Otvoren ljetni sajam knjige

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Sarajevo: Otvoren ljetni sajam knjige
U Sarajevu je u subotu navečer otvoren ljetni sajam knjige.
Otvarajući ljetni sajam knjige, predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BiH Ibrahim Spahić pozdravio je 33 izdavačke kuće koje su se odazvale pozivu organizatora IK ''Sejtarija'' da svoja izdanja i izdanja drugih izdavačkih kuća iz zemlje i svijeta predstave sarajevskoj publici i posebno turistima i posjetiocima Sarajeva iz dijaspore.

Spahić je naglasio da je organizacija ljetnog sajma i ove godine potvrdila opravdano intresovanje čitalaca, autora i izdavača za velike sajamske priredbe posvećene knjizi.

''Usprkos modernim komunikacijama knjiga ipak najbrže pronalazi svoj put do drugoga'', kazao je Spahić.

Spahić je pročitao svoju pjesmu ''Sarajevski pauci i drugi kukci'' kao dar posjetiocima sajma.
(FENA)
Krasno, samo ne znam zasto se uvijek sajam organizuje u zadnjoj sedmici u mjesecu kad ljudi ni za kifle nemaju...
opet idi pari ochi...
cleo

#2 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by cleo »

pa da se što manje ljudi opameti, kome danas odgovara načitan, pametan čovjek... em je dosadan i naporan u društvu, samo nešto filozofira em bi na poslovnom planu mogao zeznuti ove koje imaju druge sposobnosti - da kradu, lažu, manipulišu - njihov je glavni adut neznanje drugih, hipnotisana masa što užih pogleda.

A i kakvi su nam današnji menadžeri, organizatori... ne znam kako konstantno previđaju bitne činjenice i sami sebi nanose štetu, uf
mIRCerka

#3 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

sta mislis hoce li opet biti sund i beletristika?
cleo

#4 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by cleo »

pa naravno, već smo naučili napamet štandove, bar posljednje 2 godine sigurno. Nije da nema kvalitetnih izdanja ali brate skupo, jedino da svake sajamske sezone kupim po jednu, dvije knjige... odem i ja parit oči, možda nas iznenade
JThomas

#5 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by JThomas »

pa zadnjih 5 godina su na sajmovima u ovom gradu sve iste knjige :razz:
ludacha

#6 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by ludacha »

sjecam se da je sajam knjige organiziran nekad u zimu (oko nove godine) bio nekad dobar, ali sad..sve je to jad i bijeda. izdanja uglavnom prastara, cijene uglavnom iste ili vece. kvalitet sve sitniji.
horoskopi razni, dijete i dijetice, po krvnim grupama i onako, neke kuharice koje su toliko stare da su cak i jrecepti izmodili (eto i to je moguce!), stručne literature gotovo da i nema. za moj fah, sve sto se nadje je na engleskom jeziku (uglavnom sejtarija i buybook) i pre pre pre pre pre skupo. zapravo takvo je sve sto me zanima, ukoliko se uopce moze naci na ovim prostorima.

ako sam u gradu, odem na sajam samo da bacim oko i eventualno nabavim djelo kakvog lokalnog/regionalnog knjizevnika

a za ostalo - tu je Amazon (i mastercard :D )
Sutra

#7 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Sutra »

Is it me, ili ova vijest o otvaranju Sajma nije potpuna? Dakle GDJE (na kojoj lokaciji u Sarajevu) se ovaj Sajam odrzava ostaje nejasno... kao svi bi ljudi koji procitaju vijest trebali znati gdje je...
Sto se tice ponude, ponovo isto, i stalno i iznova isto, jedina promjena je da je skuplje :cry:
mIRCerka

#8 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Sutra wrote:Is it me, ili ova vijest o otvaranju Sajma nije potpuna? Dakle GDJE (na kojoj lokaciji u Sarajevu) se ovaj Sajam odrzava ostaje nejasno... kao svi bi ljudi koji procitaju vijest trebali znati gdje je...
Sto se tice ponude, ponovo isto, i stalno i iznova isto, jedina promjena je da je skuplje :cry:
U fiskulturnoj sali OS Faletici....skenderija, gdje drugo imamo salu za sajam :D istina da je info nepotpuna, ali koga boga ti, kao sto neko vec rece, boli briga za knjigama :D
Asana

#9 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Asana »

Nije li sajam ljeti u parku Svjetlosti... pardon, na Trgu oslobodjenja, pardon, Alije Izetbegovica, pardon, ispod multikulturnog covjeka, pardon.... u buducem spomen parku sarajevskim zrtvama .... ?

