Otvoren hotel Europa!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ins

#126 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by ins »

mala_truba wrote:
dobar_ti? wrote:
mala_truba wrote:Evo vam informacije iz prve ruke:

U hotelu Europi rade 95% Sandzaklije, a a preostalih 5% običnih smrtnika čine stari radnici Europe koje su morali zadrzati po ugovoru iz privatizacije. Kad su trazeni radnici za Europu glavni uslov je bio samo da si Sandzaklija! A posebna priča je odnos vlasnika i njegovih šefova prema radnicima. Čovjek smatra da posjeduje te ljude, iživljava se na njima, kažnjava ih, maltretira, a plate su naravno na najmanjem mogucem minimalcu-sramota za takav objekat-raditi ostaju samo oni koji nemaju nikakvog drugog izbora pa moraju trpiti takva omalovažavanja i napade na ljudsko dostajanstvo! Zato se ne treba zanositi kad se kaze otvoreno novih 100, 200 radnih mjesta, jer ovo je prava slika stvari!!!
Hoces da kazes da vlasnik hotela mrzi Sandzaklije? Na osnovu ovog tvog napisanog ja sam to zakljucio :run:
Ma nidje veze! Hocu da kazem da voli samo sebe, i da koristi atmosferu robovlasničkog kapitalizma koji vlada u nasoj,a ne njegovoj,Bosni!
Ja ne znam kako ti uopste zaspes, tu u centru grada neko tako robovlasnickim kapitalizmom iskoristava radnike, a niko osim tebe nista ne poduzima?! Strasno...

Predlazem ovo: ti se prijavi gazdi, reci da si rodjeni Sarajlija, i da nije red da u svom hotelu iskoristava svoje uposlenike, od kojih njih cak 95% iz Sandzaka, i da ih treba otpustiti, te mu odmah predlozi spisak sa rodjenim sarajlijama, pa da u narednih godinu na njih primjenjije taj grozni robovlasnicki kapitalizam!

:sax:
duboka_misao

#127 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by duboka_misao »

mene zanima pri zaposljavanju koliko generacija unazad moras biti iz sandzaka i jel se pikaju rodbinske veze preko braka?
kosmos

#128 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by kosmos »

U hotelu Europi rade 95% Sandzaklije, a a preostalih 5% običnih smrtnika čine stari radnici Europe koje su morali zadrzati po ugovoru iz privatizacije. Kad su trazeni radnici za Europu glavni uslov je bio samo da si Sandzaklija! A posebna priča je odnos vlasnika i njegovih šefova prema radnicima. Čovjek smatra da posjeduje te ljude, iživljava se na njima, kažnjava ih, maltretira, a plate su naravno na najmanjem mogucem minimalcu-sramota za takav objekat-raditi ostaju samo oni koji nemaju nikakvog drugog izbora pa moraju trpiti takva omalovažavanja i napade na ljudsko dostajanstvo! Zato se ne treba zanositi kad se kaze otvoreno novih 100, 200 radnih mjesta, jer ovo je prava slika stvari!!!
ako je navedeno tacno, onda nije ni cudo, nego za ocekivati je da u evropi ne daju munare. jer ti se ljudi tamo ne integrisu, oni prave svoje zajednice, gdje rade, stanuju, druze se, imaju svoje skole, sve u svemu paralelne zajednice
strong69

#129 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by strong69 »

kosmos wrote:

ako je navedeno tacno, onda nije ni cudo, nego za ocekivati je da u evropi ne daju munare. jer ti se ljudi tamo ne integrisu, oni prave svoje zajednice, gdje rade, stanuju, druze se, imaju svoje skole, sve u svemu paralelne zajednice
Hoces da kazes da zbog Sandzaklija ne daju da se prave munare? Tvoj post stavicu u signature sebi.

Integrisu se svugdje ljudi. I u Sarajevu imas udruzenje Ceha, Slovenaca, u BiH udruzenja Ukrajinaca koja promovisu i cijene svoje vrijednosti. Sto je odlicno. U New Yorku imas kinesku cetvrt, imas malu Italiju. U Hrvatskoj u Istri mirno zive Italijani. U Zagrebu nikom ne smetaju muslimani i dzamija. Samo muslimani i njhovo povezivanje nije u redu? Zajednice nisu lose. Ja sam zivio u Becu, Lyonu i Nantesu. I tamo sam vidio da muslimane gledaju drugacije a to se narocito odnosi na Nantes. A tamo nema puno Arapa.

