Otvoren hotel Europa!
-
mala_truba
#151 Re: Otvoren hotel Europa!
.
Last edited by mala_truba on 04/12/2009 02:12, edited 1 time in total.
- Edin H.
#152 Re: Otvoren hotel Europa!
KatarinaKosaca wrote:Taj je hotel bio poznat po slastičarni i kvalitetnim kolačima. Ja sam neki dan kupila prvi put nakon otvorenja, kolači su odron a cijene astronomske. Dakle, izbjegavati slastičarnu svakako. U Bečki je prijatno sjesti.jasana wrote:moze li neko reci kako se krecu cijene kad se hoce odsjesti tamo?nocenje ?
i kakve su cijene u kafeu?kafe ,kolaci itd.
de ba 6 stranica raspravljate o vlasniku i uposlenicima o stvarima koje se ne mogu promjeniti!na 6 strana isti sadrzaj
Bila je i solidna diskoteka
Koza bio disk dzokej
-
mala_truba
#153 Re: Otvoren hotel Europa!
Ja ne znam kako ti uopste zaspes, tu u centru grada neko tako robovlasnickim kapitalizmom iskoristava radnike, a niko osim tebe nista ne poduzima?! Strasno...ins wrote:Ma nidje veze! Hocu da kazem da voli samo sebe, i da koristi atmosferu robovlasničkog kapitalizma koji vlada u nasoj,a ne njegovoj,Bosni!mala_truba wrote:Hoces da kazes da vlasnik hotela mrzi Sandzaklije? Na osnovu ovog tvog napisanog ja sam to zakljuciodobar_ti? wrote:Evo vam informacije iz prve ruke:
U hotelu Europi rade 95% Sandzaklije, a a preostalih 5% običnih smrtnika čine stari radnici Europe koje su morali zadrzati po ugovoru iz privatizacije. Kad su trazeni radnici za Europu glavni uslov je bio samo da si Sandzaklija! A posebna priča je odnos vlasnika i njegovih šefova prema radnicima. Čovjek smatra da posjeduje te ljude, iživljava se na njima, kažnjava ih, maltretira, a plate su naravno na najmanjem mogucem minimalcu-sramota za takav objekat-raditi ostaju samo oni koji nemaju nikakvog drugog izbora pa moraju trpiti takva omalovažavanja i napade na ljudsko dostajanstvo! Zato se ne treba zanositi kad se kaze otvoreno novih 100, 200 radnih mjesta, jer ovo je prava slika stvari!!!
Predlazem ovo: ti se prijavi gazdi, reci da si rodjeni Sarajlija, i da nije red da u svom hotelu iskoristava svoje uposlenike, od kojih njih cak 95% iz Sandzaka, i da ih treba otpustiti, te mu odmah predlozi spisak sa rodjenim sarajlijama, pa da u narednih godinu na njih primjenjije taj grozni robovlasnicki kapitalizam!
A ja ne znam gdje ti zivis! Pa kome ces prijaviti i ko ce sta poduzeti?! Isti oni koji donose zakone i brinu se o njihovom provođenju su i omogucili privatizaciju, i zar mislis da bi se vlasnik tako ponasao da nema njihov blagoslov. Misli da mu niko ne smije nista pa udri po sirotinji i jadnom narodu (pa makar oni bili većinom Sandzaklije). FUJ! Al i on ce sve do jednom...takvi dugo ne opstaju
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#154 Re: Otvoren hotel Europa!
Školski primjer fašističke rečenice. Analogija... Jest da je Hrvat(Srbin, Bošnjak), al je dobar čovjek. Pa čak i gore. Udri po sirotinji, pa makar su i Sandžaklije.ri po sirotinji i jadnom narodu (pa makar oni bili većinom Sandzaklije).
- strong69
#155 Re: Otvoren hotel Europa!
mala_truba wrote: Misli da mu niko ne smije nista pa udri po sirotinji i jadnom narodu (pa makar oni bili većinom Sandzaklije). FUJ! Al i on ce sve do jednom...takvi dugo ne opstaju
Nisi ti mala truba...