otvaranje taxi firme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
wunderbaum

#1 otvaranje taxi firme

Post by wunderbaum »

Dobar dan,
cesto sam u Mostaru i dole imaju neki city taxi, nove toyote aurisi sa reklamama na sebi, super jeftini, pored toga imaju wi fi i taksisti su super ljubazni.
Da li je i na koji nacin moguce doci za pocetak do 15 taxi lincenci ili taksista koji vec imaju, bili bi im osigurani upravu nove toyote aurisi.
Da li je moguce pokrenuti ovo. Sa pristupacnijim cijenama i ljubazni, osobljem, smiju li se cijene drugacije formirati ili su odredjene zakonom.
I da li bi se taxi vozila smjela koristi za reklamu tipa 15 automobila sa ugovorenim reklamama.
Pozdrav i hvala za svaku pomoc
hellhammer

#2 Re: otvaranje taxi firme

Post by hellhammer »

koliko sam skuzio, taksisti trenutni imaju apsolutni monopol i nedozvoljavaju da im neko treci radi konkurenciju, negdje sam citao oko toga na forumu
pedeset

#3 Re: otvaranje taxi firme

Post by pedeset »

Od svega ovoga moguće je jedino raditi te ugovorene reklame, sve ostalo će ići teško. Dobro čovjek reče oni bukvalno imaju monopol i sve kad bi i uspio gotovo sam siguran da bi bilo sabotaža sa njihove strane. Dakle morao bi osigurati auta i sl. tako da na kraju ne bi imao neki profit. Licence su oko 30 000 KM, nisu to male pare, bolje pokreni neki drugi biznis.
Post Reply