Otvara se Reis Birou za Bosnu iz Holandije
-
Santos
#1 Otvara se Reis Birou za Bosnu iz Holandije
Evo procitah juce u novinama Holandskim kako mladic sa svoje 22 godine otvara Rais biro za putovanja u Bosnu.Na pitanje zasto u Bosnu on kaze da se nigdje ljepse a jeftinije nemozete provesti.Posebno misli na planinarski turizam.Vec je privuko oko 120 studenata koji ce i pomagat za obnavljanje skola u selima oko Travnika.Aferim.Mozete posjetit i web stranicu ovo9ga momka a ona je,
http://www.hands4bosnianchild.nl
Kako vidite otvorio se i racun za pomoc djeci u Bosni koji ide preko najace banke u Holandiji.Hrabar momak svaka cast .
http://www.hands4bosnianchild.nl
Kako vidite otvorio se i racun za pomoc djeci u Bosni koji ide preko najace banke u Holandiji.Hrabar momak svaka cast .
- Maraschino
Ja pomislih , Reis otvara predstavnistvo u NL-u
dobra agencija,nema sta
dobra agencija,nema sta
-
tempora
Koliko ja vidim ne radi se o nekakvoj turistickoj agenciji ( reisbureau) vec o projektu! Nisam nasla nigdje ponude za putovanje vec projekat koji ukljucuje 120 studenata, koji bi pomogli obnovu skole a licni iznos za troskove putovanja kostao bi 300 eura.
Izvini Santos, ali mislim da si se prerano obradovao-ne radi se o propagiranju BiH prirode, vec opet o "humanitarnim akcijama" koje su izgleda jedina nada za opstanak.
Izvini Santos, ali mislim da si se prerano obradovao-ne radi se o propagiranju BiH prirode, vec opet o "humanitarnim akcijama" koje su izgleda jedina nada za opstanak.
-
Santos
Ok znam ja to ali to je pocetak i ako bude sve u dure decko hoce i to da proba kasnije.A i da je samo humanitarna dobro je.Pa ti studenti sto dodju ako mu se svidi mislis da nece doc opet i povuc nekog sa sobom.Upozno sam proslo ljeto familiju iz Rotterdama u Sarajevu kazu dolaze svake godine super im.Ti znas da je njima gotiva dobro se najest a toga unas ko halve a sto je najvaznije jeftino je.Bolje i oni nego pojedini sto se stide porjekla.
- uozo
nema masovnog turizma sve dok se TUI, Neckermann ili njima slicni ne zainteresuju za nas, a to ce biti jednog dana a mozda ni tad. Mi haman svaku priliku da nam se nesto lijepo desi propustimo obavezno. Cak je i Rumunija postala turisticka destinacija, dok se nasi levati zanose nekim "velicanstvenim arheoloskom objektima" i bivaju ismijavani, svi pametni ljudi u svijetu, koji znaju da se od turizma veoma dobro moze zaraditi i zivjeti grade svoju infrastrukturu. Slovenija postaje jedan od svjetskih centara banjskog turizma, a kod nas se na Toplicama umjesto objekata za smjestaj, bazena i tome slicno gradi auto otpad.
Ne znam da li se sjecate Paddy-eve kampanje na promociji BH turizma prije par godina!!! I to je bilo lijepo zamisljeno i uradjeno. Entuzijastickim pokusajima ljudi iz THW da nesto pomognu dosta se uradilo ali je nazalost kao i sve ostalo, ostalo samo na tim pokusajima.
Da vidite kako to izgled na standu nase zemlje koji je uvijek neposredno pored hrvatskog na nejvecem sajmu turizma na svijetu koji se odrzava u Berlinu.

Ne znam da li se sjecate Paddy-eve kampanje na promociji BH turizma prije par godina!!! I to je bilo lijepo zamisljeno i uradjeno. Entuzijastickim pokusajima ljudi iz THW da nesto pomognu dosta se uradilo ali je nazalost kao i sve ostalo, ostalo samo na tim pokusajima.
Da vidite kako to izgled na standu nase zemlje koji je uvijek neposredno pored hrvatskog na nejvecem sajmu turizma na svijetu koji se odrzava u Berlinu.
