Otvaranje prodavnice/piljare STA-GDJE-KAKO?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
BHfanatik

#1 Otvaranje prodavnice/piljare STA-GDJE-KAKO?

Post by BHfanatik »

Sta je potrebno da bi se otvorila jedna prodavnica? Bila bi to manja radnja u kojoj bi nabacio svega. Znam gdje bi nabavljao robu i ostvario neke prihode. Samo ne znam oko tog administrativnog djela. Znaci sta mi je potrebno od papira gdje se obratiti i koliko ce to da kosta? Da li imam od drzave ikakva prava kao trenutno nezaposlen popio otkaz znaci samoinicijativno otvaranje malog obrta? Da li bi drzava ista izasla u susret? Ne sjedi mi se u kuci i htio bih nesto da radim. Ja nezaposlen zavrsio trgovacku supruga radi u trznom centru pa bi tu oboje radili. Imam nekog ustedjenog novca kojeg bi ulozio ali da vidim mogu li i koliki su izdaci
akcija007

#2 Re: Otvaranje prodavnice/piljare STA-GDJE-KAKO?

Post by akcija007 »

@Bhfanatic ta se prodavnica organizuje kao STR ili DOO . Kako oko osnivanja ide ne znam. BIROI imaju projekte za sapozaposljavanje I idi s njima da ki daju neke poticaje.
Razumijem tvoju zelju za radom da sjedis kuci I da se mora od necega zivjeti ali otvaranje prodavnice I poslovanje tih nalih granapcica nazalost zbog trgivackih lanaca ne mogu podnijeti. Vodi racuna da je Konzum na svakom koraku Bingo je isto u ekspanziji . Kozmetika se u DM I CM kupuje. Neces moci cijenama pratiti Konzum I Bingo jer si mali I samo za sebe nabavljas.
Isto sam vidjao I kao lance malih mini granapa. Ne znam kako se zovi ti lanci. I kakvu clanarinu placas da budes dio tog lanca.
strucnjak_kofol

#3 Re: Otvaranje prodavnice/piljare STA-GDJE-KAKO?

Post by strucnjak_kofol »

da bi otvorio prodavnicu potreban ti je poslovni prostor , ako ga nemas , potrebni ga je unajmiti i s ugovorom o iznajmljenom prostoru ides u opštinu gdje se nalazi i ganjas dalje papire u odljeljenu za privredu ,obicno na vratima ili oglasnoj tabli pise sta sve treba za STR ,kas iskupis sve sto traze , predas i za jedno sedam dana dobijes odobrenje za rad ,dalje ganjas ostalo ...
Post Reply