Otvaranje internet kluba

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sajo---:

#1 Otvaranje internet kluba

Post by Sajo---: »

Forumashi,

imam nesto vise od 10.000 KM, pa da ne bi bez veze potrosio novac, zelio bih u nesto uloziti! Ono sto mi je palo na pamet je internet klub.
Potpuni sam laik oko otvaranja firme ili internet kluba, pa bi molio da mi objasnite postupak, a ako nekim slucajem vec ima neko registrovan na forumu ko posjeduje internet klub, bio bi zahvalan da me kontaktira na PP.

Interesuje me koliko traje postupak i koliko kosta osnivanje firme (znam da je osnova 2.000 KM, ali interesuju me i ostali troskovi oko osnivanja)?
Takoder, interesuju me troskovi za rezije, koja adekvatna internet konekcija i ko je nudi?
Ustvari, sta god da vam na um padne oko osnivanja internet kluba, nevedite.

Da napomenem, nemam svoj prostor, sto znaci da bi morao placati i iznajmljivanje odredjenog, a za pocetak planiram nabaviti 8 do 10 kompjutera.
zgembo_sa

#2 Re: Otvaranje internet kluba

Post by zgembo_sa »

Definitivno se vise ne isplati otvarati internet klubove... Nekad je to bilo popularno jer raja nije imala kompjutere i pristup internetu i sl. A danas je internet, barem u ovim vecim gradovima prisutan svugdje, tako da stvarno ne vidim ko bi ti dolazio... To sto se tice igrica... ma i to je otanjilo, djeca danas to sutaju od kuce preko interneta. Ako vec hoces bas igraonu, onda je playstation 3 mozda dobra fora, toga jos nema puno. Ali bez obzira, predlozio bih ti da ipak pare ulozis u nesto drugo...

Recimo kupi par dobrih skenera (onih brzih, od jedno 80 stranica u minuti) i onda radi skeniranje dokumentacije za firme. Sve vise firmi ulaze velike novce u informatizaciju poslovanja. Svi bjeze od papirnih faktura... To je recimo dobra prilika. Razmisli jos malo, kakvi su trendovi, sta ce donjeti dobru zaradu u buducnosti...
Sajo---:

#3 Re: Otvaranje internet kluba

Hvala veca na odgovoru. Imam nesto vise od 10.000 KM, a razmisljam da uzmem polovne kompjutere, jer tesko da cu nove, zadovoljavajuce konfiguracije, moci nabaviti. Razmisljao sam i o Play Station, a jos vise o Wii konzoli. Mislim da bi to bila novost, i da bi privuklo jos vise zaljubljenika u "video" igre. U glavnom, nije problem, mogu nabaviti jos nesto novca, ali zelim da dodjem do neke okvirne cifre za koju je moguce uci u "poduhvat".
karanana

#4 Re: Otvaranje internet kluba

Post by karanana »

ima na ch vili kod skole prostor gdje frajer donese dvije plazme, dvije plejke i vidim da raja po cijelu noc nekad suta nekakav soccer.
Sajo---:

#5 Re: Otvaranje internet kluba

zgembo_sa wrote:Definitivno se vise ne isplati otvarati internet klubove... Nekad je to bilo popularno jer raja nije imala kompjutere i pristup internetu i sl. A danas je internet, barem u ovim vecim gradovima prisutan svugdje, tako da stvarno ne vidim ko bi ti dolazio... To sto se tice igrica... ma i to je otanjilo, djeca danas to sutaju od kuce preko interneta. Ako vec hoces bas igraonu, onda je playstation 3 mozda dobra fora, toga jos nema puno. Ali bez obzira, predlozio bih ti da ipak pare ulozis u nesto drugo...

Recimo kupi par dobrih skenera (onih brzih, od jedno 80 stranica u minuti) i onda radi skeniranje dokumentacije za firme. Sve vise firmi ulaze velike novce u informatizaciju poslovanja. Svi bjeze od papirnih faktura... To je recimo dobra prilika. Razmisli jos malo, kakvi su trendovi, sta ce donjeti dobru zaradu u buducnosti...
Znam da je prilican rizik da ne "padnem", ali ako nadjem dobru lakciju, recimo uz skolu, fakultet ili slicno, mislim da ima sanse za odrzavanje internet kluba. Naravno, prije svega cu dobro ispitati sve mogucnosti, pa se te tada odluciti za akciju.
Dobra ti je ideja za dokumentaciju, ima toga jos mnogo, pa cu dobro ispitati prilike.
Op3r4t0r

#6 Re: Otvaranje internet kluba

Post by Op3r4t0r »

Ako nadjes neki prostor pored fakulteta razmisli i o otvaranju kopirnice, nekoliko kopir-aparata, papir, poveznice za papir i vec si spreman za prvi radni dan
Sajo---:

#7 Re: Otvaranje internet kluba

Op3r4t0r wrote:Ako nadjes neki prostor pored fakulteta razmisli i o otvaranju kopirnice, nekoliko kopir-aparata, papir, poveznice za papir i vec si spreman za prvi radni dan
Hehe, spreman.:D:D

Pa drug ima mnogo ideja i svacega, ali kada bi se konacno i odlucio za otvaranje interesuje em kako registrovati, kako ide sa porezima, i slicno?
Post Reply