animals wrote:Alfons Kauders wrote:
a kad su to kod nas bogomolje imale veze s Bogom?!
Ma znam,da nikad nisu imale, niti ce imati..
ali malo dostojanstva, nije na odmet..
ali ako je kranji domet, Bosnjaka, otvoriti dzamiju, a ne da se stanovnistvo vrati,
onda nisu ni zasluzili bolje..
Pa jeste krajnji domet, ocito. Kao sto je i krajnji domet da obnova traje 20 godina, i da je finansiraju (izmedju ostalih), RS i Turska. A u Banjaluci Bosnjaka na nivou statisticke greske... E to je tuga, sto sad svi s daljine gledaju i BL i ovu manifestaciju.
Davutoglu na otvaranju Ferhadije: "Prenosim vam selame 78 miliona Turaka, oni će uvijek biti uz vas"
Jel matere ti? Uz nas ili uz Bakira i Seku? Hoce li biti uz nas kao u ratu? Jer ja se sjecam nekih igracaka iz Pakistana i Irana koje su nam spasile guzicu, ali ne sjecam se turskih igracaka. Ne sjecam se da su braca Turci plaho pomagali u vojnom smislu, ni prije, a vala ni poslije rata. U politickom? Tu i tamo, ali slabo - vazniji su im bili odnosi sa Rusijom no s nama, s pravom, ali sad nesto ni s Rusima ne ide. Uglavom kita. Ekonomski? Pa eto, osim Kent slatkisa u prodavnicama i Beko bijele tehnike, ne sjecam se plaho nekog turskog biznisa kod nas, narocito ne nekih velikih ulaganja...
Stoga Ahmete, odjebi nazad u Ankaru i tamo glumi turskog Zeljku Komsica ili Harisa Silajdzica. Mojne nama srat po Banja Luci i Ferhadiji kako bi se kurcio kod kuce u Turskoj, kupi politicke poene po Siriji ako si mangup.