Otvaranje auto praone?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sheikh

#1 Otvaranje auto praone?

Post by sheikh »

Zivim u stanu,ali podavno sam uzeo nektretninu(kucu)na lijepom mjestu.
Ovih dana mi je sinula ideja da u dvoristu otvorim auto praonu. Ulaganja nisu velika,papirologija najmanji problem itd.
Interesuje me da li iko ima neka iskustva o tome ili neke ideje uopste?
Nesto sto vam se svidja ili ne?
Hvala lijepa :)
jedna tamo

#2 Re: Otvaranje auto praone?

Post by jedna tamo »

pa neznam baš :roll:
moje skromno mišljenje jedino ako je dobra lokacija...
a sad ima ovih samouslužnih autopraona na svakom ćošku......
sheikh

#3 Re: Otvaranje auto praone?

Post by sheikh »

jedna tamo wrote:pa neznam baš :roll:
moje skromno mišljenje jedino ako je dobra lokacija...
a sad ima ovih samouslužnih autopraona na svakom ćošku......

U zenici planiram :)
Stan je u Sarajevu :) U zenici nema nijedna samousluzna,a samo par obicnih :)
i jedna eventualno dvije imaju pristojne lokaciej
jedna tamo

#4 Re: Otvaranje auto praone?

Post by jedna tamo »

pa sretno :)
Blobi

#5 Re: Otvaranje auto praone?

Post by Blobi »

Potrudi se samo da zaposlis momke pristojnog izgleda i normalnog naglaska, a ne kojekakve jalijase i kosijanere krvavih ociju i podocnjaka uocljivih sa kilometra. Svojim uposlenicima das striktne naredbe pristojnosti i osmislis neke "protokole" o komunikaciji sa klijentima.

"Dobar dan, izvolite, sta trebate? - Kompletno pranje.", i to bi trebalo biti sve. Ja se izmaknem i sacekam da ovaj zavrsi, platim i cujem "Hvala, prijatno. Dodjite nam opet". Pored usluge pranja smatram da je takav odnos sa mnom kao klijentom polovina cjelokupne usluge. Jer na kraju krajeva, moze i jalijas sa krvavim ocima i podocnjacima kvalitetno oprati auto, ali sa svojim seljackim pristupom ce otjerati mnoge ljude. Najvise od svega mrzim kad me tip u autopraonici pocne nesto ispitivati, pocinjati neke price, itd. Znaci, ja dolazim u autopraonicu da bih oprao auto, a ne da pricam. I naravno, pokusaj pobjeci malo od seljakluka i potrudi se da tvoja praonica izgleda kao mjesto predvidjeno za pranje auta, a ne kao auto otpad ili kakva stala. Eto, to su neki savjeti. A uz profesionalizam i iole normalne cijene, klijenti nece izostati. Svaki biznis je malen u pocetku, a pametnim poslovnim planom mozes ga prosiriti na veliki biznis. Sretno :)

P.S.

I nemoj niposto dozvoliti skupljanje kockastih glavurdi sa "meckama" i "bengama" u krugu praonice, jer kad vidim takvo mjesto zaobilazim u sirokom luku, taman nikad ne oprao auto.
citroen

#6 Re: Otvaranje auto praone?

Post by citroen »

Blobi wrote:Potrudi se samo da zaposlis momke pristojnog izgleda i normalnog naglaska, a ne kojekakve jalijase i kosijanere krvavih ociju i podocnjaka uocljivih sa kilometra. Svojim uposlenicima das striktne naredbe pristojnosti i osmislis neke "protokole" o komunikaciji sa klijentima.

"Dobar dan, izvolite, sta trebate? - Kompletno pranje.", i to bi trebalo biti sve. Ja se izmaknem i sacekam da ovaj zavrsi, platim i cujem "Hvala, prijatno. Dodjite nam opet". Pored usluge pranja smatram da je takav odnos sa mnom kao klijentom polovina cjelokupne usluge. Jer na kraju krajeva, moze i jalijas sa krvavim ocima i podocnjacima kvalitetno oprati auto, ali sa svojim seljackim pristupom ce otjerati mnoge ljude. Najvise od svega mrzim kad me tip u autopraonici pocne nesto ispitivati, pocinjati neke price, itd. Znaci, ja dolazim u autopraonicu da bih oprao auto, a ne da pricam. I naravno, pokusaj pobjeci malo od seljakluka i potrudi se da tvoja praonica izgleda kao mjesto predvidjeno za pranje auta, a ne kao auto otpad ili kakva stala. Eto, to su neki savjeti. A uz profesionalizam i iole normalne cijene, klijenti nece izostati. Svaki biznis je malen u pocetku, a pametnim poslovnim planom mozes ga prosiriti na veliki biznis. Sretno :)

P.S.

