Hvala!
Otvaranje obrta
Moderator: anex
-
kikija
#1 Otvaranje obrta
Ćao
hoću da otvorim obrt, međutim na zahtjev pored ostalih dokumenata se traži da imam relevantnu školu toj djelatnosti kojom se želim baviti, što ja nemam. Da li je neko otvorio ili da li znate nekoga ko je otvorio obrt, a da nije školovan baš za tu djelatnost kojom se obrt bavi?
Hvala!
Hvala!
- homega
#2 Re: Otvaranje obrta
U tom slučaju pokretanje obrta ne bi bilo zakonito.kikija wrote:Ćaohoću da otvorim obrt, međutim na zahtjev pored ostalih dokumenata se traži da imam relevantnu školu toj djelatnosti kojom se želim baviti, što ja nemam. Da li je neko otvorio ili da li znate nekoga ko je otvorio obrt, a da nije školovan baš za tu djelatnost kojom se obrt bavi?
-
kikija
#3 Re: Otvaranje obrta
Znači mora se imati škola za taj obrt koji se želi otvoriti? Mislila sam da možda ne mora
jer puno mi je lakse obrt nego d.o.o., i jeftinije...
- JanuaryJones
#4 Re: Otvaranje obrta
Ovisi od obrta i ovisi od opštine stanovanja. Recimo za jedan vid obrta na Ilidži treba odredjena škola a u Novom Sarajevu ne treba. O čemu je konkretno riječ?kikija wrote:Znači mora se imati škola za taj obrt koji se želi otvoriti? Mislila sam da možda ne morajer puno mi je lakse obrt nego d.o.o., i jeftinije...
Sent from my iPad using Tapatalk
-
zippoo87
#5 Re: Otvaranje obrta
mislim da nije bitno da li ti imas tu skolu ali u toj firmi ti mora biti osoba koja je strucna za taj i taj posao i da ima tu skolu
evo drug mi je okrenuo firmu,registrovao kao obrt ,on nema tu skolu,ali ima zenu sa tom skolom koja radi i nema problema
evo drug mi je okrenuo firmu,registrovao kao obrt ,on nema tu skolu,ali ima zenu sa tom skolom koja radi i nema problema
-
kikija
#6 Re: Otvaranje obrta
Rijec je o skoli stranih jezika. A ja bih svakako obavljala ono za sta imam fakultet. Ali nemam zavrsen fakultet za neki jezik. Trebam vidjeti sa opstinom da li mogu tako onda....
-
developer10
#7 Re: Otvaranje obrta
Može se odavde poslati upit Ministarstvu, odgovor se brzo dobije: http://www.poslovni-adresar.ba/ministar ... obrta.html