Otvoren hotel Europa!

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
popajic

#1 Otvoren hotel Europa!

Post by popajic »

Jucer je otvorio poslije 16 godina slavni sarajevski hotel Europe!Hotel je totalno renoviran po najvisim svjetskim standardima.Sta vi mislite o tome i kakvi su vasi prvi utisci?Da li je neko mozda bio na otvaranju?Ove slike otvorenja,interiera i becke kafane stvarno izgledaju fantasticno!Da li ce evropa povratiti svoj stari sjaj i opet postati kultno mjesto u Sarajevu?
Last edited by popajic on 13/12/2008 13:53, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#2 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by chuchumbamayumbe »

popajic wrote:Jucer je otvorio poslije 16 godina slavni sarajevski hotel Europe!Hotel je totalno renoviran po najvisim svjetskim standardima.Sta vi mislite o tome i kakvi su vasi prvi utisci?Da li je neko mozda bio na otvaranju?Ove slike otvorenja,interiera i becke kafane stvarno izgledaju fantasticno!Da li ce evropa povratiti svoj stari sjaj i opet postati kultno mjesto u Sarajevu?
Sa ovakvom "elitom" koja je bila na otvaranju nesto sam skeptican da ce postati kultno mjesto, osim mozda za probrane novopechene novokomponovane bogatashe i njihove nadasve ocharavajuche pratilje.
Ne moze Evropa nikada povratiti onaj stari sjaj i biti sto je bila, jer nema ljudi koji su cinili tu Evropu time sto je bila.
Uostalom, i samo Sarajevo je daleko od onoga sto je nekada bilo, sta se drugo moze ocekivati.
Neke se furaju ljudi, neka misle sta god hoce, Evropa vise nije Evropa niti ce ikada biti.
Sve je ovo postalo nekako previse sinteticki i bez duse.
Hajvan

#3 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by Hajvan »

chuchumbamayumbe wrote:
popajic wrote:Jucer je otvorio poslije 16 godina slavni sarajevski hotel Europe!Hotel je totalno renoviran po najvisim svjetskim standardima.Sta vi mislite o tome i kakvi su vasi prvi utisci?Da li je neko mozda bio na otvaranju?Ove slike otvorenja,interiera i becke kafane stvarno izgledaju fantasticno!Da li ce evropa povratiti svoj stari sjaj i opet postati kultno mjesto u Sarajevu?
Sa ovakvom "elitom" koja je bila na otvaranju nesto sam skeptican da ce postati kultno mjesto, osim mozda za probrane novopechene novokomponovane bogatashe i njihove nadasve ocharavajuche pratilje.
Ne moze Evropa nikada povratiti onaj stari sjaj i biti sto je bila, jer nema ljudi koji su cinili tu Evropu time sto je bila.
Uostalom, i samo Sarajevo je daleko od onoga sto je nekada bilo, sta se drugo moze ocekivati.
Neke se furaju ljudi, neka misle sta god hoce, Evropa vise nije Evropa niti ce ikada biti.
To, majstore.
Samo na noz. Sasjeci u startu.
Ali ni ti nisi kao stio si nekad bio.
S manje kose na glavi, vise godina i bora. Furaju te dnevne ( a i nocne) paranoje.
Nigdje Vrlog Novog Svijet kojeg si sanjao kao klinac u Vilsonovom dok su trule narance plutale Miljackom.
Nidje veze. Ne znam te i nemoj se stoga uvrijediti. Mozda si sve suprotno, ali komentar je (klasicni) defetisticki i omalovazavajuci.
Nego, koliko je NOVIH RADNIH MJESTA OTVORENO!?
stochar

#4 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by stochar »

popajic wrote:Jucer je otvorio poslije 16 godina slavni sarajevski hotel Europe!
sta je otvorio? ko je otvorio? :-? :-? :-?
chuchumbamayumbe

#5 Re: Otvorio hotel Europa!

Hajvan wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
To, majstore.
S manje kose na glavi, vise godina i bora. Furaju te dnevne ( a i nocne) paranoje.
Nigdje Vrlog Novog Svijet kojeg si sanjao kao klinac u Vilsonovom dok su trule narance plutale Miljackom.
Nidje veze. Ne znam te i nemoj se stoga uvrijediti. Mozda si sve suprotno, ali komentar je (klasicni) defetisticki i omalovazavajuci.
Jesam li negdje nesto pogresno napisao ili rekao neku laz?!
Ti znas sta mene fura?
Uredu je momak, reci nesto suvislije, demantuj me, odgovori na temu, bar probaj ako mozes, molim te...
:roll:
Karabaja

#6 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by Karabaja »

stochar wrote:
popajic wrote:Jucer je otvorio poslije 16 godina slavni sarajevski hotel Europe!
sta je otvorio? ko je otvorio? :-? :-? :-?
isti sandžaklija koji drži i hotel Astra
karanana