I nemoj niposto dozvoliti skupljanje kockastih glavurdi sa "meckama" i "bengama" u krugu praonice, jer kad vidim takvo mjesto zaobilazim u sirokom luku, taman nikad ne oprao auto.

Covjek ti sve rekao,sad je na tebi :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
EUROBIH

#7 Re: Otvaranje auto praone?

Post by EUROBIH »

ovde imaš sve

http://www.market.ba/nekretnine/poslovn ... las/419726

danas su ti više potrebna muda nego pamet :lol: :lol: :lol:

u tako čistoj 8) sredini kao zenica....... ne možeš propasti !!!
Comrad

#8 Re: Otvaranje auto praone?

Post by Comrad »

Otvara samousluznu autopraonicu, ne trebaju mu radnici za pranje auta. Treba mu neko ko ce doc i pokupit kovanice na kraju dana, a taj vala moze bit i krezav. :D

Najbitnije lokacija. Ukoliko u Zenici nema ova vrsta autoprane, to je jos veca sansa za uspjeh.
Eborg

#9 Re: Otvaranje auto praone?

Post by Eborg »

A zašto neko uopće želi ići u samouslužnu autopraonicu? Nije li bit upravo da se ne peglaš sam sa tim? :?
convict

#10 Re: Otvaranje auto praone?

Post by convict »

Može proći ako će biti 1 KM pranje, Zenica je to... Kafa je tamo još uvijek 1 KM.
Comrad

#11 Re: Otvaranje auto praone?

Post by Comrad »

Eborg wrote:A zašto neko uopće želi ići u samouslužnu autopraonicu? Nije li bit upravo da se ne peglaš sam sa tim? :?
Ja nisam vidio da se jos ijedna zatvorila. Nasuprot, samo nove nicu po gradu.

Ljudi imaju razlicite zelje i potrebe.
talić

#12 Re: Otvaranje auto praone?

Post by talić »

Ja sam iz Zenice i ideja je odlična, već dugo vremena ne dozvoljavam u autopraonicama da mi peru auto unutra jer su momci prljavi, znojni, krpe smrdljive, sapunjavim rukama hvataju za volan, sjedišta,.... tako da sad u praonici auto perem samo s vana a kod oca u dvorištu sam čistim unutrašnjost. Ne znam o kojoj lokaciji se radi ali praonica je dobra ideja. Ako imaš dovoljno prostora za bar dvije linije samousluživanja i jednu za one koji nisu voljni da sami peru,.... samo naprijed ! ;-)
sheikh

#13 Re: Otvaranje auto praone?

Post by sheikh »

E hvala svima na postovima :)
Posebno blobiu i citroenu :)
Razmisljao sam ja i toj samousluznoj,ali nesto imam osjecaj da je ona pravo skupa i da nije isplativa,ako bas nemas dobru lokaciju,jer kosta marka jedna pranje.
Neko je i napisao zar nije cilj da ti neko drugi opere?
Naravno da treba raditi neko normalan,pristojan i to,sada da li cemo uspjeti :)
zonbirile

#14 Re: Otvaranje auto praone?

Post by zonbirile »

sheikh wrote:E hvala svima na postovima :)
Posebno blobiu i citroenu :)
Razmisljao sam ja i toj samousluznoj,ali nesto imam osjecaj da je ona pravo skupa i da nije isplativa,ako bas nemas dobru lokaciju,jer kosta marka jedna pranje.
Neko je i napisao zar nije cilj da ti neko drugi opere?
Naravno da treba raditi neko normalan,pristojan i to,sada da li cemo uspjeti :)
---------------------------------------------------
ne možeš oprati za 1KM,bar 2KM,plus usisavanje 1KM i zajebancija.
sheikh

#15 Re: Otvaranje auto praone?

Post by sheikh »

Hvala na linku za onu firmu sto dila te samousluzne praone,mada mislim da su one poskupe :D nesto mi pravo skupo izgledaju,a da se radi na tome,marka,dvije,tri pranje :) Ne bih je za 4 godine otplatio.....
JThomas

#16 Re: Otvaranje auto praone?

Post by JThomas »

nek' je sa srećom. ako je stvarno u zenici tako malo praonica, moglo bi to super biti. u sarajevu su na svakom ćošku...
Eborg

#17 Re: Otvaranje auto praone?

Post by Eborg »

Koji je dio Zenice u pitanju?
Post Reply