Pozdrav.
Zanima me ima li neko iskustva od vas u otvaranju firme u Istocnom Sarajevu. Ponukan ovim clankom danasnjim na klixu
http://www.klix.ba/biznis/privreda/u-rs ... /140213055
Znaci sljedece:
- procedura traje par dana
- osnivacki kapital za doo je 1 KM
- predas papire u APIF http://apif.net i to je to
Pitanja koja bih ja imao su sljedeca:
1. Da li postoji smetnja da firmu osnuje i bude njen direktor drzavljanin BiH, sa prebivalistem u FBiH, odnosno Sarajevu?
2. Da li sjediste firme onda mora biti u Istocnom Sarajevu ili bi moglo na nekoj drugoj lokaciji u Sarajevu?
3. Koji su papiri potrebni da bi se pokrenula procedura registracije, korak po korak?
4. Koliko kostaju ostale takse, na sajtu APIFa pise da proces kosta od 150 do 200 KM za d.o.o. preduzeca.
5. Na kojoj adresi se nalazi APIF salter u Istocnom Sarajevu?
Ima li neko iskustva ovdje ili je mozda otvorio firmu pa da se podijele iskustva.
Na prvu izgleda dosta dobro, puno jednostavnija i jeftinija procedura nego u FBiH.
Otvaranje firme (d.o.o.) u Istocnom Sarajevu
Moderator: anex
-
stidljiv
-
sandra01
#2 Re: Otvaranje firme (d.o.o.) u Istocnom Sarajevu
Ne postoji smetnja da otvoris firmu u RS u ako si drzavljanin Federacije.
Adresa firme mora biti u IS mada posao mozes voditi iz Federalnog dijela Sarajea to je siva zona i nigdje nije propisano da moras fizicki biti u IS tako mi je rekao covjek u APIF u .
Dokumenti koji su ti potrebni da pokrenes firmu su ti taxativno navedeni na ovom linku koji si postavio.Dosta jednostavno tvoje je da predas papire i dodjes za tri dana i sve je gotovo.
APIF salter i IS u se nalazi preko puta trznog centra TUS predjes ulicu i ides pravo prva mala zgradica iza autobuske stanice.Jednostavno je naci .
Ako te zanima vise imam taj sluzbeni list pa mi posalji na pp mail da ti ga posaljem.
Adresa firme mora biti u IS mada posao mozes voditi iz Federalnog dijela Sarajea to je siva zona i nigdje nije propisano da moras fizicki biti u IS tako mi je rekao covjek u APIF u .
Dokumenti koji su ti potrebni da pokrenes firmu su ti taxativno navedeni na ovom linku koji si postavio.Dosta jednostavno tvoje je da predas papire i dodjes za tri dana i sve je gotovo.
APIF salter i IS u se nalazi preko puta trznog centra TUS predjes ulicu i ides pravo prva mala zgradica iza autobuske stanice.Jednostavno je naci .
Ako te zanima vise imam taj sluzbeni list pa mi posalji na pp mail da ti ga posaljem.