Ovih dana mi je sinula ideja da u dvoristu otvorim auto praonu. Ulaganja nisu velika,papirologija najmanji problem itd.
Interesuje me da li iko ima neka iskustva o tome ili neke ideje uopste?
Nesto sto vam se svidja ili ne?
Hvala lijepa
Moderator: anex
jedna tamo wrote:pa neznam baš![]()
moje skromno mišljenje jedino ako je dobra lokacija...
a sad ima ovih samouslužnih autopraona na svakom ćošku......
Blobi wrote:Potrudi se samo da zaposlis momke pristojnog izgleda i normalnog naglaska, a ne kojekakve jalijase i kosijanere krvavih ociju i podocnjaka uocljivih sa kilometra. Svojim uposlenicima das striktne naredbe pristojnosti i osmislis neke "protokole" o komunikaciji sa klijentima.
"Dobar dan, izvolite, sta trebate? - Kompletno pranje.", i to bi trebalo biti sve. Ja se izmaknem i sacekam da ovaj zavrsi, platim i cujem "Hvala, prijatno. Dodjite nam opet". Pored usluge pranja smatram da je takav odnos sa mnom kao klijentom polovina cjelokupne usluge. Jer na kraju krajeva, moze i jalijas sa krvavim ocima i podocnjacima kvalitetno oprati auto, ali sa svojim seljackim pristupom ce otjerati mnoge ljude. Najvise od svega mrzim kad me tip u autopraonici pocne nesto ispitivati, pocinjati neke price, itd. Znaci, ja dolazim u autopraonicu da bih oprao auto, a ne da pricam. I naravno, pokusaj pobjeci malo od seljakluka i potrudi se da tvoja praonica izgleda kao mjesto predvidjeno za pranje auta, a ne kao auto otpad ili kakva stala. Eto, to su neki savjeti. A uz profesionalizam i iole normalne cijene, klijenti nece izostati. Svaki biznis je malen u pocetku, a pametnim poslovnim planom mozes ga prosiriti na veliki biznis. Sretno
P.S.
I nemoj niposto dozvoliti skupljanje kockastih glavurdi sa "meckama" i "bengama" u krugu praonice, jer kad vidim takvo mjesto zaobilazim u sirokom luku, taman nikad ne oprao auto.
Ja nisam vidio da se jos ijedna zatvorila. Nasuprot, samo nove nicu po gradu.Eborg wrote:A zašto neko uopće želi ići u samouslužnu autopraonicu? Nije li bit upravo da se ne peglaš sam sa tim?
---------------------------------------------------sheikh wrote:E hvala svima na postovima
Posebno blobiu i citroenu
Razmisljao sam ja i toj samousluznoj,ali nesto imam osjecaj da je ona pravo skupa i da nije isplativa,ako bas nemas dobru lokaciju,jer kosta marka jedna pranje.
Neko je i napisao zar nije cilj da ti neko drugi opere?
Naravno da treba raditi neko normalan,pristojan i to,sada da li cemo uspjeti