim metalnim obrubima (oko mjenjača, oko ventilacijskih otvora...) i sličnim stvarima. Uz sportsko auto tog tipa i ne ide neki luskuz tačno ali ako pljunem 150k KM za auto hoće da ako ništa ima taj fuckin' aluminijski trim.motor wrote:Sjedio sam u M3 i nije mi se uopce ucinilo da su materijali nekvalitetni, osim toga drvo nije nikada bilo sastavni dio unutrasnjosti M3.ado-šampion wrote:U ponedjeljak je otvoren novi Tomićev BMW-ov salon (konačno!) od 300 m2, onakav kakav toj marci i priliči. Tom prilikom upriličena je i svečanost povodom otvaranja (ulaz je bio slobodan) koja je iskorištena da se BH kupcima predstavi novi 650i i novi M3. Takođe su se mogli razgledati i modeli trice i petice. Salon je otvoren u okviru Avaz Business centra.
Bezze je usporedjivati neku Toyotu, jer je opce poznato da Svabo ni u jednom svom autu ne daje alu u seriju, ako cijena nije sestoznamenkasti broj u eurima
- elixiaboy
ins wrote:Salon je 100% po dizajnu i projektu centrale BMW, bez imalo uticaja iz AC Tomic. Bili fabricki arhitekti jos u maju, i poslije poslali nacrt...NeKi_LiK wrote:Da li je ovo jedini salon sa zatamljenim staklima u Evropi ?... još kad se tome doda dizajnerski izvrsno riješena Tomić reklama sa srebrenim slovima na bijeloj podlozi... samo u Bosni...

Tako je!
gore napisano vrijedi i za Audi, VW, MB salone...
- NeKi_LiK
Ok za unutrašnji dizajn, ali zar "salon kakav priliči BMW-u" treba biti smješten iza zatmljenih stakala u sklopu poslovne zgrade ?ins wrote:Salon je 100% po dizajnu i projektu centrale BMW, bez imalo uticaja iz AC Tomic. Bili fabricki arhitekti jos u maju, i poslije poslali nacrt...NeKi_LiK wrote:Da li je ovo jedini salon sa zatamljenim staklima u Evropi ?... još kad se tome doda dizajnerski izvrsno riješena Tomić reklama sa srebrenim slovima na bijeloj podlozi... samo u Bosni...
-
ado-šampion
#14 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajev
Pa to ti i govorim. Ja kad sam sjeo u Avensis osjećao sam se super. Oduševio sam se kakvu unutrašnjost ima za realativno male pare (41 k KM). To ti gledaš kad uhvatiš volan, ali ko izleti za njega tih 150k KM vjeruj mi gleda svaku sitnicu. Da ne raspravljamo više, odosmo izvan teme, ali iz priloženog se može zaključiti da kao ljubitelj BMW-a tricom baš nisam oduševljen, najblaže rečeno.motor wrote:Ma jooooj...., meni se cini da ti citas previse ove auto casopise, koji se opterecuju ovim glupostima. Ja kada sjedenem u auto, zalupim vrata i uhvatim volan, znam koliko je unutrasnjost kvalitetnaado-šampion wrote:Hehe, čini mi se da ti na BMW gledaš previše nerealno, kao i ovaj moj jaran. Materijali nisu nekvalitetni, plastika je mekana na dodir i kvalitetna u gornjem dijelu instrument table a i na ostalim mjestima, ali je osnovni problem što je PLASTIKA. Za tu cijenu su mogli makar aluminijski trim stavit. Kako rekoh Toyota Avensis ima kvalitetnije materijale unutra sa osnovnom opremom. Kod nje je sivilo (kvalitetne) plastike razbijeno kožnim osloncima za lektove, kromiranim štekama (što doduše ima i trica), i još nekim metalnim obrubima (oko mjenjača, oko ventilacijskih otvora...) i sličnim stvarima. Uz sportsko auto tog tipa i ne ide neki luskuz tačno ali ako pljunem 150k KM za auto hoće da ako ništa ima taj fuckin' aluminijski trim.motor wrote: Sjedio sam u M3 i nije mi se uopce ucinilo da su materijali nekvalitetni, osim toga drvo nije nikada bilo sastavni dio unutrasnjosti M3.
Da, prosle sedmice sam bio u novo otvorenom BMW Welt u Münchenu. Salon je gradjen par godina i predstavlja vrhunac moderne arhitekture od koje zastaje dah. Fantastican dozivljaj....., planirao sam ostati sat vremena, ostao sam 4 sata i opet mi nije bilo dovoljno. Za sve zainteresovane - ULAZ SLOBODAN![]()
Bezze je usporedjivati neku Toyotu, jer je opce poznato da Svabo ni u jednom svom autu ne daje alu u seriju, ako cijena nije sestoznamenkasti broj u eurima
-
nx
Ja bi da imam para sto da ne, taj objekat je defintivno jedna od najelitnijh lokacija u Sarajevu, i sam bi licno da prodajem auta, ozbiljno razmisljao, da otvorim salon u avazu.Maystor wrote:Kada sam saznao da otvaraju novi salon (umjesto one trafike u kojoj su do sada prodavali skupe automobile) bilo mi je drago, jer veoma cijenim BMW. Ali kad pomislim da su salon napravili u avazu...; jebo ih Fahro Radoncic u glavu! Ja nikada svoje novo auto ne bih izveo iz avaza. Vjerovatno nekima to nije bitno, ali ja sam razocaran odabirom lokacije BMW salona u Sarajevu.
- Edin H.
#17 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajevu
Ima li tamo servis?
Ima li neko iskustvo u kvaliteti usluge koju pruzaju?
Ima li kakav e-mail da se mogu kontaktirati u vezi cijena?
Ili ga ja ne mogu naci ili nemaju website-a
Ima li neko iskustvo u kvaliteti usluge koju pruzaju?
Ima li kakav e-mail da se mogu kontaktirati u vezi cijena?
Ili ga ja ne mogu naci ili nemaju website-a
- Bullet Tooth Tony
- Edin H.
#19 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajevu
Hvala Beze
Begovi su uvijek postovali BMW
Begovi su uvijek postovali BMW
- ranger
#20 Re: Otvoren novi BMW-ov prodajno - servisni centar u Sarajevu
aluminij - ok, al brate sta ce drvo u M3??!!
valjda bi on trebao biti olicenje brutalne snage i sportskog duha....
naravno jeste to BMW ali se kog M3 ciljalo vise na sport nego na luksuz!
valjda bi on trebao biti olicenje brutalne snage i sportskog duha....
naravno jeste to BMW ali se kog M3 ciljalo vise na sport nego na luksuz!