Otvaranje firme - nasta obratiti paznju ?
-
stidljiv
#1 Otvaranje firme - nasta obratiti paznju ?
Pozdrav...
Naime radi se o drustvu sa ogranicenom odgovornoscu (DOO) pa me zanima na sta treba posebno obratiti paznju...? Registracija je u toku tj pri kraju pa me zanima ima li nekih caka sta treba sta ne treba i tako to ? Svaki je savjet vise nego dobrodosao...Ima li neko iskustva sa ovim...?
Naime radi se o drustvu sa ogranicenom odgovornoscu (DOO) pa me zanima na sta treba posebno obratiti paznju...? Registracija je u toku tj pri kraju pa me zanima ima li nekih caka sta treba sta ne treba i tako to ? Svaki je savjet vise nego dobrodosao...Ima li neko iskustva sa ovim...?
Last edited by stidljiv on 07/04/2005 15:13, edited 1 time in total.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Hajd' mislim zajebao se u naslovu, brzo kucanje...Otvaranje firme - nasta obratiti paznju ?
Kad ono opet:
stidljiv wrote:Pozdrav...
Naime radi se o drustvu sa ogranicenom odgovornoscu (DOO) pa me zanima nasta treba posebno obratiti paznju...?
Odgovor: Na gramatiku
p.s. bez ljutnje, molim te
Last edited by horns&drums on 07/04/2005 15:13, edited 1 time in total.
-
BigusDickus
rumenko wrote:posebno obrati paznju da te ko sta ne izradi.....
-
stidljiv
U pitanju je shop tehnicke robe...kompjuterske i ostale...kao i pruzanje umnih usluga...programiranja prvenstveno...ima tu jos dosta toga...da ne navodim sada...u kratkim je crtama to to...rajvosa wrote:Stidljivi koji ti je koncept business-a.Sta ces da radisa..ako nije tajna???
-
ragib
#18 Re: Otvaranje firme - nasta obratiti paznju ?
Moras imati odredjenu kvadraturu poslovnog prostora.stidljiv wrote:Pozdrav...
- horns&drums
Zahtjev za registraciju u sudu, to ti je osnovni papir bez kojeg ne mozes mrdnuti dalje. Kasnije ti ide carinski, identifikacijski i maticni broj, prijava uposlenika(ako ih imas) porezna prijava...
Ali bez sudskog rjesenja ne mozes nista, to ti je pocetni papir i uvijek ce ti trebati za sve moguce i nemoguce...
Ako imas stranih drzavljana u firmi nemoj ih prijavljivati kao radnike nego kao neke od rukovodilaca (upisujes ih direktno u sudsko rjesenje) i tako izbjegavas pola papirologije oko prijave za radnu dozvolu iduce godine.
Da rezimiramo, dakle prvo u sud po zahtjev (pripremi jedno milju maraka za sve sto sam ti ja nabrojao i jos sto ti oni nabroje)
Ali bez sudskog rjesenja ne mozes nista, to ti je pocetni papir i uvijek ce ti trebati za sve moguce i nemoguce...
Ako imas stranih drzavljana u firmi nemoj ih prijavljivati kao radnike nego kao neke od rukovodilaca (upisujes ih direktno u sudsko rjesenje) i tako izbjegavas pola papirologije oko prijave za radnu dozvolu iduce godine.
Da rezimiramo, dakle prvo u sud po zahtjev (pripremi jedno milju maraka za sve sto sam ti ja nabrojao i jos sto ti oni nabroje)
-
stidljiv
#20 Re: Otvaranje firme - nasta obratiti paznju ?
I to imam...inace se bez adrese poslovnog prostora ne moze ni poceti registracija firme...ragib wrote:Moras imati odredjenu kvadraturu poslovnog prostora.stidljiv wrote:Pozdrav...
- horns&drums
Iako nije doo bez sudskog rjesenja ne mozes
-
stidljiv
Hvala ti...sa vecinom sam upoznat od ovog sto si rekao...horns&drums wrote:Zahtjev za registraciju u sudu, to ti je osnovni papir bez kojeg ne mozes mrdnuti dalje. Kasnije ti ide carinski, identifikacijski i maticni broj, prijava uposlenika(ako ih imas) porezna prijava...
Papir iz suda je gotov za nekoliko dana...znaci sve je to zavrseno...
A kako to mislis kao neke od rukovodilaca to za strance ? (Nema stranaca ali me cisto zanima)
- horns&drums
Zato sto se strancima svake godine izmisljaju nova pravila da im se produzi radna dozvola i pitanje je hoce li proci ili nece. Ali, ako ga upises u sudsko rjesenje kao, recimo direktora sektora, prolazi svake godine-garant(ovo ti govorim iz cistog iskustva)
-
rajvosa
To je dobro..Pokusaj pronaci banku koja bi tvojim kupcima dala povoljne uvjete za npr otplatu PC itd..stidljiv wrote:U pitanju je shop tehnicke robe...kompjuterske i ostale...kao i pruzanje umnih usluga...programiranja prvenstveno...ima tu jos dosta toga...da ne navodim sada...u kratkim je crtama to to...rajvosa wrote:Stidljivi koji ti je koncept business-a.Sta ces da radisa..ako nije tajna???
Sretno