Ne mogu vjerovati toliko razlicitosti u jednoj zemlji da postoji.Kod njih je oporeziv topli obrok, razlicit obracun placa, porez na imovinu iznajmljenog poslovnog prostora...
Trebala bi mi pomoc oko raznih taksi koje bi trebala uplataiti
Moderator: anex
Otvarao sam poslovnicu u Banja Luci, ne znam konkretno za takse, ali znam da je činjenica da to mora funkcionisati kao firma za sebe. Regulativa je apsolutno različita i činjenica je da ovi iz RS na svaki mogući način pokušavaju da dokažu kako je RS država za sebe, pa i na ovaj način.melisa-sa wrote:Sjedište nase firme je u FBiH, planiramo da otvorimo prodavnicu u Istocnom Sarajevu-maloprodaja.Zanima me kakva su vasa iskustva?Savjeti?
Ne mogu vjerovati toliko razlicitosti u jednoj zemlji da postoji.Kod njih je oporeziv topli obrok, razlicit obracun placa, porez na imovinu iznajmljenog poslovnog prostora...
Trebala bi mi pomoc oko raznih taksi koje bi trebala uplataiti.
Ma registruješ podružnicu u općinskom sudu gdje ti je firma registrovano. npr. firma u tešnju, nadležan je općinski sud u zenici - odjeljenje registra. Nakon registracije ti se podružnica upiše u rješenje o registraciji, tamo iza djelatnosti sa svojim podacima: nazivom, SJEDIŠTEM, djelatnostima i rukovodiocem. Poslije toga ganjaš odobrenje za rad u općini gdje si registrovo podružnicu.MMM1977 wrote:Otvarao sam poslovnicu u Banja Luci, ne znam konkretno za takse, ali znam da je činjenica da to mora funkcionisati kao firma za sebe. Regulativa je apsolutno različita i činjenica je da ovi iz RS na svaki mogući način pokušavaju da dokažu kako je RS država za sebe, pa i na ovaj način.melisa-sa wrote:Sjedište nase firme je u FBiH, planiramo da otvorimo prodavnicu u Istocnom Sarajevu-maloprodaja.Zanima me kakva su vasa iskustva?Savjeti?
Trebala bi mi pomoc oko raznih taksi koje bi trebala uplataiti.