Nisam znao da ovolika ksenofobija vlada medu nasim internet narodom...
jasana

#130 Otvoren hotel Europa!

Post by jasana »

moze li neko reci kako se krecu cijene kad se hoce odsjesti tamo?nocenje ?
i kakve su cijene u kafeu?kafe ,kolaci itd.
de ba 6 stranica raspravljate o vlasniku i uposlenicima o stvarima koje se ne mogu promjeniti!na 6 strana isti sadrzaj :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#131 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by KatarinaKosaca »

jasana wrote:moze li neko reci kako se krecu cijene kad se hoce odsjesti tamo?nocenje ?
de ba 6 stranica raspravljate o vlasniku i uposlenicima o stvarima koje se ne mogu promjeniti!na 6 strana isti sadrzaj :-)
Taj je hotel bio poznat po slastičarni i kvalitetnim kolačima. Ja sam neki dan kupila prvi put nakon otvorenja, kolači su odron a cijene astronomske. Dakle, izbjegavati slastičarnu svakako. U Bečki je prijatno sjesti.
KadSeMrtviProbudimo

#132 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by KadSeMrtviProbudimo »

KatarinaKosaca wrote:
jasana wrote:moze li neko reci kako se krecu cijene kad se hoce odsjesti tamo?nocenje ?
Taj je hotel bio poznat po slastičarni i kvalitetnim kolačima. Ja sam neki dan kupila prvi put nakon otvorenja, kolači su odron a cijene astronomske. Dakle, izbjegavati slastičarnu svakako. U Bečki je prijatno sjesti.

Pa bona, kolače prave ljudi, ne hotel. Kako si i mogla očekivati isti kvalitet prijeratnih kolača s znanjem da su se svi kuhari i slastičari razišli na 100 svjetskih strana :-)

Novi hotel Evropa je je zadržao samo staro ime (ja kažem uzurpirano mu je ime) i donekle sličan ugođaj "Bečke" kafane.
KatarinaKosaca

#133 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by KatarinaKosaca »

KadSeMrtviProbudimo wrote:Pa bona, kolače prave ljudi, ne hotel. Kako si i mogla očekivati isti kvalitet prijeratnih kolača s znanjem da su se svi kuhari i slastičari razišli na 100 svjetskih strana :-)

Novi hotel Evropa je je zadržao samo staro ime (ja kažem uzurpirano mu je ime) i donekle sličan ugođaj "Bečke" kafane.
Bolan, ne ulazim u odjel za proizvodnju kolača pa da znam ko radi, a ko je prije radio. Postoji i receptura, postoje i stari slastičari, postoje i dobri slastičari. Kako to da netko zna ko gdje radi i kako pravi kolače, ako ne proba?
Jadranka ima isti okus i kvalitet kolača kao i prije rata na primjer.
KadSeMrtviProbudimo

#134 Re: Otvoren hotel Europa!

KatarinaKosaca wrote:
KadSeMrtviProbudimo wrote:Pa bona, kolače prave ljudi, ne hotel. Kako si i mogla očekivati isti kvalitet prijeratnih kolača s znanjem da su se svi kuhari i slastičari razišli na 100 svjetskih strana :-)
Bolan, ne ulazim u odjel za proizvodnju kolača pa da znam ko radi, a ko je prije radio. Postoji i receptura, postoje i stari slastičari, postoje i dobri slastičari. Kako to da netko zna ko gdje radi i kako pravi kolače, ako ne proba?

Pa na primjer je isti i vlasnik :D ujedno i slastičar.
KatarinaKosaca

#135 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by KatarinaKosaca »

Znači da čovjek da bi pojeo kolač treba da zna ko je vlasnik i ko mu je slastičar, a ko je prije bio slastičar i kakva je bila njegova sudbina :roll:
Eweleen

#136 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Eweleen »

KatarinaKosaca wrote:Znači da čovjek da bi pojeo kolač treba da zna ko je vlasnik i ko mu je slastičar, a ko je prije bio slastičar i kakva je bila njegova sudbina :roll:
Da :mrgreen:
KadSeMrtviProbudimo

#137 Re: Otvoren hotel Europa!