#7 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by karanana »

ma nek se otvorilo, u svakom slucaju bolje nego rusevina. na mene nece uticati jer ne znam sta ja kao gradjanin i stanovnik grada imam da radim u nekom hotelu u tom istom gradu, posebno jer se ne sjecam stare evrope i kako i zasto je ona bila kultna.
cico x

#8 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by cico x »

bio sam ja na otvaranju,fino je bilo,iako prepuno seronja i guzonja tipa brankovica,usanovica (sa puterom od 18 god.), semihe &co. al sta ces,takva nam je sudbina !!
gazda je sandzaklija ( a gdje nije u gradu) i otvorio je novih 120 radnih mjesta,digao kredu od 30 miliona,digao iz rusevine objekat,podario gradu nesto lijepo,tako da su svi komentari bezveze tipa negative neke!
chuchumbamayumbe

#9 Re: Otvorio hotel Europa!

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081212092#komentari
Evo clanka sa portala, sa slikicama nase elite
karanana

#10 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by karanana »

hahaha komentari razvaljuju.

ima li slika tog ushketovog putera?
da vidim sta odlikashi starci jebu
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#11 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by mIRCerka »

Strashni ste...Nije vam palo na pamet da je to Ushketova kcerka...ako vas roditelji nisu negdje vodili sa sobom, ne znaci da drugi roditelji to ne rade...koliko god mi Ushke bio mrzak, od ovih komentara mi se jos vise povraca...
neki

#12 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by neki »

Hajvan wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
To, majstore.
Nista mi gluplje nema nego kad neko neku megalomaniju pravda otvorenim radnim mjestima...isto ko kad otvore soping centar pa ga pravdaju da je otvoreno 100 novih radnih mjesta, a to sto ce zbog sopinga 200 ljudi izgubiti posao u malim granapima niko ne pominje.
Pitas li se ti koliko ljudi ce izgubiti posao u malim prenocistima, motelima i hotelima sirom starog grada zato sto ce izgubiti posao zbog Evrope???
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#13 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by ladyblue18 »

Hmmm gledala sam bas sinoc slike i izgleda bas onako napucano i svjetski. Lijepo bar sto vise necemo gledati rusevinu.
Ja nisam ni bila u planu kada je Evropa postojala tako da ne mogu reci jel bolje ili nije.
Ali prema komentarima starijih, pa i mojih roditelja, nema nista zajednicko sa starom Evropom, sto je i razumljivo, jel, ipak je 21.st, nove face, novi nacin zivota...
I osjeti se neka nostalgija kada stariji pricaju o Evropi u koju je bio svako dobrodosao, bas objekat koji je pripadao sarajevskoj raji, dok ova Evropa meni se cini ce biti jos jedno okupljaliste nekog lafo dzetseta. Steta....jer ovom gradu bas fali mjesta u kojima ces moci otici mirno sjesti, popiti kafu ili sta vec, a da pri tome ne gledas svakakve face i isforsirane osmijehe.
Ali eto samo nek se gradi :wink:
chuchumbamayumbe

#14 Re: Otvorio hotel Europa!

Ne pita se.
A ne pita se ni koliko je ljudi (starih radnika) prije toga ispushilo otkaz.
Vazno je pljeskati i vikati bravo, sjajno, fantasticno.
Ne vide ljudi dalje od fasada.
sheilak

#15 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by sheilak »

Zna li neko ko je arhitekt? Objekt je ok, malo mi se eksterijer ne svidja, ali svako ima svoj ukus.

Samo me nervira sto su na svim otvaranjima, promocijama, dogadjajima bilo koje vrste - uvijek isti ljudi :i oni medju uzvanicima, i oni koji su zaduzeni za usluge , isti muzicari ( muz Bebe Selimovic, na primjer ). Skoro svi novi objekti izgledaju isto ili slicno, kao da je jedan arhitekt zaduzen da ih projektuje. To mi nekako govori o pomodarstvu.

Nadam se da ovaj hotel nece postati jos jedno stjeciste primitivizma presvucenog novcanicama , pokondirenih tikvi ( tikivica :-D ) i mafijaskih skupina ( onih nesto " viseg " nivoa ) , ali ne vjerujem u to. Ne vjerujem da ce taj hotel vratiti svoj prijasnji status , ali mozda se i varam. Samo da barem zadrzi profesionalnost i nivo usluge.
popajic

#16 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by popajic »

Citat
Nista mi gluplje nema nego kad neko neku megalomaniju pravda otvorenim radnim mjestima...isto ko kad otvore soping centar pa ga pravdaju da je otvoreno 100 novih radnih mjesta, a to sto ce zbog sopinga 200 ljudi izgubiti posao u malim granapima niko ne pominje.
Pitas li se ti koliko ljudi ce izgubiti posao u malim prenocistima, motelima i hotelima sirom starog grada zato sto ce izgubiti posao zbog Evrope???