Ove godine su im tako veliki standovi da nemas kuda proci.
mIRCerka

#10 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Asana wrote:Nije li sajam ljeti u parku Svjetlosti... pardon, na Trgu oslobodjenja, pardon, Alije Izetbegovica, pardon, ispod multikulturnog covjeka, pardon.... u buducem spomen parku sarajevskim zrtvama .... ?

Ove godine su im tako veliki standovi da nemas kuda proci.
bio je neki vec tamo prije 20 dana cini mi se :S hajd uprati...pogotov s lokacijom...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Truba »

traje jos 12 dana

svaka čast onim ljudima tamo
od 8 do 8 su tamo... ja bio 5 minuta umal me sunčanica ne uhvati

pazario sam jednu filmsku knjigu 50% popusta 8)

zapikirao sam još neke
cca 50 km 2-3 komata :lol:
Hodidjed

#12 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Hodidjed »

Ne znam "cemu sajmovi" kada im knjige nisu nista jeftinije nego po radnjama......
vjesticanametli

#13 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by vjesticanametli »

jel opet ima najvisLJe kuharica i vjerskih knjiga :D molim brzi odgovor :D
Forsaken

#14 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Forsaken »

ako ko vidi "da vinchijev kod" na sajmu, zamolite molim vas tetu na standu da mi sacuva tu knjigu, nikako ne mogu da je nadjem!
[/irony]
mIRCerka

#15 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Forsaken wrote:ako ko vidi "da vinchijev kod" na sajmu, zamolite molim vas tetu na standu da mi sacuva tu knjigu, nikako ne mogu da je nadjem!
[/irony]
:lol: :lol: :lol: meni jednu ANDJELI I DEMONI, Latinicno izdanje molim :D
Skyfox

#16 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Skyfox »

jel to na Skenderiji???
mIRCerka

#17 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:jel to na Skenderiji???
pred ekonomijom...
Skyfox

#18 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Skyfox »

Aha, ma isplati se zavaliti koju paru, ako je jeftinije nego u knjizarama, pa makar bio kraj mjeseca :)
mIRCerka

#19 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:Aha, ma isplati se zavaliti koju paru, ako je jeftinije nego u knjizarama, pa makar bio kraj mjeseca :)
napisase vec, ni feninga jeftinije....
Skyfox

#20 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Skyfox »

ne procitah...

mada mislim da su nagodni za cijenkanje. Na Skenderiji na sajmu sam sa jedne knjige skinuo 2 a sa druge 4KM znam da je ciganija ali izasao sam sa vise kniga nego da nisam pokusao s tim :D pa i njima je u interesu da prodaju pogotovo pred kraj sajma
mIRCerka

#21 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by mIRCerka »

Skyfox wrote:ne procitah...

mada mislim da su nagodni za cijenkanje. Na Skenderiji na sajmu sam sa jedne knjige skinuo 2 a sa druge 4KM znam da je ciganija ali izasao sam sa vise kniga nego da nisam pokusao s tim :D pa i njima je u interesu da prodaju pogotovo pred kraj sajma
pa da nude nesto novo pa hajd...vise mi je Koda i Pamuka pun klinac.... a dzamonje nikad ni za lijeka...macka mu piterina
Skyfox

#22 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Skyfox »

Ja sam se u zadnje vrfijeme nalozio na knjige Steven K. i taman da upotunim kolekciju nekom novom. Lagano ljetno stivo za plazu - ubilo se. A njega uvijek ima u izobilju... Ko bira ne nade :D
Forsaken

#23 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Forsaken »

Skyfox wrote:Ja sam se u zadnje vrfijeme nalozio na knjige Steven K. i taman da upotunim kolekciju nekom novom. Lagano ljetno stivo za plazu - ubilo se. A njega uvijek ima u izobilju... Ko bira ne nade :D
King je dobar, procitao sam vecinu njegovih, ali ima dosta smeca tj. meni se ne svidaju knjige koje pise zajedno s nekim. Recimo ona mega duga sranja tipa Tvrdjava il tako nesto.

Ako ocete dobro lagano ljetnje stivo, Hiperion tetralogija, beton.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#24 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Truba »

ma ima finih knjiga i jetnihih
kažem vam pratite natpise o popustima :D
Dr.Cuddy

#25 Re: Otvoren ljetni sajam knjige

Post by Dr.Cuddy »

Kupih 3 knjige i neki poklončić na štandu Šahinpašića :thumbup:
Post Reply