KatarinaKosaca wrote:Znači da čovjek da bi pojeo kolač treba da zna ko je vlasnik i ko mu je slastičar, a ko je prije bio slastičar i kakva je bila njegova sudbina :roll:

U slučaju "Evrope" treba da koristi logiku prije nego pohrli da pojede "iste kolače kao prije rata", nakon 20-tak godina :D
KatarinaKosaca

#138 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by KatarinaKosaca »

Tradicija je jako bitan ekonomski faktor. Na primjer ne kaže se... tačan kao seiko, nego tačan kao švajcarski sat. Iako seiko nije ništa lošiji. Nedostaje tradicija. Onaj ko je privatizirao taj hotel nije kupio samo hotel u centru nego i njegov imidž.
Za ostale detalje, privatizacije, uposlenike i ostalog niti znam niti ulazim u to.
samo malo

#139 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by samo malo »

Evropa je imala dobre kolace, nije ni Central bio los ali imali su incident sa srnecim ledjima :D oj Safete Sajo :D legenda, cuj dacete mi srneca ledja za glavno jelo :D
kosmos

#140 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by kosmos »

KatarinaKosaca wrote:

vjersko-nacionalna slika uposlenika je bitno drukcija od one koju je imao hotel u kontinuitetu do privatizacije.
ovo potvrdjuje i odgovor, koji ocekujem, na pitanje. kako se prije rata zvala "srneca ledja"?
samo malo

#141 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by samo malo »

Ne znam za srneca ledja, ali znam da se danasnja "bosanska snita" zvala "srpska snita".

Cuj bosanska snita :-) fakat kompleksi
kosmos

#142 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by kosmos »

samo malo wrote:Ne znam za srneca ledja, ali znam da se danasnja "bosanska snita" zvala "srpska snita".

to ti je "kao nacionalizam", ljudi se stide svog porijekla i predstavljaju se kao bosnjaci a svi znaju da su srbi. proda i nacionalnost za pare danas a sutra ce vjeru
samo malo

#143 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by samo malo »

Meni se sve vise cini da smo mi svi zaista nastali od majmuna.

Ne bih o porijeklu, sukladno sa tim. A i prica ti je... suplja
Baltazar_khan

#144 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Baltazar_khan »

Dok vi raspravljate o sandžama u hotelu evropa, oni završavaju fakultete ;-)
Jara

#145 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Jara »

Baltazar_khan wrote:Dok vi raspravljate o sandžama u hotelu evropa, oni završavaju fakultete ;-)
:lol: :thumbup:
KadSeMrtviProbudimo

#146 Re: Otvoren hotel Europa!

Baltazar_khan wrote:Dok vi raspravljate o sandžama u hotelu evropa, oni završavaju fakultete ;-)
Pretpostavljam da će na taj način doprinjeti svekolikom jačanju zajednice u kojoj su sada. Pozdravljam i podržavam, zašto ne.
Vjerujem da će obrazovanjem shvatiti značaj ravnopravnosti svih građana i da sebi neće dozvoliti ulazak u nepotizam i segregaciju društva.
chuchumbamayumbe

#147 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by chuchumbamayumbe »

samo malo wrote:Ne znam za srneca ledja, ali znam da se danasnja "bosanska snita" zvala "srpska snita".

Cudi me da srneca ledja nisu postala medvjedja plecka, ili nesto slicno tome?!
8-)
BiH-x

#148 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by BiH-x »

:lol: :lol: :thumbup:
Jara

#149 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by Jara »

chuchumbamayumbe wrote:

Cudi me da srneca ledja nisu postala medvjedja plecka, ili nesto slicno tome?!
8-)
Sjećam se kolača "srneći hrbat", u ZG, birvaktile...
mala_truba

#150 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by mala_truba »

U pocetku su cijene bile slijedece: jednokrevetna soba 280 KM, dvokrevetna 350 KM, najobicnija moguca kafa 3KM, kolaci 5KM,...mislio covjek da je narod glup pa da ce pohrliti...a sada je vecina cijena jako redukovana, sve je jeftinije 50 %...
Post Reply