Ja mislim da niko nece posao izgubit.Klijentela koja bude dolazila u Europu(stranci,poslovni ljudi i tursti dubljeg dzepa)nikad ni nisu isli u motele i neke male hotele po staraom gradu.Cjene soba pocinju od negdje 150 eura sto je mnogo vise nego moteli o kojim ti govoris.Europa je jednostavno drugi segment.Najbolji hotel u centru grada(a mozda i u cjelom Sarajevu).Jedina konkurencija je Radon plaza,ali on je ipak van grada.
Last edited by popajic on 13/12/2008 13:52, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by Truba »

ja mislim da arhitekte imaju neki program u kojemu su gotove zgrade samo malo ušminkaju :D

kao neki templejt za power point prezentaciju :D

nekako mi sve nove zgrade isto izgledaju :cry:
Edin H.

#18 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by Edin H. »

komi wrote:ja mislim da arhitekte imaju neki program u kojemu su gotove zgrade samo malo ušminkaju :D

kao neki templejt za power point prezentaciju :D

nekako mi sve nove zgrade isto izgledaju :cry:
Welcome to the West :D

Nego, je li im jos valjaju kolaci ;-)
Hajvan

#19 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by Hajvan »

Ne kontam.
Pstat cu kao onaj lik sto se krije iza nick-a Veleposlanik! :lol:
Na ovom forumu kao da su od "nekoga" zaposleni "neki" koji bi samo da sire nezadovljstvo i defetizam.
Hajmo otvorit novu temu
ZASTO NIJE OBNOVLJEN HOTEL BRISTOL

Kladim se da ce isti likovi, ili nemi drugi s prepoznatljivim rukopisom se javljati i time sirite
dalje defetizam i nezadovoljstvo.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
in33sa

#20 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by in33sa »

Otvorio je radna mjesta za svoje sandzaklije, ako cemo realno.

Da lijepo izgleda, izgleda, i tu prestaje sve pozitivno sto se ima reci na ovu temu.

I put u pakao je poplocan lijepim plocicama, da parafraziram.
Guevara

#21 Re: Otvorio hotel Europa!

Post by Guevara »

sheilak wrote:Zna li neko ko je arhitekt? Objekt je ok, malo mi se eksterijer ne svidja, ali svako ima svoj ukus.

Samo me nervira sto su na svim otvaranjima, promocijama, dogadjajima bilo koje vrste - uvijek isti ljudi :i oni medju uzvanicima, i oni koji su zaduzeni za usluge , isti muzicari ( muz Bebe Selimovic, na primjer ). Skoro svi novi objekti izgledaju isto ili slicno, kao da je jedan arhitekt zaduzen da ih projektuje. To mi nekako govori o pomodarstvu.

Nadam se da ovaj hotel nece postati jos jedno stjeciste primitivizma presvucenog novcanicama , pokondirenih tikvi ( tikivica :-D ) i mafijaskih skupina ( onih nesto " viseg " nivoa ) , ali ne vjerujem u to. Ne vjerujem da ce taj hotel vratiti svoj prijasnji status , ali mozda se i varam. Samo da barem zadrzi profesionalnost i nivo usluge.

Projektant: Sead Golos
debela

#22 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by debela »

ja bih da skontam ali ne ide. sta je sa vama ljudi? obnovljena zgrada u centru grada, ista joj je namjena kao i prije. nema vise rusevine, nije neko kupio lokaciju, porusio hotel i napravio stakleni trzni centar. u cemu je problem? zaista ne razumijem :?
i moze li mi neko reci gdje da pogledam te fotografije objekta.
chuchumbamayumbe

#23 Re: Otvoren hotel Europa!

debela wrote:ja bih da skontam ali ne ide. sta je sa vama ljudi? obnovljena zgrada u centru grada, ista joj je namjena kao i prije. nema vise rusevine, nije neko kupio lokaciju, porusio hotel i napravio stakleni trzni centar. u cemu je problem? zaista ne razumijem :?
i moze li mi neko reci gdje da pogledam te fotografije objekta.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081212092#komentari

A imas medju komentarima i linkove za dodatne slike.
debela

#24 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by debela »

nasla sam slike koje me zanimaju. malo sam smotana Image
evo ako jos nekoga interesuje http://www.sa-c.info/project/hotel-euro ... onstruk/16
popajic

#25 Re: Otvoren hotel Europa!

Post by popajic »

Stari hotel Evropa je otvoren jos 1882 - 125 god. postojanja ( sa ratnom pauzom!) spoja Austro-Ugarske i Turske arhitekture u srcu grada je ipak razlog da se covjek raduje.
Zar 16 god.gledanja u rusevinu nije i previse?
SVE sto je u poratnom periodu u Sarajevu izgradjeno se moze gledati kroz lupu- otimacine,pranja love,politicko-privrednog kriminala...
Ipak,obnovljeni stari,nekad vrlo popularni gradski hotel je u svakom slucaju prijatnije vidjeti od ruine u sred grada.
Post Reply