- uozo
B.Medjed wrote:nema masovnog turizma sve dok se TUI, Neckermann ili njima slicni ne zainteresuju za nas, a to ce biti jednog dana a mozda ni tad. Mi haman svaku priliku da nam se nesto lijepo desi propustimo obavezno. Cak je i Rumunija postala turisticka destinacija, dok se nasi levati zanose nekim "velicanstvenim arheoloskom objektima" i bivaju ismijavani, svi pametni ljudi u svijetu, koji znaju da se od turizma veoma dobro moze zaraditi i zivjeti grade svoju infrastrukturu. Slovenija postaje jedan od svjetskih centara banjskog turizma, a kod nas se na Toplicama umjesto objekata za smjestaj, bazena i tome slicno gradi auto otpad.![]()
Ne znam da li se sjecate Paddy-eve kampanje na promociji BH turizma prije par godina!!! I to je bilo lijepo zamisljeno i uradjeno. Entuzijastickim pokusajima ljudi iz THW da nesto pomognu dosta se uradilo ali je nazalost kao i sve ostalo, ostalo samo na tim pokusajima.![]()
Da vidite kako to jadno izgleda na malom standu nase zemlje, koji je uvijek neposredno pored hrvatskog ogromnog, na nejvecem sajmu turizma na svijetu koji se odrzava u Berlinu.![]()
- uozo
Do trave!!Santos wrote:U tom i jest problem.Pa ljudi Holandija je na pjesku nigdje brda more nemozes se ni kupat a turista boli glava.Pa do koga je jebemu misa.
Salim se, mada je dekriminalizacije Marihuane u Holandiji jedan od veoma vaznih faktora za turizam.
.ebiga nema u Holandiji postkataklistickih, futuristickih auto otpada pored puta i ne teku rijeke plasticnih kesa ispod mostova, ko kod nas!!!
Last edited by uozo on 18/01/2007 16:23, edited 1 time in total.
-
biscanka84
Pa rijetko ko da se odluci na odmor u BIH,Albaniji i slicnim destinacijama....sami smo krivi
-
medda
Holandija je drugacija od ostalih zemalja i zato je interesantna. Ne znam da li se jos ko osim Dubai-a (palme koje su opet Holandjani izgradili) moze pohvaliti da je krala zemlju od mora. Pored toga imaju imidz slobode (trava, prostitucija) sto opet privlaci odredjene turiste.
Meni je takodje zao sto se BiH nije vise posvetila turizmu. Dok nisam otisla vani, nisam ni znala kave ljepote imamo. Nismo mi mentaliteta da cijenimo svoje. Zato je sada promovisem na svakom koraku.
Meni je takodje zao sto se BiH nije vise posvetila turizmu. Dok nisam otisla vani, nisam ni znala kave ljepote imamo. Nismo mi mentaliteta da cijenimo svoje. Zato je sada promovisem na svakom koraku.
- Maraschino
Ne znam dali zemunicu da kopam
ili na drvo da se penjem
niti jedno titi drugo ne moze mi pomoci

ili na drvo da se penjem
niti jedno titi drugo ne moze mi pomoci
- Maraschino
Zahvaljujem na gostoprimstvuB.Medjed wrote:Kod mene u shupu! Nista joj, .ebo je onaj ko je napravi!!!Maraschino wrote:Ne znam dali zemunicu da kopam![]()
ili na drvo da se penjem![]()
niti jedno titi drugo ne moze mi pomoci![]()
![]()
ali moram odbiti
Nego da se vratimo temi.
Svaka im cast.
Samo da ih ima vise,gdje bi nam bio kraj
- uozo
Ja mislim da bi po grada srusio, i kucu, i traktor mi i cirkulator oduho, a shupa bi ostala 'nako dostojanstveno da prkosi svim vremenskim nepogodama.Maraschino wrote:Zahvaljujem na gostoprimstvuB.Medjed wrote:Kod mene u shupu! Nista joj, .ebo je onaj ko je napravi!!!Maraschino wrote:Ne znam dali zemunicu da kopam![]()
ili na drvo da se penjem![]()
niti jedno titi drugo ne moze mi pomoci![]()
![]()
![]()
ali moram odbitiprevise je komforno
![]()
Nego da se vratimo temi.
Svaka im cast.![]()
Samo da ih ima vise,gdje bi nam bio kraj![]()
Nego nije se radilo o gostoprimstvu vec sam ja konto da ce ti bit dosadno u shupi i da ces je pospremit'.
Znam ja da nu nece oduhat' ni Kyrill ni metodije. Ma Katrina joj ne bi no lepenku s krova odlijepila, tako je to cudoviste...
Santos izvinjavam se na spampvanju teme al' da imas 'vaku shupu ko ja shvatio bi me!!!
.ebiga necu vise!!!